מכבי ת"א 07/08 : מסיימים במקום השישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏6/7/07.

1. oFiRzZz Member

ביתר עדיין טובה יותר כמעט בכל העמדות..

2. Giallorossi Member

רע מאוד.
    לעלות עם שטרית בהרכב זה הימור מסוכן מדי, השחקן נמצא אחרי עונה שלמה שהוא היה בה המגן השמאלי הכי גרוע בליגה. צריך לחזק את העמדה הזאת בישראלי אחר (כנראה מגרלשווילי, פשוט כי אין ברירה אחרת) אחרת ההגנה תהיה חלשה בדיוק כמו המסננת של העונה שהסתיימה.
    עם כל ההערכה שלי למישאלוף, זה יהיה רע מאוד אם הוא יפתח בהרכב ביחד עם אסוס. קישור אחורי שמורכב משניהם הוא 'גרזני' מדי, חובה להביא שחקן זר שמסוגל לחבר שני פסים רצופים שישחק כקשר אמצע/50-50. אסור להתפשר על העמדה הזאת בשום אופן. גם אני מאוד רוצה לראות את מישאלוף כקפטן בהרכב בעונה הבאה, אבל רק אם ישחק במקום אסוס לצד שחקן 50-50 זר, לא עם אסוס.

לעלות עם קמאנן באגף זה די טיפשי, משום שהיתרון שלו הוא באחוס ניצול המצבים הגבוה שלו (אני מניח שהוא אחד החלוצים המובילים בארץ בתחום הזה). אין לקאמאנן את האיכויות ההדרושות לשחקן אגף, והוא עדיף בהרבה כחלוץ חוד. לכן אני חושב שההבאה של יבוריאן היא מיותרת, והיה אפשר להביא במקומו חלוץ מחליף אחר שלא יתפוס מקום לזר.
    אני לא בטוח שלשבחון יש מקום בהרכב כשהאלטרנטביות האחרונות בקישור ההתקפי הן ישראלביץ' ורודי חדד. שבחון, עם כל הכבוד לתשעת השערים שלו, הוא שחקן שנעלם ב90% מהמשחק וכמעט שלא משפיע.

לדעתי ההרכב צריך להראות לאחר סיום הרכש בערך ככה:

----------------- יבריץ' ----------------
    רכש ישראלי - טומאסיץ' - יחיאל - שפונגין
    -------- 50-50 זר -- מישאלוף/אסוס-----
    חדד ---------- ישראלביץ' --------- בוזגלו
    ------------ יבוריאן/קאמאנן -------------

ספסל: יברואין/קאמאנן שבחון, מלול, שטרית, מישאלוף/אסוס, אחד מהחלוצים היהודים, עזרן, מגן ימיני מחליף

כמובן שיש גם את האפשרות לעלות עם שני חלוצים: יבוריאן וקאמאנן (או חלוץ זר אחר, במידה שהא ימכר), ולהוריד את חדד/ישראלביץ' לספסל.

3. Andrea21 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

4. Raulito Madridista

Giallorossi,
    גם שפונגין בשנה שעברה היה זוועה, האם גם עליו אתה חושב לוותר?; אני מאמין שבעונה הבאה הוא יציג יכולת הרבה יותר טובה, משהו במכבי השתבש מהרגע הראשון. אל תשכחו שהוא שחקן צעיר שקשה לו להתמודד עם התקופה הזו בתחתית.
    כך בחשבון שיש גבול לקניות שמכבי יכולה לעשות.
    כמעט בכל קבוצה בארץ יש לפחות עמדה אחת שהיא חלשה, נקודת תורפה.
    עדיף עבור מכבי לחזק את עצמה בקשר מרכזי רציני בעד סכום יפה, מאשר לרכוש מגן שמאלי
    אם כבר מדברים על מגן שמאלי, אז מגרלשווילי לא נמצא בפורמה טובה, בכלל לא, והוא יידרוש חוזה גבוה יחסית, אני לא חושב שלרכוש אותו זו תיהיה החלטה שתספק שיפור משמעותי.

יוסי שבחון או רודי חדד? לפי דעתי אין שאלה בכלל. יוסי שבחון יודע גם להבקיע, דבר שאתה לא יכול לומר על רודי חדד - שער אחד ב-30 מחזורים, סטט' עצובה מאוד לכל כדורגלן. חדד גם נעלם הרבה מאוד פעמים ובכלל זו לא הייתה עונה מדהימה שלו. דריבל יפה בדרבי, מסירה יפה שם, אבל לא יותר מזה. בכל מקרה, שבחון בכלל אמור לשחק במרכז וחדד באגף.

אני לא מוצא סיבה הגיונית שבגללה מכבי צריכה למכור את קמאנן. הוא חלוץ מצויין. בשנה שעברה שכמעט כל הקבוצה לא תפקדה הוא בכל-זאת הגיע למספר דו ספרתי. הוא יכול להשתפר ואני בטוח שמכבי לא תצטער אם היא תשאיר אותו. מה שעוד לא ברור זה מה ייקרה עם יניב עזרן. לפי איך שאני רואה את הדברים הוא ייקבל עשר דקות פה וחמש דקות שם.

עדיין לא ברור באיזה מערך תשחק מכבי, אבל לנוכח העומס הגדול בסגל, אני לא אתפלא אם דור מלול יחליט לעזוב את הקבוצה בקיץ למשל. מכבי עוד עלולה להצטער כמו במקרים רבים.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

מלול לדעתי צריך להיות מחליף ראשון וכשיוותרו על חדד או שבחון אז לפתוח. יש בו כל-כך הרבה רצון ומכביזם שזאת תהיה בושה לשחרר אותו.

6. daniel_As Member

שמעו,חזרתי מהאימון עכשיו..היה נדיר !
    איזה אווירה..בוזגלו :*
    ולזה שמעלי..דור מלול הוא מכביסט.אסור לשחרר אותו באף מצב !

7. Emil Member

דור מלול לא ישוחרר, זה לא יקרה. אבל לעונה הבאה אני מתחיל לחשוב שאולי כדאי שהוא יושאל, למרות שאני לא אשמח לראות אותו במדים של אף קבוצה פרט למכבי
    את הדקות שלו הוא ימצא בסופו של דבר, הוא שחקן טוב ומגוון שיכול לשחק בלא מעט עמדות בהגנה, בקישור האחורי ובקישור הקידמי

8. Mr.Eko Member

מסכים כמעט עם הכל רק לא עם המערך,
    אני לא חושב שבן שמעון הולך לעלות עם חלוץ אחד אלא אם כן מדובר פה במערך 4-3-3 שאני בספק גדול מאוד אם למכבי יהיו את הכלים המתאימים לכך.... 4-4-2 זה המערך עם הסבירות הגבוהה ביותר לטעמי,
    יבריץ' בשער,הגנה פחות או יותר סגורה מלבד מגן שמאלי ועוד בלם דווקא הייתי מצרף,קישור- 50-50 צריכה להיות המשימה של ההנהלה עכשיו אחד שישחק ליד גרזן כמו מישאלוב או אסוס,בקישור ההתקפי נוצרת הבעיה הגדולה ביותר. בוזגלו,ישראלביץ',שבחון,חדד הם כולם שחקנים שמיועדיים להרכב ראשון.
    בוזגלו אני מניח יהיה באנקר בהרכב,השאלה העיקרית היא מי יעלה לצידו? שבחון,חדד או ישראלביץ'.. אלא אם כן הוא מתכוון לעלות עם קשר אחורי אחד ויתן לאחד מההתקפיים שציינתי להתמקד יותר בפן ההגנתי שאני בספק שזה יקרה. חלוצים-יבוריאן אני חושב יקבל מקום בהרכב הראשון לצד קאמאנן או לצד חלוץ שיגיע במקום קאמאנן.

אגב,את מלול דווקא הייתי משאיל,חבל על הילד שלא יקבל כנראה הרבה דקות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/7/08
  9. Number 8 Member

מאור בוזגלו כבר קנה את הלב שלנו... לא רק שהניף את דגל האולטראס, הניף את הצעיף של מכבי למרומים, אלא גם הצטרף לשירה של "הקופים הירוקים מעתיקים שירים".

10. REAL MADRID Member

כרגע מאור בוזגלו מרגיש כמלך העולם. כשהוא יגיע לקריית אליעזר ויקבל שריקות בוז ברמות שלא זכורות באצטדיון נראה אותו מניף דגל כזה או אחר או פותח את הפה.

11. oFiRzZz Member

אל תדאג , עוד שנתיים הוא יעבור להפועל וישיר "אומרים מכבי נאצים.. נאצים ! " ..
    (לא תהכוונתי שהוא באמת יעבור להפועל כי לפי דעתי ממכבי תל אביב הוא בורח לחול , אבל הבנתם את הכוונה שלי ..

12. Mr.Eko Member

הוא לא יצטרך לפתוח את הפה,אלפי האוהדים שיבואו לקריית אליעזר כבר ידאגו לכל זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/7/08
  13. BeitaReaLiverpool Member

מאור בוזגלו עלה כ- 2.7 מיליון.
    יקר מאוד, מכבי משקיעה הרבה מאוד כספים עכשיו, היא עלולה להצטער על כך.
    ואין מצב בעולם שבוזגלו שווה כמעט 3 מיליון דולר, זה הימור ענק.

14. Number 8 Member

וכאשר הוא יגיע לבלומפילד פעם בשבועיים וישמע את כל העידוד של הקהל הצהוב, הוא יתן את הכל.

גם ככה האוהדים באטרף מכך שהוא הובא בהרבה כסף, הוא השחקן הישראלי הטוב ביותר בליגה, והציפיות ממנו בשמיים, אז הדברים שהוא עשה - קונים את לב האוהדים. אבל זה מהלך מצוין מבחינתו, והייתי מציע לכל שחקן חדש לעשות את זה. עוד לא התחילה העונה, ועושה רושם שהאוהדים כבר מאוהבים בו, ואולי זה יוריד ממנו את האשמה, אם וכאשר תהיה כזאת.

אין מצב בעולם ששחקן ישראלי שווה כמעט 3 מיליון דולר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/08
  15. Cup of Tea Liverpool, UK

צריך להמציא לו שיר. יש הצעות?