מכבי ת"א 07/08 : מסיימים במקום השישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏6/7/07.

1. אלי מתחן Member

אז אף קבוצה בארץ לא צריכה ללכת על אחד השחקנים הטובים בליגה כי הוא עוד שנה עובר לאירופה?

2. פרידמן Member

דרגוסלב יבריץ חתם לעונה נוספת במכבי תל אביב

3. Pele Member

אי אפשר לדעת מה יהיה העתיד.
    להזכירכם, אניימה בתחילת העונה אמר שהפועל היא רק תחנה (במובן הטוב) בדרך לאירופה.. ותראו איפה הוא היום.. אם ישאירו אותו זו תהיה אופציה אדירה בשבילו.

אי אפשר להתחשב במה יקרה אם.. בוזגלו שחקן מצויין ולהביא אותו לקבוצה זה טוב. אם יצליח ויצא לאירופה - מה טוב, גם נהנהו ממנו וגם עשו כסף.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Pele - וינסנט אניימה הגיע למצב שבו להישאר בהפועל תל אביב יהיה הישג, משום שהוא נתן עונה עגומה. מכבי תל אביב בטח לא תרצה שזה מה שישאיר את מאור בוזגלו בקבוצה.

Mister Joe Cool - זה יפה שמאור בוזגלו שואף להתקדם לקבוצה מאירופה וזה לא פסול עבור קבוצות גדולות לרצות להחתימו, רק שבמקרה הזה העניין שונה מבדרך כלל. מכבי תל אביב בונה על השחקן שיקדם אותה מקצועית ושיווקית ואילו השחקן עצמו (אבא שלו) לא מתכנן להישאר כאן אחרי ינואר.

5. Raulito Madridista

מיכאל,
    זה נכון מאוד מה שאתה אומר, אבל נוצר מצב חדש: נכנס בשחקן הישראלי הג'וק של "אירופה בכל מחיר". בשנתיים האחרונות החליטו השחקנים הישראלים שלא חשוב לאיזה חור באירופה הם ייקבלו הצעה, הם יעשו הכל כדי לעזוב את הכדורגל שלנו, וזה כולל את המאמנים שברחו מכאן, כמו קלינגר, גוטמן ומזרחי. היום שחקנים מחפשים לצאת לחו"ל כבר אחרי עונה אחת טובה, הסוכנים מכניסים להם שכל ליגה באירופה עדיפה על ליגת העל שלנו, ושהם ייתקדמו כלכלית ומשם יגיעו לספרד ועוד ביותר קלות ויש כאלו שנתקעים, כמו למשל עומר גולן, וורמוט ואוחיון. הדוגמא הכי טובה היא גילי וורמוט - לא הראה בארץ שום דבר פרט לדריבל טוב והרמה נחמדה והוא יצא לאירופה. הוא סופסל במשך שלוש שנים שהוא שיחק בליגת העל ובכל-זאת הוא יצא לאירופה, לגנט. הוא לא חישב נכון את הלך הרוח שמה והתוצאה - הוא לא מקבל צ'אנסים. עמית בן שושן לא היה שחקן מוביל באף עונה בבית"ר וכבר הוא רוצה לצאת לאירופה(זו הכוונה שלו, גם אם הוא בסוף יישאר ולא יעזוב השנה). מה הוא כבר עשה? שבעה שערים כאשר כמעט כולם נגד מכבי פ"ת, גול אחד נגד חיפה אם אני לא טועה ושני דריבלים מעניינים?; דוגמא אחרונה היא ברוך דגו - הוא באמת חושב שהוא יגיע לקבוצה באירופה אחרי כזו עונה גרועה, בה כבש בעיקר בפנדלים והיה איטי וחלוד? זה הטיימינג? גם בשיאו אני לא בטוח שהוא היה מספיק מוכשר כדי לשחק בחו"ל, אז עכשיו שנראה שהוא גמר את הקריירה, הוא רוצה לצאת?

חצי ליגה רוצה לעזוב לבלגיה או לכל מקום אחר, ולכן אין ברירה, קבוצות חייבות להחתים שחקנים גם אם זה לשנה או שנתיים. קבוצה צריכה לשים לשחקנים סעיף שחרור נורמאלי לאירופה, כדי שהיא לא תפסיד כסף, היא גם צריכה להרוויח עליו מן הסתם. אני לא בקיא כל-כך בפרטי החוזה של מכבי עם בוזגלו, אבל אני מניח שהם ירוויחו עליו משהו אם הוא ייצא לחו"ל(10% מהרווח הוא של משפחת בוזגלו, אבל בטח הוא לא יימכר באותו סכום שבו הוא נרכש).

* אוהדי מכבי, אתם יכולים לשמוח: בעיתון ידיעות אחרונות כתוב שארז מסיקה קרוב מאוד לחתימה בלרנקה של ניר קלינגר, עוד מכביסט...

6. Giallorossi Member

כמו שזה נראה כרגע, ארז מסיקה קרוב לעזוב את מכבי אחרי חמש (?) עונות בצהוב.
    אחד השחקנים החלשים ביותר ששיחקו במכבי בעשור האחרון, והוא מסמל יותר מכל אחד אחר את תקופת הבינוניות של השנים האחרונות. אבל למרות הכל, צריך לזכור למסיקה לטובה את זה שהוא אחד היחידים שתמיד נלחם ונתן מעצמו הכל.

שיהיה לו בהצלחה.

7. Mr.Eko Member

עם כל הרצון שלו להצליח וההשקעה הבלתי פוסקת שלו הוא פשוט שחקן בינוני ביותר איתו מכבי לא תגיע לשום מקום,אז להתראות ונקווה שזה יסגר כמה שיותר מהר.

8. צהוב בנשמה! Member

כמה שאני אוהב את מסיקה בתור בנאדם...
    אבל שחקן הוא לא ואני יהיה מאושר גם בשבילו וגם בשביל מכבי אם הוא יעזוב.

9. iverson13 Member

מכבי תל אביב מעוניינת בדייגו פלאסנטה

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=39149&lang=HE

אם זה באמת נכון...וגם הוא ירצה..ושניידר ייתן את הכסף..והיא יחתום במכבי..זאת תהיה אחת ההחתמות הגדולות שמכבי עשו בעשור האחרון...שחקן מעולה עם די הרבה הופעות בנבחרת ארגנטינה שפותח העיונה בסן לורצנו...אני לא מאמין שהוא ירצה לבוא אבל אם הוא יבוא..זה יהיה מעולה!!

ופרידמן איפה שמעת שיבריץ' חתם?

10. Giallorossi Member

11. Alejandro Rodriguez Member

ארז מסיקה שחקן לא רע יחסית לליגת-העל. הוא בהחלט לא ברמה של להיות במועדון גדול כמכבי ת"א.
    עם משאבי הכסף הגדולים שיש למועדון, צריכים לשאוף להחתים שחקנים ברמה גבוה הרבה יותר ולשחרר את הזבל הישראלי המיותר שנשאר, מסיקה חלק מהם.

12. Number 8 Member

יבריץ עדיין לא חתם. יבריץ' דורש להעלות את שכרו בעונה הבאה ל-350 אלף דולר, כאשר הרוויח בעונה החולפת סכום של 200 אלף דולרים. במכבי הבהירו לשוער שהפסיד לא מעט העונה בגלל ירידת הדולר, כי הם מסכימים לשדרג לו את החוזה, אך לא יסכימו להעלאה שהוא דורש.

13. Don Joan Roman Member

יהיה חבל למכבי אם הם יאבדו את יבריץ' בשביל 150 אלף דולר שיש להם להשקיע בו.
    מילא אם לא היה אז הייתי מבין, אבל שניידר הגיע ויש כסף, הרי זה טבעי שהשחקן הטוב ביותר של מכבי העונה יזכה לשדרוג משמעותי בשכרו.

14. idos87 Member

מסיקה בסה"כ היה סוגר חורים למכבי. הוא שיחק בהתקפה, בהגנה וגם בקישור. אמנם הוא לא שחקן טוב, אבל כל משחק הוא נתן מעצמו 120% ופשוט נלחם על כל כדור. מכבי עם הציפיות לעונה הבאה לא יכולה להשאיר שחקן כמו מסיקה בקבוצה, כיוון שהוא אינו מתאים לקבוצה שרוצה לקחת אליפות. הוא לא יקבל את ההזדמנויות שלו בעונה הבאה. במידה והוא יחתום בלרנקה הוא יעשה צעד חכם מ-2 סיבות: הוא גם ישחק תחת פיקודו של ניר קלינגר, המאמן שהביא אותו למכבי, דבר שייתן לו דקות משחק יותר מאשר במכבי. דבר שני, הוא יצא לאירופה (כמה שקפריסין יכולה להיות אירופאית) ויקבל חשיפה יותר גדולה ואולי יוכל להתקדם לליגות יותר בכירות.

15. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת, באמת פוחד מהקבוצה שמסתמנת להיות לנו, ולא במובן הטוב. 15 זרים עם אזרחות ישראלית בדרך זו או אחרת, גועל נפש. ולמה לעזאזל מביאים את הגמד המלוכלך מכפר סבא?