קמאנן דווקא אחלה של חלוץ למרות שזאת לא העמדה המקורית שלו..להביא את יבוראן תהיה טעות רצינית..מכבי אם היא רוצה להיות בצמרת צריכה שחקנים איכותיים יותר וטובים יותר.אל תשכחו שרן בן שמעון גם יודע לעבוד עם צעירים (לפי מה שרואים בק"ש עד עכשיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx) ובגלל זה צריך שחקנים צעירים.בלי קשר חייבים להשקיע יותר משאבים גם בקבוצת הנוער של המועדון..יש שם כשרונות אדירים שיכולים להוביל את הקבוצה קדימה בעתיד..
הבעיה של קאמנאן היא הסיומת שלו מול השער חוץ מזה הוא עשה הכל, הוא גבוה,חזק,מהיר,בעל יכולת מסירה והגבהה מצויינת הבעיה שלו היא שהוא לא חלוץ חוד!!!!, ניר לוין\רן בן שמעון(אם קאמנאן ישאר במכבי)חייבים להבין את זה כדי לנצל את השחקן הזה כמו שהוא נוצל בחצי השנה שהוא היה בהרצליה. חייב לשחק בצד שמאל, חייב!!
ההיפך המוחלט! דווקא הסיומת שלו לא רעה. הוא לא מהיר, לא כשהכדור אצלו בכל אופן. הוא לא יודע למסור טוב, ממש לא, אלא אם מדובר בפס הכי טריוויאלי במשחק. הוא לא יודע להרים, הוא לא יכול לעבור שחקן, אין לו שום כוח פריצה, שלא לדבר על טכניקה מינימלית כמו בעיטה מהאוויר או חס וחלילה מינימום מודעות לעובדה שיש לו גם רגל ימין. גבוה, זה כן, הוא גבוה, חבל רק שלנגוח הוא לא יודע.
קמאנאן הוא חלוץ מצויין. זה חלוץ של 6-10 שערים בעונה. אין סיבה לא להשאיר אותו במכבי. יש לו מהירות, התמצאות ברחבה, ניצול מצבים טוב והוא יכול לשחק בצד או בחוד. מכבי כנראה שלא ימצאו מחליף ראוי לקמאנאן בארץ (עם כל הכבוד ליבוריאן וטוטו), אז אם כבר משחררים אותו שיביאו חלוץ מחו"ל ברמה יותר גבוהה מקמאנאן.
טוב כנראה שהדעה שלנו היא בדיוק ההפך המוחלט, מההתרשמות שלי ממנו בחצי עונה בהרצליה הוא היה השחקן המהיר ביותר בליגה, עבר שחקנים בקלילות,הגיע ראשון לכל כדור גובה,הייתה לו שליטה פנטסטית בכדור. לא רוצים אותו? אני לוקח אותו חזרה בכיף, הוא בטוח יותר טוב מהגויאבה שתקעו אצלנו.
6 גולים בשנה זה מאזן של קשר אחורי בעונה טיפה טובה מהרגיל. הוא באמת מגיע ראשון לכל כדור, אבל לא הרבה קורה עם זה. תשאל כל אוהד מכבי עד כמה נמאס לנו לראות כדורי גובה של יבריץ'\הוצאות חוץ לראש של קמאנאן כשהוא נוגח את הכדור ליריב. זה אמנם יפה שהוא יכול להגיע ככה לכדורים, אבל לא קשה במיוחד בהתחשב ביתרון הגובה שלו על רוב השחקנים בליגה ולא מראה על יכולת נגיחה טובה, ככה גם אני יכול ואני לא יודע לנגוח.
זה מה שקורה שקאמאנן משחק כחלוץ חוד. ושוב אני אומר זאת, אם בעונה כל כך חלשה שלו ושל הקבוצה, הוא מבקיע תשע שערים והרגל עוד נטויה, המאזן שלו עם פרטנר לידו יצמח בצורה משמעותית. הרבה כדורים נמסרים אליו כאשר הוא נשמר על שני בלמים שמתרכזים בעיקר בו, וקשה לבוא לידי ביטוי בצורה כזו. אם הקישור של מכבי היה יצירתי והתקפי, ניחא, אבל הוא יותר מדי אפור, וגם קאמאנן נאשם בכך.
ההרכב שצפוי לעלות ביום שבת נגד סכנין: יבריץ'; גזל, מישאלוף, ביסרה, מסיקה; רומן, אסוס, ז'אן; רודי חדד/מסודי, שבחון; קמאנן פשוט לא יאמן מה שלוין עושה, שוב שלושה קשרים אחוריים. מה, הוא לא זוכר מה קרה ב20 הדקות הראשונות בדרבי 2-1? בייחוד שעכשיו שפונגין בחוץ, וגזל ומסיקה בפנים (רק המחשבה עליהם משחקים ביחד באגפים גורמת לי לשלשל מפחד).
סוף סוף אינני לבד כאן. כאשר לפני חודשיים כתבתי את אותם הדברים בדיוק ונקטלתי באכזריות, איפה היית אז מיכאל מושיעי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx באמת שמדובר בשחקן ממוצע וחלוץ תחתית קלאסי, בהרצליה הוא כוכב, אצלנו הוא לא צריך לשחק. לגבי המשחק היום, כולי תקווה שהפגרה עצרה את התנופה של סכנין שכן באם סכנין תציג את הכדורגל שלה מלפני הפגרה, אני חושב באמת שמכבי צריכה לקוות לתיקו.
ההרכב פשוט בזיוני מה נסגר איתו? שלושה קשרים אחוריים? מול מי אנחנו משחקים כבר שצריך שלושה אחוריים? אני חושש שאנחנו הולכים לראות משחק לא כ"כ נעים ומאד לא יפה מצד מכבי, נקווה שלא נספוג שוב על הפתיחה בגלל המערכים של הליצן הזה
לא רק שלא ספגתם, אלא כבשתם 3 גולים נגד הקבוצה השניה הכי טובה בליגה. מקווה שעכשיו אולי תעריכו קצת יותר את לוין.
להעריך אותו על מה, על זה שבמצב של 3-1 לטובתנו הוא שיחק עם שני בלמים ושלושה קשרים אחוריים? או על זה שהוא עלה עם גזל כמגן ימיני?