ילד זבל? אפס? שתהיו לי בריאים. עומר גולן הוא חלוץ רחבה מצויין. לא סתם קבוצה באירופה הייתה מוכנה להוציא עליו סכומים שכאלה. אם הוא יגיע למכבי ת"א, הוא יהיה הישראלי הכי טוב בסגל וזה בדיוק מה שהקבוצה צריכה כרגע. שלד ישראלי חזק. מקווה מאד שאם הוא יבוא שיוכיח לי אחרת, או יותר טוב...שלא יבוא בכלל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
עם כל הכבוד לעומר גולן, ויש כבוד, אם הוא יגיע למכבי ת"א הוא לא יהיה הישראלי הכי טוב בסגל. הישראלי הכי טוב בסגל של מכבי ת"א כרגע הוא יוסי שבחון. וגם כשעומר גולן יגיע למכבי ת"א שבחון עדיין יהיה הכי טוב.
בכלל, אני מתקשה להתלהב עדיין מעומר גולן, יש פה חלוצים אחרים שהייתי ממליץ למכבי ת"א לנסות להביא אותם לפני עומר גולן. כמו מקרייב, ירו בלו, יבוריאן.... לא מתלהב מעומר גולן ולא חושב שיש לו מקום בסגל נבחרת ישראל.
הגישה שלו. כל ההתנהלות שלו בתחילת העונה זה דבר שיתאים לקבוצה כמו מכבי פ"ת, לא לקבוצה גדולה. יבוריאן עדיף על פני גולן, בטח כשהוא נחשב לישראלי.
אז אתה רואה אתה עדיין מתייחס להתנהלות שלו ועל כך שהוא לא רצה לשחק במכבי ת"א, זו הכוונה שלי אתה נותן לסיבה הזו להשפיע לך ולהשים עליו איקס בעקבות המעשה הזה, בכל מקרה אם בגלל זה אתה לא רוצה אותו זה סיבה אחרת, אבל להגיד שהוא לא מתאים למכבי ת"א מקצועית, לדעתי זה שטות, הוא כבר הוכיח את עצמו מספיק במכבי פ"ת, מגיע לו לשחק בקבוצה גדולה. אולי יבוריאן ומקרייב מבחינת תפוקה מתאימים יותר מגולן, אבל בלו בהחלט לא מתאים יותר ממנו, מה הוא כבר עשה בשביל שהוא ישחק בקבוצה גדולה? נאדה. בכל זאת גולן הוא חלוץ טוב, ואני לא מבין למה אתם כ"כ מזלזלים בו ,בכנות אני חושב שהוא אחד החלוצים הישראליים הטובים ביותר .
על מה אתה מדבר? ירו בלו עם 9 או 10 שערים העונה כאשר הוא פתח בכלל רק ב-15 שערים, מבחינת תפוקה ירו בלו נפלא העונה, ולא רק זה, הוא נראה העונה באמת חלוץ כישרוני שעוד מתפתח ויתפתח, אבל ברור שאתה מביא חלוץ כזה יש לך פחד שאתה מביא אליך את עזרן 2.
מכבי ת"א צריכה חלוץ אך לא עומר גולן הוא התשובה. כשהוא עבר לבלגיה, כיניתי אותו: זבל-ישראלי. למה? מפניי שהוא שחקן כ"כ בינוני שרק במדינה וליגה כמו שיש בישראל אפשר לעשות ממנו כוכב. יש לבחור, יותר חסרונות מיתרונות, הוא דומה לשאר הילדים בארץ שהולכים עם הראש בקיר, ההצלחה היחסית שלו במכבי פ"ת באה בעיקר בעקבות חולשת הליגה לאורך השנים וחוסר-היכולת שיש לשחקנים הדי גרועים בקבוצה של אבי לוזון וחבריו. למכבי יש מספיק כסף בכדיי לרכוש שחקן ברמה גבוה יותר, לשחקן כמו עומר גולן פשוט אין מקום בסגל של מכבי ת"א ואני בספק אם יש לו מקום ביציע (מחוץ לסגל).
ומה עומר גולן עשה כדי שיגיע לו לשחק בקבוצה גדולה? מדובר בחלוץ יציב מאד ששומר על מאזן הבקעה דומה בכל עונה. הבעיה היא שמאזן ההבקעה הזה בינוני מאד. בשלוש העונות הקודמות הוא כבש פעמיים 9 ופעם אחת 10 בכל עונה. בעונת 03/04 הוא "הבליח" עם 13 כיבושים. אתה עדיין חושב שמדובר בשחקן מוביל וראוי? הישראלי הטוב בסגל? חלוץ בינוני, ותו לא. לא עליו הייתי רוצה לבנות את ההתקפה שלי. בטח ובטח לא בסכומים המופרכים שמדברים עליהם. 400 אלף יורו לעונה בשביל 10 שערים? לא תודה. גם אם יש בזה אלמנט של סיכון עדיף לחפש משהו טוב יותר. עצם העובדה שגולן, על עשרת שעריו העונתיים, נחשב בעיני רבים לאחד החלוצים הטובים הישראלים ביותר רק מראה לנו כמה מצבו של החלוץ הישראלי ממשיך להיות קשה... Igi - כבר חווינו טיולים של עומרי אפק ואילן בכר, ואנו בימים בהם לירון דיאמנט ורועי דיין מקבלים משם הצעות ומגרלשוילי עוד מפליא ניסיו בגולה. לאור כל זאת, תסכים איתי ש"אירופה" זה לא מה שהיה פעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אתה שואל האם 10 שערים זה מספיק ,אני חושב שאכן זה לא רע, וכן הוא יכול לעשות את זה במכבי ת"א וזה אמור להספיק למכבי לנוכח העובדה שמאז גולדברג (2001/2) לא היה לכם חלוץ שכבש 10 שערים,ולכן אני חושב שבעקבות הסטטיסטיקה הדלה שלכם עומר גולן לא יזיק לכם, ובטח שהנתונים לא מביישים אותו , אתם פשוט כבר פיתחתם סטיגמה נגדו מאז שהוא התנגד לעבור אליכם ובגלל זה אתה מדבר ככה. חלוץ מצוין אך עדיין עומר גולן יותר ראוי לשחק במכבי ת"א, מאחר שהוא שמר על ממוצע של 10 שערים לעונה לאורך ארבע שנים, ולפחות על הנייר יש לו ניסיון גדול יותר מבלו.
אני בטוח שאם תחזור קצת אחורה כאן בפורום אתה תגלה שאף אחד לא התלהב ממנו גם בקיץ...אני יודע שאני קיוויתי שהוא בסופו של דבר לא יחתום... והעובדה שמאז גולדברג לא היה לנו חלוץ שכבש מעל ל10 שערים לא צריכה לגרום לנו לנסות ולהתפשר על שחקנים ברמה הזו. כי גם קמנאן יכבוש את העשרה שערים העונה והוא לא מרוויח שכר שקרוב אפילו ל400 אלף יורו.
קבוצת אמצע טבלה בפרמיירשיפ רכשה את יניב קטן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אפס מאופס, חלוץ של מהלך בסיבוב. כשהוא היה סגור אצלינו הבאתי את הסטטיסטיקה שלו בליגת העל: 49 שערים ב-6 עונות כשחקן יותר מפעיל בהרכב. ממוצע של קצת יותר מ-7 לעונה. סתם שחקן, בעצם גם שחקן הוא לא, פשוט סתם.
סטטיסטיקה מגניבה - חבל שעד הקיץ היו לו רק ארבע עונות כשחקן קבוע בהרכב. הוא כבש בערך 40 שערים בארבע העונות האלה (אחד או שניים יותר, אם אני זוכר נכון) - כלומר, 10 שערים בממוצע ולא 7 (חמשת השערים שלו בחצי העונה לפני שעבר לבלגיה גם תואמים את המאזן הזה). נכון, לא מדובר ביורש של רומאריו, והתקופה הטובה ביותר שלו היתה לפני כמה שנים (03-04), אבל "אפס מאופס"? בוא לא ניסחף... בלי קשר, שלא יטנף את המדים הצהובים שלנו. אחרי היו-טרן שהוא דפק לנו בקיץ, אני לא רוצה לראות אותו מאה מטר מקרית-שלום. שיחנק לו בבלגיה. And we can definitely do better...
אני היחיד שאביב בושינסקי גורם לו לבחילה, עם כל המעורבות שלו ב"מאבק קבוצות התחתית"? אנחנו הקבוצה המעוטרת ביותר בישראל, לא מ.ס. אשדוד! לדחות את המחזור בגלל שקבוצה אחרת קיבלה "מתנה" כביכול - זה משהו שמתאים לאשדוד או לכפ"ס - לא למכבי. איפה המכביזם ואיפה אנחנו...
קמאנן בדרך החוצה ממכבי http://mad.walla.co.il/archive/362955-14.Xxx חלוצה הצרפתי של מכבי ת"א יעזוב את הקבוצה ככל הנראה בתום העונה. במועדון מוכנים להיפטר ממנו במקרה ותגיע הצעה הולמת. בקבוצה רוכשים כבוד למלך שערי הקבוצה שלהם, אבל רוצים להשתדרג. גורם במכבי ת"א אמר:"קמאנן חלוץ ליגה טוב, לא סתם הוא כבש מספר יפה של שערים העונה, אבל בעונה הבאה אנחנו רוצים לחזק את הקבוצה ולהשתדרג. הוא יישאר רק במידה ולא יימצאו לו מחליפים והסיכויים לכך לא גבוהים". חצי ליגה מעוניינת בחלוץ שכבש העונה עשרה שערים. הקבוצות שהוזכרו בהקשרו הן: נתניה, ק"ש, הפועל כפר-סבא, בני-סכנין(טרייד עם יבוריאן?) ומכבי פ"ת. בתחילת החודש הבא תיערך פגישה עם בן-שמעון במטרה להתחיל בהכנות לעונה הבאה. בלם, קשר וחלוץ, אלו העמדות שבהן דורש רן בן-שמעון חיזוק. מכבי תפנה רשמית ליבוריאן ובוזגלו לאחר משחקה של הקבוצה נגד בני-סכנין בשבוע הבא. ------------------------------------- אני דווקא חושב שקמאנן חלוץ טוב מאוד ומכבי לא צריכה להחליף אותו. למרות עונה רעה של כל החלק הקדמי של הקבוצה פרט ליוסי שבחון, קמאנן הצליח להגיע למספר דו-ספרתי. אם הקישור ייתחזק הוא ייתן מנה יפה יותר. הוא לא חלוץ חוד וקשה לו עם המערך הזה. אם יישחק לידו עוד חלוץ הוא יהיה הרבה יותר יעיל. להביא זר במקומו יהיה הימור. בנוגע ליבוריאן, רכש מצויין, מעניין אם ייתבצע טרייד של קאמאנן ביעד יבוריאן. גם על בוזגלו לא מפסיקים לדבר. אם בן-שמעון מחפש בלם זה אומר שביזארה לא יישאר.
על מה ולמה? אם קאמאנן אכן ישוחרר, זו תהיה טעות נוראית מצד הנהלת הקבוצה. בהתחשב בעונה חלשה של הקבוצה, אין לו פרטנר להתקפה, הקישור די אפור, הוא לא מקבל מסירות כמו שחלוץ צריך לקבל ואת רוב הדקות הוא מבלה לבד בהתקפה, קאמאנן עדיין הבקיע תשע שערים. קאמאנן חלוץ מצוין, לא צריך לשחרר אותו אלא להביא חלוץ לידו. ביחד עם עניין קאמאנן, זה מה שראיתי אתמול