ממש ממש ממש לא.. קודם כל כי הוא היה שחקן שם ולא מאמן,זאת אחריות שונה לגמרי,במיוחד שהוא היה סמל שם. דבר שני הקהל של הפועל חיפה ושל תל אביב שונים לגמרי. זה שהם היו אז בצמרת לא אומר שהקהל שלהם והלחץ שם היו אותו הדבר.. בקיצור אי אפשר להשוות בכלל בין המקרים.
נתחיל מכך שרן בן שמעון המאמן הישראלי הכי טוב בישראל כיום, מלבד יצחק שום שתפוס בבית"ר. רן בן שמעון זכה באליפות עם הנוער של מכבי ת"א, שלא נחשבה באותה עונה למוכשרת במיוחד. יש לו חיבור מצוין עם צעירים, דבר שהיה מזוהה עם מכבי אך נעלם לפני שנים רבות. בן שמעון הוא זה שהעלה את יובל שפונגין, אורי שטרית ודור מלול לבוגרים של הקבוצה. אין ספק שהגעתו תתרום רבות לצעירים. רן בן שמעון העלה את קריית שמונה לליגת העל ושם אותה על מפת הכדורגל הישראלי. בהמון מקרים שקבוצה עולה מהלאומית לליגת העל, יש סיכוי גדול שתחזור לליגה השנייה או שתילחם על הירידה, אבל במקרה של קריית שמונה היא נלחמת על מקום לאירופה ונמצאת ברבע גמר גביע המדינה. חשוב לזכור שאין לקריית שמונה סגל מרהיב עם קהל אוהדים קטן והיא עדיין נמצאת בצמרת. כל זה יש לזקוף לזכותו של רן בן שמעון. אם המהלך אכן יצא לפועל, החתמה מצוינת של ההנהלה החדשה. ג'ילארוסי ושי, שניכם צודקים. ההחלטה יכולה להשפיע לכאן או לכאן, אך אני הולך עם שי. השחקנים יודעים שככל הנראה בן שמעון יאמן בעונה הבאה ומהיום הוא יצפה במשחקי הקבוצה וישים לב למי מגיע להישאר ולמי הדרך סלולה החוצה מהמועדון, ולכן חובת ההוכחה על השחקנים. ג'ילארוסי, דברייך בקשר לניר לוין, ניר לוין עצמו יודע שהוא לא ישאר במכבי בעונה הבאה. לוין הובא במחזור השלישי כדי להוביל את הקבוצה אך במקום זאת הוא הוביל אותה לתחתית. אם מישהו במקרה חשב שהוא יכול להישאר בקבוצה, ההדחה המבישה מהגביע גזרה את דינו. הביטחון שלו לא ירד ולא נעליים, הוא יודע שאם הוא לא יעשה את העבודה וישאר את מכבי בליגה, הוא ירשם בהיסטוריה כמאמן הראשון שהוריד את הקבוצה לליגה השנייה, ואף קבוצה לא תרצה בשירותיו.
שבמהלך המשחק מול אשדוד היה רישום להסעות ב-40 ש"ח הלוך-חזור מת"א, אבל הבנתי שהרישום היה אך ורק בזמן המשחק בכל זאת שווה לברר
איך בן שמעון הפך למאמן מס' 1 בארץ אחרי שום? איך הגעת לזה? 3/4 עונה טובה וכבר הוא מאמן מס' 2 בישראל?! להכריך גם לאלישע לוי יש הישג ככמו בן שמעון. בן שמעון הימור גדול יכול לפול יככול להצליח, אני הייתי מביא את מזרחי המאמן הישראלי הכי לא מוערך בארץ, עזב את אשדוד התפרקו עזב את פ"ת התפרקו אחלה מאמן והכי חשוב יציב.
אנחנו לא רוצים מאמן שיום אחרי שיעזוב אנחנו נתפרק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx בכל מקרה כרגע בן שמעון ממוצב גבוה כי הוא, בואו נודה בזה, עדיין לא הספיק להכשל...מה שעשה הוא סה"כ הצליח. זאת בניגוד לאלישע לוי וליוסי מזרחי, שגם חוו כשלונות בקריירה שלהם. עדיין לא ראינו את בן שמעון מוריד קבוצה ליגה, ולכן הוא כרגע נראה על פניו כמאמן יותר טוב ויותר מבטיח.
כמה שאני אוהב את הקבוצה שלי ומאמין בה, אני לא חושב שמכבי יכולה להוציא משהו מטדי, במיוחד לאור היכולת שהצגנו נגד אשדוד. במקרה הטוב - להוציא נקודה בשיניים עם הבונקר הכי מסריח. במקרה הרע - להפסיד אבל לא לחטוף תבוסה שתשבור את השחקנים.
עוד לא יצא לי להגיב על המינוי המיועד של רן בן שמעון למכבי. אז לדעתי רן בן שמעון מאמן מצויין שמתאים למכבי. הופתעתי שמכבי העדיפה אותו על פני רוני לוי מעוטר ההישגים. אבל בעייני רן בן שמעון מאמן לא פחות טוב מלוי, ואולי אף יותר. הרקורד של בן שמעון כמאמן כבר הוזכר בתגובות מעליי. העבודה שלו עם הנוער של מכבי והעלייה עם קריית שמונה מהליגה הלאומית לצמרת ליגת העל, מוכיחים שיש למאמן הצעיר פוטנציאל גדול. הוא מאוד מתאים למכבי של עכשיו שצריכה לבנות את עצמה מחדש. הוא בחור אינטליגנט שמאוד מבין בכדורגל, ועבר את המסלול המלא של קודם להיות שחקן ואחר כך להפוך למאמן. את שני הדברים עד כה הוא עשה בהצלחה גדולה. בתור אוהד הפועל, אני מאוד חושש מהמינוי הזה. מפתיע אותי שמכבי בחרו באדם הנכון, כי החלטות טובות זה לא הצד החזק של מכבי בעשור האחרון. אבל מי יודע, אולי שניידר באמת הביא איתו את השינוי, ומכבי תחזור לצמרת הכדורגל הישראלי. אני מאמין שההצלחה של בן שמעון תלוייה בשני גורמים מהותיים: הקהל וההנהלה. אלה גורמים חשובים בכל מועדון, אבל במכבי לקהל יש כוח כמעט מיסטי. הקהל של מכבי מאוד ביקורתי, ואם בן שמעון לא ישיג תוצאות טובות בהתחלה הוא עשוי לעבור חיים קשים כמו רוב מאמני מכבי בעשור האחרון. אם הקהל ילמד להיות סבלני ויתן לבן שמעון לעשות את מה שהוא יודע, הקבוצה רק תרוויח. גם יהיה מעניין לראות כיצד שניידר יגיב במקרה של עונה בינונית או פתיחת עונה חלשה. חשוב מאוד שהוא יתן לבן שמעון את ההזדמנות להצליח, יהיה אשר יהיה. גם אם הקהל יעשה בעיות והניצחונות לא ימהרו לבוא. אם כל זה יקרה, אני מאמין שתוך שנתיים-שלוש יבנה היסוד לאחד הקבוצות החזקות בכדורגל הישראלי שתהווה איום לבית"ר על תואר האליפות. כמה שאני הולך לסבול בדרבי הבא....
זו לא אותה הנהלה ולא אותם מקבלי החלטות מהעשור האחרון ואתם אומרים את זה לפני כל דרבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
הפעם אני חושש שיש פה סכנה אמיתית, ולא סתם ניסיון ללכת אחרי זרם הלוזרים של אוהדי הפועל. מקווה שאני טועה...
כותרת מעניינת בספורט של מעריב מהיום: מערך הסקאוטינג של צ'לסי, בראשות מייקל אמנאלו אקס מכבי, יסייע למכבי ת"א באיתור שחקני חיזוק ואיסוף מידע עליהם לקראת העונה הבאה... כיף
נו שוין. אם זה יעשה להם טוב. בכל אופן, נושא שצריך קצת יותר להדאיג את הצהובים. אמנם אחרי הניצחון על אשדוד יש מקום לקצת יותר אופטימיות, אבל במחזור הקרוב מכבי תל אביב מגיעה לטדי, ואם נמשיך עוד קדימה אז למעשה היא פוגשת עכשיו בשרשרת את כל קבוצות הצמרת. בבית מול נתניה, משחק בקריית שמונה, מארחת את סכנין ומתארחת בקריית אליעזר. חמישה משחקים קשים מאוד. עכשיו משחקים קשים יש גם בתחתית, אבל היתרון שלה במשחקים בתחתית, כמו הזה מול אשדוד למשל, שאלו משחקים על 6 נקודות. ניצחון מקווה מקדמה גדולה. בשרשרת המשחקים הקרובה מכבי לא תפגוש אף קבוצה התחתית. מעבר לכך, מדובר ברצף משחקים קשה מאוד, שככנראה למעשה יקבע את עתידה של הקבוצה בליגה. התירון היחיד בשביל מכבי תל אביב הוא שהם יפגשו את בני יהודה במחזור האחרון. אבל היו מעדיפים לא להגיע למשחק קובע שכזה במחזור האחרון. אופטימים?
מישהו ראה בוואללה את הראיון עם מוטי איווניר? עצוב היה לקרוא את זה,אני אוהב את הבן אדם הזה ולא הייתי מתנגד לראות אותו על הקווים אצלנו,הוא סמל של המועדון ולדעתי הוא מתאים יותר מבן שמעון. בכלל,אני לא מבין מה כל ההמולה סביב בן שמעון?25 מחזורים טובים והוא כבר המאמן מספר 2 בישראל?מה הוא כבר עשה? נכון,בנה קבוצה נחמדה בצפון הארץ,אבל נו באמת,זאת מכבי תל אביב לא קריית שמונה, זה סיפור אחר לגמרי,אני לא כל כך מרוצה מהמינוי הזה,מקווה שאני טועה,ימים יגידו...