בונפלד שחקן גדול, הוא כישרון ענק אבל חוצמזה שהוא משאיר חור ענק אני לא ממש בוכה על זה שהוא עוזב. בונפלד הוא שחקן מפונק, משחק רק בשביל הכסף ובשביל טובתו האישית. הוא לא יודע מה זה לשחק עבור סמל, עבור קהל, עבור אנשים אחרים. והוא גם לא ידע אף פעם. אמרתי את זה כבר מהעונה שעברה (מונע קפיצות מיותרות מכל מיני אנשים שיטענו שאני סתם מתוסכל)
. גם ג'ון פנסטיל וגם קובי מוסא הם מגנים ימניים..אין למכבי מגן שמאלי טבעי (למרות שהוא שיחק בשמאל עם סטרול כמה זמן אבל זה פשוט לא עבד) חוץ מאבו-סיאם שקיבל אדום ונדאלה ששוחרר... הוא היה חייב להביא מגן שמאלי דחוף גם אם לא ברמה הגבוהה ביותר
ברור שמוסא ופנטסיל לא מגנים שמאליים טבעיים,אבל קלינגר השתמש בהם בעמדה זאת בעונה הקודמת וגם בזו. הגיוני יותר שקלינגר יעדיף אחד מהשניים כי יש להם יותר נסיון אירופי מאשר לנגר.
לנגר יש פחות ניסיון אירופאי ממוסא? למה כי מוסא שיחק נגד ז'ילינה? נגר לא שחקן צעיר להזכירך ויש לו הרבה יותר ניסיון ממוסא גם בליגה וגם באירופה.
בדיוק בגלל זה,מוסא שיחק נגד ז'ילינה,והוא השתתף למס' דקות במשחקים שונים של מכבי בגביעי אירופה השונים. זה גם נסיון. מתי נגר שיחק במסגרת אירופית לאחרונה שאתה אומר שיש לו נסיון אירופאי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx
בניגוד לקולואטי שמההתחלה נראה כמו בלוף, מבמבה הזה נשמע שחקן ברמה גבוהה, בניגוד לקולאטי יש לו יותר משער אחד ברזומה וגם סיבה נורמלית למה הוא הגיע לארץ. אני תמיד אומר שלא הגיוני ששחקנים עם כזה רזומה יגיעו לליגה שלנו סתם ככה, תמיד יש סיבה. לאמבמבה היה מלריה והוא הושבת לכמה חודשים. בגלל זה ויטסה חתכה אותו (בין השאר...) נקווה שהוא יהיה עוד בלוף (אחרי הכל יש לנו עוד משחקים נגדם) אבל נראה לי שאני באמת צריך להתפלל.
מכבי עשו רכש מעולה עם בונפלד. כבר טענתי בעבר שמדובר על האסיסטר מס' 1 בליגה, אין עוד שחקן שיכול לתת פסים ל1 על 1 כמוהו. במשחק הראשון של העונה בבאר שבע, מול נצרת עילית, במשחק בינוני, הוא בישל שני שערים. בונפלד הוא גאון במונחי כדורגל מבחינת בישולים, בכל משחק הוא מעמיד מס' פעמים את החלוצים במצבים קורצים. אם זאת, יש לו חיסרון אחד בולט. הוא לא נלחם, לא רץ, לא משקיע, לא נותן גליצ'יצם, לא נופל על התחת. טענתי בעבר שאם בוני יתחיל להילחם, ירוץ יותר, יתן גליצ'ים, הוא יגיע לאירופה. אחרת, הוא ישאר עוד פונטציאל גדול ולא מנוצל. מי שרוצה לדעת את החשיבות של בונפלד לבאר שבע: לאחר מכירת אלעד בונפלד החלטנו (מועדון האוהדים של הפועל ב"ש) להשבית באופן סופי את קניית המנוים ולא לבוא למשחק הבית הראשון העונה, עוד שבועיים מול הפועל חיפה. הייתה אמורה להיות גם הפגנה סוערת, אבל הפיגוע הנורא דחה אותה לשבוע הבא. אלעד בונפלד הוא השחקן ששבר את גב הגמל. נמאס לנו שמשחררים שחקנים בעלי פונטציאל מעלה. ואגב, שווה היה למכבי ללכת על ברדה. הוא ובונפלד הם אחד מהצוותים הטובים שראיתי בכדורגל הישראלי מאז ומעולם. הם שיחקו ביחד מגיל ילדים, ומכירים אחד את השני באופן בלתי נורמלי. ולשוקי נגר, נשאר לי רק להודות למכבי שלקחו אותו מאיתנו. שוקי "מה זה הדבר העגול הזה" נגר הוא שחקן ברמה הכי נמוכה שיש. עדיף להעביר את פנסטיל שמאלה מאשר לשים אותו בהרכב...
עכשיו השאלה הנשאלת אצל בונפלד היא,אחרי שהוא כבר לא בהפועל ב"ש במקום שלא הולכים לנבחרת מתי הוא יקבל את הזימון לנבחרתו של אברהם גרנט.
הראל, תוך חודש, מקסימום חודש וחצי, גרנט יזמן אותנו. עכשיו, כשהוא עבר לתחומי מדינת ישראל, אפשר לזמן אותו לנבחרת...