מכבי ת"א:: 04/05

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י burning soil, ‏29/5/04.

1. ג'רי בית הלוי Member

גם אם בונפלד יוחתם עד הגומלין, לא תהיה להחתמה שלו שום משמעות במשחק מול פאוק כי ההרשמה לשלב הזה סגורה. בונפלד ישחק עם מכבי באירופה רק אם וכאשר מכבי תעפיל לשלב הבתים.

את רעיון ההחתמה שלו אני די אוהב. בונפלד הוא שחקן שמכבי רוצה כבר מסביבות חודש מרץ(היה שלב מסוים שאפילו טענו בתוקף שהוא רחוק "24 שעות מחתימה"), ומכבי צריכה אותו. למרות היכולת הסבירה למדי עד עתה, אי אפשר לדעת מה יקרה במהלך העונה, עם הפציעות/ירידה ביכולת של שאר השחקנים, והקישור של מכבי הוא כרגע העמדה שהכי דורשת חיזוק, מלבד ההתקפה כמובן, אבל חלוץ ברור שיביאו.

אגב, איפה קראת שהוא שוב בתמונה?

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצן, אלעד בונפלד שוב בתמונה.
    זינו הטיפש הולך לחתום איתו בימים הקרובים על הסכם, שאולי יקטן ב20% מהחוזה בשנה שעברה, אבל יהיה בו סעיף, שיאפשר לאלעד לעזוב ללא תמורה לאיזה קבוצה שהוא יחפץ, בהתראה של שבועיים מראש.
    במילים אחרות, זינו אומר לבונפלד "שחק אצלי עד שתמצא קבוצה", אלעד מוריד 20% מהשכר של השנה שעברה, חותם לשנה, ובתמורה, הוא עוזב ללא תמורה לכל קבוצה שיחפץ.

ואם הגענו לבונפלד, מכבי ת"א מחפשת להוסיף קשר נוסף לסגל.
    בעקבות העליה הקרובה לליגת האלופות, מכבי ת"א מחפשת להוסיף קשר נוסף לסגל.
    המועמדים כרגע הם יוסי שבחון(שחקן הפועל פתח תקווה שכרגע נמצא ללא חוזה), עומרי אפק(מכבי חושבת על האופציה להשאילו מסנטארדד), ואלעד בונפלד(שיחתום בימים הקרובים על חוזה שישחרר אותו מבאר שבע ללא תמורה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx ).
    לפי מס' מקורות, אלא הם רק 3 מועמדים מתוך 5 שיש לקלינגר למרכז השדה.
    בכל מקרה, ההחלטה אמורה להתקבל אחרי שמכבי תעפיל לליגת האלופות באופן רשמי.

בקשר לדיון כאן, כאחד מבחוץ(ששונא את מכבי חיפה ומכבי ת"א באותה מידה) אני חייב לציין, שעצם ההעפלה לליגת האלופות, גם של חיפה וגם של מכבי ת"א היא הישג.
    אני לא חושב שאף אחד מאיתנו דמיין על נציגה השנה בליגת האלופות(לאחר היכולת העלובה של הישראליות בשנה שעברה) לא לדבר על שתיים.

אם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדות.
    בניגוד לשטרום גראץ שאיבדה את השחקנים המובילים שלה לפני המפגש עם חיפה בזמנו, ופאוק סלוניקי שנמצאת בכושר גרוע ובעלת סגל שחקנים מאוד חלש, רוזנבורג היא קבוצה חזקה.
    הרבה מזלזלים בה בעקבות העובדה שחיפה במשחק בינוני הצליחה לסחוט ממנה את התוצאה 2-1.
    קודם, לדעתי לפחות, רוזנבורג ב10 דקות הראשונות הראתה את הבדלי האיכות הברורים בין הקבוצות.
    כשרוזנבורג לחצה באמת, היא כבשה.
    חוץ מזה, העובדה שדוידוביץ' היה המצטיין במשחק אמורה להדליק נורות אדומות לאוהדי חיפה.
    אם כל הכבוד לחיפה, אין לי ספק שרוזנבורג, תקשיבו טוב, תנצח גם בגומלין.
    בכל מקרה, אני לא רואה אותה עפה.
    פאוק סלוניקי, במשחק מול מכבי ת"א, הראתה רמה נמוכה.
    ולא היה מדובר רק על כושר או יכולת זמנית, אלא על יכולות טכניות, יכולות בסיסיות של שחקנים.
    הפתיע אותי העליבות של פאוק, ואין לי ספק שמכבי תנצח גם בגומלין.

בקשר לסגל של מכבי, לדעתי הוא מאוד בינוני, ולא יצליח להתמודד עם העומס הכרוך בהשתתפות בליגת האלופות.
    אני לא אוהב את סטרול, מדובר על בלם חלש, שטועה המון.
    במשחק מול פאוק, לולא הצלה ענקית של שטראובר, מכבי הייתה משלמת מחיר כבד על אחת מאותם טעויות.
    העובדה שטל בן חיים או ברומר שיחקו לידו, לא השאירה אותו בצל(כפי שחלק טוענים), אלא הצילה אותו.
    ככל שהרמה תעלה, אתם תראו שהטעויות של סטרול יגברו.
    הסגל של מכבי לא מספיק טוב, ואם מכבי לא יכניסו את דגו, עובד וביטון לכושר טוב(עלייה ל20 דקות האחרונות זה ממש לא מספיק), אז אני צופה גם מפלות קשות בליגת האלופות.
    אם זאת, עדיין יש תקווה, הבאת חלוץ נוסף(ברדה, אודי, מי שלא יהיה) וקשר נוסף, יורידו מהעומס ויחזקו את הקבוצה.

3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין מה אנחנו צריכים את בונפלד.. ביטון דגו ועובד כשירים וישבו על הספסל מול פאוק.. יש מספיק רוטציה בקישור.. אני בעד להשאיל או אפילו לשחרר את נדאללה אם אבו סיאם ימשיך לפתוח ולהביא חוץ זר + אודי

4. ג'רי בית הלוי Member

למה להביא חלוץ זר? אתה יכול להביא את הולצמן ו/או אודי בפחות כסף, אתה יודע מה אתה מקבל ואתה משאיר את נדאללה.

ואם יש לך את בונפלד על הספסל זה אומר משהו טוב(מאוד) על הקבוצה שלך.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה אתה צריך את בונפלד?
    1. קודם כי דגו מאז הפציעה זה לא אותה דגו.
    כבד, מסורבל, איטי, עדיין לא חזר לעצמו.
    אתה לא יכול לדעת שדווקא עכשיו הוא יחזור לעצמו.

2. עובד.
    עובד עושה רושם של שינוי, אבל אתה לא יכול לדעת.
    ליגת האלופות, הרבה תקשורת תהיה סביב מכבי, גם סקואטרים, עונה אורכה, אין לך דרך לדעת שעובד השתנה באמת ובאמצע העונה הוא לא יחזור למה שהיה בשנה שעברה.

3. ביטון.
    לא יודע, בחצי שנה של סוף עונה שעברה קלינגר בנה עליו פחות ופחות.
    השנה אם אני לא טועה, הוא לא ראה דקות.
    בכל מקרה, העובדה שקלינר לא הרכיב אותו מול פאוק, אבל לא כחילוף, אולי מלמדת על מעמד חדש של ביטון.

4. בונפלד.
    מדובר על שחקן שווה שיהיה אצלך, אפילו על הספסל.
    מדובר על שחקן שהוא בין הטובים בארץ בהעמדת שחקנים במצבים של 1 מול 1.
    בכל משחק יש לבונפלד את הרגע הזה, שהוא נותן את הפס הגאוני שלו ומשאיר את החלוץ לבד מול שוער.

5. עומק.
    למכבי הולכת להיות עונה ארוכה ומתישה.
    פציעות והרחקות הם חלק מהמשחק, בטח כשמכבי גם תשחק מידי שבוע בליגת האלופות.
    הבאת בונפלד אומר הוספת עומק לקבוצה וחיזוק הסגל באופן משמעותי.

6. אלי מתחן Member

ואחרי זה אתה מתלונן שלוקחים את כל שחקני הבית מב"ש?

7. יוגב אסולין Guest

יש הרבה מעומדים שיכולים להגיע למכבי השנה.

מבחינת עמדות חזיוק צריך כמובן את הקישור היותר דפנסיבי לפי דעתי שחקן בסגנון יוסי אבוקסיס הוא בורג מאוד חשוב השנה עבור מכבי וגם חלוץ..

איזה שחקן מתאים? נתחיל מזה שכרגע המצב של מכבי זה שהיא מחפשת והרבה שחקנים ישמחו לבוא אלייה גם אם זה אומר להוריד קצת בשכר שלהם כי הם יודעים שליגת האלופות זה במה שמעלה את הערך של השחקן בכמה רמות ולכן יהיו מוכנים להגיע.

לפי דעתי מכבי חייבת ללכת על שחקן לתקופה של 2-3 שנים שחקן עם המון ניסיון שחקן פיזי מהיר בעל כח וקור רוח. שחקן במרכז שיוכל להניג את הקבוצה להחזיק בכדור ולא שחקן צעיר שאתה לא יכול לדעת איזה משחק הוא יתן לך היום וכו'. מבחינת ישראלי כמו שציינתי אבוקסיס אחד הדוגמאות הטובות אבל הוא לא יגיע אפשר לחפש זר ברמה גבוה מאוד.. הבעיה שזה די הימור.

בקשר לעמדת חלוץ. שוב צריך אחד עם הרבה ניסיון מהיר ובעל כושר גופני מטורף. אברג'יל עם ימשיך להסתבך בב"ש יוכל אולי לצאת במידה ולא גם פה יש מקום לבדוק שחקן זר.

הבעיה עם הזרים שוב שאתה לא יודע איך הם יהיו איך ישתלבו וכו'.

8. אלי מתחן Member

מכבי חייבים חלוץ וקשר מאחורי החלוצים, בתפקיד של נימני.
    יש להם בעיה ביצירת מצבים, וכשהם יוצרים כאלה, יש בעיה של שחקנים באיזור ויוצא שאדו מול 3-4 שחקנים כל הזמן.

9. אלעד כהן Member

צודק הגדרת את הבעיה של מכבי מצויין מכבי חייבת באופן
    דחוףףף שחקן כנף שמאלי (ואני לא מתכוון לארז מסיקה...
    כמה שאני אוהב אותו יש לו בעיה בצד ימין,ולשחק במרכז המגרש)
    חבל מאוד שמכבי חיפה חטפה לנו את בוקולי אז עוד הייתה לנו
    התקפה יותר טובה,אה ועוד משהו אם כבר אתה מדבר על מחליף לנמני
    מכבי צריכה (ואפילו חייבת) אחד שיש לו ניסיון בלהחזיק את הכדור
    ולא סתם צעירים.

10. cavenaghi Member

למה אנחנו בכלל מתווכחים על מנצ'סטר?
    זה היה הניצחון הכי גדול של הכדורגל הישראלי מאז ומעולם. נקודה.

ואני אמרתי, לפני ההגרלה בכלל, שפאוק היא קבוצה מאוד חלשה שאין לי מושג מה היא עושה שם ומי שתקבל אותה יש לה סיכוי שווה ואפילו גדול לעבור את פאוק.
    ויצא שאתם התמזלתם לשחק מול פאוק, והצלחתם.
    אני חושב שהפרשנים בעיקר חששו מהקהל של פאוק, לא מהשחקנים.
    לא שמענו את הפרשנים לפני המשחק מתעסקים בספקולציות של אם ההוא יכבוש וצריך לסגור אותו בהגנה, שמענו אותם אומרים שמכבי צריכה לא להיבהל מהקהל ה"פנאטי" של פאוק.

חוצמזה, מה זה משנה מה הפרשנים אמרו, אתם תגידו שפאוק קבוצה טובה, מה שנכון, אבל לא יותר טובה ממכבי חיפה או מכבי תל אביב או הפועל ת"א.

11. אלי מתחן Member

אם זה הניצחון הכי גדול של הכדורגל הישראלי אז גם הניצחון של ילדי אשדוד בגביע פוקס קידס נחשב אדיר, זה בערך אותם גילאים אצל היריבה.
    הניצחון על אוסטריה ענק, הניצחון של הפועל ת"א על ההרכב הראשון של מילאן היה ענק, הניצחון של הפועל על פארמה בטרדיני היה ענק, הניצחון של איגביני על אולימפיאקוס היה ענק. ניצחון מול הנוער של מנצ'סטר בחיזוק 4 שחקני ספסל ושחקן הרכב לא היה משהו מיוחד.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב שלא הגזמתם...זה לא הניצחון הכי גדול, ויש הרבה יותר גדולים ממנו...

בכל אופן במידה ומכבי ת"א תעלה לליגת האלופות, עומרי אפק ובונפלד יכולים להיות חיזוק הולם, גם לחיזוק הסגל ואולי גם להרכב.

אל תשכחו שאורן זייתוני גם צריך לחזור, ואם יש עמדה שמכבי לא צריכים בה חיזוק זה הקישור האחורי, שם יש לה יותר מדי שחקנים, ברונו רייס, תמיר כהן, אורן זייתוני, ומושיקו מישאלוף.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/04
  13. ג'רי בית הלוי Member

אם כבר מושיקו מישאלוף, אני חושב שמגיע לקלינגר צל"ש על השיבוץ הגאוני של הבחור המוכשר הזה בתור קשר אחורי. אמנם לא ראו הרבה עבודה שלו בטלוויזיה, אבל את כל העבודה השחורה הוא עשה, והוא הסיבה שפאוק כמעט ולא הגיעו למצבים במחצית הראשונה.

אמנם זה היה שיבוץ שנבע מאילוץ, אבל זה אחד הדברים שנתנו למכבי את המשחק.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת רק כשקלינגר אמר על האפשרות של שלושה קשרים דפנסיבים, ואחרי שראיתי את המשחק אז ראיתי כמה שהדבר הזה הרג את פאוק במשחק.

15. burning soil Member

אני חושב שמכבי צריכה להמשיך לשחק עם שלושה קשרים הגנתיים,כולל
    מישאלוב,לפחות באירופה.