איזה משחק? הפועל הצליחה לדגדג איך שהוא את מכבי ת"א שחסרה היום 3 שחקנים שלה רק ברבע הראשון. מהרבע השני ואילך גראבג' טיים. "החזרה" של הפועל למשחק נבעה תוך כדי זלזול של מכבי והפעלת לחץ מגעיל של ספסל הפועל על השופטים. מכבי ניצחה בצדק, למרות ספסל קצר ולמרות שהיה לה משחק קשה יותר ביום חמישי. מילה טובה מגיעה לאוהדי הפועל ירושליים שעודדו, היו הרוב וגרמו למשחק הזה להיראות עוד איך שהוא כמשחק על הגביע.
וואלה לא מסכים איתך בכלל. ראשית כל אני חושב שמכבי קלעו בחצי הראשון באחוזים שלא היו המון זמן מה-3 11\13 זה דבר פשוט מטורף!... הבריחה של מכבי באה בזכות היכולת שלה להכניס את הכדורים והחזרה של י-ם באה בגלל החוסר יכולת של מכבי לשחזר את הקליעות האלה בחצי השני. אני חושב שהפועל י-ם הוכיחה בשתי משחקים העונה נגד מכבי ת"א שהיא מסוגלת להיות ברמה גבוה מזו של מכבי ת"א בדקות ארוכות לאורך המשחק. היא יכולה לתת לה מאצ'פים מעולים בהגנה וגם בהתקפה. ה"מזל" של מכבי היה שטפירו היה פשוט גרוע ועוד רצה לקחת אחריות בדקות הלחץ וזה בעצם גמר את המשחק של הפועל. אני בכל אופן נהנתי מאוד
חצי ראשון מכבי ערה [כמוני]. מחצית שנייה נרדמה [בדיוק כמוני]. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
פרט לבריחה הרצינית של מכבי במהלך החצי הראשון,לא ניתן היה להצביע בוודאות מי תקח את הגביע,וכל זה במשחק נתון כשמכבי חסרה את טל בורשטיין.
ראשית כל, הפועל ירושליים מעדה בשמירות שלה ונתנה לשחקני מכבי יד חופשית מחוץ לקשת, מה ציפית? שמכבי תחטיא ממצבים כאלה? גבוהה מזו של מכבי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx אולי, המשחק הראשון יכול להעיד על כך שירושליים צמצמה פערים ממכבי, אבל מכאן ועד לרמה גבוהה מזו של מכבי הדרך עוד ארוכה. גם הערב, כאשר מכבי שיחקה עם ספסל קצר מאוד היא קרעה את מכבי לגזרים והובילה לאורך כל המשחק. גם לפני המשחק וגם תוך כדי המשחק לא היה לי ספק שמכבי תיקח את הגביע-היא פשוט ברמה אחת מעל ירושליים, ופארקר פשוט מעל כולם. המזל של הפועל היה בכך שוויצ'יץ' הערב כמעט ולא קלע. המזל של הפועל היה בכך שבורשטיין פצוע. המזל של הפועל היה שמכבי הפסיקה לשחק כאשר היא הובילה ב23 הפרש. המזל של הפועל היה שהלחץ שלה על השופטים עזר לה. המזל של הפועל היה שוויצ'ץ' לא שמר על אוסטין כמו שצריך במחצית הראשונה. המזל של הפועל היה שוויל סולומון משחק במכבי. המזל לא ניצח למכבי את המשחק, היכולת המופלאה שלה והמאמן הגאון שלה ניצחו לה את המשחק.
ההבדל כמו שאמר יוגב היה טפירו.טפירו טוב ירושלים מנצחת ואפילו מביסה, טפירו בינוני ומתה ירושלים מנצחת בשיניים ומפסידה. מכבי חסרה שלושה שחקנים??אם אני מבין נכון אז רק בורשטיין היה חסר, זה שיש לה שמונה או תשע זרים בסגל זאת בעיה שלה.
אתם עושים מבורשטיין שחקן מפתח כדי לתרץ את זה שהפועל הייתה יריב היום למכבי בחלק המשחק (כשהיא לא שיחקה חרא וגרמה לי לבעוט בטלוויזיה) תכלס הוא שחקן חמישי-שישי, לא נותן יותר מ 13 נק' במשחק, ותכלס שרון ששון היה ענק היום, ואם בורשטיין היה במשחק אז שרון ששון היה מקבל פחות דקות!!
לא, אני מתרץ את חסרונו של טל בורשטיין, שחקן חמישייה להזכירך, בכך שמכבי לא הביסה את הפועל. לעומת זאת, אתם, עסוקים בלנסות להאשים את טפירו בזה שהוא לא ניצח לכם את המשחק. מכבי הובילה את המשחק החל מהרבע השני עד לסיומו, אז הפועל לא היוותה לה יריבה של ממש ואם היא צימקה את הפער בסוף זה רק בגלל הזלזול של מכבי. בקיצור, תמשיכו לנסות ולהגביל את מכבי מדיי שנה, אולי זה יעזור לכם לקטוף תואר פה ותואר שם, אך הקבוצה הגדולה במדינה היא מכבי ת"א והיא תישאר כזאת עד שגאיידמק ישפוך הרבה יותר כסף.
מכבי מבחינתי כן הביסה את הפועל, בסוף הרבע השני, ב18 הפרש, כבר אז הפועל הובסה אל מול מכבי. זה לא שהפועל הראתה פתאום נכונות לשחק, זה שמכבי הפסיקו לשחק בכלל. ההבדלים באיכויות הם עדיין ענקיים, לצערי, ולאור המשחק היום (לא המשחק במלחה), גם אי אפשר להגיד שהם מצטמצמים (מכבי העלתה את כספי להרכב, בחייאת, קצת ריאליות). טפירו לא נתן את משחק חייו, נכון, אבל לא בגלל זה ירושלים הפסידה. אגב, להפסיד למכבי זאת לא בושה, השליטה המוחלטת שלה לא דומה לזאת של מכבי חיפה בכדורגל, מפני שמכבי מגשימה את השליטה שלה גם באירופה. מול מכבי כל קבוצה היא אנדרדוג, והפועל צריכה להרגיש רע עם עצמה רק בגלל שהיא לא נתנה הכל, וג'נקינס טוב רק מתי שאין מה להפסיד.
אין מה להשוות בין כדורגל וכדורסל...הכדורגל האירופי נמצא בכמה רמות מעל העמיתו מכדורסל.עליה של קבוצה ישראלית לליגת האלופות שווה יותר מכל פיינל פור.......
שרון ששון לא היה ענק כמו שהגנת הפועל הביזיונית השאירה את שחקני מכבי חופשיים על קו השלוש פעם אחר פעם. אגב,מדברים על מתן נאור כשחקן הגנה ברמה,אתמול הוא לא הראה יותר מידי. משום מה ארז אדלשטיין התנהג כאילו הוא לא מכיר את משחק הריצה של מכבי, ועוד בבית,ואיפשר למכבי לצבור מומנטום במקום לקחת פסקי זמן בדקות חשובות.
השלשות זה המחיר של גמר גביע ביד אליהו. למרות שהמשחק היה בידיים של הפועל עם השלשה החופשית לגמריי שמייסון החטיא בפער 7 ואחריה המומנטום נעצר.
ירושלים לא הפסידה בגלל שטפירו לא היה טוב[8-9 אסיסטים,אל תשכחו...] אלא בגלל הגנה מחפירה מבחינתם...להשאיר כל כך הרבה פעמים פנוי שחקנים כמו שארפ וששון זה פשוט טימטום..וגם אם נותנים לווציץ או באסטון דקה שלמה להיות לבד הם גם יקלעו...
תגיד, אתה רציני? מכבי קרעה את הפועל לאורך כל המשחק. הפועל ירושליים התבססה בכל מחצית על שחקן אחד בהתקפה וכלל לא נראתה כקבוצה שיכולה לדגדג את מכבי.