הפועל גליל עליון העפילה הערב לפיינל פור, לאחר שגברה 84:102 על אליצור אשקלון ועירוני נהריה נוצחה 82:81 ע"י הפועל גלבוע/עפולה. כזכור, הגליל ניצחה במחזור שעבר את יריבתה לדירוג, עירוני נהריה, עם ניצחון 99:100 שקבע שוויון בנקודות בין שתיהן אבל העניק לגליל יתרון עקב העובדה שמשלושת המשחקים בין הקבוצות היא ניצחה שניים. עכשיו, ללא קשר למשחקים ביניהן, הגליל סיימה עם נקודה יותר מלנהריה, ללא ספק הלוזרית של העונה. משחקי הפיינל פור הישראלי שייערך ביום שלישי הקרוב: מכבי ת"א נגד גליל עליון הפועל ירושלים נגד בני השרון
הערב! בני השרון והפועל ירושלים זה באמת משחק מרתק. אי אפשר לדעת עם העליות והירידות של הקבוצות מי מבניהן תיקח הערב. אין אפילו קצה של רמז לדעת דבר כזה. הפועל ירושלים דאבל?
המשחק של ירושלים התחיל כך שאדבר בקצרה. ירושלים לא מגיעה למשחק בכושר שיא, בני השרון רוצה להחזיר לירושלים על ההפסד בגמר גביע. אין במשחק הזה פיבוריטית, התוצאה תנדוד מקבוצה לקבוצה. מקווה שבני השרון תנצח. מכבי ת"א-גליל עליון, אמנם גליל עליון ניצחה את מכבי בכפר בלום, אך המשחק שיתקיים יותר מאוחר ייערך בנוקיה, כביכול הבית של מכבי. המשחק בעיקר תלוי במכבי ת"א והיא תקבע את קצב המשחק. אם גליל עליון יאבדו את הריכוז לכמה דקות, מכבי תברח ומהר כמו שהיא יודעת לעשות זאת טוב מאוד. בגדול אני לא רואה הפתעה, מכבי ת"א תעלה בלי הרבה מאמץ לגמר וגליל עליון ישארו עם המחמאות שהגיעו על הלום.
אז כן יהיה לנו את הגמר הרגיל, וכנראה ששוב יהיה לנו 30 הפרש למכבי בגמר, אבל אני ממש מקווה שזה לא מה שיקרה. לפחות פייט תתנו, בבקשה.
כמה חבל שהגליל חלשים, חלשים מאוד מהקו. אני כבר הפסקתי לספור את הנקודות שהן איבדו רק מהקו, ובמידה והם היו טובים גם בתחום הזה ההפרש היה גבוה הרבה יותר. גליל הגיעה למשחק הזה מוכנה מאוד, והרבה קרדיט לקטש על כך. כמה חבל שהסיכויים שזה באמת יספיק לניצחון קלושים מאוד.
חבר שלי הזמין אותי לראות את המשחק אצלו עם עוד כמה חברים. אמרתי לו שאם כבר אני יבוא בגמר, כי המשחק הזה חסר טעם. 30,20 הפרש. בינתיים +7 גליל, אני עדין חושב שברבע הרביעי תגיע הבריחה וזה יגמר 10-15 יתרון לצהובים.
אמנם המשחק עדיין לא הסתיים, אבל עדיין המשחק הזה כבר גמור וחבל. הגליל פתחו נהדר אבל מכבי כמו שהיא יודעת לאט לאט הורידה את ההפרש ובסוף בשתי דקות הורידה את ההפרש שכבר עמד על 10 בעדרך ל-2 נקודות. זאת הגדולה של מכבי, שבשניה היא יכולה להפוך את המשחק. מכבי בעיקר הלכה פנימה לארנולד שפשוט חגג מתחת לסלים ואם ספאחיה היה שם לב לזה שלגליל אין תשובה לארנולד מתחת לסל, מכבי היתה גומרת את המשחק מהר יותר. המשחק היה בידיים של הגליל והם איבדו אותו. ההחטאות של הגליל מהקו נתנו למכבי להתקרב עליה ובסופו של דבר לנצח אותה. אבל מה לעשות, גליל לא יכולה על מכבי, מכבי פשוט הרבה יותר טובה מהגליל. כל הכבוד לעודד קטש שהכין את הגליל מצוין למשחק הזה, כל הכבוד לכל שחקני הגליל שנתנו עונה נהדרת והשיגו את המקום ה-4 וגם נתנו פייט למכבי. אולי אני פסימי אבל כמו שזה נראה כרגע מכבי תקח בקלות את המשחק נגד ירושלים ביום חמישי. דווקא בגלל שמכבי תבוא אחרי שהגליל הוציאה ממנה את המיץ ונתנה לה פייט אדיר מכבי תבוא רעבה יותר ותנצח את ירושלים לצערי. ובכל מקרה גם אם ירושלים לא תזכה באליפות, היא עשתה את שלה. גביע וסגנות זה מצוין ודאבל זה רק בונוס.
נו באמת סלע... אתה יודע שבגמר החלאות האלה איכשהו פתאום ייזכרו לשחק, לטפירו ירעדו הביצים וייגמר 40 הפרש לצהבת. עוד צ'אנס גדול להצלת הכדורסל הישראלי הוחמץ היום. בד"כ אין כזה דבר בכדורסל ניצחו לא ראוי, אבל היום הצהובים שדדו את הגליל הנחמדים. ברוב נחמדותם הגליל תרמו לשלטון הרודנות עם 23 החטאות מהקו. לא יכולים לשמור את ההחטאות האלה לגבעת שמואל ולהיות רגועים על הקו מול החולרות האלה? damn, משחק מתסכל. כבוד לחניכים של קטש, אבל בסופו של יום התוצאה עגומה מאוד לכדורסל הישראלי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
מכבי משחקת מגעיל, שכונה, אין מילים אחרות. ביינום לוקח את הכדור ופשוט נכנס עם הראש בקיר, פעם אחר פעם, כאשר אם גליל לא הייתה מחטיאה כל כך הרבה מקו מכבי היו מפסידים את המשחק הזה מזמן, חבל חבל שזה לא קרה. לא ברור לי מי הגאון שחשב להחתים את ביי (נום) לעוד עונה, אבל היום כל אלו שאמרו שבליגה הוא עוד "בסדר" קיבל תשובה עד כמה הוא בסדר.
חבל. איך אמר קטש במסיבת עיתונאים עכשיו:" אנחנו יוצאים עם גאווה גדולה, אבל גם עם פספוס אדיר והרגשה שהיה אפשר לעשות את זה". גליל בהחלט יכלה לעשות את זה. מכבי- עלובה. פרט לארנולד שהיה טוב, לא יודע בכלל מה עופר שלח רצה ממנו- אחד היחידים שעשה את העבודה. וויצ'יץ, לא ברור מה קורה איתו. אגב, ראיתם עכשיו את צביקה באולפן? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx הוא יצא 50 שניות לסיום מנוקיה וב-23:02 הוא הופיע באולפן שטוף זיעה...
באופן נדיר ראיתי את המשחק אחרי שחזרתי טחון דק מחדר כושר ונפלתי עם ארוחה על המשחק. בסך הכל משחק טוב והייתי במתח, אמנם לא גרם לי לשאול למה קטעתי את שטיפת המוח שאבא שלי עשה לי על המשחק האווילי הזה אבל בהחלט היה מהנה, אני בהחלט יכול לומר בבטחה שהגעתי שלא בפעם הראשונה שהבעיה העיקרית במפגשים של קבוצות עם מכבי שפשוט נותנים להם יותר מדי רספקט רק בגלל הסמל על הקבוצה.
??? ביינום לקח אחריות בסוף המשחק וביחד עם ארנולד הם פשוט עשו הכל לבד. רק תאר לך מה היה קורה אם יותם הלפרין היה לוקח את הכדור בדקות האחרונות...