ג'ובאני רוסו ככל הנראה סיים את דרכו במכבי ת"א אחרי שנתיים. רוסו החרים את אסיפת סיכום עונה שאלי כהן ערך אתמול בקריית שלום ולא ענה לטלפונים של אנשי מכבי ת"א. בנוסף, רוסו נטש את האימון המסכם לקראת משחק הדרבי, במוצאי שבת, מבלי להודיע למאמן. הקשר ירד על דעת עצמו מכר הדשא והודיע למנהל הקבוצה אבנר טויטו שהוא פצוע. באימון עצמו לא פנה רוסו לצוות הרפואי ועל דעת עצמו עזב את מתקן האימונים מבלי להודיע למאמן, כאשר בנוסף הודיע כי לא יגיע למשחק ולא ישחק עקב פציעה. לאחר שהלך לביתו הבין את חומרת מעשיו, וביום ראשון הגיע הקשר למתקן האימונים וביקש לעבור טיפול בטענה של פציעה. מועדון הכדורגל מכבי ת"א רואה בחומרה את ההתנהגות שאינה ראויה לשחקן מקצוען שנחשב לאחד הזרים הטובים בארץ, ולאחר 11 שנה בישראל דרך פעולה זו אינה מכובדת. גם אם רוצים לעזוב מועדון זו לא הדרך במיוחד לאחר שהוא באופן ספציפי קיבל את כל הכבוד וההתיחסות הראויים. הנושא יטופל משמעתית ע"י המועדון.
נכון שהוא יכל לתפוס אותו ועל זה הוא צריך לקבל הרחקה מ2-3 משחקים אבל לא יותר מזה,את העונש הגדול צריך לקבל האידיוט שנכנס פנימה-לא מאמין שהוא הוא עוד מעז לתבוע את מוסא...
ומה אם לאוהד היה סכין, מוסא היה תופס אותו, והאוהד היה שולף את הסכין ודוקר אותו? או אם מוסא היה מתעלם והאוהד היה דוקר שחקן אחר? בהתחלה חשבתי שמה שמוסא עשה זה חמור ביותר ושהוא צריך להיענש בחומרה, אבל ככל שאני חושב על זה יותר, אני מבין שהוא פעל בצורה הנכונה (גם אם בטעות) - עצר את האוהד ללא סיכון עצמי.
עונת הרכש של מכבי ת"א נפתחה עם דודו ביטון שהגיע מטוברוק. חלוץ נבחרת הנוער יושאל למכבי לעונה הקרובה עם אופציה לרכישה. אם הוא ישחזר את היכולת מהטורניר של נבחרת הנוער זה יהיה מצוין, ובכל מקרה החתמה מצוינת של מכבי
קאלה דורש להכפיל את שכרו ל-210 אלף דולר : עם האוכל בא התיאבון. לאחר שהציג עונה מצוינת, שוער מכבי תל-אביב, טברטקו קאלה, מתכוון לדרוש מהנהלת הקבוצה להכפיל את שכרו לקראת העונה הבאה. שהשוער הקרואטי, שמרוויח כיום כ-100 אלף דולר לעונה, ידרוש מהנהלת הקבוצה לא פחות מ-210 אלף דולר לעונה. סוכנו הישראלי של קאלה, עובד קראוס, ייפגש מחר (חמישי) עם נציגי ההנהלה וידון בחוזהו של השוער לעונה הבאה. מקורבי קאלה מאיימים שאם הנהלת מכבי ת"א לא תענה לדרישתו של השוער, הוא עשוי לעבור לקבוצה אחרת.
ברצוני לשתף אתכם במקרה שהיום קראתי עליו. לפני מספר שנים, פרץ אוהד בן 16 למגרש במשחק של מכבי רחובות. השחקנים במגרש חשבו שזה עוד אוהד שפורץ למגרש, אבל לבסוף גילו אצלנו מתחת לחולצה סכין מטבח ואותו אוהד דקר את מוטי קינד ממכבי רחובות למוות. אז שכל "החכמים" יפסיקו להפיל את האשמה על מוסא, הוא ראוי להערכה על מעשו והמשטרה צריכה להודות לו שהוא עשה את תפקידם בזמן שהם חלמו. כל הכבוד קובי. בפעם המיליון, דרשתו בצדק למרות שאני חושב שקצת אבל קצת הגזים. אם רוני מאנה יגיע למכבי בסופו של דבר, ההעלאה לקאלה תתאפשר ואם הוא לא יגיע, קשה לי לראות שאכן קאלה יקבל העלאה. אפרופו עסקת מאנה-לוני, היום היא אמורה להיחתם סופית.
זו גם דעתי. ותפסיקו כבר עם מוסא. ברור שזה טוב שהוא עצר את האוהד, אבל מצד שני.. באיזו צורה? אם אתם כל כך אוהבים להזכיר את ה"אם ואם ואם ואם", אז אולי תזכירו גם את זה שאם מוסא היה בועט בו קצת יותר למטה הוא היה פוגע לו במפתח הלב והורג את האוהד? ראו בבירור שאין לו שום דבר ביד חוץ מהרימון כי הוא רץ עם הידיים לצדדים והיה ברור גם שהוא רץ חזרה ליציע(שזה היה דבר מוזר בפני עצמו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx ) ולא בא במטרה לפגוע באף אחד חוץ מאוהדי מכבי ת"א.
גם לאותו אוהד במקרה שקראתי, לא "ראו" משהו חשוד אבל החביא את הסכין מתחת לחולצה. איך מכניסים חזיזים ורימונים למגרש? מחביאים בכל מיני חלקים בגוף, אותו דבר אפשר לחשוב על האוהד הזה. שוב, במקרה כזה לא חושבים פעמיים, עושים את הדבר הנכון בעייני אותו בן אדם.
אם מוסא עשה את הדבר הנכון, אז למה כל כך הרבה אנשים כעסו עליו וביקרו את המעשה שלו כמוגזם, ואפילו האוהד שפרץ למגרש מאיים לתבוע אותו?.. מוסא לא אמור לגעת באוהד, זה לא תפקידו. וגם אם כן.. בטח לא כמו שהוא עשה. "לא חושבים פעמיים" - וזו בדיוק הבעיה של השחקן הנבון שלכם.
אם מוסא לא עשה את הדבר הכנכון, אז למה כ"כ הרבה אנשים שבחו אותו על מעשו שיכל, אי אפשר לדעת, להסתיים באסון. האוהד רץ, מוסא עצר אותו. לא משנה איך, הוא עצר אותו ועשה את מה שהמשטרה אמורה לעשות. אם המשטרה הייתה בכיוון, אני בטוח שהוא לא היה עושה זאת אבל אותו אוהד רץ בכל המגרש שהמשטרה לא התקרבה אליו אפילו. שמישהו רץ אליך, ורק אלוהים יודע מה הוא הולך לעשות, לא חושבים פעמיים.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx אוהד שזורק רימון לעבר יציע מאוכלס באוהדים, יכול באותה מידה גם לשלוף סכין ולדקור שחקן. אני לא חושב שזאת הסיבה שמוסא בעט בו, אבל זה לא משנה, הוא עשה בדיוק מה שצריך לעשות - מנע מהאוהד לגרום נזק נוסף. אני לא מבין את השטות של הרחקה לשנה מהמגרשים לאוהד - הוא זרק רימון עשן לעבר אוהדים, מה אם מישהו היה נפגע מזה בצורה רצינית??!! הוא צריך לשבת בכלא כמה חודשים, ולקבל הרחקה לכל החיים. בקשר לקאלה, אני בטוח שאם במכבי יציעו לו אפילו העלאה של 50% הוא ישאר. ה-200 אלף זה נקודת מוצא למו"מ, הוא יודע שהוא לא יקבל את הסכום הזה. בכל מקרה, חייבים לעשות הכל כדי להשאיר את קאלה. Igi, בטח שהאוהד רוצה לתבוע אותו, ככה זה בארץ הדפוקה שלנו - אוהד זורק רימון לעבר יציע מאוכלס ואז רוצה לתבוע את מי שעצר אותו. עריכה: העלאה של 50% לקאלה, לא 0%, כמובן...
כ"כ הרבה אנשים שיבחו אותו? אתה מתכוון לאוהדי מכבי ת"א כן? בהחלט, יופי של דוגמא למבקרים. הרי גם אם טל חן לדוגמא היה עושה את אותו הדבר לאוהד מכבי ת"א, הייתם מדברים בדיוק באותה הצורה ומשבחים את השחקן במשך 3 עמ' בדיון הזה.... נכון? כל בנאדם נייטרלי שביקר את קובי מוסא, אמר שהוא עשה נכון שעצר את האוהד, אבל שגה כשעצר אותו בצורה כה ברוטאלית וטיפשית. זו הדעה המקובלת ולדעת הרוב(ואני מתכוון לרוב של אנשים שלא אובייקטיבים כמו אוהדי מכבי ת"א שמבקרים שחקן שלהם שפגע באוהד הפועל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) גם הנכונה. "רץ אליך"?! סלח לי, אבל ראית את המקרה בכלל שאתה מדבר?.. האוהד של הפועל שם לב למתאבק החדש של WWE רק ברגע האחרון וקיבל את אמנויות הלחימה שלו בהפתעה.. ראו בבירור שהוא כל שנייה הסתכל אחורה וממש לא ניסה לרוץ לעבר קובי מוסא, הוא רץ במטרה לחזור לשער 5(שזה דבר מוזר בפני עצמו). בקיצור, טענות ההגנה שלכם לטובת מוסא פשוט מגוחכות. פשוט תגידו שהוא רצה לפגוע באוהד הפועל על ההשפלה, אבל להגיד האוהד רץ לכיוון שלו?.. אולי תגידו גם שהוא ניסה לדקור את הסמל הבלתי נגמר קובי מוסא? תפסיקו עם השטויות..
דודו ביטון, חלוץ בן 18 מבית"ר נס טוברוק סיכם לעונה אחת במכבי ת"א. אבי נמני היה מי שסגר את העיסקה עם הבעלים של נס טוברוק, אריק איזיקוביץ'. ביטון: "אני שמח מאוד ומקווה להצדיק את הגעתי. חובת ההוכחה עליי". איזיקוביץ' סיפר שהוא התרשם מאוד מאבי נמני.