מכבי ת"א - קאלה עוזב, קמאנן מגיע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י John Barnes, ‏10/7/06.

1. burning soil Member

גם אני לא חושב שפרוחננקובס היה חלוץ גדול במכבי, כמות השערים שלו בעונת האליפות
    היתה יפה, אבל צריך לזכור שהוא נהנה מקישור יצירתי שכלל את נמני בשיא, ברוך דגו, אלי
    ביטון, ראובן עובד, גולדברג, אלי ביטון וכו.. בעונות שאחר כך הוא המשיך ביכולת הבינונית
    רק הפעם בלי יותר מידי שערים.

2. Number 8 Member

המבחן הגדול של מכבי הוא בשבת הקרובה נגד אשדוד.
    אם היא באמת רוצה לזכות העונה באליפות, היא חייבת לחזור הביתה עם שלוש הנקודות.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בהחלט מבחן רציני לקבוצה של אלי כהן. ראשית זהו משחק חוץ, אחרי סדרה של משחקי בית שהיו לכם.
    שנית, אשדוד כבר הוכיחה שהיא קבוצה מצויינת, ומאז שינוי המערך של חזן הקבוצה משחקת כדורגל אטרקטיבי, מהיר, יפה לעין, ואם חלוציה היו יותר מרוכזים ליד השער הקבוצה הייתה יכולה לנצח גם את הפועל וגם את בית"ר. אחרי שהיא לא הצליחה לנצח אף אחת מהן, באיצטדיונה הביתי היא תעשה הכל כדי להראות שהיא מסוגלת, קל בטוח שלא יהיה לכם.

4. burning soil Member

מכבי תבוא למשחק בלי נמני ומישאלוב!
    אשדוד תחסר את שריקי נדמה לי..

5. The-Gunner Member

כל משחק הפך אצל מכבי ת"א למבחן רציני והצהרת כוונות, וככה זה יהיה עד הסוף העונה. ככה ש..

6. burning soil Member

אלי כהן צפוי לקבל חוזה לעונה נוספת במכבי.

מה אתם אומרים ?

כמו כן חוזיהם של שלושת הזרים - טברטקו קאלה, מילאן מרטינוביץ', ודיאן איליץ' צפוים
    להיות משודרגים ע"י הקבוצה.

7. Gustavo Boccoli Member

אלי כהן צריך להישאר שם. הוא שידרג את הקריירת אימון שלו במכבי אחרי שהייתה בירידה, והראה שהוא יכול להוציא מהקבוצה הזאת הרבה יותר ממה שאפשר. בנתיים העונה הזאת נחשבת כהצלחה, ועם חיזוק קל לעונה הבאה אפשר להתקדם עוד קצת.

8. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

שיחתום, רק יעשה יותר טוב להשאיר אותו. באמת שלא צריך לזעזע את המערכת שוב.

הכי חשוב לשדרג את החוזה של קאלה ולהשאיר אותו לעוד כמה עונות. איפה עכשיו נצליח למצוא שוער טוב יותר, ועוד עם כזה חיבור לקבוצה ולקהל? לשוער חדש לוקח זמן למצוא את התיאום עם שאר חברי ההגנה. אסור לאבד אותו, במיוחד אחרי שהוא מחזיק לנו את החלק האחורי כמעט לבד.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אין בכלל ספק שאלי כהן צריך להמשיך עונה נוספת כמאמן מכבי. השנה הוא מפיק את המקסימום מהסגל העומד לראשותו, ולמרות מגבלות התקציב הגדולות שהיו לו הוא הצליח להביא זרים ברמה יחסית גבוהה.
    הוא בנה קבוצה מאוזנת מאוד, קבוצה שמבוססת גם שחקנים בעלי ניסיון רב כמו רוסו, נימני, קאלה (בן 31 אם אינני טועה) בשילוב עם שחקנים צעירים, שילוב אופטימלי.
    כמובן, שבעונה הבאה הקבוצה צריכה להתחזק במספר שחקנים, אשר ימלאו את מקומם של השחקנים החסרים בדמותם של רוסו, שכבר הודיעה על עזיבת המועדון בסיום העונה, על על נימני שספק אם ימשיך עונה נוספת כשחקן פעיל.

לגבי הזרים: לגבי טברטקו קאלה, מילאן מרטינוביץ' אין לי ספק שיש להחתימם לעונה נוספת. לשני השחקנים האלה יש חלק מרכזי בהתייצבות של הקבוצה בחלק ההגנתי העונה, ועל היציבות שהם מציגים לאורך העונה כולה, בהחלט מגיע להם מקום גם בעונה הבאה בקבוצה.

לגבי ודיאן איליץ' דעתי כאן מתחלקת לשניים.
    מצד אחד, הוא לא מהקשרים האחוריים המבריקים שנראו כאן, ולא מספיק פיזי על מנת להתמודד עם קשרים כמו בואטנג, דירסאו, אנסומבו ועוד..
    מצד שני, יחסית לסכום בו הגיע השחקן מדובר בהחלט בשחקן סביר, אומנם התחיל את העונה לא בצורה טובה במיוחד, ולעיתים אף היה יושב על ספסל הקבוצה, אך לקראת הישורת האחרונה של העונה הוא השתפר מאוד, ועל כן צריך לקבל החלטה סופית בעניינו רק בסיום העונה.

10. Number 8 Member

אלי כהן חייב להישאר במכבי ואין שום סיבה שהוא לא ישאר. אלי כהן לקח את שאריות מכבי ת"א מהעונה שעברה, מחגיגת שנה המאה העלובה שלה והרכיב כמעט קבוצה מחדש.
    העונה לא התחילה טוב עבור אלי כהן, שהיה עם שלושה הפסדים בחמישה משחקים ומתחת לקו האדום. הקהל הרגיש שעוד עונה הולכת להיות מבישה אבל במחזור השישי אלי כהן התעורר והקבוצה ניצחה 0:4 את בני יהודה ומאז היא רצה עם 19 משחקים ללא הפסד. היום מכבי ת"א רצה לאליפות בזכותו של אלי כהן.
    אלי כהן לקח קבוצה כמעט חדשה, שילב בה רק ארבע זרים, שיתף צעירים והרגיע את המהומות בין הקהל למועדון ואחרי הניצחון בדרבי, רכש את לב האוהדים. כולם לפני פתיחת הליגה, אמרו שמכבי ת"א תתאבק על מרכז טבלה ומטה. אף אחד לא העלה בדעתו שמכבי תהיה קבוצת צמרת העונה אבל אלי כהן החזיר אותה לצמרת והוציא מהקבוצה הרבה יותר ממה שציפו ממנה. על זה מגיע לו כל הכבוד ולכן הוא חייב להישאר.

בקשר לזרים שכהן הביא לקבוצה. טברטקו קאלה, השוער הכי טוב במכבי אחרי שורה, חייב להישאר בקבוצה. קאלה הציל את מכבי מהמון מצבים מביכים ובלעדיו הקבוצה הייתה יותר נמוך מהמקום שהיא נוכחת בו עכשיו.
    מילאן מרטינוביץ, בעל נהדר שפתח את העונה לא טוב אבל בהמשך השתפר בצורה מדהימה, הוא בורג מרכזי בהגנה של מכבי. לדוגמא, בתיקו נגד הפועל פ"ת, מרטינוביץ לא שיחק בגלל צהובים ומושיקו החליף אותו. באותו משחק, ההגנה ספגה שני שערים ונראתה מבולגנת ולא יציבה. זה רק מראה כמה מרטינוביץ חשוב להגנה של מכבי והתיאום בינו לבין יחיאל טוב מאוד.
    בקשר לדיאן איליץ, אני בדילמה גדולה. איליץ בא בינואר ולא עשה הרבה עד עכשיו בקבוצה. מאז שהוא הגיע, הוא היה סביר ולא בולט יותר מדי. בשני המשחקים האחרונים, איליץ הפתיע לטובה ונתן הופעות טובות, כולל בישול נגד פ"ת ושער ובישול נגד נתניה. לפי דעתי צריך לחכות עם ההחלטה בנוגע לאיליץ לקראת סוף העונה, לראות איך הוא מתפקד במשחקים שנותרו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/3/07
  11. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

"השוער הכי טוב אחרי שורה". טוב נו, כשהמתחרים שלך הם שטראובר ואדם וזר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

לא שאני מוריד מערכו של קאלה, סתם הרגשתי את הצורך לציין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

אני עדיין בדיעה שמרדקוביץ' חלוץ גדול שפשוט צריך קישור שמבין אותו מאחוריו. את התנועה הנהדרת שהוא כל הזמן עושה לא רואים בטלוויזיה, אלא אם אלי כהן יכול להביא באנקר מובטח, אני בהחלט בעד השארתו לעונה נוספת וחיפושים לחיזוק בעמדת החלוץ בשוק הישראלי. או לחילופין זר נוסף בלי קשר, מיליאן נתן עונה לא רעה בכלל, ועם קישור טוב יותר מאחוריו הוא היה עובר את 10 השערים בקלות, אם אפילו תפוח אדמה כמו פרוחננקובס עשה את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/07
  12. burning soil Member

אז גם לדעתי אין מקום להחלפת מאמן.

אלי כהן לקח את מכבי ת"א במצב קשה, הצליח להרים אותה מאחת התקופות הגרועות בהיסטוריה שלה,
    ומקבוצת מרכז טבלה הצליח לעשות ממכבי קבוצה שרצה לאליפות. אלי כהן בוחר שחקנים בקפידה, למעט
    ראזיץ' שהיה כשלון, לא תראו אצלו שחקנים דוגמת אדורנו או מאקינווה.
    יש שקט בקבוצה מבחינה חברתית.

לגבי הזרים, קאלה חייב להישאר וזה ברור.
    מרטינוביץ' לדעתי בלם טוב שמחזיק לנו את ההגנה, אני עוד לא סגור אם זה שחקן טוב באמת או שפשוט
    אלי כהן מצליח להחביא את החסרונות שלו. אבל לדעתי בכל זאת להשאיר..

דיאן איליץ' - אם אלי כהן חושב שהוא מתאים, אז צריכים לתת לו קרדיט, בינתיים איליץ' משתפר והופך
    ליותר דומיננטי בקישור.

מרדקוביץ' - חלוץ טוב, יכול וצריך לתת יותר, אבל מה לעשות שמכבי קבוצה לא מספיק יצירתית ולידו
    אין חלוצים אמיתיים.

בכל אופן, לחכות לסוף העונה לפניי שמחתימים את הזרים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/3/07
  13. Hristo Member

אין ספק בליבי כי מקומו של אלי כהן לעונה הבאה מובטח ובצדק. לאחר השנים האחרונות הירודות, זהו שינוי מרענן להימצא בצמרת הגבוהה אף שכל זאת מתרחש עם כדורגל משמים. העונה הבאה, בתקווה עם בעלים חדשים או לפחות משקיע נוסף, עם מקום באירופה ובעיקר רף ציפיות גבוה תהיה עונת המבחן האמיתית שלו. איש מאוהדי מכבי לא יסתפק בעונה הבאה בממוצע של שער למשחק, ואני, ככולם, ארצה לראות שיפור בצד ההתקפי ובניצול המצבים. אלי כהן בנה קבוצה הגנתית טובה, נבונה טקטית ובעונה הבאה מטרתו תהיה להוסיף את נדבך המחץ לקבוצה שלו. באם יצליח לעשות זאת נוכל להגיד כי מכבי חזרה לגדולתה.

חבורת הזרים שלנו דווקא מפתיעה אותי לטובה העונה, ולטעמי לא ממצה את עצמה. אין ספק כלל שמקומו של טברטקו בקבוצה מובטח באם ירצה בכך. שוער מצוין, מנהיג טבעי (פרמטר חשוב באם נמני יפרוש) ובעיקר חביב קהל תוך חצי שנה. תענוג.
    בעניינו של מרדיקוביץ' אני מצוי לצידו של מיכאל. מרדיקוביץ' הוא חלוץ של 15 שערים ו10 בישולים באם למכבי היו לתמיכה בו שחקן מתחתיו ושני שחקני קו טובים. חלוץ חזק, קורא משחק, משחרר בכנפיים ומוסר לא רע בכלל. אמנם הוא לוקה קצת בזריזותו ומהירותו, אך מדובר בפוטנציאל לא ממוצה שספק אם מכבי תוכל להביא דומים לו בטווח מחירו. עונה טובה של משה ביטון/עומר פרץ ונוכל להכריז עליו כחלוץ הטוב מאז קוביקה.
    מרטינוביץ' חייב ללכת. מדובר בבלם איטי, שכרגע מספיק מול חלוצי ה"צמרת" של נתניה ופתח תקווה, אך באם מכבי רוצה לעשות עונה מכובדת באירופה יש להוסיף על ההגנה הישראלית הכמעט בנויה שלנו בלם זר טוב כמעט בכל מחיר. אגב, אם חיפה תשחרר את אולארה, אני אשמח לראותו אצלנו.
    בעניינו של איליץ' עוד מוקדם לקבוע. למן הרגע הראשון ניתן לראות כי מדובר בשחקן חושב, קשר 50-50 קלאסי בעל הבנת משחק מעולה. הוא עדיין מזייף במסירות רבות, אך ניתן לראות כי הוא חושב מהלך קדימה, מנסה לשחק בדאבל פסים ובמסירות חותכות הגנה. הסתייגותי הגדולה ממנו היא בעניין הפיזי. הוא כבר לא צעיר, ובעמדה המנוע שבה הוא אמור לשחק בעונה הבאה צריך להיות בכושר מעולה, ולמשוך עונה שלמה. באם אלי כהן יראה כי יש בידיו של השחקן לעשות כן, אשמח לראותו ממשיך עמנו.

נערך לאחרונה ב: ‏15/3/07
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אומר שזה מהלך מצוין של מכבי תל אביב ושאם הם ישכילו להחתים גם את מיליאן מארדיקוביץ', הם יעשו יותר בשכל. מכבי תל אביב הייתה כלום ושום דבר בתחילת העונה ואלי כהן, יחד עם שחקני הרכש הטובים שהוא הביא, הרימו את הקבוצה הזאת מהרשים והפכו אותה למועמדת לאליפות. גם קידום השחקנים הצעירים בא כנקודה לזכותו.

15. Number 8 Member

אני מזכיר לך ששטראובר ביחד עם אבי נמני, הצילו את הקבוצה מירידה.
    אלי כהן לא ישחרר שחקן שאיתו ההגנה של הקבוצה כ"כ טובה, שחקן חשוב ותיאום טוב מאוד עם יחיאל.