לא יכול להיות ששחקן שמשלמים עליו 300 אלף דולר יבקיע רק שני שערים העונה. המצב של ביטון אומר הכל על המצב של מכבי ת"א בהתקפה. ביטון צריך לעשות ניסים כדי שלא יעיפו אותו מהקבוצה.
ברוך השם השמן הקטן הזה יעוף מהקבוצה,אם הוא נשאר עונה הבאה בקבוצה אני בא ורוצח תהנהלה,הבנאדם פשוט לא עשה כלום העונה {כלום זה עוד מילה טובה למה שעשה} בקיצור ביטון הבייתה.
פלופ, אין מילה יותר טובה לתאר אותו. הוא מזכיר לי את העניין של אלברטו ג'ילארדינו, שהפציץ וכיכב בפארמה, וכשהוא הגיע למילאן - נאדה. משה ביטון תפס עונה טובה בבני יהודה, מה שמצחיק זה שהוא לא הפציץ ממש, בסה"כ תשעה שערים. כשבן אדם משחק עונה שלמה, מקבל משכורת גבוהה, ומבקיע שני שערים בסה"כ, ובין היתר גם מפספס אינספור הזדמנויות, ביניהן ההחמצה מול מכבי חיפה. אני לא חושב שהדבר הטוב ביותר הוא לא להעיף, כיוון שאין למכבי את הפריבלגיה לזרוק שחקנים מהקבוצה, חשוב שיהיה סגל רחב (למרות השכר הגבוה). חשוב להביא בקיץ סקורר רציני, שיחבור למרדיקוביץ', ומשה ביטון יגבה מהספסל ויצטרך להוכיח את עצמו (גם עכשיו זה קורה, אבל שיבין - אתה לא מספק את הסחורה, אתה על הספסל). לא היה במכבי ת"א אף חלוץ אמיתי, שיודע לכבוש שערים, מאז הקדנציה הראשונה של קוביקה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wub.Xxx
מישהו מתנדב להחזיר את אלי דריקס לכושר משחק? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
לא יזיק לנו הראש המרובע שלו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx אבל עזוב, הוא בכדורסל (תודה לאל!!!)..
יכול להיות שלא הבנתי אותך. אתה רוצה להשאיר את ביטון על הספסל בעונה הבאה למרות העלות הגבוהה שלו? אני לא יודע מה יהיה התקציב של מכבי בעונה הבאה אבל כבר עדיף להחזיק שחקן צעיר מהנוער שיישב על הספסל מאשר שחקן כמו ביטון שלא עושה כלום כשהוא עולה לשחק.
שמע, מכבי ת"א היא לא מכבי חיפה, בית"ר ירושלים או אפילו הבועל ת"א. אין לה יותר מדי חלוצים, ובטח ובטח ברמה גבוהה. אתה לא יכול להעיף את ביטון, ולהישאר עם מרדיקוביץ' ורועי דיין. חשוב שיש סגל רחב, כי מה תעשה אם מרדיקוביץ' יפצע והחלוץ הזר שיבוא לא יפגע? תפתח עם רועי דיין? אני בעד להשאיר אותו בקבוצה, למרות המשכורת ולמרות היותו פלופ, גם בגלל שאני בעד קאדר חלוצים רחב, וגם כי יש לי עדיין אמונה, שהוא יכול לפרוץ.
רודריגו גולדברג.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wub.Xxx אני זוכר איך הוא חזר למכבי ת"א, ואת המשחק הראשון שלו פתח על הספסל, ואמרתי לאח שלי שחייבים להכניס את גולדברג, הוא יעשה את השינוי. המצב היה 0-0 או 1-0 להפועל ת"א, והוא נכנס בדקה ה-76 בערך, והבקיע שער. ניצחנו בזכותו (או שהסתיים בתוצאת תיקו, לא זוכר בדיוק). איזה מלך. :aaa8: אבל הוא לא היה סקורר כמו קוביקה, הוא גם לא היה גבוה וחזק, הוא היה יותר חלוץ משני.
בשופ פנים ואופן לא להעיף אותו. לא בחינם מכבי שילמה עליו כל כך הרבה ואם הוא לא הצליח העונה זה לא אומר כלום למרות ההמשך. בנתיים העונה, לא יזיקו לו כמה משחקים על הספסל ולתת צ'אנס לרועי דיין. אי אפשר לתת הרבה קרדיט לחלוץ שהבקיע כל העונה שתי שערים וגם לא עושה משהו מיוחד על המגרש, בעוד שמחכה לך חלוץ נוסף על הספסל. נכון שדיין לא חלוץ ברמה גבוהה אבל עדיין חלוץ וברגע שאלי כהן יתן לו צ'אנס, הוא יקח אותו בשתי ידיים. ככה לפני דעתי צריך לעשות כבר במחזור הקרוב, לפתוח עם דיין ולהלחיף אותו לקראת הסיום. אם משה ביטון לא פוגע כל העונה שהוא פותח אז הוא יפגע כשיעלה מהספסל. איי איי.. איפה היו הימים של דריקס. הלוואי כזה שחקן עכשיו בקבוצה, אבל תודה לאל שעכשיו הוא בכדורסל ולא אצלנו בהנהלה. אני הכי זוכר ממנו את הגול בדרבי ברמת גן.. איזה ניצחון מתוק מול איצטדיון מלא. 12 שערים בעונת האליפות ואיך אפשר בלי ריצתו עם דגל צ'ילה. קוביקה בין החלוצים הטובים שהיו במכבי בשנים האחרונות. קוביקה היה סקורר, כל משחק הבקיע אבל הבעיה איתו הייתה שמחצית אחד הוא רץ בלי הפסקה ומחצית שניה נחלש, אבל עדיין חלוץ ענק. מאז שעזב את מכבי ויצא לחו"ל לא הצליח ושחזר לישראל לבית"ר, לא היה אותו חלוץ כמו שהיה במכבי. כזה סוג של חלוץ אנחנו צריכים בקבוצה. את פרוחננקובס שכחתם? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wub.Xxx חלוץ ענק, קנינו אותו מקריית גת והיה בתקופת השיא שלו אצלנו. 15 שערים בעונת האליפות, כולל שער בעונת האליפות שפתח את החגיגות. שוב, באותו עניין עם קוביקה, ברגע שעזב את מכבי ולאחר זמן מה חזר לקבוצה, הוא לא היה אותו שחקן. תודה שבורכנו בכזה חלוץ. כנ"ל על עמיר תורג'מן. 20 שערים בעונת האליפות, כמעט חצי בגביע הטוטו אני זוכר אבל עדיין שערים כולל שלושער ענק נגד בית"ר. חלוץ ענק. רק תסתכלו עם קאדר החלוצים שלנו בעונת האליפות. חמישה חלוצים, שלושה סקוררים עם רמה פלוס רועי דיין וקריספיס שהיו אז בתחילת דרכם. היום שלושה חלוצים שבקושי פוגעים. נקווה לימים טובים יותר. מכבי ת"א אימפריה!
אני מסכים עם דעתך על הביטון, ואין ספק כי סילוק יהיה צעד פזיז ומטומטם (עשינו כבר מספיק כאלה), אך מכאן אני רוצה לזעוק: לא לרועי דיין. מדובר באחד השחקנים המוגבלים ביותר שדרכו אי פעם על מגרש כדורגל. אפילו אם נניח כי ישנו האדם שלא מבני משפחתו שמעריך את יכולותיו, הרי שהבעיה בו היא שבמערך של שני חלוצים גם הוא וגם מרדיקוביץ' משחקים על משבצת חלוץ החוד המסיבי, ועל כן שילובם יחדיו לא מהווה אופציה טובה. לאור העובדה שאני זוכר את עונת האליפות כאת כף ידי, מדובר ב-9 שערים בליגה. לא מעניין אותי כמה הוא כבש בגביע הטוטו או מפעלים אחרים, הוא לא רומאריו ואני לא אספור לו גולים מהאימונים גם כן. דרך אגב, רודריגו שיחק באותה עונה לא את החלוץ השני לרוב, אלא דווקא בעמדת הקיצוני השמאלי שהוא חלק עם ראובן. עובד. ראובן ראובן עובד. אולה אולה אולה. פרוחה היה חלוץ רע, שזכה מן ההפקר והגיע אל מכבי בתקופה טובה. שחקן שלא כבש באף לא משחק חשוב אחד, ודרך אגב כבש רק 10 שערים בליגה, מתוכם אם זיכרוני איננו מטעיני רק שניים בסיבוב האחרון. חלוץ רע,חסר כל טכניקה, שכל כדור שניסה לעצור ולהשתלט עליו ניתז ממנו כאילו פגע בקיר, ורק הרוויח משום שב4-5-1 של מכבי אז היה יכול להרשות לעצמו לשחק רק ברחבה ולדחוק שערים מפעם לפעם. אפס מאופס. אגב, עמיר תורג'מן כבש 7 שערים בליגה. רק 7. מה שהיה מיוחד בעונת האליפות הוא שכל הקבוצה כבשה. מכבי שיחקה את אותו 4-5-1 כמו עכשיו רק עם טל בנין וברונו הייס כקשרים ה"דפנסיביים",ועם קיצוני אחד אמיתי( אלי ביטון). החלוצים כבשו אך ורק כ-40 אחוזים משערי הקבוצה, ודווקא הקישור ההתקפי הוא שנצץ באותה עונה, בעיקר אם נתחשב בכך שגם רודריגו וגם עמיר תופקדו פעמים רבות כקיצוניים ולא כחלוצים. כהשלכה על המצב היום, צריכה לבוא המסקנה כי מההתקפה לא תבוא הישועה, לעבור לשחק רק עם קשר דפנסיבי אחד(!!!) ולתת ל-4 הקשרים מתחת למרדיקוביץ' חופש מוחלט. בריאות פיזית של אבי, ג'ובאני ושבחון יחד עם יכולת מפתיעה של מסיקה/פרץ בכנפיים ומספר שערים בלתי צפויים ממצבים נייחים יכולים להביא אליפות. משחק למען ה1-0 אולי ימשיך את רצף הלא-הפסדים, אבל לא יקנה לנו את האפשרות להמשיך ולדגדג את המנורה והפטיש והמגל.
כשאין חלוצים (נוציא את מרדי, שלמרות שהוא לא כובש בצרורות, הוא נותן תרומה גדולה לקבוצה), אנחנו מתחילים לפנטז על חלוצי העבר (הלא רחוק), עצוב. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx לגבי פרחוננקובס, אני עם דני (איך אפשר לא לדעת את השם שלו אחרי מעלליו בערב פורים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) בנושא. אני לא מבין איך אפשר להגדיר אותו כחלוץ גדול, כשבעצם הוא לא שונה מהחלוצים שאנחנו יודעים היום במכבי. חלוץ בינוני בסופו של דבר, היתרון היחיד שלו זה המסה שלו, נתן עונה או שתיים טובות עם קרית גת בלאומית (לא ביג דיל..), והוא גם נקנה די בלית ברירה (הרי חייבים חלוצים, והכי קל לקחת את החלוץ הטוב של הלאומית..). סה"כ די אהבתי אותו, הוא השקיע ורצה, אבל הוא פשוט לא מספיק. להגיד אותו ואת קוביקה ביחד? אתם מורידים מהכבוד של קוביצה, שעדיין היום אני מצטער על כך שהוא עבר לשחק ביפן ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ). ומה תורג'מן? הנתונים לא אומרים כלום, הוא גם חלוץ בינוני, לא שווה אזכור. רוצים לדבר על אדו? או אמבמבה? עוד דבר על הצ'ילאני הנהדר, כשהוא היה במכבי, הוא היה מס' 18. מאז זה אחד המספרים האהובים עליי, והיו הרבה שנים ששיחקו עם המספר הזה על הגב. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx נחמד בתיאוריה, אבל בסופו של דבר לא מעשי. במצב כזה אתה מתבסס על הקישור, שלא נותן תפוקה ממשית של שערים. חוץ מה- :aaa8: , אין לך שחקן שיודע לתת שערים. מה גם שהוא לא יכול לסיים 90 דקות והוא נעדר לעיתים תכופות, וגם בראייה לעתיד הוא לא יכול לעזור לנו. אפשר לומר את זה פחות או יותר גם על רוסו, רואים שהוא רוצה, אבל הוא לא נהיה צעיר יותר. שער דרדלה שיציל אותו מתיקו בדקה ה-80 כל כמה משחקים, זו לא תפוקה. פרץ לא יודע מה זה שער, מסיקה גם לא סקורר, אבל לפחות יודע מה זה שער. שבחון הוא נקודת האור היחידה, במשחקים האחרונים רואים שהוא מתאקלם, אולי בהעדרו של נימני, הוא נאלץ לקחת את המושכות. הוא גם סוף סוף מתחיל לכבוש, וזה כבר סימן טוב. הייתי אומר שאפשר ללכת על שיטה כזאת, אבל בשיטה כזאת אתה זקוק לחלוץ שידע לתת שערים (דוגמת הולצמן), ומרדיקוביץ' הוא לא ממש כזה. הוא חלוץ נהדר, תורם לקבוצה בצורה שלא נמדדת בסטטיסטיקה, אבל הוא לא מסוגל להחזיק קבוצה מבחינת כיבושים. הוא צריך פרטנר לחוד, שיקח חלק בכיבוש השערים. בקיצור, אני רואה את המודל הזה גם לעונה הבאה, ואם רוצים לתת פייט רציני, ולא להסתמך על שער מקרי בדקות הסיום, חייבים להתחזק בחלוץ שידע לתת שערים.
לא אמרתי שיפתח כל משחק, אמרתי לתת לו צ'אנס ובהחלט מגיע לו, במיוחד שביטון לא פוגע. מרדיקוביץ חלוץ ודיין בצד שמאל. היו כבר כמה משחקים בגביע הטוטו שהם שיחקו ככה. איך אתה יכול לשכוח דבר כזה למען השם? הבקיע בניצחון 2:3 על חיפה בקריית אליעזר שהחזיר אותנו למירוץ האליפות וכמובן שער במשחק האליפות! השער הראשון שפתח את החגיגות. לא שער חשוב? תחשוב שוב. אנחנו מדברים על אותו שחקן נכון? הבקיע 10 שערים באותה עונה! מה אתה רוצה שהוא יבקיע 20? במיוחד שאותה שנה היו עוד שלושה סקוררים איתו והייתה רוטציה, הוא לא שיחק כל משחק. מה שלא קרה כל העונה לא יכול לקרות פתאום. אבי נשאר תמיד למעלה אין לו כוח לרדת, ג'ובאני תומך בעיקר בהגנה, שניהם לא כמו שהיו פעם. פרץ עם עונה די חלשה, מסיקה חזר רק עכשיו מפציעה ויקח לו זמן לחזור לכושר כמו שהוא יודע ויכול וזה יהיה קשה במיוחד שהוא נכנס ל-20 דקות פלוס מינוס בכל משחק, ובשחון חלש מאוד העונה, לא דומה לשחקן שהיה שנה שעברה בפ"ת. כנראה שעדיין לא יסתגל לקבוצה והוא גם לא משחק בעמדה הטבעית שלו וקשה לשחק פתאום בשמאל במקום באמצע כי אבי שלנו שם, אבל שנה הבאה הוא יחזור כמו גדול. לא שונה? כל החלוצים במכבי העונה הבקיעו 6-7 שערים. פרוחה לבד הבקיע 10. הוא לא שיחק בלאומית. הוא שיחק בקריית גת הליגה הראשונה ושהקבוצה ירדה הוא עבר למכבי ובקריית גת הוא היה טוב מאוד. שוב, היה קשה להבקיע הרבה שערים שיש עוד שני חלוצים טובים מאחוריך. הוא היה חלוץ מחליף ושבעה שערים למחליף זה בסדר גמור.