מכבי ת"א - קאלה עוזב, קמאנן מגיע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י John Barnes, ‏10/7/06.

1. burning soil Member

העניין שמתוך 17 משחקים ללא הפסד, רק 8 הם נצחונות. אם היו אפילו 12 נצחונות אני
    חושב שהיו לוקחים את מכבי יותר ברצינות. הסיבוב השני קצת קלקל, מכבי עשתה רק 4
    נצחונות..
    רק לא לשכוח שבחלק מהמשחקים אבי נמני ומילאן מרדקוביץ' לא שיחקו.. עכשיו אם נקבל
    את נמני בכושר לסיבוב השלישי אפשר לעשות משהו. הכל תלוי אם המצב בטבלה יהיה
    צמוד במחזורים 25-27.

2. Number 8 Member

מסכים מאוד. אלי כהן מוציא את המיטב מהקבוצה הזאת ואפילו יותר. חוץ מזה, אלי כהן עשה רכישות זרים טובות שבראשם קאלה והפחות טובות שבראשם ראזיץ אבל איליץ מחליף אותו בנתיים לא רע.
    אפרופו אלי כהן, הוא אמר שהוא קרוב להארכת החוזה לשנה הבאה. צעד נכון מהנהלת מכבי.

3. burning soil Member

יופי לוני! ותודה להתאחדות שממשיכה את המלחמות שלה עם מכבי..
    מנסים בכח להרוס את הקבוצה.

כל הזרים והמאמן יזומנו לחקירה בעקבות חשדות לשימוש בסוכן לא מורשה בהחתמת הזרים.
    הפועל ב"ש כבר נענשה על דבר דומה בעבר.

4. Landon Donovan Member

ועדיין, למרות כל מה שכתבת, יש לנו הגנה מצויינת העונה. זה שכל ההגנה של חיפה ובית"ר מזומנת לנבחרת לא הופך את ההגנות שלהן ליותר טובות. ההגנה של חיפה פשוט מזעזעת השנה, ולבית"ר יש התקפה מספיק טובה כדי שקבוצות יפחדו לאיים עליה. נתניה עד עכשיו באמת התבנקרה, וההגנות של שאר הקבוצות אפילו לא מתקרבות. לנו אין התקפה (חוץ מנמני, כמובן), ובכל זאת ההגנה שלנו מחזיקה אותנו במקום השני עם מספר הספיגות הנמוך ביותר (ביחד עם בית"ר, לפחות עד היום בערב).

הרמה של הליגה לא תשתנה בן לילה. בנוסף, מלבד מכבי חיפה, כל הקבוצות בשנה שעברה היו ברמה זהה או נחותה ממה שהן היום. נתניה, בית"ר, מכבי ואשדוד רק השתפרו.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה אומר שנתניה התבנקרה?
    מה אתם עושים ברוב המשחקים שלכם העונה? לדעתי לפחות, מרטינוביץ' לא יותר טוב מגונזאלס שהיה בעבר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/2/07
  6. The-Gunner Member

בד"כ מישהו מביא טאקי, אבל לפעמים אנחנו מתפנקים ומביאים גם דמקה, שש-בש ושח-מט. מה, אתם לא?

7. Landon Donovan Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx בשביל לעשות בונקר צריך שכל השחקנים יהיו בין הכדור לשער. אתה רואה את זה אצלנו? ממש לא. רוסו יורד להגנה מדי פעם, נמני כבר עייף מדי בשביל זה, והחלוץ התורן נשאר תקוע למעלה. משחק מגעיל? כן. בונקר? לא. אבל זה מה שרציתי לאמר - אנחנו ספגנו קצת בזכות הגנה מצויינת, נתניה ספגה קצת בזכות התגוננות של כל השחקנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/2/07
  8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראובן עטר הוא המאמן הכי התקפי בליגת העל, תחת הדרכתו, שיחקנו 8 משחקים וספגנו רק שלושה שערים, שזה ממוצע טוב בהרבה יותר מהתקופה בה שיחקנו תחת הדרכתו של אלי גוטמן, שהוא באמת דוגל בבונקר.
    ההגנה של מכבי תל אביב מרשימה מאוד. יכול להיות שזה קורה עקב מצבה של הליגה, אבל את התיאום הטוב שיש בין שחקני ההגנה, אני בטוח שהיה גם אם הליגה הייתה חזקה יותר. אז היא הייתה סופגת קצת יותר, אבל כך גם יתר הקבוצות וזה עדיין היה מציב אותה כקבוצה עם אחת מההגנות הטובות בליגת העל.

9. Landon Donovan Member

אני דיברתי כמובן על נתניה של גוטמן. ולפחות ממה שאני ראיתי, נתניה לא סופגת הרבה מאז שעטר הגיע פשוט כי היא משחקת טוב, מה שגרם לקבוצות אחרות להתקיף פחות. לעומת זאת, אצלנו הגורם העיקרי לאי הספיגה הוא ההגנה.

10. Juanito Member

הרמה ירודה...בלה בלה בלה בלה בלה בלה..חלאס.
    שקבוצות כמו חיפה והפועל עושות מה שעושות באירופה,זה אומר שגם אירופה ברמה ירודה...חלאס עם זה כבר,מתעסקים לי באשליה שהתקשורת יוצרת,אם תרצו ולא תרצו-למכבי יש קבוצה.
    יחיאל,בלם בינוני אני מסכים,אבל רוב הזמן עושה מה שצריך.
    מרטינוביץ'-עוד פעם רמה של הליגה אצלך?מה קרה אין לך משהו אחר להגיד?בלם מצוין מה הבעיה פה?קשה לפרגן?
    שטרית-אני לא יודע כמה משחקים של מכבי ראית אבל הילד עושה הגנה והתקפה,מגן למופת וגם גיא לוי חושב ככה.

אז לסיכום,כל הליגה חלשה,והגנה של מכבי נעזרת בזה...אוקי..עכשיו איך תסביר שאתם ספגתם כמעט פי שניים יותר שערים.נגדכם הליגה עולה לרמה של ספרד?

אלי כהן משחק הגנתי?
    זה שאין חלוצים לא טובים לא אומרים על משחק הגנתי,מכבי משחקת עם שתי חיצוניים קדמיים קשר קדמי וחלוץ,אלי כהן עושה את המיטב ממה שיש,ובגדול...

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/07
  11. Daniel_Harush Member

אלי כהן משחק יותר מידי טקטי הוא צריך להפסיק לזיין ת'שכל שאין למכבי שחקנים אטרקטיביים בקבוצה מה יוצא לו מזה שהוא מכפיש את השחקנים שהוא מאמן אותם ?
    במקום לעלות נגד האחרונה בטבלה עם הרכב התקפי 4-3-3 עם שיבחון , נימני ואיליץ בקישור ומרדיקוביץ' דיין וביטון בהתקפה מכבי ההייתה מביסה את הפועל פ"ת ...

12. Landon Donovan Member

מרדיקוביץ', דיין וביטון בהתקפה זה מתכון בטוח לאסון. לדיין יש פוטנציאל, אבל הוא לא ברמה של הרכב ראשון. על ביטון ומרדיקוביץ' אין מה לדבר - הם פשוט גרועים העונה. בלי לדבר על זה ששלושתם חלוצי חוד שרק יסתבכו אחד לשני ברגליים. נמני לא יכול לעשות הכל בלי עזרה בקישור - בגלל זה ז'אן או מישאלוף משחקים, כדי שנמני יהיה פנוי לעשות את מה שהוא יודע. לשים את נמני, שבחון ואיליץ' בלי קשר הגנתי זה התאבדות.

13. Daniel_Harush Member

מישאלוף לא עזר במשחק נגד הפועל פ"ת כי כמעט לא היה לו מה לעשות ... הפועל פ"ת משחקת עם 10 שחקנים ומכבי נשארים עם 2 קשרים אחוריים מה יוצא לאלי כהן מזה? אני לא מבין ...
    ואגב איליץ כן קשר הגנתי לפחות זה התפקיד שלו .
    במקום שיכניס עוד חלוץ כמו שאמרתי זה היה נראה הרבה יותר טוב . אני יגיד לך מה הבעיה זה שאלי כהן עובד על הקהל ומעלה ל פעמים 3 חלוצים (עומר,מילאן ומשה) ושתיים מהם שם כקשר ובגלל זה , זה מטעה אם אלי כהן היה משחק עם שלושתם כחלוצים לגמריי ולא כקשרים מכבי ההייתה כובשת הרבה יותר העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/07
  14. Landon Donovan Member

איליץ' אולי קשר הגנתי, אבל הוא לא כזה שעושה את העבודה של ז'אן. אני מסכים שכהן היה יכול להכניס עוד שחקן התקפה במקרים מסויימים, אבל ההרכב הפותח שלו עד עכשיו זה בד"כ ההרכב הכי טוב שאפשר להעלות.

15. Number 8 Member

מה עשית ממכבי ת"א של השנה, צ'לסי? איזה 4-3-3 ואיזה נעליים.
    אתה יודע כמה עבודה הקשרים צריכים לעשות במערך כזה? בוא נתחיל מזה שאבי נמני לא יכול לרוץ כמו שהוא היה רץ פעם ולכולם ברור למה. איליץ לא כזה קשר אחורי גדול למרות שהוא סביר בנתיים ושבחון לא יסתגל עדיין לקבוצה, אז אלי כהן לא יטיל עליו תפקיד גדול שכזה.
    אתה אמרת שלושה חלוצים נכון? איזה בדיוק? משה ביטון אכזבה גדולה, רק שני שערים העונה, אלי כהן חייב להוריד אותו לספסל דחוף. רועי דיין חלוץ אפס בלי להעליב אותו, היה בכלל אמור להיות בהפועל חיפה להשאלה עוד משנה שעברה אבל חזר למכבי בגלל הפציעות ושנה שעברה היה פשוט אפס. רק ממרדיקוביץ אפשר לצפות עוד, יש לו בנתיים עונה טובה אבל הוא נפצע וחזר רק לפני שבועיים לשחק.

אלי כהן לא אומר שום תירוצים ומגיע לו כל הכבוד על מה שהוא מוציא מהקבוצה הזאת העונה. מה לעשות, לוני לא השקיע בנו העונה וזה מה יש. חוץ מזה, שום קבוצה בארץ לא עולה עם מערך של 4-3-3 כך שמכבי ת"א של העונה בטוח לא צריכה לשחק במערך כזה.