בזמן הויכוח על מה שהולך באיטליה, חלף במוחי רעיון לפיתרון (חלקי לפחות) בעיית התאחדות נגד לוני נגד קהל מכבי. במשחקי הבית של מכבי, ניתן להוכיח די בודאות לדעתי ש-99% ממה שעף למגרש אם לא 100% מגיע משער 11. שער 11 סגור למנויים לא? אז במקום לתת עונש רדיוס - לא להכניס אך ורק אנשים עם מנויים לשער 11 ומצד שני כן לפתוח אותו למכירת כרטיסים. המועדון ירוויח, והעונש הקולקטיבי יעשה את שלו. הרי מי שזורק את הדברים האלה לרוב זה לא איזה בנאדם שהתעורר בוקר אחד והחליט שהוא הולך על זה, כל זריקת החפצים לרוב מתוכננת ע"י ארגוני האוהדים שחברות בהם מתונה בבעלות מנוי. נראה כמה זמן הם ימשיכו כשזה פוגע בכיסם.
הבעיה היחידה שיש בהצעה שלך היא ששער 11 כבר לא סגור למנויים. חוץ מזה רוב המנויים לשער 11 לא נמנים על אירגון אוהדים כלשהו. בשביל 500 איש בערך תעניש 2000? עדיף לשים מצלמות אבטחה וזהו.
אל תיהיה לי אתה הצדיק האפיפיור הגדול ואל תנסה לשחק אותה חכם הדור ... שער 11 זה לא רק אנשים שבארגונים בגג של הגג נאמר יש בשחקן 160 אנשים ואולטראס 100 אנשים איפה כל השאר איפה כל מבוגרים ואנשים ששנים ביציע מי אתה תתשקבע שאני יענש בגלל שזרקו צד שני של שער 11 אבוקה מה אני יכול לשלוט ביציע יכול להחליט על כולם אם הסמוים של משטרע וכל שיטור במגרש לא עולים על זה למה שאני יענש בגלל זה זה ארגון אולטראס למה אתה מפיל דברים על אנשים סתם
בשם האב הבן ורוח הקודש, אם יש משחק רדיוס, אתה בכל מקרה לא יכול להיכנס. ברור? עונש קולקטיבי בכל מקרה יהיה ברגע שיפסיקו עם הקרקס שלוני משלם. אז או שכולם ישבו בחוץ - או שרק שער 11 ישב. גיא, אתה רציני? שער 11 סגור למנויים כבר כמה שנים טובות, המכירות עד כדי כך ברצפה השנה?
הבועל העיפו בקבוק תבערה על אבוקסיס במשחקים של ביתר וחיפה נזרקו חזיזים אבוקות רימוני עשן ולא היה רדיוס למה שמכבי תקבל רדיוס אם כבר רדיוס זה רחוק מתל אביב אבל רדיוס עם קהל... אם משטרע הזולה הזאת עושה שטיות אני לא צריך לשלם בגללה אני לא יסבול בגלל כל האוהדים
לפי מה שהבנתי, שיימן פשוט לא הוציא מספיק כרטיסי נוער למשחק בסיבוב הראשון כשהיה ביקוש למשחק הזה.. ובלי שום קשר, 45 אנחנו צריכים להגיד תודה, היו משחקים השנה בבלומפילד שבכלל לא היו נוער, אני מדבר אתך על כרטיס ב-80-100 ש"ח למשחקים מול נתניה ופ"ת - ביזיון !
מה הקשר מה חיפה ובית"ר עושות? אמרתי שהן לא צריכות להיענש? אני לא יודע אבל איך ומה בדיוק הולך אצל הפועל, חיפה והשאר, לכן אני מתרכז בבעיה שלנו. אם בשנה הבאה אכן יוציאו את המשטרה מהמגרשים כמו שמתכוונים, וסוף סוף יפסיקו עם הקרקס של לקנוס את לוני כי הוא היחידי שמוכן לפתוח פה על ההתאחדות, רדיוסים יחולקו על ימין ועל שמאל כדי למגר את תופעת הפירוטכניקה במגרשים. אתה מדבר כאילו המשטרה היא זאת שהולכת ושמה את הארגזים עם הרימונים במגרשים. הם לא עושים את העבודה שלהם אין ספק, אבל האוהדים לא אמורים להביא שום דבר מלכתחילה, ככה שהעונש מגיע להם. אם תופסים את כל מי שצריך לתפוס - סבבה, רוב הסיכויים שלא יתפסו ולכן יילכו על עונש קולקטיבי, אז שוב אנחנו חוזרים אל הנקודה: או שכולם ישבו בחוץ, או שהמנויים ישבו. הפגם הרציני היחידי שאני רואה בשיטה שלי זה השאלה אם באמת כל הטראראם הזה מגיע מהארגונים. אני חושב שכן, אבל אין לי ממצאים להוכיח את זה. אתה לא תסבול בגלל האוהדים? שחור לבשת? עשן אבוקות נשמת? חיפשו עלייך בכל איבר פנוי בגוף? שרת הפועל חיזבאללה? אני מתערב שלפחות על שתי שאלות תענה חיובית. ואם כך - אז כך או אחרת ה"קהל" כבר עשה לך נזק. בעצם, לפי הלינקים שאתה דוחף פה, אפשר לראות לאיזה ארגון אתה שייך, אז איפה הויכוח פה בכלל. ואגב, אתה מתבקש להפסיק לפרסם. גיא - האמת שזה לא משנה, פתוח רק למנויים או לא רק למנויים. אם הארגונים אחראים על הפירוטכניקה (שוב פעם זאת השארה, אין לי הוכחות זה רק משהו שאני מאמין בו אבל אני מאמין שחקירה יסודית יכולה להוכיח את זה), השעיית המנויים תשאיר אותם בחוץ. השחקן לא מקבל אנשים שלא מנויים ואם אני לא טועה גם האולטראס. אגב, באמת יש שם רק 250 אנשים? אז כל שאר האידיוטים הקטנים זה סתם ילדים מושפעים? עצוב.
מיכאל אתה נכנס כאן לקרב אבוד מראש... האוהדים השרופים בוא נקרא להם כך, בין אם הם משתייכים לארגון זה או אחר, או לאו דווקא משוייכים, לא יסכימו אתך, וסביר להניח שאתה לא תסכים עם חלק מהדברים. בדבר אחד תהיה בטוח, שכל עניין הארגונים הוא לא סתם אפיזודה חולפת, או היגררות של ילדים קטנים ומושפעים כמו שהתכוונת להגיד. באיטליה יש תרבות אולטראס שלמה שקיימת הרבה שנים, תרבות שהולכת ומתפתח גם כאן. פה זה הולך קשה בגלל המשטרה, חקיקה, ופשוט אי השלמה עם המציאות. יש קו מסוים מאחורי כל ארגון, כולל אולטראס 96. בנוגע למשטרה... בטח שהם לא מכינים בשביל האוהדים את הפירו, אבל הם הפכו לנגע זר בכדורגל שלנו. איך תסביר ששוטרים מכים תינוק ולוקחים לו בקבוק?! לך תבין את השוטר שעולה ליציע בטדי כדי "להשתמש בכח סביר"(כפי שמורה החוק) כדי להרחיק אוהדים? לא יודע כמה פעמים היית במגרשי כדורגל.. תנסה לעבור את הבדיקות, הצפיפות, הלחץ, ריח הסוסים, אי הכנסת מטריות לדרבי ביום גשום, והיחס מהמשטרה באופן כללי. ועוד יוצא בסוף שאתה נאלץ לשלם הרבה כסף לכרטיס, והקבוצה שלך היא זו שמשלמת למשטרה. ועוד לא הזכרתי שהמשטרה קובעת מגרשים, כמות צופים, מספר סדרנים וכוחות שיטור. לא יכול להיות שהם ינהלו את הכדורגל, זה לא קורה במדינות נורמליות. ושום דבר, לא מצדיק התנהגות אלימה לקהל מצד המשטרה, בין אם מדובר בפירו שהודלקה ביציעים והשפילה את המשטרה, או במספר בודד של אוהדים מתפרעים. לא אומר שהאוהדים בסדר ב-100%, אבל בשורה התחתונה יש עם זה בעיה, ולא נראה שהאוהדים מתכוונים לוותר עד אשר יוצאו השוטרים מהמגרשים. לא יודע מה עם ארגונים אחרים, אבל ממה שידוע לי כל אוהד מכבי מוזמן להצטרף לאולטראס 96 אני לפחות לא שמעתי שחובה להחזיק מנוי.
אני לא אומר שכל הארגונים זה ילדים קטנים ונסחפים. ארגוני אוהדים הם דבר חיוני לכל קבוצה שמכבדת את עצמה. הלוואי ויגדלו ויפתחו, אין לי בעיה עם עצם קיומם, יש לי יותר בעיה עם איך שהעסק מתנהל מדי פעם (לפחות במבט מבחוץ). אני גם לא מנהל שום קרב, זה לא שעתיד הרעיון שלי נמצא בידיי מישהו מכאן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx לגבי המשטרה, אני מסכים ב-100%. כשהייתי בארץ בקיץ האחרון הלכתי למשחק הבית שלנו מול נתניה בטוטו. באתי עם חבר שלי ישר מהים ככה שהיה לי תיק מלא בכל מה שקשור - מגבת, בגדים, ושאר בלאגנים. מילא שהשוטר הראשון הוציא לי הכל מהתיק אחד אחד, לגיטימי, אבל אחרי זה הוא השאיר לי לבדי את עבודת האסיפה ושלח אותי בחזרה לסוף התור, עד שהגעתי שוב קדימה, השוטר ההוא כבר הלך והמניאק שהיה לידו היתמם שהוא לא ראה אותי ורצה כבר שאני אעשה את זה שוב, אבל למזלי שוטרת נוספת שעמדה שם התערבה. זה רק אפיזודה אחת, ברור שהמשטרה והאוהדים צריכים לעבור כמה שפחות חיכוך. הנקודה שלי פה היא בסה"כ שגם האוהדים לא תלית שכולה תכלת. רק אוהד אחד אולי מדליק אבוקה, אבל על כל אוהד כזה יש איזה 10 שידעו מזה היטב. ואני מוכן להבטיח לך גם שהקהל לא יהפוך פתאום להרבה יותר ממושמע ופחות בעייתי עם היעלמות השוטרים. אז ישימו סדרנים במקום, מה זה ישנה?
זה כבר 15 משחקים ללא הפסד, מתוכם 8 ניצחונות. אני חוזר ואומר את זה, וכל שבוע זה אותו הדבר - מכבי ת"א לא משחקת כדורגל יפה לעין, אף אחד לא נהנה לראות את המשחק שלה, אבל מה, היא יעילה! יעילות היא מילת המפתח פה, באים, משחקים ולוקחים את שלושת הנקודות. כל הכבוד למאמן ולשחקנים, חייבים להמשיך בפורמה הזאת, להישאר יציבים, בניגוד לבית"ר, חיפה והפועל. התרגשתי לראות את השמחה של רוסו לאחר השער שהוא כבש, את פרץ הרגשות. אחרי הביזיון של העונה שעברה, השנה רואים רוסו אחר, רוסו שהתבגר, מנהיג, שלוקח אחריות, ונותן גולים קריטים. אבל, הוא עדיין לא איבד את חוש ההומור שלו, ראיתם את הראיון שלו ב'סיפור המחזור' והשיחה עם ברקוביץ'? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx ראזיץ' (נו טוב, איליץ') משחזר את מעשיו של ראזיץ', גם ראזיץ' כבש גול שער באחד המשחקים הראשונים שלו, גם איליץ' היום. וראינו מה היה בהמשך. הוא יצטרך לעבוד קשה, ולהוכיח שמגיע לו להישאר בקבוצה, למרות שאני חושב שהוא יגמור כמו ראזיץ'. נקווה שאני אתבדה.
איליץ' טוב יותר מרזיץ', לפחות הוא עושה תנועה ולא נראה כבד כל כך ולא קשור למשחק. צריכים לחשוב כבר על שבוע הבא, אם מנצחים את מכבי חיפה יש סיכוי שנתארח אצל בית"ר במחזור 31.
שבוע הבא משחק קריטי. מבחינתי, ניצחון בקריית אליעזר, יהיה הצהרת כוונות. נכון שהמיקום של מכבי חיפה לא מזהיר, וכמו כן גם היכולת, אבל ניצחון יש יצהיר רשמית - אנחנו הולכים על אליפות. אפשר לומר שאני גם מצפה לתוצאה כזאת, למרות שזה יהיה חזירי לומר זאת, כי גם זה משחק חוץ, וזו עדיין מכבי חיפה, והיכולת של מכבי ת"א עדיין לא מספיקה כדי לומר בביטחון שאפשר לנצח שם, אבל אם רוצים אליפות (אף אחד לא אומר - אבל כולם רוצים ומאמינים שאפשר), צריכים לנצח, בדיוק כמו בית"ר ירושלים. נחזיק אצבעות למעידה של הירושלמים מחר. מישהו מתכוון לנסוע למשחק נגד חיפה? לאצטדיון המגעיל שלהם, שאני מבקר שם יותר מדי פעמים (נראה לי זה האצטדיון שהייתי בו הכי הרבה פעמים).
נצחון על מכבי חיפה באמת תהיה הצהרת כוונות שמכבי תל אביב רצה לאליפות, אבל מבחינתי היא רצה לאליפות כבר מלפני 7-8 מחזורים. אני אגיד משפט שאמרתי כבר: אליפות לוקחים מול הקבוצות הקטנות. מכבי תל אביב לא מנסה לעשות דברים שהיא לא מסוגלת להם. אי אפשר לנצח את בית"ר ירושלים? אז לא משחקים כדי לנצח, לוקחים נקודה ויותר חשוב, מונעים מבית"ר ירושלים לקחת 3 נקודות. את הקבוצות הקטנות, אלה שדווקא עושות צרות מדי פעם לבית"ר ירושלים, הם כן מנצחים. גם תיקו במשחק מול מכבי חיפה, לדעתי, ישאיר את מכבי תל אביב בתמונת האליפות.