מכבי ת"א - קאלה עוזב, קמאנן מגיע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י John Barnes, ‏10/7/06.

1. Arsenali Member

תגידו מה יהיה ? אין לנו חלוץ , פשוט אין!
    מכבי הדפוקים האלה היו יכולים להביא את אסולין , אם הוא היה בא זה היה פוטר לנו את הבעיות בחוד .

פרץ ? עדיף לא לדבר.

2. Achilles Member

הוא גם אחד השחקנים המהירים בליגה ויש לו כוח מתפרץ ענק.
    ללא ספק רכש מצויין של מכבי ואחד השחקנים הטובים בליגה.

3. ori b Member

מכבי יצאה למחנה האימונים בהולנד.
    http://www.hamaccabi.com/next.asp?ID=4408

מכבי ת''א המריאה הבוקר למירלו, הולנד, שם תקיים את מחנה האימונים שלה לקראת העונה הקרובה. המחנה יחל היום וימשך עד ל-15 ביולי, אז יגיעו השחקנים לאנדורה, שם יערך המשחק הראשון במסגרת סיבוב המוקדמות הראשון של גביע אופ''א, מול סנטה-קולומה, מחזיקת הגביע האנדורי.

במהלך המחנה תערוך הקבוצה ארבעה משחקי אימון, מול פרטיזן בלגרד, ג.ק.ס בלשאטוב [פולין], קובלנץ[גרמניה] וגלסו [רומניה].

דרגוסלב יבריץ', השוער הסרבי שנחת בארץ כדי לחתום במועדון, עדיין לא עבר את כל הבדיקות הרפואיות, ולכן טרם חתם על חוזהו. יבריץ' לא הגיע לנתב''ג, אך צפוי להשלים את מעברו בימים הקרובים ולהצטרף לחבריו החדשים בהולנד.

מי שהמריאו עם מכבי לראשונה למחנה אימונים באירופה היו שחקני הרכש, יאניק קאמאנן, דודו ביטון, אביב חדד, דן רומן ושחקני קבוצת הנוער שהועלו לבוגרת. עומר פרץ, שלפני יומיים היה בדרך החוצה בעקבות עימות עם האוהדים במשחק האימון מול בני-סכנין, הגיע גם הוא ויפתח עם הצהובים את העונה.

קאמאנן, שאמש שוחרר מקבוצתו הקודמת, מכבי הרצליה, ללא תמורה, אמר בנתב''ג: ''קשה לומר שאני מתרגש אבל זו הרגשה טובה להיות ביחד. המטרה שלי היא לתת עונה טובה. מכבי ת''א חייבת לקחת את כל התארים, מגביע הטוטו, גביע המדינה ועד האליפות, אין שום סיבה שלא ניקח אליפות. אני לא רוצה לדבר על היכולות שאני אציג העונה, אתם תראו''.

אבי נימני, קפטן וג'נרל-מנג'ר הקבוצה, התייחס לבניית הסגל האיטית-משהו: ''חסרים לנו שחקנים בעוד כמה תפקידים. אנחנו במו''מ עם כמה שחקנים ואני מאמין שבשבועיים הקרובים נהיה עם עוד שלושה. השאיפה היא שנתחזק בשחקנים זרים טובים יותר וזה הולך לכיוונים חיוביים. לא מדאיג אותי שהסגל לא הושלם, אנחנו סבלניים ואין לנו שום אינטרס להילחץ. אנחנו נשיג את שלנו בסופו של דבר, בדרך שלנו''.

לקראת המשחק מול האנדורים אמר נימני: ''התחושה טובה. אני מקווה שנעבור את הסיבוב הראשון באופ''א ולא ניתקל בבעיות יוצאות דופן כדי שנוכל להתכונן בראש שקט להמשך העונה''.

הפקטן התייחס גם למהומה במשחק האימון בקריית-שלום ולהתפרעות האוהדים, שלא היתה לרוחו של מספר 8, בלשון המעטה: ''מה שקרה עם קומץ האוהדים שהתפרע במשחק מול סכנין והתנהג לא יפה כלפי עומר פרץ זה היסטוריה מבחינתו. אני מתחייב שהם לא יגיעו למשחקי הקבוצה, אנחנו לא רוצים אותם כאוהדים שלנו. רוב הקהל שלנו הוא יוצא מן הכלל שנותן דחיפה ומעודד''.

יוסי שבחון, קשר הקבוצה, שהעונה הציפיות ממנו גבוהות אף יותר מבעונה שעברה, הוסיף: ''הסגל לא שלם, רחוק להיות שלם. אנחנו נוסעים במטרה להתחבר יותר, נקווה שיגיעו השחקנים החדשים. זה מבחן הכנה טוב למשחק הראשון בגביע אופ'א. גם אם לא נגיע למשחק באופ''א הכי מוכנים הרי שעד הליגה זה יקרה. כמו אחרים גם אני מצפה מעצמי ליותר השנה ובעזרת כולם אני אעשה את זה''.

''לא הייתי שותף עד עכשיו למשחקים של מכבי באירופה, אני מאמין שנעבור את השלב הראשון וגם אם לא נגיע בשיא המוכנות אנחנו אמורים לעשות את זה, לשלב הבא נגיע כבר הרבה יותר מוכנים''.

ויקי פרץ, עוזר המאמן, התייחס להמולה שנוצרה סביב בנו עומר ואמר: ''לא הרגשתי נעים עם האירוע אבל אלו דברים שקורים. קומץ קטן מאד של אוהדים גרם לזה ואני לא מצליח להבין למה דווקא על עומר הפילו את הכעס. מזל שזה נגמר בטוב. למעשה אפשר להגיד שאם זה היה שחקן אחר זה גם לא היה משנה, אני מרגיש כמו אבא לכל השחקנים, אסור שייעשו כאלו דברים לאף שחקן במכבי. אנחנו צריכים שחקנים טובים וזהו''.

''בשנה שעברה במחנה האימונים שיחקנו טוב והיתה הכנה טובה, הגענו לארץ ולא ראינו את מה שרצינו'', הוסיף פרץ על היכולת המקצועית של הקבוצה לקראת מחנה-האימונים. ''השנה יש לנו שחקנים טובים ואני חושב שנתקדם. אם הגענו למקום שלישי אנחנו צריכים לדבר על אליפות ועל שלב הבתים באופ''א. במכבי ת''א מחנכים ללכת על כל התארים''.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עכשיו זה רשמי, דרגוסלב יבריץ' חתם על חוזהו הבוקר וישמש כמחליפו של קאלה.

5. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

יופי, סגרנו לפחות את העמדה הבעייתית הזאת.

6. Paolo Maldini שחקן ותיקים

מעניין אם שורה אובארוב שותף בהחלטה אם להחתים את השחקן.

7. Daniel_Harush Member

טוב מאוד שהחתימו את יבריץ .
    לפי דעתי הוא יהיה מחליף ראוי ואף יותר לקאלה , יש לו ניסיון עשיר שמוכיח שמדובר בשוער גדול נקווה שהוא לא יאכזב.

בקשר לעומר גולן , הלוזונים שתפו לו את השכל אם זה היה תלוי בו מזמן הוא היה משחק או בחיפה או אצלנו פשוט אני מאמין שעשו לו הרבה יסורי מצפון על כח שדאגו לו וגידלו אותו מגיל קטן ...
    נקווה מאוד שיביאו חלוץ וקשר אחורי זרים ברמה גבוהה ועוד חלוץ ישראלי או שתיים .

8. Don Joan Roman Member

איזה נסיון עשיר יש לו שהוא מוכיח כי הוא שוער גדול? השישיה שהוא חטף מארגנטינה? הבעיטות בביצים והסטירות שהוא מחלק לשחקנים שכבושים מולו? העבודה שהוא שיחק בקבוצה תחתית בליגה הטורקית רק שלושה משחקים?

יכול להיות שהוא יתברר כשוער טוב אפילו טוב מאוד אבל אי א]פשר לומר את זה לפי הרקורד שלו כי זה לא שהוא שיחק במילאן ומנצ'סטר יונייטד, כולה שוער ספסל בליגה הטורקית.

9. תומר22 Member

אני ממש לא אוהד מכבי ת"א ולא אכפת לי מהשוער הזה, אבל תדייק בפרטים.
    לא רק מי ששיחק בקבוצות כמו מילאן ומנצ'סטר הוא בעל ניסיון עשיר.

שש שנים בויטסה בליגה ההולנדית ובסביבות 40 הופעות בנבחרת סרביה(קצת קצת יותר טובה מישראל) זה די והותר בשביל הליגה הישראלית. וזה בהחלט נקרא ניסיון עשיר. תוסיף לזה את העובדה שהוא ספג רק שער אחד בכל משחקי מוקדמות המונדיאל של 2006 ותגלה שוער בכיר עם הרבה ניסיון. מקצועית אולי הוא שוער גדול ואולי לא, אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאין לו רקורד מוכח. ותיקון קטן: בעונה האחרונה הוא שיחק שלושה משחקים בגלל סכסוך עם המאמן, אבל לפני כן הוא היה שוער ראשון גם בטורקיה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/07
  10. Don Joan Roman Member

גם לאנטוניו קימנטי יש נסיון זה אומר שהוא שוער גדול?
    אוי ואבוי לשוער בן 32 וחצי אם לא יהיה לו נסיון.

11. תומר22 Member

לא אמרתי שהוא שוער גדול, אמרתי שיש לו טונות של ניסיון במיוחד ביחס לרמה ולליגה כמו שלנו. תקרא כמו שצריך ותדייק בפרטים. אפשר לתת קרדיט כשקבוצה(גם אם אתה לא אוהב אותה) עושה חיזוק יפה ומכובד לליגה כמו שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/07
  12. Don Joan Roman Member

זהו שאני לא בטוח שהיא עושה חיזוק כ"כ יפה ומכובד, אל תשכח שבעונה האחרונה הוא התרקב על הספסל בקבוצת אמצע טבלה ומטה בליגה הטורקית, סכסוך עם המאמן? כנראה שיש לו בעיות בתקשורת עם אנשים מהמועדון.

ד"א שנה לפניי זה כשהשוער המהולל שיחק הם ספגו 51 שערים לעומת 38 בעונה האחרונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/7/07
  13. תומר22 Member

וקאלה היה שוער שני כמעט כל הקריירה. נו, מה אתה בא להגיד פה? זה עדיין שוער עם רקורד מוכח, מה חסרות דוגמאות של שוערים שהיו על הספסל כמה עונות ואז פרצו? להזכירך, קאלה היה כלום ושום דבר כשהוא הגיע לפה, בקרואטיה גם היום אף אחד לא מחזיק ממנו והנה הוא בא לכאן ונתן עונה גדולה. אל תספיד אף אחד ואל תמליך אף אחד. אני לרגע לא אמרתי שהוא שוער גדול(ראיתי אותו כמה וכמה פעמים בליגה ההולנדית ולא התלהבתי ממנו, הוא די גמלוני), אבל שוב פעם, הוא שוער עם מספיק ניסיון ורקורד מוכח, גם אם הוא לא שיחק בשנה האחרונה.

14. Don Joan Roman Member

זהו שאני לא הספדתי אותו, סה"כ אמרתי ואני עדיין אומר שלפניי שהם מחליטים שהוא שוער כ"כ גדול שיראו אותו לאורך העונה.
    בכלל, אני לא ממליך אף שחקן ולא מכתיר אף שחקן מאז מקרה ז'ואנו פינטו ובית"ר ירושלים ולא מספיד אף שחקן מאז המקרה של פבריציו בנטו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/7/07
  15. תומר22 Member

לא הספדת, אבל לא דייקת בפרטים. שוער עם מעל 40 הופעות בנבחרת כמו סרביה ושנים כשוער ראשון בקבוצות כמו הכוכב האדום וויטסה הוא רכש ראוי ביותר, בייחוד לנוכח המבחר הדל שיש בשוק. את היכולת שלו אנחנו נראה במהלך העונה ונאחל לו כמה שיותר פאשלות, על זה אפשר להסכים, לא?