העובדה היא שגם האוהדים נפגעו... ששחקן שאמור להיות סמל של מכבי חיפה הולך ישר לקבוצה שהיא יריבה גדולה של חיפה בשביל לזכות בתארים על חשבון חיפה,מן הסתם שהאוהדים יפגעו... ברקו-ביץ' היה שחקן גדול אבל בגלל האישיות הדפוקה שלו הוא לא הלך רחוק יותר וכולם יודעים את זה... בנוגע לשחקנים שהם סמלים הקהל של חיפה יותר שקט באמת בגלל שיש לו את שחר והוא לא יכול להתווכח יותר מדי איתו[לא כמו כיש-לוני],הייתי רוצה לראות את ז'אנו ועטר מקבלים קצת יותר כבוד אבל לצערי זה לא ככה..
ברקו-ביץ' עשה את הטעות של החיים שלו כשהוא חזר לארץ ולא פרש . הוא היה חייב לפרוש כשהוא חוזר לארץ אחרי קריירה אירופאית מפוארת כדי לא לגרום לאנשים לזכור רק את הדברים הרעים שנישארו ממנו. אבל הוא לא עשה את זה ועכשיו יזכרו את כל הפרשיות,ההצהרות,האדומים,המריבות . הוא ביזה את עצמו ,אסור היה לו לחזור ולשחק כדורגל . ברגע שהוא סיים קריירה באירופה הוא היה צריך לפרוש ואז היו עושים לו משחק פרידה וכולם היו זוכרים את הדברים הטובים ממנו .
הייתי רוצה לפרסם פה לינק לכתבה שמעלה נקודה למחשבה: http://www.one.co.il/cat/articles/article....?id=73576&bz=24 עד כמה ניר קלינגר באמת הכתיב משהו בטרום העונה הנוכחית? מה היה מקומו בהחלטות הגורליות שחוותה הקבוצה בשלוש השנים האחרונות? אני חושב שאי אפשר לפסול על הסף את הסברה שקלינגר קיבל הוראות מלמעלה ושתק. הרי באמת קלינגר מאמין בשחקנים מלאי אגו? אני יודע שאת רוסו הוא רצה, גם לנמני הוא בטח לא התנגד (ואני אסביר למה אני חושב ככה תיכף) אבל את ברקוביץ'? אני כלל לא בטוח. נראה שמאחורי הקלעים במכבי מתרחשים דברים די מחשידים. הגיבוי הענק ולקיחת האחריות של קלינגר נראית קצת חשודה בעיני. האם קלינגר היה ממשיך להיות כזה "יס מן" גם אם לוני לא היה נותן לו את הגב הכי רחב שבעולם? כלל לא בטוח. הייתי אומר שהכתוב בכתבה הוא שטות גדולה אלמלא פרשת סילוקם של נמני וטל בנין באותו יום באוגוסט 2003. לוני הרציקוביץ', למרות התדמית הסבלנית שלו, כבר הוכיח שהוא יכול לזרוק מאמן אחרי שני מחזורים ולהביא אחר במקומו בעזרת תרגיל מלוכלך (ניר לוין מצפרירים). הוא כבר הוכיח, אמנם לא בראש חוצות אבל בצורה גלויה מספיק, שהוא יודע להתחמק מתשלומי פיצויים ולגרור עיניינים לבית משפט (הפיצויים לשלמה, מני לוי). אין ספק, תדמיתו הנקייה - אינה מוצדקת! הסברות האחרונות מחזירות אותנו לאותו קיץ גורלי שעבר על קריית שלום. ניר קלינגר טען אז כי השניים סולקו מסיבות מקצועיות בלבד. אם בנוגע לפרויקט הגלאקטיקוס הוא הסתיר את האמת על מעורבותו, האם עשה זאת גם כאן? האם גם אז לא היה בעצם המושך בחוטים אלא השעיר לעזאזל שכיסה את התחת של ההנהלה? טענה ישנה היתה שסיבת זריקתם של הקפטן והצ'ילבה שלו נבעה מהחוזים הגבוהים של השניים. אז זו נראתה כמו קונספירצייה מגוחכת. היום זה נראה הגיוני בעיני. למכבי באותו קיץ לא היו 10,000 דולר בשביל להשאיר את רודריגו גולדברג, עמיר תורג'מן ואלי ביטון שבסוף השתכנע. נגמר למכבי הכסף. החוזים של בנימני היו אסטרונומיים. הטענה שלוני היה זה שבעצם עשה זאת בגלל הכסף נראתה מטופשת. אבל העונה ההנהלה הרכיבה סגל בעל יתרונות מקצועיים מפוקפקים וכלכליים ודאיים. בדיוק כמו המהלך אז. האם קלינגר הקריב את עצמו למען לוני? האם האחרון התכוון לעשות כזה צעד קיצוני בגלל חוזים גבוהים? מה דעתכם?
ניר קלינגר בתחילת העונה לא קבע כלום,ההרכב של מכבי ניכפה עליו וזה היה די ברור כדי לקנות מנויים . הרי קלינגר לא צריך 3 קשרים כמו נימני ברקוביץ' ורוסו ואני לא בטוח גם שהוא כל כך רצה שברקוביץ' ורוסו יבואו. ההרכב ניכפה עליו ,אף אחד לא התחשב בו . תאמינו לי שאם רק מכבי היתה מחזירה את נימני ומביאה שחקנים בחוכמה היא הייתה מסוגלת להיות קבוצה אטרקטיבית שנאבקת על מקומות 1-3 .אבל זה לא קרה.
ניר קלינגר בתחילת העונה לא קבע כלום,ההרכב של מכבי ניכפה עליו וזה היה די ברור כדי לקנות מנויים . הרי קלינגר לא צריך 3 קשרים כמו נימני ברקוביץ' ורוסו ואני לא בטוח גם שהוא כל כך רצה שברקוביץ' ורוסו יבואו. ההרכב ניכפה עליו ,אף אחד לא התחשב בו . תאמינו לי שאם רק מכבי היתה מחזירה את נימני ומביאה שחקנים בחוכמה היא הייתה מסוגלת להיות קבוצה אטרקטיבית שנאבקת על מקומות 1-3 .אבל זה לא קרה.
המהלך של הגלקטיקוס הוא גם מהלך כלכלי ללא ספק,אבל על הדרך ככה ניסו להרכיב קבוצת כדורגל שתצליח מבחינה מקצועית. הגורם הכלכלי היווה כאמור שיקול מרכזי כך לדוגמא כשמכבי מיהרה לשחרר את ארז אליאב ולאחר מכן גם את קאקו וטריקה,הכל בכדי להיפטר מחוזים יקרים, או כאשר לוני זעם שלא איפשרו למכבי לארח משחקים מושכים קהל בר"ג. מצד שני,בהרכבת הקבוצה,למכבי לא היה מה להפסיד מהבחינה המקצועית,לא היו מביאים שחקנים סוג ז' בשנת המאה..
קראתי את הכתבה הזאת וחשבתי להעלות אותה תחילה אבל אז הגעתי לסוף שלה והפתרון של הכותב לא מצא חן בעיני כלל ועיקר. המחויבות של מכבי כלפי שחקנים צעירים היא דבר מיוחד בעיני ויש לשמר אותה. ההשוואה של הכותב למכבי חיפה בה כל צעיר חייב לירוק דם וכי הטובים ביותר משחקים טיפשית. הוא אומר שבשביל לראות מי טוב יש אימונים. אבל אם משתפים שחקן, ובמיוחד שחקן צעיר, ומראים לו שיש דרך להגיע להרכב הראשון אז הוא מטבע הדברים משתדל יותר באימונים ומפגין מוטיבציה גבוהה יותר. למרות שאני נגד מצב כזה ואני חושב שצריך להגיע לכל אימון בשיא המוטיבציה גם אם אתה השחקן האחרון בקצה הספסל עדיין השחקנים הם בני אדם והם מתפקדים טוב יותר אם נותנים להם תמריצים (הרי לשם מה נועדו פרמיות). דבר שני הוא ההסתמכות של הכותב על עובדות לא נכונות כשהוא מראה כי כל זב חותם יכול לקבל מקום של קבע . קובי אבדייב ואסף כריספיס מעולם לא קיבלו בכלל מקום בהרכב הפותח בטח לא "חרשו את הדשא של בלומפילד". גל פיליאן בכלל היה שחקן מצוין וכשרוני עד הפציעה האכזרית שלו בברך. דבר אחרון הוא הפרופוגנדה למען ניצן שירזי. מישהו שילם לך בעבורה? ברמת העיקרון אני חושב שמה שהכתבה מנסה להציג זו האמת לאמיתה. כשאני רואה במהלך משחק את אבי נמני, שחקן בן 34 שמעולם לא היה אתלט גדול, מריץ התקפה במלוא הכוח ועד כמה שהוא יכול ובדיוק באותו זמן לירן כהן מדדה והולך באגף השמאלי במקום לרוץ ולתרום להתקפה זה גורם לתהות מי השחקנים שנכשלו. כשאני נזכר בימיו של אלי ביטון במכבי אני תמיד חושב על כך שכל משחק הוא היה מתחיל כשחקן הטוב במגרש עד שהוא מאבד כדור מתישהו והולך להתחבא ממנו באגף. אני לא מפנה את האשמה לכל השחקנים הצעירים. שפונגין, ליאור ז'אן, סאלם אבו - סיאם ומעל כולם מושיקו מישאלוב (שהיה שחקן כושל בתחילת העונה ועם הרבה רצון שיפר את יכולתו עשרות מונים למרות שאין לו כשרון רב מבלי ללכת לתקשורת ולבכות על כך שהוא לא מקבל דקות), הם עושים עבודה טובה בסך הכל והם צעירים מאוד, בראשית דרכם. גם לרועי דיין אין לי הרבה טענות כי חוסר מזל יש לכל אחד ובכלל אני לא רואה אותו נופל מדוארטה - הוא משתדל יותר ממנו, רץ כל הזמן ועוד מקבל כדורים קשים בעוד דוארטה מקבל פי אלף יותר כדורים נוחים. הבעיה הגדולה היא ללא ספק עם סטרול והכהנים. במיוחד לירן. מכאן אני הגעתי למסקנה כי צריך להמשיך לתת במה לצעירים אך עם הסתייגויות - שחקן שמאכזב הרבה משחקים ברצף, ואני לא מדבר על החמצות אלא על חוסר רצון, צריך לרדת לספסל. תמיר כהן כבר שם. הוא סובל מתסמונת אלי ביטון בצורה חמורה. מדובר באוהד של הקבוצה, שחקן שמרגיש כי כל טעות שלו פוגעת בה וזה גורם לו לחוסר ביטחון קשה. אבי סטרול הגיע לשם עכשיו - הוא החור בהגנת הקבוצה וככל הנראה אחד ממוקדי ההדלפות לעיתונות ומקור להרבה סכסוכים בחדר ההלבשה (פנסטיל מישהו?). אבל הכעס הגדול שלי מופנה בראש ובראשונה ללירן כהן. את דוגמת ההליכה בזמן מתפרצת הזכרתי כבר. זה שחקן שמפגין חוסר רצון מוחלט ואז עוד הולך לבכות לתקשורת שהוא לא מקבל דקות. לסיכום העניין אני מציע למועדון להגביל במעט את שיתוף הצעירם. לא צריך לתת אלף הזדמנויות לשחקן שלא רוצה אותן. אך העובדה שמרבית הצעירים כן נותנים תפוקה, רצון, כשלחלק אין כישרון של ממש (לא יודע מה איתכם אני מעריץ את מישאלוב) מראה כי צריך בסופו של עניין להסתמך על הצעירים ועל מחלקת הנוער המוצלחת של המועדון. מה הכתב ניסה להראות בהשוואה למכבי חיפה? אני ראיתי האדרה של מועדון שהשחקנים בו הם שכירי חרב, האוהדים לא אוהבים את זה. אני לא רוצה לראות את מכבי הופכת לקבוצת שכירים וזרים שבאו ממקומות אחרים - אבל לא בכל מחיר.
דוקטור, לא יכולתי לסכם את זה יותר טוב ממך. הנה הסמיילי שחיפשתי: http://www.ajaxtalk.nl/portal/images/smiles/worshippy.Xxx
הרבה תודות על הפידבק. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx ועל זה שטרחת בכלל לקרוא את התגובה המפלצתית הזאת...
נוצר מצב שמכבי ת"א הפכה למובנת מאליו עבור שחקני הבית,גם אם הם מפשלים הם יודעים שהם ימשיכו לקבל צ'אנסים כי אין מי שיחליף אותם. ואי אפשר שלא להתייחס לביזיון העצום בבלומפילד,כל הכבוד ללוני,דריקס,קאנן וכל השאר.. מכבי חתומה על אחת מההשפלות הגדולות בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי.
אין גביע ! אין אירופה ! אין אליפות ! (וגם אין דאבל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ) "אנחנו הולכים לזכות בדאבל " - :aaarofl: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx