מכבי תל אביב 2017/18: אנחנו לעצמנו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by orimor2212, Jun 30, 2017.

1. Telkiyski Member

בש עשתה השנה קמפיין כושל?
    את הכשלונות של מכבי בשלב הבתים אתה מגדיר כהצלחה, אז בש נכשלה? יפהת

2. DRORIKO Member

לפי ההגדרות שלך ב"ש נכשלה אפילו לפני, עוד במוקדמות הצ'מפיונס. הרי היא הודחה שם על ידי לא אחרת מאשר מאריבור, ולהבדיל ממכבי שנאלצה לארח אותה בקפריסין, לרשות הבאר שבעים עמד טרנר. אבל כשמריבור מדיחה את מכבי זה כישלון מהדהד וג'ורדי שרלטן "שמדבר אנגלית", כשבאר שבע מודחת על ידי מאריבור זה בסדר כי באר שבע זאת קבוצה מרגשת.

3. Telkiyski Member

אם בש עשתה השנה קמפיין כושל, איך הייתה מגדיר את שני הקמפיינים האחרונים של "מכבי של ג'ורדי"?

וברור שיש הבדל בין הדחת בש להדחת מכבי.
    למכבי תקציב כפול משל בש.

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

עוד לא הבנת עם מי יש לך עסק?

5. Telkiyski Member

אתם באמת לא מבינים את ההבדל בין לעוף למריבור עם תקציב עתק של איזה 150 מליון לבין לעוף למריבור עם תקציב של בש?

זו גם בכלל לא הנקודה אבל שיהיה.

6. DRORIKO Member

לא הבנת אותי, לטעמי לא באר שבע ולא מכבי נכשלו. עצם זה שהן בכלל הגיעו לשלב הבתים זה הישג. הצביעות היא אצלך, אתה שופט את מכבי יותר בחומרה מאשר את באר שבע. אז נכון שלמכבי יש תקציב קצת יותר גדול, אבל הקצת הזה מתקזז עוד יותר עם הגבלת הזרים. בסופו של דבר אין פערים משמעותיים ביניהן. זה לא בית"ר של גאידמק שאספה את כל הישראלים הטובים אליה. לזה תוסיף שבעוד מכבי מארחת בנתניה המנוכר ב"ש מארחת בטרנר שאני לא באמת צריך להסביר את החשיבות שלו(או את החשיבות של בלומפילד)

סמואל אטו likes this.
  7. Telkiyski Member

מה זה אומר "שופט את מכבי לחומרה"?
    מכבי לא התבזתה ב3 הקמפיינים האחרונים שלה בשלב בתים? זו המצאה שלי?

8. DRORIKO Member

אני מבין שאתה כולל גם את הקמפיין בליגת האלופות. אז קודם כל עצם זה שהיא הגיע לליגת האלופות זה הישג אדיר, בטח אחרי שעברה 2 קבוצות עשירות וטובות ממנה. שלב הבתים של ליגת האלופות היה לגמרי בונוס(בונוס שהיא גם הרוויחה ממנו הרבה כסף). אז נכון שמכבי היתה שם על תקן נוכח-נפקד אבל לקרוא לזה "מבוכה" זה טמטום. האם זה אשמתו של ג'ורדי ששחקנים כמו הזארד, ויליאן ופברגאס עשו לו משולשים? אני לא חושב.
    לגבי השנתיים האחרונות, אני מסכים שמכבי היתה יכולה להוציא יותר, בטח העונה, אבל זה לא כשלון. המטרה של מכבי היתה שלב בתים והיא עמדה בזה. טופ 32 לא היה MUST מבחינת ג'ורדי, כנ"ל לגבי ברק בכר.

סמואל אטו likes this.
  9. Telkiyski Member

למכבי יש שני הישגים גדולים באירופה:
    1. העלייה לצמפיונס.
    2. ההעפלה ל32 האחרונות באירופית - קמפיין שהושג בזכות הקאס והדחת מטאליסט.

השאר היו קמפיינים כושלים (כולל קמפיין הצמפיונס הבאמת מביך).

לקבוצה של 150 מליון? לאורך 5-6 שנים?
    בעיני זה די בינוני. בעיקר כי אני זוכר מה קבוצות ישראליות אחרות הצליחו לעשות עם הרבה פחות כסף ובלי זרים ב3 מליון.

בכל מקרה זו לבטח לא איזו הצלחה מסחררת כמו שאתה מנסה להציג את זה.

10. DRORIKO Member

לא הייתי מגדיר את שתי הקמפיינים כושלים, "מאכזבים" זאת הגדרה טובה יותר. הרי אם זה כשלון אז מה תגיד על חיפה שהודחה על ידי נומה קאליו? שואה ספורטיבית?
    הבעיה שלך זה שאתה לא מכיר במציאות. מכבי תל אביב עם כל ה"150 מיליון" שלה זאת קבוצה מוגבלת. היא מחוייבת להרכיב את רוב הסגל מישראלים, מה שגורם למצב שאתה נאלץ לשים את כל יהבך על דור מיכה ואיתן טיבי. ככה שכל מה שנותר לך זה לפגוע עם ה-2.5 זרים שהמנהלת מתירה לך להביא, שזה קשה כשהזרים הטובים באמת לא רוצים להגיע לכאן. אז נכון שפעם ב אתה יכול לפגוע עם איזה מיגל ויטור, אבל אז אתה מגלה שהבן אדם נפצע כל שני וחמישי ומבין שזאת לא כזאת פגיעה.

גלץ and סמואל אטו like this.
  11. Telkiyski Member

חיפה התבזתה מול נומה קאליו.
    לא מבין למה אתה דוחף השוואות לקבוצות אחרות. מדברים עכשיו על "מכבי של ג'ורדי" לא? מה קשור עכשיו נומה קאליו.

הפועל תא שסיימה ראשונה בבית של המבורג וסלטיק לא הייתה מוגבלת?
    בעצם כן. היינו מוגבלים. לא יכולנו להחתים זרים ב3.5 מליון יורו. מגבלה נוראית.

12. DRORIKO Member

אתה באמת משווה את הישראלים של היום לישראלים של לפני 10 שנים? הישראלים של היום זה זבל, כן זבל. היה לך ישראלי אחד תותח והוא היום סופר דולרים בסין. מה שנשאר לך זה דור מיכה ושרן ייני, אלה שחקנים שאפשר לעשות איתם טופ 32 באירופית? די נו תהיה רציני

13. Telkiyski Member

חחח אההה הבנתי זה בגלל שלפני 10 שנים היו ישראלים ממש יותר טובים מהיום. ברור.

וזה היה לפני כולה 7 שנים אגב.

בקיצור חלאס לגנוב דעת.

14. DRORIKO Member

גם לפני 7 שנים היו פה ישראלים הרבה יותר טובים. לא יודע אם אתה זוכר אבל לפני כמה זמן השוותי את הליגה של היום לליגה של 2014 . הבדלים של שמים וארץ. היום אין לך אפילו ישראלי אחד בליגה שאפשר להגדיר ככוכב, בעצם חוץ ממליקסון אבל ג'ורדי לא היה יכול להביא גם אם הוא היה רוצה. עצם זה שמדברים על ערן לוי בתור המושיע של הנבחרת מסביר לך כמה המצב פה בקנטים.

15. Telkiyski Member

בוא תזכיר לי איזה ישראלים הובילו את הפועל לראשות בית בליגה האירופית ואז לצמפיונס שנה אחר כך?
    בוא נשמע קצת על אגדות עבר.