מכבי תל אביב 2017/18: אנחנו לעצמנו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by orimor2212, Jun 30, 2017.

1. סמואל אטו Member

איזה עובדות?
    אני אמרתי שטיבי לא מרוויח כמו גרשון?
    כמה עוד שחקנים מרוויחים חוזה כזה?
    מיכה, ראיקוביץ' וקיארטנסון.

2. Telkiyski Member

מעניין איך כל הסמואל אטואים ושאר הישראלים היו מתרשמים לו ל"מנהל הטכני" במכבי היו קוראים גיורא שפיגל והוא לא היה מדבר אנגלית.

שפיגל אגב לקח אליפות קלה כשמילא את אותו תפקיד בביתר.
    אבל הוא לא היה מערב אירופי אז הישראלים לא סוגדים.

3. סיונרה Member

לא הבנתי...
    זה שיש קבוצה שמצליחה עם פחות כסף מאחרות אומר מה בדיוק?
    זה כנראה אומר שלקבוצה הזאת יש מנוהלת ומאומנת טוב יותר מאשר השתיים האחרות, ובכך מנצלת את המשאבים שלה בצורה טובה יותר.

4. DRORIKO Member

קודם כל אני לא יודע מה היתה המעורבות של שפיגל, אני כן יודע שדודו דהאן למשל היה מעורב מאד. דבר שני, הקבוצה אמנם שייטה לאליפות אבל עשתה בושות באירופה. מכבי של ג'ורדי עשתה צ'מפיונס ו-3 פעמים שלב הבתים באירופית כשבאחת מהן היא העפילה ל-32

5. Telkiyski Member

"מכבי של ג'ורדי" גם נהנתה מתקציב בלתי נגמר 6 עונות.
    ארקדי בא לפה לשנתיים שלוש.

בנוסף:
    1. כשהם עלו ל32 האחרונות באירופית זה היה עם כוכבית כי את הכרטיס לבתים הם קיבלו אוטומטית. אני די משוכנע שפאוק הייתה מעיפה אותם אך אין לדעת.
    2. חוץ מאותו שלב בתים, כל קמפיין בתים אחר שלהם היה מביך יותר מהשני. עם תקציב כזה בתים באירופית כל שנה זה בגדר מינימום. אל תבנה על התבוסות לאסטנה, ההשפלות מול זניט ודאנדלק או חגיגות הצימוק נגד פורטו. אין לך קייס פה.
    3. ביתר עפה לקופנהאגן, שזה די לגיטימי והושפלה מול ויסלה. ואז לא היה את מסלול פלטיני הנוח לצמפיונס.
    4. אם ארקדי היה פה ל8-9 שנים כמו מיצ, גם ביתר פה ושם הייתה מצליחה באירופה.

Last edited: Mar 31, 2018
    oranfu likes this.
  6. DRORIKO Member

אז אולי הכרטיס לבתים היה עם כוכבית, אבל העליה ל-32 ממש לא. הם גברו שם על בורדו ופרנקפורט תן כבוד.

7. Telkiyski Member

וחוץ מזה די הושפלו בכל שלב בתים כלשהו. אז על מה הפסטיבל?
    ובינינו? בורדו כל הקמפיין שיחקו עם הנוער, את אפואל הם לא נצחו ורק הניצחון בבית על פרנקפורט היה מרשים.
    גם אתה יודע את זה.

בכלל כמה אתה יכול להידבק להבלחה הזאת מלפני 4.5 שנים?
    מאז עברו כמה עונות עם 140 מליון תקציב. או יותר.
    במילים אחרות, נוח לך אז התייחסת רק לסעיף מספר 1.

oranfu likes this.
  8. DRORIKO Member

אתה מציג את זה כאילו מכבי היא איזה אולימפיק ליון שכל שנה צריכה לעשות מינימום רבע גמר ליגה אירופית. מכבי באירופה היא כלום ושום דבר. התקציב שלה נמוך, מה גם שהיא מחוייבת להוציא את רובו על ישראלים כושלים בגלל הגבלת הזרים המטופשת. לעשות כל שנה שלב בתים בליגה האירופית, שלא לדבר על שלב בתים בצ'מפיונס, זה ממש לא מובן מאליו, וג'ורדי עשה את זה שנה אחרי שנה(להוציא את 2014 וגם זה בגלל צוק איתן שהכריח את מכבי לשחק מחוץ למדינה) לבטל את מה שמכבי עשתה באירופה זה טיפשות, ובגלל שאתה לא אדם טיפש אני מאמין שאתה מדבר נטו מתוך שנאה למכבי.

9. Telkiyski Member

1. איפה ראית שביקשתי רבע גמר?
    בסך הכל מזכיר לך שלמעט קמפיין הכוכבית הם לא הצליחו שלא להתבזות באף שלב בתים אירופי.

2. אתה מסביר את הכישלון שלהם בתקציב "קטן" (לדאנדלק למשל תקציב נמוך משל מכבי?) אבל מביא כתירוץ את ההדחה למריבור בזה שאירחו בקפריסין.
    בדקת פעם את פערי התקציב בין מכבי למריבור?

3. "שלב בתים שנה אחרי שנה" גם הפועל עשתה. אפילו לפרק זמן ארוך יותר. עם הרבה פחות מ150 מליון. מיותר לציין שהתבזינו הרבה פחות. אגב אף העפלה שלנו לבתים לא הייתה עם כוכבית. תמיד היינו צריכים לעלות על הדשא.

אני שונא את מכבי אבל כל הטיעונים שלי הם מקצועיים ולגיטימיים. נוח לך לעשות דה לגיטימציה לדברים שלי אבל תתייחס לתוכן, לא לכותב.
    אתה לעומת מדבר זאת אגב, נטו מתוך עדריות ישראלית טיפוסית שכששומעים אנגלית ורואים מישהו אירופי מיד משתחווים.

10. DRORIKO Member

תעבור על ה-5 שנים האחרונות של דאנדלאק, הם לא עשו שם יותר ממכבי, ולהבדיל ממכבי גם לא הגיעו לשלב הבתים של ליגת האלופות.

11. Telkiyski Member

ברור. הם פאקינג חצי חובבנים. ולהם מכבי הפסידה.

אגב אני אוהב שאתה בוחר להגיב רק על מה שכביכול יש לך תשובה (דאנדלק).

12. DRORIKO Member

אין ספק שההפסד לדאנדלאק הוא כישלון נקודתי. אבל גם כשאתלטיקו עשתה השנה פעמיים תיקו עם קבוצה מטיזינבי זה היה כשלון, וכשלון יותר גדול, אז מה נחתוך בגלל זה את סימאונה? אני לא מסתכל על משחק כזה או אחר, אני מסתכל על התמונה הגדולה, ובתמונה הגדולה מכבי של ג'ורדי היא הצלחה באירופה. ביחס לתקציב שלה ולהגבלת הזרים ג'ורדי והמאמנים שלו הוציאו מהקבוצה 150 אחוז.

13. Telkiyski Member

התמונה הגדולה היא ש"מכבי של ג'ורדי" מתבזה בכל שלב בתים שהיא מצליחה להגיע אליו למעט קמפיין הכוכבית.
    התמונה הגדולה היא שהיו קבוצות ישראליות שהצליחו באירופה יותר, ממש לא מזמן ועם הרבה פחות כסף (זו שאני אוהד, למשל).

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@סמואל אטו העובדות שמכבי ת״א מוציאה כמו בית״ר ואתה איכשהו מנסה לעוות זאת.

oranfu likes this.
  15. DRORIKO Member

ומתי זה היה? כשבטבנקין הנהיג את אחדות העבודה? בשנים האחרונות יש רק 2 קבוצות שבאמת עושות משהו באירופה וזה מכבי וב"ש, וגם ב"ש עם כל ההילולה עשתה קמפיין כושל השנה(והיא קיבלה בית יותר נוח משל מכבי) אז מה? נחתוך את ברק בכר ואת אלונה? בית"ר ירושלים שנה אחרי שנה נכשלת בלהגיע בכלל לשלב הבתים, ובראשה עומד מי שסיפרו לי שהוא המנהל המקצועי הכי טוב ביקום. עוד פעם, מכבי זה לא סביליה ולא מארסיי, להתייחס להעפלה לשלב הבתים כמובן מאליו זה לא להכיר במציאות.

ולא אמרתי מילה על מכבי חיפה....