מכבי תל אביב 2017/18: אנחנו לעצמנו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by orimor2212, Jun 30, 2017.

1. Telkiyski Member

הפועל הייתה בשלב הבתים של הליגה האירופית כבר 5 פעמים, בלי מנהל מקצועי, בלי פוזה ובעיקר בלי 150 מליון.
    היינו בשלב בתים אירופי 6 פעמים ב-7 עונות אגב (עונת 06/07 עד עונת 12/13).
    תודה על הדאגה.

ולעניין, לרנקה היא לא מ"אריות קפריסין" אבל היא גם לבטח לא בני יהודה או אשדוד של המדינה.
    זו קבוצה שמסיימת תמיד במקומות 2-5, עם הגאון קרויף ובלעדיו.

איתו הם סיימו את הליגה הקפריסאית במקומות 4 ו-5.

אין ספק שהאיש גאון כדורגל. רק מעניין שבקפריסין הגאונות שלו לא הספיקה אפילו למקום שלישי.

2. גלץ Member

לרנקה סיימה בשתי העונות הקודמות מקום שני אם אני לא טועה, אם אתם מתכוונים לאאק לרנקה. זו הקבוצה הכי טובה בקפריסין פרט לאפואל. השנה אפולון לימסול לקחה את המושכות במקומה.

3. Telkiyski Member

למה אתה הורס לדרוריקו?
    הם היו מועדון כושל עד שהגיע מנהל מצוין אחד ושמו קרויף.

רק איתו המועדון הזה הצליח לסיים מקום 5 ו4.

אגב דרוריקו מה היו הישגיו של "ג'ורדי" במלטה (התחנה שלפני קפריסין)?

4. סמואל אטו Member

נניח שאתה צודק, זה משנה?
    הוא הגיע לקבוצה אחרי שהיא רק עלתה ליגה.
    אם כבר אתה רק מחזק את זה שהוא כנראה התחיל שם משהו שנמשך לאחריו(הוא גם המליץ על מינוי של רן בן שמעון שעשה שם עונה מצויינת).

DRORIKO likes this.
  5. גלץ Member

יכול להיות. סתם הפריע לי שכתבו שהיא בני יהודה של קפריסין.

6. סמואל אטו Member

כל התוצאות שלהם בשנות ה-2000 עד הגעת קרויף הם אמצע טבלה ומטה עד ירידת ליגה. זה אפילו פחות טוב מבני יהודה.

DRORIKO likes this.
  7. Telkiyski Member

לא נכון.
    בעונת 2008/09 הם סיימו מקום 4, שתי נקודות הפרש ממקום 3.

8. אצטדיון למכבי Member

טוב אז הם היו הסכנין של קפריסין

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קודם כל, לזכותו של קרויף יאמר שבמבחן התוצאה הוא הצליח וזה הדבר החשוב ביותר. הוא הגיע למועדון שבמשך שנים לא זכה בתארים והיה כישלון בסדר גודל של מכבי חיפה היום, כשגם הכסף של אלכס שניידר וגולדהאר לא הצליח להתחרות מול מכבי חיפה, הפועל ת"א ואפילו ק"ש שהצליחה לזכות באליפות בזמן שמכבי נפלה. קרויף הצליח להנחית פה מאמנים ברמה מאוד גבוהה וקידם את המועדון מבחינה מקצועית.

אבל מנגד, אני גם מבין לגמריי את מבקריו. הרכש הזר שלו, למעט כמה שחקנים, היה נוראי למרות הסכומים העצומים שעמדו לרשותו. מחלקת הנוער של מכבי ת"א לא התקדמה כל כך, והיא לא יותר טובה ממחלקות של קבוצות בעלות תקציב נמוך בהרבה, ובשנים האחרונות גם המאמנים שהביא היו נוראיים, וסלחו לי שאני לא קונה את מה שליטו אמר, "גולדהאר הביא אותי". כן, מיץ' גולדהאר רואה את הליגה הפורטוגלית ועקב אחרייך, עשה לי טובה בחיאת ליטו. יכול מאוד להיות גם שאלמלא ההחלטה להחתים את זהבי, מבחן התוצאה לא היה עומד לצידו של ג'ורדי בצורה חד משמעית, ונכון שהוא זה שהביא אותו, אבל מנגד, אם שחקן אחד השפיע כל כך הרבה, אז עד כמה העבודה של קרויף באמת הייתה טובה?

המסקנה החד משמעית, שסותרת כמה התבכיינויות שהיו כאן, היא שניהול הוא חשוב הרבה יותר מאשר יכולת כלכלית, והעתיד של מכבי מבחינה מקצועית לוט בערפל. בקשר למיץ', אני במקום אוהדי מכבי לא דואג.

10. סמואל אטו Member

@EO11 , לגבי מחלקת הנוער כדאי לציין שזה לא היה באחריותו של קרויף, לפי דבריו.

11. עידן444 Member

כשיש לך המון כסף ושם כמו ג׳ורדי קרויף הציפיה היתה לזרים ברמה שבית״ר הביאה בזמנו- בואטנג, לרואה, אלברז, אבראו, פאבריס פרננדס.
    כשמגיעים שמות כמו קרויף ומתיאוס אתה מצפה לזרים מרשימים ולא חיוורים כפי שהגיעו.

אולי היום באמת הרבה יותר קשה להביא שחקנים מה level הזה ואנחנו שופטים בחומרה רבה מידי. אבל אם במקרה מתיאוס הזרים שהגיעו לנתניה היו די זולים ברמה של תחתית בונדסליגה\ליגה גרמנית שניה\ליגה אוסטרית\דרום אפריקה ואפילו פנמה- אצל ג׳ורדי עפו סכומים חסרי תקדים על כמעט כלום.
    כאן הפספוס הגדול שהוביל לחוסר יכולת לייצר דומיננטיות מול ב״ש שהצליחה להדביק אותו באיכות הישראלים ואף והעפיל עליו באיכות הזרים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. סיונרה Member

אמצעים כלכליים בסדר גודל של פי 2 משאר היריבות הרבה יותר משמעותיים מכל אמצעי ניהול. ההשוואה בין ג׳ורדי ובין קודמיו רלוונטית להשוואה בין ג׳ורדי ואנשי מקצוע כושלים בלבד, ולא עבור השוואה בין ג׳ורדי ואנשי מקצוע סבירים.

אין לי ספק שירידה בתקציב תעשה טובה למכבי ת״א. היא אמנם לא תהיה בהכרח דומיננטית לטווח הארוך כמו שיכלה להיות אם למיטש לא היה נמאס, אבל בסוף גם לאוהדי מכבי ת״א עדיף מדי פעם להפסיד איזו אליפות כדי להעריך הישגים שהקבוצה מגיעה אליהם.

13. סמואל אטו Member

האמצעים הכלכליים של גאידמק היו הרבה יותר גדולים.
    שמעון גרשון קיבל חוזה שהיום רק שחקן מצטיין יקבל במכבי, ואת החוזה של זהבי קיבלו 2 שחקנים.
    בית"ר גם לא הייתה מאוזנת בשוק ההעברות ופיזרה כסף על כרטיסי שחקן בלי סוף.

נניח שאתה צודק. זה משנה?
    מי אמר שקודמיו לא נחשבים "סבירים" הסקאלה העולמית?

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@סיונרה אין ספק שמכבי ת״א ומכבי חיפה מצליחות יותר מב״ש בזכות הכסף שלהן.

@סמואל אטו טיבי מרוויח כמו גרשון, אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

15. Telkiyski Member

"האמצעים הכלכליים של גאידמק היו הרבה יותר גדולים"?
    גולדהאר כבר איזה עשור שופך פה סכומים לא הגיוניים.
    פאקינג דור מיכה חצי מליון יורו לעונה.
    איזה גניבת דעת.
    השנה התקציב של מכבי הוא 160-170 מליון, בעונתו השמינית-תשיעית בערך של גולדהאר (ארקדי בא לשנתיים שלוש) וזה לדעתי תקציב גבוה מכל תקציב שארקדי מתישהו העמיד פה.

אה ומכבי נורא מאוזנת בשוק ההעברות. אין ספק. בגלל זה הם בגירעון של 30 מליון יורו ב3 עונות האחרונות.

רבאק איזה גניבות דעת.
    מה שקצת אנגלית ומערב אירופיות עושה לישראלים.

oranfu likes this.