"מטיפים". בסך הכל דיון על הסגל במכבי חיפה, מדהים לאיזו רמת פיפי קקי לוקחים את זה. למכבי אכן יהיה עומס מסוים בכנפיים אם רפאלוב יגיע, מסכים איתך. עוד לא ברמה של חיפה כרגע, אבל כן. יחד עם זאת ראוי לציין שיש לקבוצה רק שחקן אחד שבדרך כלל מוצב בשמאל (עטר) - מיכה, אצילי, בלקמן, הם שחקנים שברוב המקרים פותחים בימין.
גם פסז' לא באמת צריכה את אמבפה. לי זה מרגיש שאחרי שחיפה "העזה" לקחת לגיונר מצליח כמו רמי גרשון, שסירב להצעה גבוהה ב30 אחוז ממכבי, קרויף חייב להזכיר לכולם למי יש את האבא הכי עשיר אז צריך להביא גם לגיונר בכיר. מה עושים? מציעי סכומי עתק. לא משהו שקרויף לא עשה ב5 שנים באחרונות.. צריך לא צריך זה פחות קריטי.
אומנם לחיפה יהיו יותר שחקנים על קצת עמדות, אבל אצלכם מדובר בכוכבים של ממש שמצפים להיות יותר משחקני רוטציה. שם יהיה אפשר לדחוק את אופיר מזרחי וסלליך לקצה הספסל מבלי שהם יבלבלו את השכל יותר מדי. המצב יהיה בעייתי בשתי הקבוצות. מעניין יהיה לראות איך זה יעבוד.
סולליך ומזרחי לא הגיעו כעציצים, בעיקר הראשון. לומר שלדחוק אותו לפינה יהיה פשוט זה ממש לא נכון. לדעתי אפשר לפרש את העניין כמיצובו של מיכה כשחקן מרכז שדה יותר מאגף בעיני ג'ורדי.
בסדר, אבל אני בטוח שאם סלליך ומזרחי ידחקו לספסל, זה יטלטל את הקבוצה פחות מספסול ממושך של עטר ואצילי. נניח שמיכה באמצע. עדיין יש את בלקמן, יצחקי ושוינפלד. בקיצור, זה לא נגמר. אין לכם צורך ברפאלוב. את הכסף הגדול אתם אם כבר צריכים לשים על ההגנה וקישור אחורי.
לתקשורת אין באמת מושג בעניינים כספיים. רק היום הם טענו שהבלם ז'אן סילבן דרש מבית"ר 250 אלף יורו והעיסקה נפלה. ועכשיו טוענים שהחוזה במכבי 350 אלף יורו. ועכשיו ברצינות, בתור אנשים בוגרים עם קצת הגיון ישר. נשמע לכם הגיוני שמכבי תתרום ככה סתם 100 אלף יורו שהשחקן לא דרש? אם בית"ר לא היו מתעניינים בו, אז היו מנפיצים שהוא ירוויח 500 אלף במכבי. ככה התקשורת עובדת, אין להם מושג.
מה כזה מונפץ במה שרשמת? שחקן וסוכן ידעו לדרוש יותר כסף מקבוצה בעלת אמצעים, בטח בשלב כזה מאוחר של החלון. ערן זהבי לא היה דורש מולנסיה את הכסף שדרש מגוואנגז'ו (להבדיל אלף הבדלות ממכבי).
כי זהבי היה מעדיף את ולנסיה. פה ברור מאוד מי משחקת באירופה ומתמודדת על אליפות. להיפך, ההגיון שלי אומר שהוא היה אמור להתפשר ולרדת במחיר ביום האחרון. אתם יוצאים מנקודת הנחה שבמכבי עובדים דבילים. עם כל הכבוד לתקשורת, אני חושב שאת החוזים במכבי מנהלים אנשים עם קצת יותר שכל מזה.
סילבן היה על סף סיכום תמורת סכום שנע סביבות ה-200 אלף יורו לעונה. העסקה נפלה מכיוון שבית"ר קיבלו איתות מכיוון לוריין שהם מתכוונים לשחרר את לינדזי רוז, האופציה הראשונה ברשימה, ולכן העסקה נפלה. אני מניח שלאחר נפילת עסקת רוז בית"ר חזרו לאופציית סילבן, אבל מכל בחינה עדיף לו ללכת למכבי ת"א.
עושה רושם שחצי מהשחקנים ששיחקו פה במוקדמות האירופית לא יראו הרכב בכלל. שפונגין, טיבי, ריקן, אצילי, מיכה, ואולי גם שויינפלד. הרכב משוער לדעתי: ראיקו דסה, בן חיים, ז'אן, דוידזאדה ייני באטוקיו, סושיץ עטר / שוייפלד, בלקמן וידאר. אוליי ייני יהיה בלם וגולסה יהיה אחורי?