מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

אייל לחמן מבין כדורגל ומתמצא- אבל בעיני לא מצליח מהסיבה שציינתי. זאביק זלצר מתעדכן כל הזמן והוא לא מאמן מוצלח במיוחד. אלי גוטמן- אני חושב שאין ויכוח על יכולות האימון שלו- בחלק מהמקומות הצליח יוצר ובחלק לא. רוני לוי מקצוען ולא כל כך מצליח, גיא לוי מבין כדורגל ולרוב כשל. אין לי ספק שכל מי שהזכרתי כאן- אנשי כדורגל עם ידע רחב והם נכשלים כי הם לא מתחברים לשכונה- אותה סיבה שגם גרמה חרוב המאמנים הזרים בארץ להיכשל מלבד אלה שהגיעו למערכת המשומנת שבנה מיץ׳ עם אנשי מקצוע רציניים שעדו ניקיון רציני בשכונה של מכבי ת״א שהיתה במצב שרק זרים מנותקים יכולים לתקן.

2. עידן444 Member

• סוסה העלה הרכב שבהכרח הראה זלזול וגם ספג על כך ביקורת. הגביע בארץ הוא מפעל חשוב וקבוצות לא מעלות בו הרכבי טלאים. גם בעולם קבוצות לא מעלות הרכבים משניים בגביע. אולי בספרד הגביע פחות נחשב מאשר באנגליה ועדיין לא מזלזלים.
    • לשחק בלי חלוצים זה דבר מוזר. איזו קבוצה משחקת בלי חלוץ? גם ברצלונה שעליה כל הזמן מדברים בהקשר הזה עשתה זאת בתקופה מסוימת.
    • אני חושב שפאקו יכול היה להפיק מהסגל שלו כדורגל יותר טוב. זו זכותי לחשוב כך. ואני גם לא היחיד שחושב כך. אנשים כאן מדברים על דרך ושהתוצאה היא לא העיקר אבל תכלס, הדבר המרשים שפאקו הביא הוא תארים. מה הוא הביא מעבר לזה? איזה שחקנים הוא קידם במכבי ת"א? מי חוץ מזהבי מיצא את הפוטנציאל שלו תחת פאקו? אולי מיטרוביץ' שכבר היה בדרך החוצה והוא החייה אותו. אני חושב שפאקו מאמן מצוין. אני אוהב שהוא חושב באופן לא שיגרתי. אני אוהב שהוא לא דפק חשבון לאף אחד. אהבתי את הרוטציה שלו. אם לא הרוטציה הנכונה ואפילו הגאונית שלו לדעתי היה נגמר למכבי ת"א האוויר לפני הפליאוף כי היא קבוצה שבעה, אחרי 2 אליפויות, עם הרבה שחקנים מעבר לשיא, סבלה מהרבה פציעות, עם כמה שחקנים די ממורמרים- ובכל זאת הוא לקח את כל הקופה באופן מרשים.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

- באנגליה קבוצות עולות עם שחקני נוער למשחקי גביע מסוימים, וככה גם באיטליה ובגרמניה, ולמעשה ברוב אירופה המערבית. אתה בוחר לראות בזה זלזול.
    - הכל תלוי בהגדרה לחלוץ. לטעמי זהבי בכלל חלוץ והטיעון שמכבי משחקת ללא חלוצים פשוט לא נכון.
    - אולי יכל להפיק יותר, אבל אני לא ראיתי עוד קבוצות ישראליות יציבות כ"כ טקטית עם אחוז השלמת מסירות כזה גבוה - זו טקטיקה.

4. עידן444 Member

המשפט הראשון שלך הוא המצאה.
    את המשפט השני לא הגיוני להגיד על שחקן בן 28 שכל הקריירה שלו היה קשר שלפניו משחק עוד שחקן אחד לפחות התקפי ממנו- גם במכבי ת"א עד שפאקו החליט אחרת.
    המשפט האחרון מוכיח את היעילות שאני לא חולק עליה.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זו לא המצאה. בגביע האנגלי קבוצות הפרמיירליג משחקות בהרכבים חזקים רק החל מרבע הגמר בערך, ועד אז משחקים שחקנים לא מאוד מוכרים שזוכים להזדמנות. שם זה הרבה יותר "קיצוני" מבמכבי לפעמים. בגביע הספרדי גם תופעה דומה, ושוב - אין צורך לתת עוד דוגמאות, כי זה בערך בכל מקום.
    זהבי גדל כחלוץ בנוער של הפועל, ברמת השרון שיחק חלוץ, בהפועל התחיל קצת כחלוץ, הוסט לאגף ואז לקישור האחורי. בפאלרמו שיחק קשר התקפי או באגף, אצל אוסקר חלק משלישיית הקישור ואצל סוזה בעיקר כחלוץ שני (בכלל, הוא שיחק אצל סוזה לא מעט כמו שפאקו שיחק איתו - באגף, או כשחקן הקדמי ביותר) - הוא שחקן מגוון מאוד, אבל באופן כללי חלוץ.

6. עידן444 Member

אנגליה היא דוגמה רעה מאוד מבחינתך. מה שאתה מתאר קורה בגביע הליגה. לא בגביע האנגלי.
    אני אוהד של ארסנל מעל 20 שנה. מעולם אני לא זוכר זלזול בגביע ועליה עם שחקני נוער. יכול להיות מקרה של משחק מול קבוצה בליגה רביעית ששחקנים מסוימים יקבלו מנוחה בתקופה של עומס(מה שיקרה גם במשחקי ליגה כחלק מרוטציה). וארסנל היא קבוצה גדולה שמשחקים קבוע בליגת האלופות. קבוצות מתחת לטופ 4 עוד יותר מתאבדות על הגביע. מה שכן קורה זה שיש קבוצות שנותנות לשוער המשנה לשחק במפעל וארסנל עושה זאת בלי לשנות עד הגמר כולל. זה משהו שהוא די חדש לי מהשנים האחרונות.

לראיה לגבי חשיבות הגביע באנגליה- בשנת 2000 מנצ'סטר יונייטד הבינה שהיא לא תוכל לעמוד בלחץ המשחקים בגלל כמות המפעלים שהיא משתתפת. היא ויתרה על הגביע האנגלי כדי לא לבזות אותו ולעלות עם הנוער.

7. עידן444 Member

אגב, איפה זהבי הכי טוב בעיניך?

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כחלוץ שני, כמו במערך שלושת הבלמים של סוזה.

9. עידן444 Member

תודה רבה. אז אתה מסכים עם זה שזהבי היה טוב יותר עם שחקן לפניו. מניח שאתה מסכים שמכבי ת"א היתה מקשה על היריבות שלה הרבה יותר באופן הזה. וזו היתה הטענה העיקרית של רוב הפרשנים לפאקו.

10. עידן444 Member

לסיכום, אשמח לצטט את המשפט שאמר מי שבעיני רבים כאן בפורום הוא מאמן העונה, שלומי דורה, ששאלו אותו אם הוא לא היה לוקח אליפות אם הוא היה המאמן של מכבי ת"א? - הוא ענה:
    "אני לא יודע, אבל אני חושב שהסיכוי שלי היה גבוה יותר מהסיכוי של פאקו להשאיר את עכו בליגה".
    ויש בזה הרבה!

11. סמואל אטו Member

נבחרת גרמניה זכתה במונדיאל בלי חלוץ.
    רומא של לוצ׳יאנו ספאלטי שיחקה כדורגל מהפנט בלי חלוץ.
    בארסה ובאיירן(לפרקים) של גווארדיולה שיחקה בלי חלוץ.
    מנצ׳סטר של פרגוסון שיחקה לפרקים בלי חלוץ.
    ספרד שזכתה ביורו שיחקה בלי חלוץ.

ממש לא מוזר, וממש לא חדש.
    מוחות כדורגל חושבים איך מפתיעים ומחדשים. רק כאן זה נחשב טיפשי.

12. עידן444 Member

כשאני אומר בלי חלוץ זה לא אומר בלי חלוץ רחבה- 9 קלאסי מה שאנשים קוראים. זה אומר בלי חלוץ בשפיץ גם אם הוא גמד שאין לו שום יכולת להחזיק כדור עם הגב. יש מקרים נדירים מאוד שמשחקים ככה. את רומא לא ראיתי העונה אפילו פעם אחת אז אני לא יודע. אני יודע שבעונה שעברה היא עשתה עונה נהדרת- גם אז זה היה בלי חלוץ? לגבי יונייטד של פרגוסון אני די בטוח שאתה צודק שהיא לא שיחקה עם חלוץ... כי לרוב היו לה שניים...

אף אחד לא אמר שזה טפשי. יש טוענים, ובצדק, שזה גורם למשחק התקפה פחות אפקטיבי.

13. alexshw Member

ולו רק מהשידור של לחמן ומההתלהבות מכל שחקן במגרש אפשר להבין שאין לו מושג.
    זלצר הצליח כמאמן שחקנים צעירים וזה סרט שונה מאימון בוגרים.
    על כל פנים אימון זה תמהיל של מספר דברים. לא רק טקטיקה.
    שוב אני תמיד מדגיש כמובן שגם לתנאים מסביב יש משמעות, אבל כשאתה רואה מאמן בקבוצה שמקום שלישי חסר כל מושג ירוק בנושאי פיזיולוגיה ולא מבין את זה וגם משחק כדורגל מלפני 20 שנה, אתה מבין שהבעיה בשוק המאמנים הישראלים מאוד עמוקה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/15
  14. סמואל אטו Member

מה שאנשים טוענים לא מסתדר עם מה שקורה במציאות. תשאל את אוהדי רומא וברצלונה כמה המשחק שלהם היה פחות אפקטיבי כשהם שיחק בלי חלוץ.

ואני לא מבין איך המצב שתיארת שונה ממה שמכבי עשתה.

15. עידן444 Member

אני קורא את התגובות שלך ושמתי לב שיש דברים שאנחנו מסכימים לגביהם. בוא ננסה פעם אחת להיות ענייניים. עזוב עכשיו כן שונה או לא שונה. לי באופן אישי המושג "חלוץ מדומה" מוכר רק מברצלונה והוא צץ בהקשר של מכבי ת"א. מבחינתי גם כשארסנל משחקת בלי ג'ירו יש לה חלוץ במגרש. אם אתה חושב שזה מה שהיה זהבי- סבבה. מקבל.
    עכשיו בוא נהיה ענייניים- איך אתה, כאחד שרואה לא מעט כדורגל, חושב שמכבי ת"א היתה מסוכנת יותר- כשזהבי היה משחק מאחורי החלוץ כשלפניו יש את פריצה\בדש(אני בכוונה לא אומר בן בסט כי את בן בסט משום מה הייתי רואה יותר רחוק מהשער ואפילו בצדדים אבל אולי אני טועה) ומצצדיו בן חיים ודור מיכה או כשזהבי הוא השחקן הכי קדמי?

מצב נושא:
הנושא נעול.