מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

כמו שכתבתי פה כבר, אם עכשיו מבטיחים לזהבי 13 שערים ו7 בישולים בעונה בווסטהאם, הוא חותם שם עכשיו גם בשביל חצי ממה שהוא מרוויח בחוזה החדש שלו.

2. gilad16 Member

שוב, זה היה יותר בצחוק מכל דבר אחר.
    ראיתי הרמה הנחתתי.
    לא הלך לי, מצטער :)

Butragueño אוהב/ת את זה.
  3. עידן444 Member

הדיון לגיטימי אבל למה אתם לוקחים את זה לכיוון של פחדנות וכל מיני ניתוחים פסיכולוגיים של האיש? אלה חיים של בן אדם. הבחור היה בחו"ל. זה לא שהוא בחיים לא היה. והוא הלך למקום שמעט מאוד ישראלים הלכו אליו. אם היה פחדן הוא לא היה הולך.
    נכון להיום, הבחור בן 28. זה לא גיל צעיר. יש פה שיקול של משפחה. של איפה אתה רוצה לגדל את הילדים שלך. אני עוד זוכר את האימרה של ברקוביץ' כדי להקניט את רביבו "אני לא הייתי רוצה לגדל את הילדים שלי בטורקיה".
    כל אחד והשיקולים שלו.
    אתה מתכנת?
    סבבה... עכשיו בוא ניסע קדימה בזמן... אתה בן 50... מרוויח נהדר... יש לך קביעות... יש לך אישה... משפחה מאושרת...
    טוב לך... אתה מוערך מאוד בחברה שאתה עובד... ביטחון כלכלי... הכל! כל מה שחלמת.

בגיל 50 עוד באמת יעניין אותך איזה ג'וב בקנדה שיכול לקדם אותך מקצועית?
    ואם לא תלך על זה זה עושה אותך פחדן?

4. Butragueño מנהלים

תבין, אני הכי אבין אם הוא יבוא ויגיד "אני רוצה לגדל את הילדים שלי בישראל", וכו'.
    כל עוד זה נוגע בחיוו האישיים, על הכפיאק.

אבל אני יותר התייחסתי לכך שנטען שבגיל 28 אין מה לעבור לקבוצה כמו ווסטהאם כי זה רק קשר קפיצה וכו' כו', ולא בטוח שייתנו לו לשחק ולא יוכל להוכיח את עצמו ולהגיד לקבוצות גדולות.

הטיעון הזה כשלעצמו הוא פחדני, כל סיבה אחרת אישית היא סבבה לגמרי.

נראה לי מיצינו את זה, הוא חתם והכל טוב ויפה.. הלאה:)

5. עידן444 Member

אני לא יודע מה הסיבה. יכולות להיות אלף ואחת סיבות שלא קשורות לפחדנות או לחוסר שאפתנות.
    מה שאני יודע-
    1. הבחור היה בחו"ל- זו כנראה היתה תקופה לא הכי טובה בחייו.
    2. הבחור קיבל הצעה שהוא בחיים לא יקבל באירופה(שוב, גם אם קבוצה תשווה לו את השכר במכבי ת"א היא בחיים לא תיתן לו חוזה ל- 5 שנים וגם לזה יש משמעות מבחינת הבטחון הכלכלי שלו)
    3. טוב לו ולמשפחתו- שזה אולי הדבר הכי חשוב בשלב הזה של חייו.

בסופו של דבר @alexshw, אתה ועוד כמה כאן תעריכו יותר את רמי גרשון ואלמוג כהן כי הם משחקים\מחממים ספסלים ברמות גבוהות יותר, אבל שורה תחתונה בעוד 10-20 שנה כשנזכר אחורה את ערן זהבי כנראה נזכור ואותם הרבה פחות...

יאללה,
    הללאה :)

gilad16 אוהב/ת את זה.
  6. Telkiyski Member

בעוד 10-20 שנה אנשים גם יזכרו את ערן זהבי יותר מאשר את אלבארו מוראטה, אז?

Butragueño אוהב/ת את זה.
  7. עידן444 Member

אני לא מדבר על אנשים מהשורה. אני מדבר ספציפית על אנשים כמו אלכס שהם פריקים של כדורגל.

8. DRORIKO Member

ההשוואה לבאקה מגוחכת,כי באקה פשוט שחקן פי אלף יותר מוכשר מזהבי. באקה מול קבוצות ספרדיות נראה יותר מרשים מזהבי מול קבוצות ישרא-בלופיות.
    זהבי זה לא שחקן לאירופה,וזה בסדר גמור להיות "סתם" השחקן הכי טוב בישראל. זה כבר עושה אותך יותר טוב מ-8 מליון אחרים.

9. Telkiyski Member

פריקים של כדורגל שאינם ישראלים (שהם כמעט כל הפריקים של כדורגל בעולם) יזכרו את אלבארו מוראטה.

בכלל כל ההילה המוגזמת הזו סביבו.
    כל כתבה על הנבחרת לקראת בוסניה מראים תמונה של זהבי. כאילו הוא הכוכב הבלתי מעורער.

יש פה בסגל את שחקן העונה בבלגיה, שחקן הרכב בצסקא שפירק למנצ'סטר סיטי את ההגנה השנה בליגת האלופות, שחקן הרכב בסלטיק ועוד.
    אבל הכוכב הבלתי מעורער זה ערן זהבי. למה? כי הוא שם 2 נגד עכו. תקשורת מטומטמת.
    על התהילה הזו אני מדבר כשאני אומר שהוא בחיים לא יעבור לשחק באיזה אברטון רק כי יודע שאם לא ייתן שם מינימום מספר דו ספרתי של שערים (והוא יודע שהוא כנראה אפילו לא יהיה שם שחקן הרכב), כל התהילה הזו תיגמר.

גם עומר דמארי נתן פה בליגה 26 שערים בעונה שעברה, זה לא גרם לו לא לצאת לנסות את מזלו ברמות גבוהות יותר, מהסיבה הפשוטה שמה שמנחה אותו בקריירה זה לא הערצה ותהילה אלא הצלחה מקצועית ברמה כמה שיותר גבוהה שאליה הוא יכול להגיע.

10. Butragueño מנהלים

אם היית קורא את כל הדיון היית מבין שאנחנו לא מדברים על ההשוואה ברמתם, אלא בהחלטות שהם לקחו בגילאים דומים.

11. עידן444 Member

דווקא בעמוד הראשי בידיעות היום היתה כתבה על בן שהר.

12. DRORIKO Member

זה לא עניין של החלטות. באקה הגיע לסביליה כי לסביליה יש מערכת סקאוטינג בין הטובות בעולם והם קלטו איזה זהב הם מוצאים במכרה. זהבי בינתיים לא קיבל אפילו הצעה אחת מקבוצה שהיא אמצע טבלה ומעלה בליגות הבכירות,ובצדק,הוא פשוט לא שחקן מספיק טוב. אבל ברור שאם היה מקבל כזאת הוא היה הולך עליה,זה לא עניין של החלטה שלו אלא עניין של ביקוש.

13. Raulito Madridista

זהבי לא שחקן של דריבל וכישרון אלא אחד שמסתמך על עבודה קשה ועל תנועה נדירה לעומק, והוא כן הצליח יפה מאוד גם במשחקים בחו"ל, בין אם במדי הפועל ת"א ובין אם בעונה של מכבי באירופה תחת סוזה. הוא כן 'שחקן שמתאים לאירופה'. לא לקבוצת צמרת בליגה גדולה למשל, הוא לא יוסי בניון שבשיאו היה שחקן נוצץ אפילו בליברפול והוא גם לא רביבו וברקוביץ', אבל הוא מתאים. אבל זהבי מעדיף שלא. אני חושב כמו שאמרתי שזהבי היה צריך לעזוב לבאזל בקיץ הקודם כשגם היה מאמן כמו סוזה שהיה נותן לו קרדיט רחב. במקרה הכי גרוע היה יכול לחזור למכבי, אין ספק שהדלת של המועדון הייתה יכולה להיות פתוחה בפניו.
    (ומשהו נוסף: משהו באופי של זהבי מצד אחד גורם לאנשים לאהוב ולהאדיר אותו ומצד שני לשנוא אותו. כמו אבוקסיס כזה. הרי את ביבראס נאתכו לא היו מקללים בארץ חוץ משירים מגעילים של אוהדי בית"ר על אביו המנוח. זהבי הרבה יותר כריזמתי, צבעוני ומוסיף פלפל. כמובן שזה נובע גם מהעדר קלאסה מסוימת, אבל גם זה משפיע על התפיסה כלפיו).

14. Telkiyski Member

נו אז מה? גם הייתה כתבה אתמול על ניר ביטון. כל יום יש כתבה על מישהו אחר.
    אתה יודע למה אני מתכוון. תפיסתית, "הכוכב של הנבחרת", זה ערן זהבי.

15. DRORIKO Member

חחחח הצליח במדי מכבי בעונה שעברה? מה מכבי בדיוק עשתה בעונה שעברה? ניצחה את הספסל של בורדו ופרנקפורט? בסופו של דבר היא הגיע לטופ 32,כלומר אפילו לא לשמינית, וקיבלה בראש מבאזל, אותה קבוצה שהשנה הובסה על ידי פורטו שהיא שלעצמה אקדמיית הנוער של הגדולות
    יכולת לראות את האפרוריות של זהבי נגד וילס ונגד בלגיה,שם הוא נאלץ לשחק נגד הגנות אמיתיות ולא נגד הליצנים שלנו

מצב נושא:
הנושא נעול.