מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Oct 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדיין, זה לא אומר שהשחקנים של מכבי נמצאים שעה וחצי באימון ואז יאללה לים כמו שאתה מתאר את זה, כי אני אומר לך על סמך ידע, שהשחקנים של מכבי נמצאים באיזור של 6-7 שעות במתחם האימונים של מכבי ביום. אם היה למכבי קומפלקס הם גם היו נשארים 10 שעות כמו שקורה בכל מועדון נורמלי בעולם, וזו באמת אחת השאיפות של גולדהר, אבל אתה יודע, בן הרצוי והמצוי ההבדל לפעמים תהומי. ועדיין ה-6-7 שעות ששחקנים נמצאים במועדון ביום במכבי, זה עדיין קרוב לפי 2-3 מכמות ששאר השחקנים נמצאים בקבוצות אחרות וגם את זה אני אומר לך על סמך ידיעה, ומפה מגיע הפער הגדול בין המועדונים וההתנהלות שבסופו של דבר גם מבחינה מקצועית מקרין על מה שקורה במגרש, תרצה או לא תרצה.

2. alexshw Member

בקיצור אין טעם ללכת לאירופה אם ליברפול או יונייטד לא מבטיחה לך חוזה.
    בדיוק גישה של פחדן ומי שמחפש את החיים הנוחים מבלי להתאמץ.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לזהבי היתה את האופציה להתמודד מול שחקני פריימרליג ומהטובים בעולם במדי ווסטהאם (לפי טענתו) או להשאר בארץ ולהתמודד שבוע אחר שבוע מול שחקנים של הפועל עכו, סכנין, רעננה ומכבי פתח תקווה. הוא בחר באופציה השנייה.
    זה מבחינתי מסכם את העניין בצורה מספיק טובה.

oranfu likes this.
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא יכול להקביל החלטות של מישהו בן 28 למישהו בן 23, עם כל הכבוד.
    קח את אייל גולסה כדוגמא, מי הוא? מה הוא? הלך לאן? לפאוק סלוניקי, מי שומע עליו בכלל, הבן אדם מתנדנד שם בין ספסל להרכב, ולא תגיד שזו אפילו אולימפיאקוס. אז מה לקח אותו לשם? פרט להיבט הכלכלי, וגם שם לא בטוח בכלל בגלל המצב הכלכלי ביוון, מה פאוק סלוניקי עדיפה על מכבי ת"א? היא ממש לא.
    מה זה עונה טובה יכולה להקפיץ אותך? תומר חמד לא נתן עונה טובה במאיורקה? הוא לא נתן השנה גם 8 שערים? לאן זה הקפיץ אותו בדיוק? ליאור רפאלוב כבר 3 שנים בגרף התקדמות בברוז' והשנה זה השיא, אני עדיין לא רואה אותו קופץ, בעוד קרלוס באקה קפץ לסביליה, פריסיץ' קפץ לדורטמונד ווולפסבורג, אתה מדבר איתי על קפיצת מדרגה שאני לא רואה שחקן ישראלי אחד, בכל היבשת עושה! אחד! אפילו אלילך עומר דמארי, חשב שהוא גדול על המשחק, ובמקום לחשוב מקצועית, קפץ מעל המים ללייפציג, והיום מבין שהוא עשה טעות שיכולה לחסל לו את הקריירה האירופאית, למה? כי החמדנות והאמירה של הנה הליגה האוסטרית קטנה עליי, עשו את שלו, במקום להגיד לעצמו, רגע, תעצור, תסיים את העונה באוסטריה, תראה אחרי זה לאן אתה קופץ, מאשר ללכת לקבוצה שההצלחה שם היא אינסטנט, שמביאים חלוץ ישראלי ולא גרמני או אוסטרי, שכבר רצה, והמאמן שהביא אותך כבר פוטר והקבוצה זורקת אותך חזרה לאוסטריה.
    הסיכוי שקבוצה מאיטליה תציע למאמן ישראלי לאמן אותה משול לסיכוי של ישראל להגיע למונדיאל, בכל זאת. יש דברים שאפילו היפוטתית אי אפשר להעלות.

5. alexshw Member

גם אם רפאלוב יגמור את הקריירה בברוז' זה עדיין עדיף על לשחק בליגת העל.
    גולסה בלוף עצום. אחד הגדולים בהסטוריה של הכדורגל והוא לא רלוונטי לדיון

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא, זה אתה כבר מפשט את זה.
    אין טעם בגיל 28 כשאתה מרוויח מיליון יורו לעונה, אתה בקבוצה שמשחקת כבדרך קבע באירופה, ומתנהלת כמו אירופה לכל דבר, לסכן את זה עבור משהו שבהכרח לא יביא לך יותר כסף, לא בטוח שיקדם אותך מקצועית ויכול לקטוע לך את ההצלחה.
    אם זהבי היה בן 23 אני די בטוח שהוא ומכבי היו נפרדים בסוף השנה הזאת, יודע מה אני יגיד לך יותר מזה, גם אם הוא היה בן 25. אבל כמו שאמרתי: דברים שאתה רואה או לא רואה בגיל 23-25, רואים אחרת מגיל 28, וזה תקף לגבי כל דבר בחיים, לא רק כדורגל.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, הבעיה היא שאתה מכניס את זה וזהו, שחקן כדורגל, זה לא השיקול היחידי שלו, ובטח שכלכלי, אצל רוב רובם של השחקנים, מכריע הרבה יותר. למה? כי כמו שאתה יודע, מספיק גליץ' אחד של שחקן סטייל רובן ראיוס, ולא משנה כמה כשרוני תהיה, גם אם יהיה רשום שאתה מסי הבא, והלכה הקריירה, ואז מה? מי יזכור אותך. כלכלי, עבור שחקן כדורגל, שהקריירה שלו קצרה, תמיד יהווה שיקול מאשר מקצועי, ובטח ככל שהקריירה מתקדמת, לא משנה איך תהפוך את זה ואיך תסתכל על זה. מי שחושב שלא שקרן.

8. Raulito Madridista

מעריך הרבה יותר את עומר דמארי שחשב בגדול וכיוון לבונדסליגה מאשר את זהבי שסופר גולים כמו רומאריו - גם בימי הילדים וחשב בקטן ורוצה להיות המלך פה. זהבי היה יכול ללכת עם סוזה בקיץ שעבר לבאזל והוא לא עשה זאת. הוא גם לא מסביר למה, זה מעניין. הוא הסתפק בגיחה אחת לאירופה, קבוצה מפוקפקת מראש כמו פארלמו שם הנשיא מחליף מאמנים סדרתי - וזהו. כל מקרה לגופו, אבל תומר חמד מתמודד עם פפה וראמוס וצריך לתת גול לאיקר קסיאס ולא משחק מול גוטליב וצריך לתת גול לדודו גורש. גולסה למשל הוא מקרה קיצוני ומדובר בשחקן שגם בארץ לא היה איזה עילוי עם כל הכבוד לכתבי החצר.
    ברור שנוח לך שזהבי נשאר במכבי ואני מבין את זה אבל לסלף דברים זה כבר משהו אחד. כמה שתאדיר פה את מכבי היא לא קרובה לקבוצה הכי פח שיש בפריימרליג מבחינת התנאים. זהבי מעדיף שימכרו עוד חולצת פיו-פיו שלו מאשר ללכת לקבוצה בה לא יהיה השחקן מס' 1.

Telkiyski likes this.
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר דמארי לא חשב על הבונדסליגה, הוא פשוט לא חשב, לכן הקריירה שלו תקועה. אילו היה מפעיל מחשבה, הוא היה יודע שהדרך לבונדסליגה היא לא לקפוץ אחרי חצי שנה כמו איזה חמור, אלא לאט. אם כבר אתה רוצה להעריך שחקן, תעריך את מואנס דאבור, שבינתיים נראה שעושה החלטות נכונות לאורך הקריירה, יוצא מתי שצריך לצאת, לא מתרגש מכמות כזו או אחרת של שערים (אגב שתי הליגות באותה רומה) ואני אומר לך כבר עכשיו שהסיכוי שלו להצליח גדול יותר משל דמארי, למה? כי להיות שקול ומציאותי בסופו של דבר משתלם מאשר לחשוב שאתה משהו שאתה לא.
    א. רוב רובה של הליגה הספרדית זה לא פפה וקסיאס. ב. הוא לא פותח באלמריה כבר חודשיים. ג. גם גיא אסולין היה צריך להתמודד מול מסי ושות' באימונים, והוא גדל בברצלונה להזכירך. איפה הוא היום? זה אגב עוד דוגמא לכך שגם אם אתה גודל שם, זה לא ערובה לכלום, עוד אחד אגב, שחשב שהוא גדול על המשחק ובשניה שהלך לסיטי במקום ללכת לשחק בספרד, נגמרה לו הקריירה.

מכבי לא קרובה כי אין לה את התנאים, לא כי היא לא יכולה להעמיד אותם, כי לא נותנים לה, וזה הבדל עצום, להבדיל מכלל קבוצות הליגה, שגם אם הן רוצות, הן לא יכולות להעמיד תנאים של קבוצת פרמייר ליג. אם נותנים לגולדהר אישור, תוך 5 שנים יש למכבי קומפלקס ואיצטדיון חדש שרק בחיפוש בגוגל אפשר לראות אבל כמו שאמרתי - בארץ, לא יתנו לך להתקדם, וזו הסיבה שהכדורגל פה נשאר במקום. זה כמו שתקביל לי שחקנים רוסים, שמשחקים בליגה הרוסית ולא יוצאים החוצה למרות שהרי ברור לכולם שהרמה בין רוסיה למערב היא של שמיים וארץ, אפילו נאתכו, שהצליח בקאזאן, לא היתה לו הצעה אחת מקבוצה במערב אירופה, אפילו לא אחת שהוא חשב לקפוץ עליה! מה זה אומר על הליגה הרוסית שאגב היא פי 200 מפה, ונאתכו אגב בוודאות אני אומר לך לא יכול להרוויח את הסכומים שהוא מרוויח בצסק"א באנגליה, והוא גם אמר את זה, שהשיקול הכלכלי הכריע אותו והשאיר אותו ברוסיה, לא המקצועי ואם אתה אומר שלזהבי היתה הצעה מבאזל או ווסטהאם אז בוודאות גם לנאתכו.

10. alexshw Member

גיל 28 זה שיא הקריירה. הוא דחה מעברים שהיו מקדמים אותו מקצועית.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אצל מי זה שיא הקריירה? אולי עבור שוער.
    כדורגלן שדה, שמתחיל לשחק בגיל 18 בהרכב, שיא הקריירה שלו זה איזור הגילאים 23-25, לא 28. 28 זה אולי הקצה, מפה היכולת, רמת העמידות לפציעות ובטח ובטח הכושר מתחילים לרדת, כשכל שנה מן הסתם המצב יותר קיצוני, בהכרח ירידה בכושר אצל שחקן בן 29 היא לא דומה לכזו אצל 32-33.

12. alexshw Member

אצל המון שחקנים גיל 28 זה שיא הקריירה

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה המון? רוב רובם של השחקנים? לא. אולי 20% מהם, אולי, וגם כאלה שפורצים בגיל מאוחר סטייל שלומי אזולאי.

14. Raulito Madridista

בגיל 25 ערן זהבי היה פצוע על הספסל של פאלרמו, מה העניין עם כל ההגדרות הכלליות האלה כאילו יש חוקים כתובים בכדורגל. עכשיו עם חוזה של מיליון יורו ביד אז זהבי אולי צודק, אני גם לא יודע מה טיב ההצעות, כי בעונה שעברה הוא לא רק נתן בראש בליגה אלא גם שיחק נהדר באירופה והיה חשוף יותר. זהבי היה צריך לתפוס טרמפ על ההצעה של באזל מה גם שהמאמן פאולו סוזה מכיר אותו וזה היה עוזר בעניין ההתאקלמות.
    - רוב הליגה הספרדית היא לא פפה וקסיאס וגם רוב אירופה היא לא כריסטיאנו רונאלדו או מסי. אבל יש גם את אתלטיקו מדריד, ולנסיה, סביליה, ויאריאל ואתלטיק בילבאו גם חזקות. רק התחתית בספרד מאוד חלשה, הליגה השתפרה פלאים וחבל שאתה לא מבין את זה. זהבי היה מת לשחק בספרד, אבל שם אין הרבה כסף. אלמריה לא יכולה לשלם לו כמו מכבי וגם לא אף קבוצה שמדורגת מהמקום השמיני ומטה. יכול להיות שדמארי היה מרשים אם לא היה נפצע וסובל גם ממחלת הנשיקה, אין לדעת. אבל כל מקרה לגופו, וגם - נו מה אתה משווה לי את גיא אסולין.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תענה לי בכנות, אם אתה שחקן מקצועני, בגיל 28, שיודע שוואלה, הקריירה קצרה, אתה לא ילד בן 21, לא 23 וגם לא 25. יש לך 3 ילדים בבית, אתה היית הולך לליגה, טובה ככל שתהיה, בידיעה שאפשר לא לשלם לך כשיש לך פה משהו מובטח?

אני לא משווה את גיא אסולין, אני נותן לך דוגמא, לשחקן שבהשוואה לזהבי, הוא קיבל פי כמה וכמה תנאים, וחירבן את זה בגלל טימטום. כמו שאמרת, אין חוקים כתובים בכדורגל.

Thread Status:
Not open for further replies.