מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

טיעון האופי שלך חסר בסיס. בלי טיפול יגדלו שחקנים מחוספסים ושחקנים מפונקים ואותו הדבר יקרה גם עם טיפול. וזה מחמיץ לגמרי את הנקודה.
    באותה דרך גדלו גם לא מעט שחקנים שנחשבים היום מהטובים בעולם ובהיסטוריה.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצת בת אמורה לפתור את הסוגייה של כל השחקנים שהולכים לאיבוד במעבר בין הנוער לבוגרים. אל תשכח שכל השחקנים בגיל הזה חיילים ולא כולם מוצאים קבוצה ליד הבית/בסיס והקריירה שלהם נגמרת או שהם יורדים לליגה נמוכה ומקבלים הלם מהרמה והתנאים. הרבה שחקנים מתפספסים ככה והולכים לאיבוד, אני מכיר המון מקרים של שחקנים שבגלל אטימות צה״ל נאלצו להפסיק לשחק כדורגל ואם יהיה להם מקום בטוח לפחות ללאומית אולי נרוויח עשרות של שחקנים לטווח הארוך.

אבל אסור שזה יתנהל כמו שוק מבחינת הרישום ושקבוצה בכירה ועשירה תשתלט על קבוצות קטנות שתמיד יהיו חייבות לה. או שהיא מתחילה בליגה ג׳ או שתקנון הרישום ישתנה וקבוצות בת יוכלו להירשם לליגה לאומית וליגה א׳.

3. alexshw Member

נתחיל מזה שגם במקומות הכי מתוקנים מבחינת טיפוח השחקנים רבים הולכים לאיבוד. בסוף רק מיעוט מפתח קריירה רצינית. השאלה כמה מהצעירים מתפתחים לשחקנים טובים שתורמים למועדון או מקצועית או לפחות כלכלית בכך ששווים כסף סביר.
    ובעניין הזה קבוצות בת לא יפתרו את הנושא מבלי שבמחלקות הנוער לא יטפחו את השחקנים כמו שהם.
    שוב למכבי ת"א ומכבי חיפה מלא מושאלים כבר בליגת העל וגם בליגה לאומית. הכל עניין של מעקב. זה עניין ניהולי של הקבוצות.

4. סמואל אטו Member

גם מיעוט מתוך מחלקת הנוער הופכים לשחקנים עם קריירה רצינית, זה אומר שעדיף לסגור אותה ולחסוך כסף?

מעקב אחר משחקים הוא חסר ערך. במצב הזה אתה פאסיבי.
    שחקן מתפתח באימונים, יום-יום, בבניה נכונה ואימון נכון. ככה אתה שולט על ההתפחות שלו. ככה אתה נותן לשחקנים אופציה לדקות משחק תוך כדי הליך ההתפחות ולא מייבש אותם וגורם להם לרצות לעזוב.

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/15
  5. קשר שמאלי Member

6. Don Joan Roman Member

אני מתקשה לזכור משחק שבו ברק יצחקי שיחק נגד בית"ר ירושלים, כמעט תמיד הוא פצוע נגדנו וטוב שכך כי מעבר לזה שאחרי זהבי (ובכושר מלא הרבה לפניו) זה השחקן שאני הכי פוחד ממנו במכבי תל אביב, במשחק היחיד שאני זוכר שהוא שיחק בו הוא גם כבש ולא חגג.
    חזרה שלו - תחזיר לי קצת מהגאווה הבית"רית - אהבה שבלב.

7. alexshw Member

כמה חודשים הוא היה בכושר מלא במכבי ת"א? בתקופה של המספרת מול מכבי חיפה ומתי עוד?

8. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כואב לי על יצחקי.
    אחד השחקנים שאני הכי אוהב (עוד מתקופת בית"ר) ואני מאוד רוצה שישאר בעונה הבאה אבל מצד שני אני יודע שזה בעייתי להשאיר שחקן שמועד לפציעות בקצב כזה :(.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה לו עוד משחק נגדנו ב0-0 לפני 3 שנים, אני זוכר כמה החמצות גדולות שלו מול הרוש במשחק הזה.

אהבתי את יצחקי בשנים הראשונות בבית"ר, בעיקר עד היציאה לגנק. מאז הוא חזר עם עודף משקל ופוזה, נתן אמנם המון שערים(30 בשנתיים) וחלקם גם היו מאוד וירטואוזים אבל אני זוכר כ"כ הרבה החמצות גורליות שלו וזריקת זין על המועדון והאוהדים וזה מגיע מהשחקן לדעתי הכי אהוד שהיה בבית"ר בעשור האחרון והכוכב כדורגל האחרון ששיחק אצלנו. אם אתה שואל אותי הוא מרגיש הרבה יותר מחובר למכבי מלבית"ר ובצדק(גם אם לי היו משלמים 500 אלף דולר לעונה במשך 5 שנים הייתי מרגיש מחובר אפילו לנסראללה).
    שישאר במכבי או שילך למקום אחר, פשוט שלא יחזור לבית"ר, זה יעשה רק טוב לו ולנו.

10. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקשר ליצחקי,אין לו מה לחפש במכבי תל אביב וחזרה שלו לבית"ר ולחבר טביב נראים הכי ריאלים.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגיע הזמן להכניס אחד מהשניים: ליגת מילואים עבור המושאלים או קבוצת בת עם אותו שם של הקבוצה הבוגרת שתשחק בליגות מקצועניות עד ליגה לאומית. אני חושב שלדעתי צריך לעשות ליגת מילואים, עוד דבר אגב, לדעתי צריך לקחת את קבוצות הנוער ולהפוך אותם עד גיל 21, וכך למעשה, המון שחקנים שפורשים בגיל 18 בגלל צבא, יוכלו לנסות לממש את הפוטנציאל בזמן הצבא גם, להתחשל, ואולי נרוויח יותר שחקנים.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

על סמך מה אתה אומר את זה? על סמך העובדה שלמכבי השנה יש את ברק בדש שחצי תפקד וראדה פריצה שמסיים חוזה בן 34 אחרי שלא שיחק 3/4 עונה? יצחקי יכול לשחק גם ככנפיים, מה ששאר החלוצים במכבי לא. ליצחקי ועוד איך יש מקום במכבי.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10407968_915282511843119_6723961168751956300_n.Xxx?oh=0c5d70a88f997c5b7089fbfba20042f1&oe=55DC38B5

מכבי מתכננת לפתוח לפי הדיווחים חנות נוספת, הפעם בראשל"צ, לנוכח ההצלחה המסחררת יחסית של החנות ברחוב דיזינגוף בת"א הכוללת חולצות, צעיפים, קלטת אליפות ועוד. ב'וואלה ספורט' נכתב עוד כי במועדון רוצים לייצר הכנסה קבועה מכמה אפיקים כדי להקטין ולו במעט את התלות בגולדהאר.

אני רחוק מלהיות איש כלכלה אבל אני מניח שהחנות לא מביאה הכנסות יוצאות דופן. מעניין אותי באיזה סכומים מדובר. ועדיין מדובר בעוד שלב קטן בשדרוג העצום של מכבי. לפי הידוע לי, למכבי חיפה יש חנות אוהדים ענקית בגראנד-קניון לפחות משנת 2004. גם לבית"ר ירושלים יש חנות אוהדים בקניון מלחה אם כי שמעתי שהיא נסגרה. זה כבר לדיון אחר, אבל חשוב לקדים את המרצ'נדייז בארץ. היום בהפועל לצורך העניין אין אף שחקן שהייתי קונה חולצה שלו. ורמוט כבר איננו כמובן ועומר דמארי מככב באירופה. האמת שברוב הקבוצות אפשר לומר את אותו דבר. מישהו היה קונה חולצה של אלי דסה או אצילי?

15. gilad16 Member

אז אני אחדד את ההשוואה עם התייחסות למספר הנגיעות כפול של שוער אחד מול שני
    מה עדיף, שוער שמדייק ב 8 מסירות במקום להעיף, אבל מאבד פעמיים שאחת מהן גורמת למצב מסוכן
    או שוער שמדייק ב 2 מסירות ואת ה 3 האחרות מעיף מבלי לקחת בחשבון?

חואן פאבלו אולי מלך הדיוקים, אבל בשביל להגיע לתואר הזה הוא מסכן אתכם
    זה לא הוא אישית זה שילוב של משחק הרגל שלו והוראות המאמן.
    זה שהוא יותר מדויק לא הופך אותו ליותר טוב בהכרח
    במקרה שלו לדעתי זה הופך אותו לאחד שלוקח יותר סיכונים
    ובגלל שהוא לא אניימה זה גם עולה לכם במצבים מסוכנים, לעומת המקרים שהוא
    מצליח שמשיגים לכם כדור אצל המגן 80 מטר משער היריבה.

אני מעדיף שהשוער שלי יהיה מושלם וישחק תמיד מדויק ישר לשחקן שלנו
    אבל אין כזה בארץ אז אני מעדיף שהשוער שלי יהיה בטוח ולא יקח סיכונים
    מיותרים כמו שחואן פאבלו עושה. המשחק רגל שלו בסדר, אבל לא עד כדי כך
    בשביל הניסיונות הרבים שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.