מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאזן החוץ של מכבי תחת פאקו טוב יותר מזה של אוסקר...
    הבעיה של האוהדים עם פאקו זה שמכבי לא כובשתץ ומנצחת בקלות ודורסת אם אפשר כמו בשנתיים שעברו, אבל אנשים לא מבינים שזה תוצאה של הנסיבות גם, של קבוצה שעפה מאירופה ביולי, שיודעת שהפער שלה לשאר הוא גדול, שלקחה כבר 2 אליפויות, שיש לה זר משמעותי שלא משחק ועוד ישראלי בולט פצוע, וששאר הזרים שלה הם בינוניים מאוד, וחלוץ אחד שתלו בו ים של תקוות והוא סופר מאכזב ובזה לא המאמן אשם. יש המון נסיבות מקלות לפאקו, שורה תחתונה אם הוא לא יישאר במכבי, גם אם היא תעשה טרבל זה פשוט לא יהיה שווה את זה, כי זה כמ לחזור לנקודה אפס.

אגב אור אני לא מסכים איתך בכלל לנושא ההרתעה מסיבה פשוטה, מכבי חיפה של רוני לוי לקחה 3 אליפויות רצוף, פתאום בעונה הרביעית הם נראו חרא, זה קצת לא מתיישר עם נושא ההרתעה שכתבת, כי הוא פשוט לא רלוונטי. הרתעה בונים תוך כדי תנועה, תוך כדי עונה, משחק אחרי משחק, לא כשהמאמנים מתחלפים, הרתעה בונים וצריכים לבנות כל פעם מחדש, אחרת היא תלך מהר מאוד לפח. גם צ'לסי בקדנציה השניה של מוריניו, היא לא אותה צ'לסי של הקדנציה הראשונה מבחינת הרתעה בבית, אף על פי שמוריניו בנה את כל ההרתעה ההיא שנמשכה לצ'לסי שנים, למעשה גם המאמנים שלפניו ההרתעה תחתיהם נשברה. עזוב את צ'לסי קח את אינטר, מוריניו בנה הרתעה, כמה זמן לקח להרתעה הזאת להתפוגג? מספר חודשים, כך שאין לזה אחיזה במציאות.

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא לגמרי מסכים עם ה״נסיבות המקלות״ שהצגת. מבחינת הסגל, אין ספק שלא כל שחקני הרכש של מכבי העונה מספקים את התפוקה שציפו מהם לתת, אבל באופן כללי - לדעתי הקאדר של הצהובים עמוק ומגוון יותר ממה שהיה בשתי העונות הקודמות (בטח בהשוואה לחצי העונה הראשונה של אוסקר, למשל). גם ההדחה המוקדמת מאירופה היא לא תירוץ (הרי מכבי לא חוותה טראומה נוסח ויסלה קראקוב, שקשה לקום ממנה במשך כמה שבועות טובים); הייתי אומר אפילו שהיא הייתה צריכה לדרבן את הקבוצה להשקיע יותר מאמצים בליגה. כדוגמה הפוכה אפשר לקחת את מכבי חיפה של 2005/6: חרף העובדה שהיא הודחה מול מאלמו בנסיבות מפגרות, ושעמדו לזכותה שתי אליפויות קלות משנתיים קודמות - זה לא מנע ממנה לצאת לרצף של 11 נצחונות בסיבוב הראשון ולהבטיח מעשית את התואר כבר בדצמבר.

בסך הכל, אני חושב שמקור הביקורות על פאקו נעוץ בתחושה שמכבי לא באמת התקדמה תחתיו. היתרון האיכותי והתקציבי העצום של הקבוצה על שאר הליגה, יחד עם הרקע של שתי אליפויות קלות, יצר לרוב האוהדים תחושה שהצהובים צריכים ״לטרוף את הליגה״ - כי אין שום סיבה שמגמת העליה תיעצר. במקום זה, הם קיבלו קבוצה מאוד לא מבריקה, שבמשך 30 מחזורים לא הייתה מסוגלת לברוח ליריבות חלשות מאוד.

Ori8 אוהב/ת את זה.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועדיין מבחינת תאכלס, שזה מאזן, נכון לעכשיו, מכבי של פאקו עדיין טובה יותר מזו של אוסקר וסוזה, ולהזכירך הורידו לה 2 נק'.
    כל מה שאתה אומר זה טוב ויפה וחלקו נכון, אבל אי אפשר לגרוע מכך שפאקו קיבל בכל הקשור לליגה הישראלית קבוצה שבעה שכבר באה עם 2 אליפויות ב-STATE OF MIND ותחושה שהליגה קטנה עליה, אליפות שלישית היא הישג, טרבל הוא הישג פנומנלי עבור מכבי ועבורו, וזה עוד בלי פריצה עם חולשה כללית של הזרים כל העונה ונפילה בכל הקשור לחלוצים בכלל הקבוצה! אני מאוד מקווה שהוא יישאר ויקבל את האשראי לעשות מהפיכה ולהמשיך וגם את היסויכ להגיע לליגת האלופות עם מכבי, אני סמוך ובטוח שאנשים יאכלו את הכובע שלהם.

14/15 מכבי פאקו - 28 - 4-5-19 22-58 (36+) 60 - והורידו למכבי 2 נק' - בקצב של 84 נק' עד סוף העונה שהם למעשה 86 במקרה של תיקו בדרבי ההוא ו-88 במקרה של ניצחון בדרבי ההוא.
    13/14 מכבי סוזה - 36 - 4-6-26 - 30-76 (46+) 84
    12/13 מכבי אוסקר - 36 - 6-5-25 - 30-78 (48+) 80

4. Raulito Madridista

מספרים זה טוב ויפה אבל הכדורגל זה לא מתמטיקה, הכדורגל קצת יותר מורכב.
    מכבי של אוסקר סחבה על הגב את עניין העשר שנים בלי אליפות ובתחילת העונה כשאיבדה נקודות והפועל עוד הציקה לה(דצמבר) - הסגל היה הרבה יותר אפור, ללא פריצה וזהבי.
    מכבי של סוזה עשתה עונה אירופית פנטסטית וכמובן שהיא סחבה עייפות וכאלה גם אם הסגל היה רחב. באר-שבע הלחיצה אותה גם קצת יותר.
    ועוד לא נכנסו לעניין סגנון המשחק ופשוט נושא ה-'טוב מראה עיניים'. מכבי מניעה את הכדור עד המוות. היא די משעממת. היא איבדה את המהירות ביציאה קדימה.

משהו בנוגע לשרן ייני - יכול להוות מודל לחיקוי לכל מי שחולם להיות כדורגלן. לא כולם גילי ורמוט ונולדים עם כישרון. ייני עשה דרך איטית ובטוחה לצמרת של הכדורגל ואני מאחל לו בהצלחה. הוא שרד במכבי המון זמן וזה לא מובן מאליו, לא תמיד החיים שם היו דבש. שחקן ורסטילי ושקט, מנהיג שלא צריך לצרוח ולעשות פוזות, לוק 'הילד החנון' לא שינה דבר. ייני לא משתדרג כלכלית וגם לא מקצועית בהנחה שהיה יכול להתמודד עם מכבי על ליגת האלופות, אורי קופר כתב על זה טור מעניין אתמול - 'בהולנד מוסר עבודה כמו של ייני זה מובן מאליו' ולא כמו החלטורה בארץ, אבל הוא הרגיש שזה נכון לו.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גילי ורמוט הוא דווקא ההוכחה שגם כישרון לא יספיק לרמות שאתה רוצה, צריך יכולת מנטלית חזקה מאוד

6. סמואל אטו Member

לפי כל הדיווחים עושה רושם שמכבי מתכננת ליצור שיתוף פעולה עם קבוצה מהליגה הלאומית ולהפוך אותה לקבוצת בת החל מהעונה הבאה.
    שיתוף הפעולה שדווח אתמול יכלול: השאלה ותשלום שכרם של לא פחות מ-8 שחקנים, בחירתו של ותשלום עבור צוות מקצועי שלם וניהולה המקצועי של הקבוצה תחת המנהל המקצועי של מכבי, ג׳ורדי קרוייף.

שיתוף הפעולה כפי שנכתב מזכיר מאוד את הדרך שבהן פועלות קבוצות הכדורגל בספרד עם קבוצות ה-׳ב׳ שלהן.
    באם הניסיון הזה יצא לפעולה יהיה מעניין מאוד לראות האם הפעלת קבוצת בת תוכל לעזור לקדם שחקנים צעירים בכדורגל הישראלי באופן שלא היה קיים עד היום.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה קורה אם במשחק גביע המדינה, לדוגמא, מכבי מוגרלת מול אותה קבוצה?

8. alexshw Member

קבוצות בת נוגדות את התקנון.
    לפחות בשתי הליגות העליונות

9. סמואל אטו Member

מאמין שהקבוצה תוותר על השתתפות בגביע.

אלכס, אני לא מכיר את התקנון אבל אני בספק אם יש שם משהו שיכול למנוע את המהלך הזה ממכבי או כל קבוצה אחרת שחפצה בכך.

10. alexshw Member

התקנון ימנע. מה זה מה יכול למנוע? אסור לנהל 2 קבוצות.

11. סמואל אטו Member

אני לא חושב שמדובר בניהול.

12. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שזה דבר מבורך,כולם יוצאים פה מורווחים,מקווה שבהתאחדות ירעענו את התקנון משנת 1948.

13. alexshw Member

אבל עכשיו בליגת העל יש הרבה מושאלים ממכבי חיפה ומכבי ת"א שמקבלים הרבה דקות. למה שישחקו בלאומית?
    וגם בלאומית יש קבוצות שיש בהם ריכוז גבוה של מושאלים ממכבי חיפה, מאמין שגם למכבי ת"א יש לאן להשאיל. אז מה ישתנה?
    אם כבר ההתערבות בהסכמי ההשאלה יכולה לפגוע וזה לא צריך לקרות.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שישתנה שבעיקר הקבוצות הקטנות ירוויחו מזה,הם יקבלו תמיכה רחבה במכבי מדברים זה שהם שהם ידאגו שהתנאים יהיו זהים לאלה שיש בקרית שלום,כולל מימון מלא של צוות אימון שיחבר ע"י ראשי מכבי,שידרוג אדיר לעומת מה שיש היום. אין ספק שהקטנות הן אלה שירוויחו ויתקדמו,לגדולות זה בעיקר נועד כדי לדלל את הסגל.

15. alexshw Member

אם תהיה קבוצת בת היא לא תורשה לעלות ליגה. מה זה יעזור לקבוצה קטנה אם יש לה מחסום טבעי מלעלות.

oranfu אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.