מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

@orimor2212

מותר אבל ברשותך לא אחשוף. אני אחשוף בפניך אנקדוטה קטנה (המספרים שלך אכן פחות או יותר נכונים, וזה פער בהחלט משמועתי!) ותיקח את זה לאן שאתה רוצה:

הרי ברור לך שמה שחוזר מבחינת ההבדל התהומי בין הקבוצות הוא הפן הניהולי. מכבי מתנהלת נכון, חיפה לא, אף אחד לא מפקפק בזה. אבל תבין משהו אחד שהוא מאוד חשוב ונוגע להבדל הכלכלי: מכבי חיפה לא יכולה להרשות לעצמה את השילוב הכלכלי המטורף בין סגל שחקנים טוב וחזק למערכת מקצועית ומעטפת חזקה לא פחות.

רוצה לומר - למכבי תל אביב יש מעטפת אדירה של כל הלהקה הספרדית ועוד (כושר, מחלקת סקאוטינג הגדולה בארץ, ניר לוין כמנהל מקצועי של מחלקת הנוער שמרוויח יותר מכל מאמן בליגת העל...ועוד ועוד) ומעליה ג'ורדי. האנשים האלה מרוויחים המון המון כסף ולוקחים חלק נכבד בתקציב (ויש שיגידו מוצדק) - אבל זה לא פוגם במהום מהשכר וההצעות הגבוההות של מכבי לשחקנים. מכבי חיפה לא יכולה להרשות לעצמה גם וגם. כרגע למכבי חיפה אין ניהולית רבע ממה שיש למכבי. ואם אני אומר לך איך במכבי חיפה בוחרים שחקנים (אין מחלקת סקאוטינג...רמז, פנחס זהבי) ומאמן (רמז...קשור לבחור שנמצא באליפות אפריקה) שערותייך ובעיקר שיערות אוהדי מכבי חיפה יסמרו.

אבל - במידה ושחר יחליט באמת לקחת כמו מכבי מודל ניהולי רחב, ולשים את המפתחות לתאום ג'ורדי - לא, לא יהיה מספיק כדי להוסיף עליהם חוזים יפים של עטר, שכטר ושות' (במקביל: זהבי, ורמוט, פריצה, אלברמן ושאר הלהקה שמכניסה יפה לכיס...) ואז לא בטוח שרק צוות ניהולי כזה יספיק כדי לנשל את מכבי מהתואר. עם כי זכותיך בהחלט לחשוב שזה עדיף לחיפה על מה שקורה עכשיו.

שוב - חיפה בהחלט הולכת בכל הכח נטו על השחקנים עצמם ובהחלט משלמת סכומים יפים - אבל הבחירה בין להעמיד סגל חזק ויקר ולוותר במעטפת או להפך היא בחירה שיש לה השלכות ואנחנו רואים אותה (קונים שחקנים יקרים, אבל בלי סקאוטינג טוב, ונופלים איתם...)- אותה בחירה שאין למכבי. כי יש גם וגם.

זה ההבדל, כרגע, המהותי בין הקבוצות. כרגע המעטפת מוכיחה את עצמה יותר מאשר שחקן כזה או אחר. אתה בעצמך יודע את זה. העניין הוא שהמעטפת הזאת לא באה בהתנדבות.

נערך לאחרונה ב: ‏5/2/15
  2. Civil Anti Madridista

הביקורת בעינייך לא עניינית כי תיאום הציפיות בנינו הוא שונה. אני חושב שמכבי (לבטח בסגל הקיים) כבר צריכה לשאוף להעפיל לשלב הבתים באלופות, וכדי שזה יקרה היא צריכה זרים יותר איכותיים ממה שיש לה כרגע בידיים.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תודה על התגובה העניינית. גם הרחבת לי את צורת החשיבה.
    עם זאת, אני לחלוטין חושב שזה בר השוואה אם אתה בוחר להשוות את מכבי לבית"ר של אז. בית"ר של גאידמק לקחה יותר כסף (כ-20 מיליון יותר, אם לא יותר, פער דומה בין התקציבים של מכבי וחיפה היום) והשתמשה בו שונה בדיוק כמו שמכבי היום לוקחת יותר כסף מחיפה ומשתמשת בו אחרת.
    בתקציב של בית"ר של אז ועם הגישה במכבי כיום, אני לגמרי רואה אותנו כקבוצת צ'מפיונס לגיטימית, וזה רחוק מהמצב היום.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא אתווכח איתך על זה אבל יש הבדל שלא קשור לדיון שהוא שינוי השיטה בצ'מפיונס - אל תשכח שלמרות שיורדים על בית"ר (ובצדק) על המשחק ההוא נגד קרקוב, בשלב המוקדמות הבא הייתה אמורה לחכות לה......ברצלונה.

היות והשיטה מקלה מאוד על הקבוצות הישראליות, שאינן יכולות לקבל את הקבוצות שסיימו במקומות 3-4 בליגות הגדולות, מותר לצפות ממכבי (ואני מצפה את זה גם מחיפה ומהפועל וכל קבוצה שאלופה כאן, למעט ק"ש) לעלות לשלב הבתים לעיתים תכופות יותר. בחלק מהמקרים (גם בעליות האחרונות של הפועל וחיפה) הקבוצות הישראליות דורגו לאורך כל הדרך עד לשלב הבתים. מכבי הייתה קצת חסרת מזל בעונה עם באזל, מסכים (למרות שהעלייה לשלב הבתים באירופאית הייתה קצת בחוואה, בכל זאת, הסיפור עם פאוק...) אבל השנה היא נכשלה ו"ההצלחה" של הסיפור הזה עוד עדיין מבחינתי בגדר תעלומה. אני חושב שההבדל בינינו הוא שאתה נורא מתרשם מכל העניין הזה של מכבי על סמך היכולת לגבור על כל קבוצה בליגת העל, ובקלות, וזה בסדר, אני עדיין טוען שמכבי, בגלל התקציב שלה (ובגלל העובדה שיריבותייה מרוסקות בצורה כזו או אחר, זה בסדר - לא אשמתכם) עדיין תישפט מול קבוצות בעלות תקציב זהה או גדול ממנה. שם אמור להיכנס היכולת הניהולית וכל העסק הזה.

אתה הרי מכיר אותי קצת מדיון הכדורסל - ואתה יכול לראות שאנחנו לא מתרשמים מניצחון על גלבוע גליל או אשדוד כי עם כל הכבוד זה ברור מאליו לנוכח העליונות הכלכלית של מכבי סל. אני מתרשם ומגדיר הצלחה כל פעם שהקבוצה המדהימה הזאת משתחלת לטופ של אירופה בנחיתות כלכלית מובהקת. ניצחונות על ריאל וברצלונה בטווח של שבועיים (קבוצות בעלות תקציב פי 2.5 ממכבי) מסמלות אצלי הצלחה ולא הליגה עם כל המשתמע מכך.

אני יודע שאתה תגיד שאין מה להשוות זאת קבוצה ש50 שנה עושה מה שהיא עושה והסיפור של מכבי רגל הוא בחיתולים. אבל לשם, אם אני מתייחס לזה כאוהד, החשיבה שלי הולכת לגבי הצלחה\ אי הצלחה.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עוד יבוא יום שבו אגיע למה שאתה מתאר (לא בדיוק כמו בכדורסל, כן? אבל רואה אותנו הופכים לחברה קבועה בצ'מפיונס סטייל זאגרב), אני באמת מאמין בזה - אבל זה עוד רחוק.
    כרגע אני חושב שמכבי במצב מרשים מאוד ומצוין באופן כללי, וכל זה אחרי שלפני שלוש שנים היינו הבדיחה של הליגה.

6. סמואל אטו Member

לחשוב שלמכבי יש מקום בצ׳מפיונס ליג זו יהירות.
    להזכירך, מעולם לא קרה שקבוצה ישראלית הדיחה קבוצה חזקה במוקדמות וגרמה לסנסציה. הקבוצות הישראליות מגיעות לבתים רק בזכות הגרלות טובות ותו לא. כשיש הגרלה קלה אפשר להעפיל לליגת האלופות עם זרים כמו ג׳אובניני וישמעל אדו.

7. oranfu Member

אכן, אף קבוצה ישראלית לא התגברה על קבוצות אימתניות כגון מאריבור...

Don Joan Roman ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אוי נו באמת...
    א. אתה שוכח פרט קטנטן - מכבי אירחה בקפריסין.
    ב. מאריבור היום שונה וטובה יותר ממאריבור של לפני כמה שנים.

9. Civil Anti Madridista

לא קונה את זה. מכבי חיפה לא העפילה לבתים בלי ביתיות?
    הסיבה היחידה שאפשר איתה לקראת מכבי זה בגלל המלחמה בקיץ, אוסקר חזר-ברח ואין ספק שההכנה נפגעה.
    לא אמרתי שיש לה מקום - אמרתי שלבתים היא צריכה לכוון ולשאוף.
    אין ספק שיש להגרלה השפעה גדולה, ואף אחד לא ציפה ממכבי לעבור בזמנו את באזל שגדולה עליה בכמה וכמה דרגות.
    אבל עדיין, שיטת העפלה לבתים כיום הרבה יותר נוחה מהשיטה שמכבי חיפה העפילה אז לראשונה בתחילת שונות ה2000,
    ומכבי ת"א עם סגל הישראלים הנוכחי, וחיזוק בגזרת הזרים יכולה וצריכה לכוון לשם.

10. סמואל אטו Member

בסדר, אם ככה היא גם יכולה לכוון לשם עם הזרים הקיימים גם כן

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

סליחה שאני מתערב בעיניין שלא באמת מעניין אותי, אבל גם מכבי חיפה ללא ביתיות העיפה את שטורם גראץ בדרך לשלב הבתים בפעם הראשונה של קבוצה ישראלית, לא ממש מאריות אירופה, נכון? שום קבוצה ישראלית / נבחרת ישראל לא גברה על יריבה חזקה ממנה במשחק קובע של מוקדמות (אני לא מדבר על הפועל-צ'לסי בשלב המתקדם של אופ"א, אלא על מוקדמות בין אם של הצ'מפיונס או מוקדמות יורו/מונדיאל מול יריבות ישירות). גם חיפה, גם מכבי וגם הפועל עשו זאת מול יריבות נחותות או שוות כוחות, בטח לא כאלו שפייבוריטיות בהרבה כמו באזל לצורך העניין ומעלה. אז בואו גם לא נהפוך את מכבי ליחידה שנפלה מול יריבות שהם לא ממש חזקות (ד"ש ממאלמו ורוזנבורג).

orimor2212 ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  12. Telkiyski Member

הפועל וחיפה, על הנייר, לא היו אמורות לעבור את רד בול זלצבורג (כמו שגם מאלמו לא הייתה אמורה לעבור אותם השנה).
    שנתיים רצוף אלופת ישראל העיפה את אלופת אוסטריה כשהיא בנחיתות כלכלית ברורה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ממש לא. זו לא יריבה שהיא דרג ראשון שני וגם לא שלישי. בכלל הכדורגל האוסטרי בצלילה מתחילת המילניום ורק עכשיו הם קצת מרימים את הראש מעל המים וגם זה בקושי. אל תעשה מהם גאלאטסראי כדי לנסות ולהצדיק את הויכוח. אף קבוצה ישראלית לא עברה יריבה עדיפה עליה ואם כבר מדברים, אז מכבי היתה הכי קרובה אחרי שניצחה את פאוק סלוניקי ביוון לפני שהיוונים חטפו טכני. אז אם כבר, מכבי עברה את המשוכה הכי קשה בדרך לאלופות.

14. Don Joan Roman Member

אני לא חושב שגראץ של אותה עונה פחות טובה ממאריבור שבעטה את מכבי, ככה שהטיעון הוא שמכבי צריכה לשאוף לעלות לאלופות ולא לתרץ כל הזמן למה היא לא מגיעה לשם באמטלות שונות ומשונות.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא אמרתי שהיא פחות טובה, אני גם לא מחפש תירוצים למכבי. פשוט היו כאן חיפאים שהסתלבטו על העובדה שמאריבור הדיחה את הצהובים, אבל "שכחו" שאף קבוצה ישראלית לא עברה קבוצה עדיפה עליה כדי להגיע לצ'מפיונס. לא שטורם, לא זלצבורג, לא מאלמו וגם לא מאריבור. כישלון נטו של הכדורגל הישראלי כולו.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.