מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    זרים בארץ זה לוטו.
    אפשר לספור על יד אחת את אנשי המקצוע בארץ שבאמת לקחו את העניין הזה ברצינות.
     
  2. Turgi Guest

    39 שערים ב16 משחקים ו30 דקות. ממוצע שווה ערך לכל מה שרשמת אם לא יותר טוב.
    אם אתה מתחיל לבדוק משתנים כמו אירופה אז תוסיף משחק בית בחיפה ועוד שניים בנתניה. מותר לי להניח שאם הדרבי מגיע לסיומו ואין עונש רדיוס מכבי מוסיפה עוד שלושה שערים בשלושה וחצי משחקים האלה?
     
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    תקרא שוב מה שכתבתי ותבין שלא טענתי שכבשנו שלושה שערים למשחק בממוצע.

    אותי מצחיק כמה קלישאות יש בהודעות שלך על מכבי:
    1. דור מיכה כבר מזמן לא ילד צעיר שטוב מהספסל, אלא אחד השחקנים הטובים בליגה עם יחס הבישולים/דקות הטוב בליגה.
    2. ייני הוא המגן ההתקפי יותר של מכבי והמגן עם עמדת המוצא הכי התקפית בליגה. הוכח לאחרונה על ידי נבדל. הוא עולה המון.
    3. אותי מצחיק שאתה מזכיר את אוגו כרכש אדיר, כשאייגיבור עושה בערך אותה עבודה, רק הרבה יותר טוב.
     
  4. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,777
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    40 שערים ב-16 משחקים ו-30 דקות, או 39 שערים ב-16 משחקים. כך או כך, זו סטטיסטיקה לא רעה כלל, איך היא לא מספרת את כל הסיפור: בששת המחזורים הראשונים כבשנו 19 פעמים, מאז הדרבי כבשנו 20 שערים ב-10 משחקים (אלופה משעממת, כן?). הדרבי עצר את הקבוצה בתקופה אדירה (12 שערים ב-3 משחקים באוקטובר, 5 ניצחונות דורסניים ב-6 מחזורים ותצוגה איכותית מאוד בהפסד בוסרמיל) בה נראה שפאקו מצליח לשכלל את העבודה של השנתיים הקודמות ולשחרר את הפקק שיצר סוזה בסוף העונה שעברה. מאז, מה לעשות, לא הצלחנו לעלות על הרכבת הזו בחזרה. לטעמי, הדרך לשם עוברת בויתור על אלברמן. נוסא ומיטרוביץ' יכולים להחזיק אמצע נגד כל קבוצה בליגה הזו (והם לחלוטין חסרי תועלת בשליש האחרון) וגם כך לא קיימת קבוצה שתהמר על כך מול התקפה של זהבי-טב"ח-מיכה-יצחקי. בטווח הרחוק, נצטרך קשר במקום מיטרו וחלוץ 9 שיוכל להיות הפוקאל פוינט של הגמדים והספרינטרים מסביב. בטווח הקרוב, זה יספיק לאליפות.
     
    itzik.miro ו-אלעד אוהבים את זה.
  5. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,632
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    מי מבטיח לכם שגם אם הדרבי היה נשאר 11 על 11 ללא סערת ערן זהבי, מכבי הייתה כובשת? וסבבה, נוריד את הדרבי לגמריי ולא נהיה קטנוניים על החצי שעה הזו. הממוצע של מכבי הוא 2.5 שערים למשחק. זה כבר מתמטיקה, קחו מחשבון לפני שאתם יורים שטויות.

    אני שמח לראות שעל סמך משחק אחד בבאר-שבע החליטו כאן שפאקו 'משחרר את הפקק שהיה עם סוזה. בהחלט מכבי שיחקה מדהים, כמו ב-2:0 על רעננה שהיו 70 דקות של כלום ושום דבר ורעננה עוד רשמה את אחת ההחמצות הכי גדולות של העונה. או ה-3:1 על מכבי חיפה שהייתה בעשרה שחקנים ופתחה את המשחק נהדר עם כמה החמצות אדירות של ראיוס. באמת סליחה שאני לא משתחווה.

    ייני יכול להיות חרוצון עד מחרתיים ולעלות להתקפה, בפועל הוא לא מהיר, לא טכני ולא מרים יותר מדיי טוב. מעניין שפיליפ להאם של מכבי רק עם 2 בישולים ב-26 משחקים בכל המסגרות וזה במדי הקבוצה הכי טובה בארץ. ובעונה שעברה 2 בישולים גם כן ועוד גול אחד, בראבו לילד. ועומרי בן-הרוש, 'הפחות התקפי' מנגד עם 2 שערי ליגה ועוד 2 בגביע הטוטו ובעונה שעברה תרם אותה כמות כמו ייני ב-15 משחקים פחות.

    לוקח את המילים שלי בחזרה לגבי דור מיכה. הרקורד בהחלט יפה. לא בדקתי את כמות הבישולים שלו כשעלה מהספסל ביחס לכמות הבישולים כשפתח בהרכב הראשון. מכבי בהחלט צריכה לחזור לשחק כשזהבי הוא הקשר המרכזי הקדמי וזה שמגיע הרבה יותר לרחבה, זה יהפוך אותה לקטלנית יותר גם אם זהבי לא יבקיע 30 גולים בליגה. בהחלט יש מקום לעוד שחקן התקפי

    אוגו רכש אדיר ואיגבור ליצן החצר, רק בחלום שלך הם תורמים אותו דבר. שים את בוקולי במכבי וזה נראה בדיוק אותו דבר כמו עם איגבובו.
     
    Bluekipper אוהב/ת את זה.
  6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,234
    לייקים שהתקבלו:
    10,043
    מין:
    זכר
    איך ייני הוכח כמגן ההתקפי של מכבי שלא מזמן דיברנו כאן על הניתוח שאורי קופר העלה לפני המשחק מול ב״שׁ, בו התפקוד של אייגיבור, בין היתר, הוא לחפות על העליות של בן-הרוש. בכל מקרה, שניהם מגנים חלשים - הגנתית והתקפית.

    אם כבר הזכרתם את מיכה אני חושב שהוא שחקן שלא מגיעים אליו מספיק כדורים במהלך המשחק. אם המגן מאחוריו היה טוב יותר התקפית זה בהחלט היה עוזר. זו גם אחת הסיבות שהאגף השמאלי של מכבי בדר״כ הרבה יותר דומיננטי במהלך המשחק.

    בכל מקרה, אני מסכים עם כל התגובות האחרונות של הפנסיונר. כמו כן, אני לא חושב שזה כבר יהיה כזה קריטי לטווח הקרוב אם אייגיבור או אלברמן ירדו לספסל, והאמת שדווקא האחרון יותר חלש לטעמי במשחקים האחרונים, ולא באמת מורגש מספיק. כך או כך, מישהו מהם כן צריך לרדת לספסל ואני חושב שברגע שהמערך ישתנה ויהיה מאוזן יותר זה יעזור לכל הקבוצה, לא רק לזהבי או כל מקרה פרטני אחר.
     
  7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,401
    לייקים שהתקבלו:
    4,949
    מין:
    זכר
    אגב, אותו מיכה הגדול שלא מפסיק לבשל עדיין לא כבש שער אחד בליגה. רק אומר.
     
  8. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,777
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    המיקום הממוצע של ייני מעיד יותר על השליטה של מכבי במשחקים מאשר על היכולות ההתקפיות שלו. כן, הוא שם, כי הכדור מסתובב באיזורים האלה, אבל הוא לא מביא לשולחן שום דבר שמגן התקפי משמעותי אמור להביא. קבוצה בעלת שטף התקפי יכולה להכיל את זה, אבל כשהמגן המקביל נראה מוגבל כמוך וכשהקיצוניים לא מצליחים להיות דומיננטיים ועקביים, זה הופך למשהו שקשה להסתיר.

    @אלעד, הכדורים לא מגיעים למיכה כי הוא לא מבקש אותם. בגיל 22 ואחרי 4 שנים בקבוצה הוא עדיין ההבטחה-שמחכה-לפרוץ. שקט מדי, נחבא מדי, מחכה מדי. הוא שחקן טוב, אבל אני כבר לא רואה אותו הופך לדומיננטי באמת, אפילו בסטנדרטים הנמוכים של הליגה המקומית. אין לו את זה.
     
    itzik.miro, אלעד, שי ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  9. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    אני מסכים שהבעיה היא דווקע אצל מיכה שלא כופה את עצמו מספיק על המשחק, אבל מפה ועד לקבור אותו...
    הבחור בסה״כ בן 22 בליגה בה שחקנים פורצים בגיל 25-26, יש לו עוד כמה שנים לפני שאפשר לקבור אותו. בינתיים הוא נותן את שלו.
     
  10. itzik.miro Member

    הצטרף ב:
    ‏21/10/14
    הודעות:
    5,431
    לייקים שהתקבלו:
    1,619
    מין:
    זכר
    אריאל אף אחד לא קבר את מיכה, אמרו וצדקו שהוא שחקן טוב אבל יש לו עוד המון מה להשתפר.
    וגם אני מסכים עם ההודעות של הפנסיונר, ניתוח מעולה של מכבי ולא כזה שמאדיר אותה יתר על המידה ועם זאת מכבד אותה ואת הישגיה הראויים לציון.
     
  11. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    איציק תקרא את ההודעה של הפנסיונר. זה נקרא לקבור.
     
  12. itzik.miro Member

    הצטרף ב:
    ‏21/10/14
    הודעות:
    5,431
    לייקים שהתקבלו:
    1,619
    מין:
    זכר
    זה שהוא לא רואה אותו הופך למאוד דומיננטי לא אומר שהוא קובר אותו
     
  13. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    להגיד בגיל 22 ש״אין לו את זה״ זה מבחינתי לקבור אותו.
     
  14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,777
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    'זה' זה להיות הסטאר, השחקן שדורש את הכדור, שלא יכול לא להופיע למשחקים, לא להיות דומיננטי. 'זה' זה להיות זהבי, בוזגלו, ורמוט. 'זה' זה להיות האלפא-דוג. אני מאוד אוהב את דור, הוא זהר בנוער, היה שווה הרכב מהשניה הראשונה בבוגרים והוא חלק משמעותי מההתקפה של מכבי בשלוש-ארבע העונות האחרונות. אבל הוא שחקן משלים, רול פלייר, וזוכה ליחס כזה ( לראיה 'נותן את שלו' - קשה לי להסכים ששחקן שלישיה קדמית בקבוצה אלופה כבש בשתי העונות האחרונות 5 ו-3 שערים ולאחר חצי עונה שלישית עומד על אפס כואב 'נותן את שלו'). הוא תמיד נע בין ההרכב לספסל, בין משחק נפלא לשניים נרפים. הוא מספיק טוב בשביל לעשות את זה עד סוף הקריירה. אני לא חושב שהוא מספיק טוב - בראש, בעיקר - כדי להיות השחקן הבא שמוביל את מכבי.
     
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,234
    לייקים שהתקבלו:
    10,043
    מין:
    זכר
    פנסיונר,

    אני מסכים עם הניתוח שלך לגבי מיכה, שוב. מצד שני, לא לכל אחד מתאים להיות ״אלפא-דוג״. זה עדיין לא סותר את העובדה שמיכה כן יכול וצריך להיות יותר דומיננטי מבחינה מקצועית על המגרש. ולא, לא לכל אחד יש את הקילריות הזו שיש לזהבי - את המנטליות הזו - גם לא לבוזגלו ולורמוט [שאני חושב שמאוד חסר שחקן מהסוג שלו במכבי(אני מקווה שיצחקי יוסיף קצת יצירתיות)] שאולי פרודוקטיבים ממיכה, אבל הם גם שחקנים מבוגרים ובשלים ממנו, ובכנות גם הם ברמה המקצועית נעלמים לפרקים ארוכים במהלך המשחק.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.