מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. itzik.miro Member

זו הגדולה של גל אלברמן, הוא לא צריך להיות ברחבה כדי לכבוש שערים, הוא לא צריך להיות גם 90 דקות על הדשא כדי לגרד איום על השער, איגיבור גם לא יותר טוב מגל אלברמן בעבודת ההגנה, היתרון היחיד של איגיבור על גלוך זה שהוא גבוה יותר ולכן הוא יכול לקחת יותר כדורים בגובה אבל שם זה נגמר, בשביל כמה כדורי גובה במשחק לא משקיעים 750 אלף יורו בשחקן כדורגל.

נ.ב עצם זה שאיבינדר, מיטרוביץ' וראדי חלשים הגנתית לא אמור לתת לאיגיבור נקודות זכות אלא להוריד נקודות לשחקנים שציינתי

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אייגיבור כן טוב מאלברמן הגנתית. אלברמן רך ממנו ומתמחה בעיקר בעצירת מתפרצות, בעוד שאייגיבור, בלחץ שהוא עושה, מונע מתפרצות מראש. זה פחות בולט לעין, אין גלישות על הדשא, אבל זו עבודה יעילה יותר. בנוסף לכל זה אייגיבור גם דוחף קדימה ומציג משחק מהיר במעט מאוד נגיעות (ההפך הגמור מאלברמן שבלי לעשות סביבון אחד לפחות כשהוא מחפש מסירה לא משחרר כדור).
    בחיי שאני מאמין שאם נוסא היה ישראלי בן 23 בשם דור מזרחי כולם היו עפים עליו.

3. itzik.miro Member

איגיבור ממש לא יותר טוב מאלברמן בעבודת ההגנה ובטח שאלברמן לא "רך" וכאן אתה לא יכול להגיד לי "אתה לא רואה את מכבי" כי את גל אלברמן אני רואה כבר יותר מעשור ויודע היטב מה הוא מסוגל לעשות וגם מה המגבלות שלו.
    לעניין הסביבון - מעדיף פי אלף שחקן שחושב קצת ומשחרר כדור יעיל קדימה מאשר שחקן שלא חושב ונותן פס למי שנמצא שני מטר ממנו על אוטומט, אם איגיבור גם היה עושה פעולות מהר וגם נותן כדורים יעילים קדימה אז הייתי מסכים איתך בנקודה הזו

ויכול להיות שאם איגיבור היה ישראלי בן 23 אנשים היו חושבים אחרת מכיוון שכמה שלא תתעלמו מזה משחקן זר אתה מצפה ליותר מאשר שחקן ישראלי.

השורה התחתונה היא שאתה ואריאל מעריכים את איגיבור הרבה יותר ממה שאני ואחרים מעריכים אותו, מותר לכם, יותר מדי מלל על שחקן בינוני אחד, שבוע טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/14
    Bluekipper ו-שי אוהבים את זה.
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא זוכר מתי אלברמן שיחרר "כדור יעיל קדימה". בד"כ המסירות שלו מאוד פשוטות.
    אני אוהב אותו מאוד, אבל הוא לא תורם כלום בהתקפה ותוקע את השטף.
    אייגיבור כן משחרר כדורים יעילים ולראיה המון התקפות מסוכנות עוברות דרכו. רק זהבי עושה יותר דאבל-פאסים ממנו (אנסה למצוא נתון מדויק), והוא גם מפנה שטח בצורה טובה למגן שעולה קדימה. אז כן, יש לו גם לא מעט מסירות קצרות ודיי שקופות, קורה. אם היו לו יותר מסירות מתוחכמות קדימה הוא היה משחק בפרמיירליג כבר היום, וגם לבואטנג לא היו המון כאלה.

לגבי הפסקה השנייה - החשיבה הזו יוצרת מציאות בה בן בסט, שמרוויח יותר מאייגיבור ועלה יותר ממנו, יכול להסריח על המגרש (והוא מסריח על המגרש) ואנשים יקראו לתת לו עוד הזדמנויות, למרות שבפועל הוא החלוץ עם הכי הרבה דקות, בעוד שאייגיבור שמשחק טוב מאוד יחטוף ביקורות וזלזול מכל עבר כי משחקן זר בתפקידו גאוני הכדורגל הישראלים מצפים למינימום 10 בישולים ו-5 שערים.
    אכן, סימטריה בריאה וטובה.

בכל אופן, למרות שהוויכוח רחוק מסיום באמת כדאי להפסיק.
    שיהיה גם לך שבוע טוב.

5. itzik.miro Member

בואטנג היה מוסר מצויין קדימה ובזכותו ובזכות גל אלברמן בית"ר זכתה בדאבל למרות שהיה לה מאמן מביך שהיה נותן כדור באימונים ואומר להם "שחקו ותהנו" בלי שום אימונים טאקטיים והתאמות

עניין בן בסט הוא אחר ואני לא דיברתי עליו, אם אתה שואל את דעתי על זה אני אגיד שאחרי שמכבי עפה מאירופה נוצר מצב שבו הבאת בן בסט פוגעת בשני הצדדים, אין לי ספק שבן בסט יכול להצליח גם במכבי אבל התנאים הנוכחיים לא מאפשרים זאת ולא באשמת אף אחד מהצדדים, אם אני מכבי מחר אני מציע להפועל עסקה: בן בסט בהשאלה לשנתיים ובתמורה ורמוט בהשאלה לשנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/14
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה שפאקו לימד את זהבי. איה שורק עם סיכום הסיבוב הראשון של מכבי תל אביב | נבדל

נבדל מסכמים את הסיבוב של מכבי תל אביב.
    כמה נתונים מעניינים שמתקשרים לדיון שהתפתח פה - עדן בן בסט הוא החלוץ שנזקק להכי הרבה מצבים כדי לכבוש שער במכבי. זה עוד נתון שלבטח בא בחשבון, ומראה שהוא לא ממש פוגע.
    נוסא אייגיבור זוכה ב-90% ממאבקי הגובה, דבר המעיד על דומיננטיות ונוכחות במרכז המגרש. כמו כן הוא סחט אותו מספר עבירות כמו זהבי, 15 (שני אחרי בן חיים, גם בדקות פר עבירה), דבר המעיד על שליטה טובה בכדור וקושי לחטוף לו. בנוסף, שלא במפתיע (כמו גם אצל אלברמן), הוא מבצע את הכמות השנייה בגודלה של עבירות במכבי.

עוד נתון מעניין הוא היכולת של מיכה ליצור מצבים לחבריו. דיי מדהים.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  7. סמואל אטו Member

סתם זר בינוני.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

להגיד שדרק בואטנג שחקן ברמה של אייגיבור ואחר כך לדרוש גיבוי במספרים לכך זו פשוט בורות.

דרק בואטנג לא היה קשר אחורי מושלם, נתחיל מכך. הוא, כמו רוב השחקנים האפריקאיים, נטה לא מעט למצבי רוח קיצוניים ולא חסרו משחקים שהוא היה משחק בחוסר חשק וזה היה משפיע על כל הקבוצה, ומהמשפט הזה נחזור ליתרונות של השחקן האדיר הזה - האם אייגיבור משפיע על כל מכבי כמו שבואטנג השפיע על בית״ר? בהחלט לא. בואטנג היה מפלצת, בימים רגילים שלו זה היה כאילו היו שלושה שחקנים כמוהו על המגרש ולא רק הוא לבד. מתקל, מנהל את המשחק, מרים את הקבוצה. טכניקה עילאית, שליטה בכדור עילאית ויכולת פיזית מצוינת. לא היה שחקן אחד בליגה שיכל לעצור את בואטנג, וכל מאמן שהיה בא לטדי היה מסמן קודם כל אותו לפניי השאר. האם את כל זה אפשר לשייך לאייגיבור? בהחלט לא. אייגיבור שחקן משלים טוב, שיודע כדורגל, אבל הוא לא מתקרב לדומיננטיות וליכולת של בואטנג במדי בית״ר, וההשוואה ביניהם היא עוול לגנאי.

9. alexshw Member

אם הוא לא היה שחקן אפריקאי טיפוסי, הוא היה הופך לשחקן פרמייר ליג או בונדסליגה לגיטימי.
    בהחלט אחד הזרים הכי גדולים בתולדות הליגה. קשר מרכזי מושלם לליגה שלנו.
    האכזבה ממנו בבית"ר הייתה בגביעי אירופה. שם הכי טוב בא האופי הבעייתי שלו לידי ביטוי.
    אגב נדמה לי כיום הוא שחקן חופשי אחרי שלא מצא את מקומו בשום קבוצה באירופה אליה הגיע.
    לדעתי בית"ר היה המקום בו הרגיש הכי נוח בקריירה.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא משחק באייבר מהליגה הספרדית, אתמול שיחק 90 דקות מול ולנסיה.

באמת שאני עוד לא מתאושש מההשוואה בין השניים. זה כמו שאני אשווה בין ג'ובאני רוסו לעבדוראחימי ואתחיל להביא כל מיני סטטיסטיקות לא רלוונטיות על תנועה לעומק ונגיחות של עבדוראחימי ויאמר שלמקדוני הצעיר הוא שחקן טוב יותר כי כביכול הפוטנציאל שלו גבוה יותר והוא יותר פיזי, מהיר ובלה בלה בלה אבל את מה שכולנו ראינו בעיניים אין טעם להסביר במילים, רוסו היה גדול על הליגה במשך שנים ועל הדומיננטיות שלו בכל קבוצה אף פעם לא היה עוררין וזה הגרוש שחסר ללירה. בואטנג היה כזה בישראל, שחקן סופר דומיננטי שהכתיב את הקצב בכל משחק בכל מגרש והיה חלק סופר מרכזי בתארים של בית"ר, הגנה, התקפה, טכניקה, כוח, כריזמה על המגרש, שערים מכריעים. שחקן שבחיים לא היה נוחת כאן ללא הכסף של גאידמק(2 מיליון יורו דמי העברה) ולראייה עובדה שגם 6 שנים לאחר שעזב את ישראל הוא עדיין נמצא בליגות הבכירות של אירופה ונוסא אחרי שנתיים בספרד חזר לנוחות של ליגת העל שגם בה לא הוכיח שהוא שחקן שנמצא רמה מעל הליגה, נכון הוא לא איזה אנטי כדורגל או חייזר אבל שחקן שמלבד משחק הבכורה שלו בהפועל ת"א אף פעם לא הפיל אותי מהרגליים. בכסף שלו מכבי ת"א צריכה וחייבת למצוא זר דומיננטי יותר בטח בעמדה שבה נוסא משחק.

Abu George ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  11. itzik.miro Member

היורש של ג'ון אובי מיקל

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

על-אף הסטטיסטיקה אייגיבור זו בדיוק הדוגמא המושלמת לסתם בזבוז של שחקן ׳זר׳. ההשוואה לבואטנג מביכה.

הייתי אתמול במשחק של מכבי, ובכלל, העונה אני רואה הרבה יותר כדורגל ישראלי מבעבר, ואני חושב שיש שתי בעיות מקצועיות מאוד בולטות במכבי ת״א בפרט ובכדורגל הישראלי בכלל: 1) חוסר-תמיכה אבסולוטית של המגנים בחלק ההתקפי. בכלל, זה עצוב לדעת ששחקנים כמו בן הרוש ומשומר הם הטובים בתפקידם בכדורגל הישראלי. הם כל-כך גרועים מבחינה טכנית ואני חושב שהראשון בכלל לא מספיק טוב ברמה ההגנתית, בעיקר עבור הנבחרת. 2) אין שום שחקן דומיננטי מבחינה התקפית בקישור של מכבי, אולי למעט מיטרוביץ׳ שנראה יותר טוב העונה. אותה בעיה יש בנבחרת, שלמעט נאתכו, שום שחקן לא לוקח על עצמו אחריות, וגם כנראה שמקצועית לא מסוגל לנהל את המשחק. אתמול במשחק למשל כמות הפסים אחורה מול קבוצה חלשה כמו מכבי פ״ת הייתה מתסכלת לצופה.

דבר נוסף, ההצבה של זהבי כחלוץ היא לגמרי תמוהה מצד פאקו. באמת שאין שום סיבה הגיונית לפתוח איתו מול כל קבוצה שלא תיהיה בליגה כסוג של חלוץ ״מדומה״, אם תרצו לקרוא לזה כך. סביר להניח שזהבי ימשיך לחורר רשתות גם בעמדות שפחות נוחות לו, הוא לגמרי גדול על הליגה שלנו, ועדיין, הוא הרבה יותר טוב שהוא מגיע מאחור ומוצא שטחים מתים, ככה הוא גם עושה הכי הרבה נזק ליריבה. השכל והתנועה שלו בלי כדור חסרים למכבי בקישור. כמו כן, מכבי צריכה להביא ׳זרים׳ הרבה יותר טובים לידו - כרגע מה שהם עושים זה בעיקר להביא את הישראלים הכי טובים שהם יכולים להביא - וזה גם הכישלון הבולט שלהם בעידן קרויף עד כה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/14
    itzik.miro, Bon ו-שי אוהבים את זה.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מיטרוביץ' הוא שחקן הרבה פחות איכותי מנוסא. הוא לא עושה שום עבודה הגנתית, אבל כרגיל אנשים מסתנוורים מכדורי עומק וקרוסים ללא לחץ. כשלוחצים אותו, כמו גם את ראדי, הוא דיי משותק.
    אייגיבור מבצע את העבודה ההגנתית שלו מאוד גבוה. הוא עושה לחץ נהדר על הגנות היריבה ובכך מונע התקפות יריב ותורם גם להתקפה של מכבי שבעקבות כך פחות מתקשה כי הבונקר ממול קצת פחות צפוף.
    קראתי משהו יפה - נוסא אייגיבור הוא תואם אייל גולסה. אנדרייטד שאנשים לא מזהים את הדברים שהוא עושה כי הם לא מתבטאים במספרים. עם גולסה חיפה הייתה קבוצה לחץ מצוינת, וכשיצא מההרכב פתאום מרכז הקישור שם הפך לרך ונרפה. עם אייגיבור זה מקרה דומה, אם כי קצת פחות קיצוני, כי מכבי איכותית יותר מחיפה של אז.
    ועוד משהו - שלשום נוסא מסר פעמיים לבישול (כתבתי כבר בעבר - בהוקי למשל זה נספר כאסיסט), כאשר באחד השערים של בן חיים גם חתך לעומק אחרי המסירה לזהבי, משך שחקן (עושה את זה המון. עוד משהו שלא רואים בסטטיסטיקה), ושחרר את בן חיים.

הביקורת על ההצבה של זהבי בכלל מוזרה. מכבי, שוב, מתמודדת מול אולטרא-בונקרים. מול הגנות כאלה צריך שחקן זריז וחכם בחוד, שיזהה פירצות במהירות. החלוץ ה"טבעי" (לומר שזהבי לא כזה זה אידיוטי) היחידי שהוא מספיק מהיר וזריז במכבי הוא בן בסט, כשבנוסף הוא החלוץ הכי לא תכלסי במכבי כרגע, אז הסתה של זהבי לשם היא דווקא חכמה ומושכלת, מה גם שהיא מאפשרת לטל בן חיים להתבלט יותר.
    המשחקים הכי טובים של מכבי העונה היו כשפתחנו עם זהבי כחלוץ, ועדיין אנשים מבקרים את זה. תתחברו למציאות.
    לעזאזל, ביקורת כזו אחרי 3-0.

14. Civil Anti Madridista

אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא, אתה אמיתי תגיד לי?
    אני מסכים איתך שזה היה מהלך יפה בין איגייבר-זהבי-בן חיים, אבל אם נתחיל לספור כמוך "כמה פעמים השחקן מוסר לבישול"
    אז חן עזרא היה מסיים את הסיבוב הראשון במאזן דו ספרתי של אסיסטים. אז תתעסק בעיקר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כן, אני אמיתי.
    תגיד לי מה החלק שנשמע לך הזוי.

משיכת שחקן בעזרת תנועה זו תכונה מדהימה של שחקני כדורגל, צריך לעשות זאת בחוכמה.
    גם למסור לשחקן שמבשל בנגיעה זו חוכמה.

מצב נושא:
הנושא נעול.