מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי שמכריז אחרי טרבל שהעונה לא שלמה בלי אירופה, ויודע על ליקויים במשך שנה מראש, ובקיץ לא עושה שום דבר, ולא מחתים זרים כשלמכבי יש מקום ולא מגדיל את השיקים לזרים ומוכן לזרוק על דאבור 1-1.5 מיליון אירו ו-400 אלף משכורת, אבל לא מוכן להביא זרים, וזרים טובים יגיעו בסכומים כאלה, לא יכול להאשים לא את המאמן שלו, לא את המנהל המקצועי שלו, ולא יכול להתלונן על אי הצלחה באירופה. נקודה.

כמה זמן יודעים שאין למכבי מגן ימני אמיתי? לפחות שנה. אין לה גם כמובן מגן שמאלי, אבל זה לא מונע ממכבי לתת אמון בעומרי בן הרוש וזיו...
    כמה זמן יודעים שפריצה לא ממשיך תאכלס? לפחות חצי שנה.
    כמה זמן מתלבטים עם להחתים את קרלוס גארסיה, ועוד כשמביאים את בן חיים, ההחתמה שלו נראית עוד יותר מטומטמת.

איזה תקציב ג'ורדי קיבל ממיץ' בקיץ? אתה ראית תקציב? אני לא ראיתי תקציב. אם אתה חושב שאתה יכול להביא זרים תותחים בכלום כסף אתה טועה. ישראלים, וראינו את זה אתמול - מרוויחים הון תועפות ונותנים כלום על המגרש, אז למה בכלל להשקיע בישראלים? מעדיף שיהיה על המגרש 5 זרים תותחים + 3 שחקנים ישראלים בכירים, ועוד 14 שחקנים ממחלקת הנוער - זה יראה במקרה הכי גרוע אותו דבר, ובמקרה הטוב מכבי תשחט את הליגה ותצליח באירופה, גם אם בשנה הראשונה זה לא יילך.

2. EuropeGuy Member

ומי קבע שאותם ישראלים יקבלו הון תועפות? מדיניות הרכש של ג'ורדי, לפיה הכי חשוב זה שחקנים ישראלים טובים (מה גם שבתביעת עין לשחקנים ישראלים הוא לא ממש פוגע לדעתי).

3. סמואל אטו Member

יש לך 4 העפלות ב-20 שנה. זה לא רחוק מבר השגה, זה על סף הבלתי אפשרי.
    שוב, אתה מדבר באוויר.
    מאיפה אתה יודע מה הלו״ז של קרוייף?
    מאיפה אתה יודע איך ההכנה שלהם אמורה להיראות?
    את. טוען של גולדהאר נמאס, אני יכול להגיד שגולדהאר מאושר עד הגג.
    אין לך בסיס לטענות האלה.

אתה מסתכל על מה שמכבי עשתה ומחפש את הרע, אבל בשורה התחתונה הם שם שנתיים ובאחת מהם היא הגיעה ל-32 האחרונות. זו הצלחה, נקודה.
    אף קבוצה ישראלית מלבד עונת הקסם של הפועל תל-אביב לא הצליחה באירופה תוך כדי הגרלות קשות, אז לגמד את ההישג של מכבי זה טיפשי.

אני כבר רואה לאיפה הדיון הזה הולך.
    אתה מעדיף להיכנס לעניינים אישיים(״ההטפה המאוסה של ג׳ורדי״), מאשר להתייחס לרעיון ועובדות כלליות.

4. Turgi Guest

חייב לציין שאני מסכים עם האירופאי.
    יש תחושה של זלזול ומיצוי. אם ג׳ורדי חושב שהקבוצה צריכה חיזוק, החיזוק היה צריך להיות פה לפני עשרה ימים.
    אם ג׳ורדי לא חושב שצריך חיזוק, אבוי לנו.

5. עידן444 Member

אני לא מבין משהו לגבי ההתנהלות הכלכלית במכבי ת״א.
    מצד אחד אני מקבל את הרושם שג׳ורדי רוצה להביא חיזוק אך גם נתקל בקושי גדול להביא זרים איכותיים וגם נתקל בדרישות לא הגיוניות לגבי שחקנים ישראלים. מצד שני יש כל מיני רחשים שהוא רוצה להתחזק וגולדהאר לא משחרר.
    אני חשבתי שהשיטה היא שונה לגמרי- ג׳ורדי מקבל תקציב(מכובד לכל הדעות הכל ביחס לשוק הישראלי, מקביל לקבוצות מהדרג הבינוני באירופה) ואיתו הוא צריך להתנהל ולהחליט איך הוא מחלק את העוגה. כלומר, הוא יודע בדיוק כמה כסף יש לו אז למה בעצם הוא צריך הסכמה של גולדהאר?

6. סמואל אטו Member

7. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

@סמואל אטו, הקונספציה של קרויף ברורה לכל והוא חזר עליה מספר פעמים. לדוגמא: "אני נגד השקעה גדולה בזרים ואני חושב שעדיף למועדון להשקיע בשחקנים הישראלים הטובים ביותר, כי זה ביתם, הם מכירים את המנטליות, הם גדלו כאן וזה מתאים יותר" (מאי '14); "הדבר הראשון שחשבתי עליו כמנהל ספורטיבי במכבי הוא שאני חייב לשפר את רמת הזרים. נכון, אנחנו יכולים להחתים רק חמישה זרים לסגל של 20–25 שחקנים, אבל יש 11 שחקנים בהרכב, ואם אשפר את הזרים שלי ב־100% אשפר כמעט 50% מההרכב שלי ב־100%. אבל אחרי שלמדתי את הסטטיסטיקות, שיניתי את דעתי. הן הראו לי שלא הזרים הכי מוכשרים מצליחים בישראל, אלא השחקנים עם המנטליות הנכונה. הקשוחים ואלו שעובדים קשה, ואלו שיכולים להתמודד עם המציאות הביטחונית כאן, הם שיצליחו בישראל. אז הפילוסופיה שלי השתנתה. וגם האסטרטגיה השתנתה. הרעיון עכשיו הוא להביא את השחקנים הישראלים הכי טובים לקבוצה, כדי שהם יהיו המובילים. הזרים לא יהיו שחקנים מובילים אלא דווקא שחקנים עם מנטליות נכונה" (יוני '15); "כפי שאפשר לראות, אני לא רוכש שחקנים צעירים זרים. צריך זרים מבוגרים. כאלו שיעזרו בפיתוח שחקנים צעירים. אני צריך מישהו זר שיסביר לשחקנים הישראלים מה זו מקצוענות, וגם שיהיה שם עבור השחקן הצעיר וילמד אותו דברים מאוד ספציפיים כמו למה למסור, למי ומתי. הניסיון הזה יעזור לפתח שחקנים צעירים" (מאי '13). זאת ועוד.
    אני לא מקבל כלל את ההנחה לפיה 'יש מקום לזר אחד בלבד', זו לא נקודת הפתיחה של קרויף. יש מקום לחמישה. נותר מקום לזר אחד בלבד לאחר שקרויף החליט לחדש את החוזים של מיטרוביץ', קולינאס וקרלוס הבינוניים ו-וויתר על האפשרות - כנראה הריאלית היחידה שעומדת בפניו - לשפר את הקבוצה משמעותית. אז בין השורות והקונספציות על זרים לא משמעותיים וישראלים שלא שווים את הכסף מכבי נחלשת באופן הדרגתי ויציב כמעט בכל חלון העברות מאז 2013. אני גם לא מקבל את השאננות לפיה אפשר לחכות עם החיזוק: העונה שלך מתחילה בסוף יולי, תכין את הקבוצה לסוף יולי. יוקאנוביץ' אמר זאת בעצמו, אני לא מבין את הצורך שלך לעמוד אחרון על החומה ולסנגר על קרויף.

כתבתי בבירור ששחקני הסגל אינם משמעותיים בהתמודדות מול המלטזים (שאותם צריך לעבור בכל מצב ובכל מקום) אלא ליכולת של הקבוצה לצלוח את פתיחת העונה הקשה שעומדת בפניה. כרגע, שבועיים לפני שנצא לדרך באמת עם לו"ז רצחני של סיבוב שלישי-פלייאוף-טוטו-סופר קאפ-ליגה-שלב בתים, נמצאים בסגל 17 שחקנים. ראדי, אייבינדר, מרגוליס, ברק לוי, פריצה וייני אינם השחקנים שיעלו את הקבוצה מדרגה ביחס להתמודדות במוקדמות האלופות אך הם בהחלט שחקנים שמסוגלים לשאת בחלק מהמעמסה ולאפשר להרכב הבכיר להגיע מוכן להתמודדויות החשובות ללא התשה מיותרת בגביע הטוטו. כרגע, וצריכים להגיע 5-6 שחקנים בשבועיים הקרובים כדי שזה ישתנה, ההרכב הראשון (והיחיד) הולך להישחק.

במקום להסתכל על 4 ב-20 אני מעדיף להתסכל על ארבעת השנים האחרונות לפני השושלת של מכבי בהן התמודדו אלופות ישראליות - פחות טובות ממכבי, למעט הפועל של 2010 - על הזכות להשתתף בשלב הבתים: 2 העפלות, הדחה בפנדלים והדחה מאוחרת של קרית שמונה. זה אולי לא מבטיח כלום, אבל אם אני אלופה ישראלית, אני אוהב את הסיכויים שלי. הם לכל הפחות שווים את המאמץ שבלנסות להיות הכי טוב שאתה יכול. כרגע, שנה שניה ברציפות, זה אפילו לא קרוב.

EuropeGuy ו-אלעד אוהבים את זה.
  8. Telkiyski Member

עוד חרטוט של קרויף, כל "פילוסופיית" ה"בונה על ישראלים" הזו שלו.
    הרי הוא בעצמו בכה לא פעם ולא פעמיים על זה שבשיראל ניתן להחתיפ רק חמישה זרים, בניגוד להרבה מקומות אחרים שבהם אין הגבלת זרים (קפריסין למשל). הוא בעצמו טען שהזרים הם 5/11 ושזה משמעותי. פתאום בונה לי על ישראלים.

הוא פשוט נכשל עד עכשיו בכמעט כל הזרים שהביא (וגם אלה שהצליח איתם, חצי מהם שיחקו קודם בהפועל, כמו שהוא אוהב, ככה שזה גם לא שהוא "גילה" או "מצא" אותם הגאון), אז נוח לו להגיד שהוא בונה על ישראלים. שום אסטרטגיה ושום נעליים.
    הדרך הכי קלה ונוחה עבורו בזירה המקומית היא לפתות את הישראלים הבכירים עם הכסף הבלתי נגמר ולבנות סגל בלתי מנוצח בישראל.

והתקשורת פה כמובן אוכלת את החרטוטים האלה בסגידה המתמשכת ל"ג'ורדי" ול"פילוסופיות" וה"אסטרטגיות" קתלק שלו.

אם זה לא היה נשמע דבילי הוא גם היה מחרטט את התקשורת פה שיש לו "פילוסופייה" של להחליף מאמן כל שנה, להביא אותו שבועיים לפני המשחק הראשון באירופה ועוד.

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/15
  9. סמואל אטו Member

הכל טוב ויפה.
    זה לא משנה במאום את העובדה שאין לך מושג איך הוא באמת עובד, איך הוא מחפש שחקנים, איך הוא בונה את הסגל, מה ההשפעה של גולדהאר על בניית הסגל ובחירת השחקנים.
    יוקאנוביץ׳ יכול להגיד מה שהוא רוצה, אבל הוא עובד תחת קרוייף, וקרוייף עובד עם הלו״ז שלו. יכול להיות שהוא טועה ויכול להיות שלא. שנינו לא מבינים מה באמת קורה מאחורי הקלעים לכן זה הכל ניחושים.
    אתה חושב שהוא צריך לסגור את הסגל עד יולי, ומנגד אני יכול לטעון שאם הוא היה סוגר את הסגל עד סוף יולי אז החלוץ הכי בכיר שמכבי הייתה יכולה להחתים זה את מוחמד גאדיר( מעניין מה הייתם אומרים אם הוא היה חותם במכבי ושבוע אחרי דאבור ו/או תמוז היו חותמים בהפועל/חיפה/ב״ש).
    אני לא מסנגר על קרוייף ויכול מאוד להיות שצורת העבודה שלו לא טובה כמו שאתה אומר, אני פשוט לא מקבל את ההיגיון מאחורי מה שאתה אומר.
    אתה מבטל בהינף יד המון גורמים משפיעים וידע שאין לך כדי לתמוך בטענה שלך.

פאבלו, אוחיון;
    שפונגין;
    טב״ח, גארסיה;
    טיבי;
    בן-הרוש , זיו;
    אלברמן, פרץ;
    איגיבור, מיטרוביץ׳;
    זהבי, ורמוט;
    מיכה, יצחקי;
    טב״ח בן-בסט;
    בדש;

אני סופר 19, כשחסרים לך רק 2( 3 אם אתה ממש לחוץ).

למה לא, לך ביותר גדול, תיקח רק את עונת 2011, והופ יש לך 1 מ-1 100% הצלחה לישראליות בהעפלה לליגת האלופות.

לא רציני בכלל התשובה הזאת.

10. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

העונה של מכבי התחילה ביום שלישי. בעוד פחות משבועיים היא תיכנס להילוך גבוה במיוחד והקבוצה לא מוכנה. אתה יכול לסנגר, לשער, להמציא, לרכך אבל השורה התחתונה בוהקת מתמיד. את השאר כתבתי לך בפרטי.

בנוגע לסגל, אכן פספסתי את דור פרץ. אם מכבי תלך לעונה עמוסה במיוחד עם שוער לא יציב בן 37 וגיבוי בדמות ילד בן 17 זו תהיה בדיחה עצובה.

לא לחינם אני מתייחס להישגי האלופות הישראליות במוקדמות מאז 2009. אני בטוח שעם קצת מחשבה וקצת ויקיפדיה תוכל להבין זאת גם אתה.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא בונה על ישראלים בעקבות אותם חוקי זרים, לא כי הוא חושב שזה טוב ואידאלי.
    אני מעריך שגם הבנת את זה מלכתחילה.

12. Raulito Madridista

- ביקורת בעילום שם על המאמן? וגם על ג'ורדי עצמו? הדלפות לתקשורת? ייתכן שזה קורה בממלכה של ג'ורדי ועוד אחרי הפסד אחד בלבד? אולי אנחנו הוזים.
    " אחרי המשחק הייתה ביקורת כלפי יוקאנוביץ', שבדיוק כמו קרויף לא שוחח עם השחקנים לאחר ההפסד. "לא תרגלנו את השיטה שהוא עלה לשחק במלטה לאורך כל המחנה, למעט בימים שלפני המשחק", אמרו שחקנים בקבוצה. "המאמן שלנו לא הגיע מוכן, כנראה שהוא לא העריך נכון את החוזק של המלטזים. הם לא כאלו גרועים, זו לא איזה קבוצה דייגים או משהו כזה. אחרי הכניסה של בן-הרוש, שאיבד כל כדור בערך, נהיה בכלל בלגן במגרש. עובדה שבמחצית השנייה הם היו הרבה יותר טובים מאיתנו".

- שער מוסף הספורט של ידיעות אחרונות מוקדש לכתב הבוררות של בן רייכרט. תמונה ענקית, משפטים מהדהדים וכתבה שלמה של הרבה מאוד מילים עם תיאור מאוד מפורט. קצת נסחפו שם, וגם בן נסחף כשהוא מדבר על כך שמכבי השתמשה בו כחפץ. מצד שני, העיסקה כבר נחתמה עוד לפני שדיברו איתו ואיימו עליו שהוא יישב ביציע אם ייסרב וכמובן שלא מדובר במעבר רגיל. מה ציפו, שהאוהדים יקבלו אותו בחזרה אחרי שהושאל להפועל?

- אחיו של מונאס דאבור אומר ל-Ynet שהחלוץ לא יחזור למכבי לאחר שהחליט להישאר בשוויץ ועידכן אותו בכך. נכתב שטוטו תמוז הוא אופצייה ב' של מכבי ת"א שתפנה אליו במידה וניסיון נוסף מול דאבור ייכשל.

13. סמואל אטו Member

מבין, בטח מבין.
    זו אחלה הקלה שאתה עושה לתיאוריה שלך.
    שינוי צורת שלבי המוקדמות לא הפכה את ההעפלה לקלה, היא הפכה מבלתי אפשרית ל- קשה מאוד. והיא לא הפכה את השחקן הישראלי ליותר טוב ממה שהוא.

14. alexshw Member

קודם כל גם לפני זה היא הייתה אפשרית וזה כן הקל בצורה משמעותית עבור אלופה ישראלית

15. סמואל אטו Member

היו הגרלות שקיבלת בהם את ברצלונה, צ׳לסי, ליברפול, בנפיקה ליסבון, ספורטינג ליסבון וולנסיה.
    אם זה נקרא אפשרי, אז סבבה.

אל תתן לי עכשיו את הדוגמאות של זלצבורג או גראסהופרס, אלה היוצאים מן הכלל.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.