מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

@סמואל אטו, מה כל כך מזלזל בלטעון שקבוצה שהתקציב שלה הוא אולי הגדול בהיסטוריה של הליגה צריכה לאתגר את עצמה קצת מעבר לזכיות חוזרות ונישנות באליפויות שהסוף שלהן ידוע מראש בגלל פער תקציבי אסטרונומי? איך קשורים כאן ריאל וברצלונה, יש 100 מועדונים שנלחמים על מקום קבע בדרגים 3 ו-4 באירופה, זהו היעד הריאלי של מכבי וכל עוד הריגוש המרכזי שלה יהיה על ידי אליפויות בליגה החלשה שלנו, אין לי מה לאמר.

@DRORIKO, אני לא אוהד מכבי, אני אוהד כדורגל ישראלי נייטרלי. מיטרוביץ' הוא אפס חסר כישרון שבזכות פוקסים פעם ב15 מחזורים מבעיטה של 30 מטר (מזכיר לי את אנדלובו בקטע הזה של המזל), ממשיכים לבלבל בשכל על כמה שהוא טוב. הכי תיסכל אותי שברקוביץ' טען שהוא שחקן חכם (אחרי הפעולה היחידה הנורמלית שלו אתמול), גם בוריס גלפנד חכם אבל פנה לשח-מט. אגב, שאר השחקנים שהזכרת לא חפים מאשמה, אבל במבחן לאורך זמן הציגו יעילות גבוהה יותר ממיטרוביץ', וצריך לזכור שהשוק הישראלי ממילא חלש ותפקידו של זר לשדרג, לא להיות שווה ערך. מה ג'ורדי רצה להביא או לא רצה פחות מעניין, עובדתית העונה האירופית של מכבי כבר החלה כשהסגל אפילו חלש יותר מבשנה שעברה.

2. DRORIKO Member

במה הוא יותר חלש? בזה ששחררו את ייני?

מה תגיד אם מכבי תעבור את המלטזים ותביא את דאבור/חלוץ תותח אחר?

3. EuropeGuy Member

הוא נחלש כי מאמן חדש דורש זמן התאקלמות למערכת, ואירופה כבר החלה. הוא נחלש כי שרן ייני (בינוני עד כמה שהיה) היה חלק חברתי ומקצועי משטף של קבוצה. הוא נחלש כי יש שחקנים במכבי (כמו אלברמן) שלא נהיים טובים יותר עם השנים. אבל כשאני מדבר על נחלש אני בעיקר רוצה להדגיש את האבסורד, שבמקום להתחזק משמעותית, אפשר לדבר על היחלשות כלשהי. זה הכישלון של ג'ורדי.

מה אני אגיד? אגיד שזה מאוחר מאוד. אולי מאוחר מדי. ומעט מדי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/15
  4. DRORIKO Member

אני לא חושב שמכבי תודח נגד המלטזים אבל אם היא תודח זה מה שנקרא פאשלה לא מתוכננת,וג'ורדי בכל אופן בונה את הקבוצה לסיבובים הבאים. חבל שמכבי לא גמרה את המשחק במחצית הראשונה.

5. סמואל אטו Member

כי לא צריך להיות שום קשר אם התקציב גדול או גדול יותר כדי לקבוע את חשיבות הזכייה באליפות.
    גם בתקציב של 500 מיליון זה תמיד בא לפני אירופה. אתה לא במצב שאתה יכול להגיד לעצמך שאתה מפנה משאבים לאירופה על חשבון הליגה, כי חוסר הצלחה בליגה יכול לרסק אותך וכל זה כשאין לך הבטחה להצלחה באירופה.
    כל עוד אתה בליגה חלשה כמו הישראלית עם כרטיס אחד בלבד למוק׳ ליגת האלופות אין לך שום זכות לזלזל באליפות, ולא משנה מה התקציב שלך.

כל קבוצה רוצה להצליח גם באירופה, גם קבוצה מהליגה הלאומית שזכתה בגביע, אז מה? זה אומר שהיא צריכה לזלז בליגה הלאומית? לא לחשוב על עלייה לליגת העל?

ובאופן מקצועי, מכבי פשוט לא נמצאת במצב הזה שהיא יכולה להסתכל על ליגת האלופות בגובה העיניים, הם יכולים לחלום כמו שקרוייף אומר, אבל אי העפלה זה לא מטרה ריאלית שכישלון להשיג אותה זה כישלון קולוסאלי.

איזו הגזמה.
    איך אפשר להגיד על אחד המצטיינים של מכבי בעונה שעברה שהוא ״אפס״?

ואיך העובדה ששחקן כזה נמצא בסגל מסתדר עם הציפיות הלא ריאליות שלך?
    מצד אחד יש להם ״אפס״ בהרכב ומצד שני זה מספיק בשביל הבתים של ליגת האלופות ?

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת?
    לאורך כל ה 3 שנים האלה הדבר אולי שהכי הרשים אותי אצל ג'ורדי זה תמיד הרצון לשאוף ליותר. הקבוצה זכתה באליפות ב 5 נקודות? אני אחזק אותה יותר כדי להגדיל ל 10. היא לקחה ב 10 ? אני אחפש איפה אפשר לשפר כדי להגדיל ל 15. מן רעב כזה שלשחר לדוגמא כבר מזמן אין. אבל פתאום השנה זה נראה שהמגמה השתנתה. כאילו עברו ל "לקחנו אליפות כבר 3 פעמים, כשבעונה האחרונה לקחנו טראבל, אז למה לשנות?" אבל זה לא עובד ככה. בטח שלא כשרוצים להצליח באירופה. אז בסוף יחתימו את דאבור וריקן אחרי שהקבוצה תודח מאירופה. נו, כל הכבוד?

7. EuropeGuy Member

@סמואל אטו, אבל גם כשחולמים צריכים לבצע פעולות שיותירו איזשהו סיכוי שהוא יתממש. אני מתקשה להבין את ההיגיון בלייחס חשיבות להשגת מקום במוקדמות ליגת האלופות על ידי לקיחת אליפות, כשבפועל כשמכבי מגיעה למסגרת הזו היא לא עושה שום מאמץ להצליח שם, מתוך הטענה שמה שחשוב זה בעיקר הליגה. היערכות נכונה לאירופה לא רק שלא מראה על זילזול בליגה, להיפך, היא תעשה אותך טוב יותר לשתי המסגרות.

בקשר להגדרה כישלון, מאוד תלוי ביריבה. כשמכבי הודחה מול באזל זה לא היה כישלון, אבל ההופעות מול מאריבור, אסטרס טריפוליס ואתמול מול היברניאנס בהחלט מצביעות על מגמה של מועדון שלא מכין את עצמו טוב לאירופה.

מיטרוביץ' בטח שלא היה מצטיין בעיני, ואם היה אחד הטובים במכבי זו תעודת עניות לליגה שלנו, שבינתיים במבחנים מול קבוצות אירופאיות לא מראה שהיא מי יודע כמה. אולי לא הבנת אותי נכון, אני טוען ששחקנים חלשים כמו מיטרוביץ' לא יספיקו לליגת האלופות. אולי המספר אפס היה קצת קיצוני מדי. 4 מתוך 10 הולם יותר.

8. alexshw Member

מי אמר שג'ורדי לא רוצה? אולי מיץ' לא משחרר לו כרגע כסף

9. EuropeGuy Member

ואולי ג'ורדי פשוט חסר מושג בהבאת שחקנים. זה הרי כבר הוכיח את עצמו הרבה יותר מהנכונות של מיץ' לשחרר כסף.

oranfu, Civil ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  10. סמואל אטו Member

לא בהכרח.
    אפשר לחלום עם אותו סגל בדיוק.
    למעשה זה גם המתכון להצלחה באירופה. המשכיות.

אתה לוקח קבוצה שיש לה רק שני קמפיינים באירופה ומנסה לפתח מתוך זה תיאוריה שלמה על איך המערכת עובדת וקובע חדש משמעית כישלון וחוסר מושג.
    אתה לא חושב שזה קצת נמהר? צריך דגימה הרבה יותר גדולה מזו כדי לבחון את הדברים.

לא מסכים לגבי מיטרוביץ׳, שחקן מצויין.

11. EuropeGuy Member

גם אלופת מלטה יכולה לחלום, העניין הוא שאנחנו מדברים בסופו של דבר על משהו שהוא בר הישג (העפלה לליגת האלופות). ודברים כמו היערכות מהירה עם רכש, והכנה של הסגל בשלב מוקדם זה בד"כ מה שיעשה את ההבדל בשלבים המוקדמים של אירופה, שבהם יש הרבה מפגשים שאחוזי ההצלחה שם הם 50-50. כאן מכבי מאוד לוקה. שוב, אני לא מדבר על אי ההישגים שלה כמו שאני מדבר על ההיערכות. גם אם מכבי איכשהו תעפיל השנה לליגת האלופות זה לא אומר שהיא פעלה נכון בכל מה שקשור להכנה לאירופה. זה לא נמהר כי יש כאן מגמה.

מיטרוביץ' שחקן לא רע לליגה אבל יפסיד בכמעט כל מאץ' אפ מול קבוצה בדרג של מכבי ומעלה באירופה.

12. סמואל אטו Member

קודם כל, זה רחוק מאוד מלהיות בר השגה, ובשביל להפוך אותו לבר השגה מכבי צריכה לצבור ניסיון ודירוג, אלה דברים שלוקח להם שנים.
    בעניין ההיערכות, יכול להיות שאתה צודק והיערכות מוקדמת תביא לקבוצה טובה יותר מוקדם יותר, אבל שוב אנחנו נכנסים כאן לטריטוריה לא מוכרת( אילו אופציות יש, באיזה מחירים, האם שווה להתפשר על שחקן פחות טוב) שאנחנו לא באמת יכולים לנהל דיון שלם עליו. אפשר לטעון, למשל, שליגת האלופות לא מעניינת את קרוייף וההיערכות שלו היא לליגה, לכן הוא עומד בלו״ז שהוא קבע לעצמו.
    חוץ מזה, הסגל של מכבי כרגע לא יקבל שיפור משמעותי מאף שחקן יגיע, כך שכל מבחן שהם יקבלו הם יצטרכו לעבור אותו עם אותה רמה שהם מציגים כיום. ומקרי העבר מלמדים שיש רק 2 דברים משותפים לקבוצות שהעפילו לבתים - המשכיות של הסגל והגרלה טובה.

בן-אדם, איזו מגמה אתה יכול לראות בשתי קמפיינים באירופה? (באחד מהם הם הצליחו מעבר לציפיות)
    זה פשוט לא רציני.

מיטרוביץ׳ היה שחקן הרכב כשמכבי העפילו ל-32 האחרונות בליגה האירופית. הוא הוכיח את עצמו.

13. EuropeGuy Member

זה ממש לא רחוק מלהיות בר השגה. אל תיפול למלכודת הורדת הציפיות של ג'ורדי. יש למכבי סיכוי טוב להתמודד עד שלב הבתים מול קבוצות שוות ערך אליה. אף אחד לא יכעס עליהם אם יודחו מול קבוצות כמו זלצבורג (שעד לפני כמה זמן קבוצות ישראליות אכלו אותה בלי מלח) ובאזל, אבל רוב הקבוצות בשלב המוקדמות לא ברמה הזו. לא אולי, אריאל, הכנה והיערכות מוקדמת יותר בוודאות היו עוזרים. אין מנהל מקצועי שאין לו התלבטויות, אבל הכישרוניים מוצאים פתרונות וחסרי המושג משתמשים בתירוצים למה לא הלך. אני לא אופתע אם למיץ' מתחיל להמאס מהתנהלות הרכש הגרועה של ג'ורדי.

המגמה שאני רואה היא ההופעות המביכות של מכבי באירופה והצורה שבה היא מתמודדת, מקצועית, במסגרת הזו. היא הודחה מול באזל אחרי פיגור 3:0 בבית ו1:0 איום ונורא בחוץ, ונמנעה ממפגש מול פאוק סלוניקי בדרך לליגה האירופית, היא גברה על קבוצות תחתית מהליגה הגרמנית והצרפתית בתקופת שפל שלהן (רק לאחר מכן באותה עונה השתפרו) כשכלל לא התעניינו במפעל, היא הודחה מול מאריבור הבינונית, היא הודחה מול אסטרס החלשה וחסרת הניסיון האירופי והיא הפסידה לאלופת מלטה, מהליגות החלשות בעולם. אם יש מקום שבו מכבי באמת מאכזבת אותי, זה בהופעות שלה באירופה. הגישה המזלזלת, ההכנה היהירה של ג'ורדי וההטפה המאוסה שלו על כמה שאירופה פחות חשובה, והכי מתסכל זה העמידה המקצועית במקום מאז תקופת אוסקר. זה הרי לא שהיא הפכה אז לברצלונה ומשם אין לאן להתקדם.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו נעמיד דברים על דיוקם:
    התקציב של מכבי הוא לא אולי הכי גבוה בהיסטוריה, הוא לא הכי גבוה בהיסטוריה. בית"ר של גאידמק היתה עם סכום שנע בין 50-100 מיליון שקל יותר. אבל מה זה משנה התקציב? גם אם התקציב של מכבי היה 25 מיליון שקל, היתה הצדקה להפסיד לקבוצה ממלטה? וואלה אם היברניאנס הזאת היתה בגרף התקדמות, הייתי אומר אוקיי, תשמעו, הם מתקדמים בצורה יפה, הכדורגל הישראלי עומד במקום, מסכים.
    אין שום סיבה, נראית לעין שמכבי תפסיד לאלופת מלטה.

בסופו של דבר, צריכים לזכור: את מכבי ישפטו, לא על הפסד מול אלופת מלטה, אלא מה היא תעשה בסופו של דבר באירופה. אם היא תעבור את השלב הזה, ואיכשהו, למרות שעם איך שהיא נראית עכשיו זה לא יקרה, היא תגיע לשלב הפלייאוף, אף אחד לא יזכור לה את ההפסד הזה, זה עוד יותר יראה מצחיק אם היא עוד תגיע לליגת האלופות בקונסטלציה מסוימת. באירופה, זה לא משנה אם אתה מפסיד לסנטה קולומה, אם אתה מפסיד להיברניאנס, אקראנאס, ואדוז, בודו גלימט, מנצ'סטר יונייטד, אינטר, מילאן, ריאל מדריד - נכון זה לא נעים, אבל באירופה שופטים אותך אם אתה עובר שלב או מודח. להפסיד 2:1 לאלופת מלטה ולהפסיד לריאל מדריד 2:1 זה אותו דבר בשורה התחתונה. לא מקבלים נקודות בונוס יותר אם אתה מנצח קבוצה יותר בכירה ממך ואתה לא מאבד נקודות אם אתה מפסיד לאלופת מלטה.

מכבי לא צריכה לחפש 0:1, מכבי צריכה לעלות. גם אם קבוצת הנוער של מכבי תשחק בשבוע הבא בבלומפילד, היא צריכה לעלות. חד וחלק. אין שום סיבה ששחקני מכבי יראו אפאתיים, אבל בואו נשים את הדברים על השולחן: כאשר שחקן יודע שהוא נשאר, שהוא ישחק, שהקבוצה לא עושה שינויים שנה אחר שנה, כמעט כלום, הוא אדיש, למה שהם ירוצו? איפה יהיה להם דרייב? איזה דרייב יהיה לאדון עומרי בן הרוש אם הוא ממשיך לשחק בהרכב כשהוא יודע שהמחליף שלו זה פאקינג יואב זיו? איזה דרייב יהיה לאדון קרלוס גארסיה כאשר הוא משחק לצד טל בן חיים ואיתן טיבי? ועוד אחרי שנה חלשה שלו. גילי ורמוט הוא אכזבה עצומה, ועדן בן בסט הוא בושה וחרפה, ואם הוא פותח אתמול ומחמיץ מול שער ריק, ומכבי לא סוגרת את המחצית הזאת ב-2-3 אז הוא צריך ללכת הביתה, לא מחר, כבר אחרי המשחק, לקבל שחרור. אני לא צריך שחקן שאפילו ברמה כזאת לא יודע לתת גול עם השפיץ של הנעל אחרי שנה שבה הוא תוסכל וקיבל בקיץ הזה את כל החיזוקים שהיה צריך!

הכתובת הזאת נמצאת אצל בן אדם אחד: לא ג'ורדי, לא סלבישה, אלא מיץ' גולדהר. נכון ג'ורדי הוא המנהל המקצועי, אבל מי שבסופו של דבר מחליט זה מיץ' גולדהר. אם גולדהר יושב 3 שעות לפני גמר הגביע ומדבר על כך שהעונה של מכבי ת"א היא חסרה עם אירופה, ונותן לג'ורדי צ'אנס נוסף ולא פותח את פנקסי השיקים, עבור שחקנים זרים הוא אשם, במיוחד כאשר ברור לכל, שהם האקס פקטור שמשדרג קבוצה ומרים אותה, במיוחד עם האכזבה משנה שעברה, אז מה לנו לצפות שהישראלים נראים כמו שהם נראים אחרי 3 שנים. כמה כבר ג'ורדי יכול לשפר את הקבוצה בישראלים? מי ישראלי מצוין שלא נמצא במכבי כיום ואפשר להביא אותו? דסה ואזולאי? למה צריך לממן את אדון אלי טביב ולרפד לו את הארנק כאילו הוא מחזיק את צמד הכוכבים של סאות'המפטון? מי שיושב במסיבת עיתונאים ומכריז שהעונה לא מושלמת ולא עושה צעדים בשביל לשנות את זה במשך קיץ שלם, לא יכול לבוא ולהפיל את האשמה על המאמן שלו ולא על המנהל המקצועי, אם מכבי מוכנה להשקיע על מואנס דאבור בין 1 ל-1.5 מיליון יורו ולתת לו שכר של 400 אלף יורו, היא יכולה להשקיע את זה גם על זרים, וזרים טובים שנרכשים בסכום כזה אם משכורת בהחלט יכולים להגיע לשחק פה, בטח אם הם ממזרח אירופה. ג'ורדי אשם בדבר אחד בלבד, אם אתה נשאר, ואתה לא רוצה לגמור את עצמך אחרי שנה שעברה, הוא היה צריך לתת אולטימטום לשינוי.

ועדיין, מכבי ת"א הקבוצה הכי טובה בארץ, ביי פאר, גם עכשיו, אבל לפעמים, זה לא עניין של תקציב, זה עניין של התנהלות, וכל ההתנהלות של מכבי בשני הקיצים האחרונים, הוא כישלון אחד גדול, וזה לא משנה אם מכבי בכלל תגיע לליגת האלופות או לא, כי מי שחושב שקבוצה צריכה להתנהל כמו שמכבי מתנהלת בקיץ הנוכחי אחרי שכל הבעיות ידועות, כבר שנה, לפחות, וזה תקין, אז יש לו בעיה בתפיסה. זה ממש לא משנה אם מכבי תעבור את היברניאנס או לא, כשהכל מסביב מתנהל ביהיה בסדר, אז ככה גם נראה המשחק בסופו של דבר.

ואף מילה על המערך שעלה איתו המאמן, זה ממש לא רלוונטי, גם אם הוא היה עולה עם 0 שחקנים בהגנה, מכבי צריכה היתה לנצח.

15. EuropeGuy Member

עומר אני מסכים איתך בהכל מלבד בתפיסה מי האשם. אתה רוצה שגולדהאר יהיה עם מכבי כמו יענלה שחר עם מכבי חיפה? הרי זה מה שטוב אצלו, שהוא הבעלים הישראלי הראשון בהיסטוריה שלא מתערב ומעניק סמכות מקצועית בלעדית למנהל מקצועי. אם יש כישלון כלשהו, הוא כולו של ג'ורדי שלא ניהל מספיק טוב את התקציב האדיר שקיבל ממיץ'.

מצב נושא:
הנושא נעול.