מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחזק את הקבוצה בזרים טובים יותר/משלם מחיר יקר עבור ישראלים זמינים/לא משחרר שחקני סגל משמעותיים לפני שהגיע תחליף.

2. alexshw Member

העניין בזרים, שם צריך היה לבוא ריענון. כי מבחינת ישראלים מכבי ת"א מחזיקה בסגל ישראלים שכל אחד יחלום להחזיק.
    ושוב אין פה תירוץ לבזיון אתמול. כל קבוצה מליגת העל אמורה לנצח שם. בטח קבוצה עם סגל שלכם.
    ועד היום לא הבנתי איזה שחקן חשוב שיחררתם? אולי ראדי שגם הוא ביכולת ירודה בעונה אחרונה.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ייני, פריצה, אייבינדר, מרגוליס וברק לוי עזבו.

4. alexshw Member

נו אז מה? 4 האחרונים לא בתוכניות.
    ייני שחקן בינוני טיפוסי חסר כישרון שרוכב על קבוצה מצוינת שרצה מספר שנים.

5. סמואל אטו Member

ואני הייתי מחתים את הזרים הכי טובים שיכולתי למצוא והישראלים הכי טובים בשוק ומשלם סכומים גבוהים על שחקנים.
    נו באמת...

מצטער, זה בלתי אפשרי לקחת תשובה כזאת ברצינות.
    אתה לא מודע לדברים שהולכים מאחורי הקלעים במכבי. תקציב, תנאים, הגבלות.

אולי גולדהאר לא מעוניין לשלם על כרטיסי שחקן של זרים? אולי גולדהאר הציב תקרה מסויימת לרכישת כרטיסי שחקן של ישראלים מסויימים? איזה זרים היית מביא, יש לך שמות של שחקנים שאתה מכיר שהיו מגיעים לישראל?
    מי אמר שהזרים החדשים היו מצליחים יותר מהישנים?

אתה זורק פה כמה משפטים לאוויר שלא מחזיקים מים.

6. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאני מודע יותר ממך למה שהולך מאחורי הקלעים במכבי ולחוסר שביעות הרצון מהקיץ הנוכחי. תן לי קצת קרדיט. ואם תבחר שלא, אתה יכול לתת קרדיט למאמן הקבוצה שאמר דברים ברורים מאוד במסיבת העיתונאים ביום ראשון.

אני חושב שהקונספציות של קרויף לגבי יכולתן של קבוצות ישראליות להתחזק מציבה את תקרת הזכוכית של מכבי נמוך למדי. אז זרים טובים באמת לא יגיע (השאלה האם זרים אחרים *בהכרח* יהיו טובים יותר היא לא רלוונטית. אם הנוכחיים לא טובים מספיק - והם לא - תביא אחרים. זה התפקיד שלך), ישראלים טובים באמת יעדיפו את אמצע הטבלה האוסטרית, על ישראלים אחרים דורשים יותר מדי כסף... אז מה נשאר? ואם לא נשאר, אל תשחרר שישה שחקני סגל שאין להם תחליף. הרי המשחק אתמול לא באמת מעניין. אוגוסט-ספטמבר, בהם נשחק פעמיים בשבוע (כולל שלושת המשחקים הכי קשים שלליגה המקומית יש להציע, שלבי מוקדמות באירופה ובתקווה גם שלב בתים) עם סגל שכרגע מונה 17 שחקנים, זה מעניין.

אלעד ו-שי אוהבים את זה.
  7. Telkiyski Member

למה ציפיתם? להפועל כבר אין כוכבים שקרויף יכול לקחת.
    בכל עונותיו של קרויף במכבי בכל רגע נתון היה לו איזה כוכב של הפועל שהיה מאוד רוצה לקחת, ו"לעשות לכולם בית ספר".
    עכשיו, כשכבר אין להפועל שום כוכב ישראלי יוצא דופן, פתאום מסתבר שהג'נטלמן לא ממש יודע מה לעשות עם עצמו.

טוב אולי בינואר הוא יביא את בומבה או משהו, ויהיה "המנצח הגדול של ינואר".

אגב תפיסת ה"שחור או לבן" הזו בישראל ממש משעשעת.
    הרי אם מכבי היו מנצחים אתמול 4-0 כולם היו אומרים "חשבתם שקרויף לא חיזק? הוא גם ידע למה! שוב ג'ורדי השתיק את המבקרים!!"
    וזה בדיוק מה שיכתבו אם הם יעלו.

8. סמואל אטו Member

לתת לך קרדיט על מה? אלא אם כן אתה רוצה לספר לנו שאתה חלק מהמערך המקצועי במכבי, על מה אני אמור לתת לך קרדיט?

אילו קונספציות יש לקרוייף? שהוא מעדיף להחזיק סגל רחב של ישראלים טובים על ישראלים בינוניים ו-5 זרים יקרים? מה רע בזה? זה הביא בינתיים 3 אליפויות.

אין ספק, ברק לוי, איביינדר, ראדי ומרגוליס אלו בדיוק השחקנים שהיה חסר למכבי אתמול כדי לנצח. אלה השחקנים שמוכיחים את כישלון הקונספציה של קרוייף.
    באמת?!

9. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אשתדל לענות בערב כיוון שאין לי פנאי כרגע, מתנצל. ובכל זאת, אשמח אם תגיד לי האם לדעתך מכבי נמצאת במצב האפשרי הטוב ביותר בנקודת הזמן הנוכחית.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל אתם טענתם שמכבי מכניסה המון מחסויות, מרצ׳נדייז, מנויים, כרטיסים ועוד אני לא מחשיב כסף שנכנס ממכירת שחקנים, השתחררות מחוזים והכנסת בעלים אל תצייר תמונה כאילו מכבי זה בית״ר שלא יכולה לשלם 200 אלף לשחקן, שרציתם באמצע העונה לקחת להפועל את השחקן הטוב ביותר שלה כדי שיישב אצלכם על הספסל היה מספיק כסף.

במכבי יכולים לבחור על מה להוציא את הכסף. לשלם 250 אלף דולר על שחקן גמור כמו ברק יצחקי שמשחק 15-20 משחקים בעונה טובה זה טירוף לדעתי. ברק לא שווה יותר מ120 לעונה וגם זה שזוכרים לו חסד נעורים על הימים היפים. בכסף שלו אפשר להביא אחלה זרים, קלאודמיר למשל מרוויח משהו כמו 140-170 אלף לעונה, אני מניח שבהפרש אפשר להביא זר טוב בהרבה.

שלא נדבר על החוזה של טב״ח, בדיחה בעיני.
    מילא זהבי שמחזיק את מכבי בשנתיים האחרונות למרות שגם אם לו היו משלמים 300-400 אלף פחות הוא היה נשאר, לא מאמין שהפחדן הזה היה עוזב שוב לאירופה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

כל מה שרושמים זה טוב וחשוב, אבל עדיין בשביל לתחזק תקציב של 110-120 מיליון שקל בארץ ובהתחשב באיצטדיון שיש צריך להכניס כל עונה עמוק את היד לכיס, אפילו אם מכבי ת"א תגיע לבתים בצ'מפיונס

12. סמואל אטו Member

זה תלוי בקרוייף ובמערכת של מכבי עצמה.
    אם יש מקום לזר אחד על שתי עמדות(מגן ימני וחלוץ), ואתה רוצה להחתים ישראלי קודם כי להחתים זר מגביל אותך בעמדה השנייה, ואם אתה תלוי במי יחתום קודם דסה או דאבור, והבעלים מציב לך תקציב מסויים( והוא מתנהל בצורה לא פזרנית) והדרישות של הצד השני מופרזות, אז מה לעשות הבנייה של הסגל תושלם באיחור(ידוע מראש).

באופן כללי, הסגל של מכבי מוכן ב-90% לעונה החדשה. חסר בעיקר חלוץ וגם מגן ימני, אבל לא משהו שהם לא אמורים להסתדר בלעדיו בינתיים.

13. EuropeGuy Member

על סמך היגיון פשוט ורגש. צריך להיות רובוט מפגר בשביל לא להבין שאחרי 3 אליפויות ברציפות כשהתקציב שלך גדול משמעותית משאר הליגה שהאתגר האמיתי שלך, גם כלכלית וגם מקצועית, זה להצליח במסגרת ברמה גבוהה יותר. מה האתגר של מכבי כרגע, לזכות ב15 אליפויות ברציפות? זה מה שיעשה לראשי מכבי טוב? כל הכבוד, האריה זכה 15 פעמים בקרב מול הנמלה הכי חזקה בעיר. מגיע לו צל"ש.

לא פחות ממחפיר שקבוצה שנכשלה בשנה שעברה באירופה לא עשתה שום צעד כדי לקדם את הסיכויים שלה במסגרת הזו. ג'ורדי אולי מצויין בכל מה שקשור ליצירת אווירת התנהלות אירופית בקבוצה אבל בנושאי רכש הוא די אפס וחסר מאוד תביעת עין (לא מסוגל להבין איך שחקן כמו מיטרוביץ' עדיין נמצא בקבוצה הזו, לאיגיבור שרחוק מלמצות את עצמו יש לפחות כישרון).

oranfu, שי ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  14. סמואל אטו Member

אז מה אתה מציע שמכבי תפרוש מהליגה הישראלית בגלל חוסר עניין?
    כל פעם שאני קורא מישהו שכותב דברים כל כך מזלזלים על אליפות בליגת העל אני נדהם. איך אפשר להיות כל כך שחצן כלפי הדבר הכי חשוב עבור הקבוצות הישראליות.
    מכבי ת״א לא ברמה של ברצלונה או ריאל, היא לא תזכה לעולם בליגת האלופות, והליגה זה התואר הבכיר שבו היא יכולה לזכות. זה הדבר היחיד שיכול לזכות אותה בכרטיס למוקדמות ליגת האלופות. איך אפשר להרגיש כל כך נעלה מעל זה? הקבוצות של הליגה הזאת לא דורסות את
    המפעלים האירופיים, כל פעם שקבוצה מגיעה לאן שהוא באירופה זה בונוס ולא יותר.

וההיגיון הפשוט והרגש שלך לא מסתדרים עם מה שקורה במציאות. גולדהאר ומכבי גם באמירות וגם במעשים ממשיכים לשים את הליגה לפני הכל.

15. DRORIKO Member

קוראים לך אבי ברזילי במקרה? מה זאת ההתבכיינות המטופשת הזאת? כבר שכחת איך 10 שנים אכלתם מרור בליגה? פתאום לקחת אליפות זה לא מספיק חשוב בשבילכם?

מיטרוביץ' היה אתמול השחקן הכי טוב במגרש,איך זה שמכל ה-11 נפלת דווקא עליו? מה עם אלברמן האוברייטד שאני ספרתי אתמול 4 טעיות הגנתיות קריטיות שלו? מה עם דור מיכה שחוץ מדריבלים על עצמו לא עשה כלום? למה עליהם אתה לא מדבר? כי הם "סמלים"? אני שם כסף שאתה גם מהצעקנים האלה שעונה שעברה התרעמו שראדי לא מקבל מספיק דקות.

מאיפה אתה יודע שג'ורדי לא רוצה להביא רכש? כי הוא חייב להביא אותו לפני משחק נגד קבוצה ממלטה?

מצב נושא:
הנושא נעול.