מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מכבי מנסה להיות מפלצת אבל לא מצליחה בגלל שגולדהאר לא פותח את הכיס בשוק הישראלי. האמת? אני מסכים איתו בקשר לאזולאי ובראון, הם לא הוכיחו מספיק בשביל להיות שווים את מה שדורשים עליהם. דסה שווה כל מה שידרשו עליו.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בשוק של הזרים הוא לא פותח את הכיס משמעותית, וגם פה אני מסכים איתו. כל עוד מכבי לא מגיעה עם מה שיש לה פעם אחר פעם לבתים באלופות, לפחות פעמיים, אין לו סיבה לעשות את זה כי זה הוצאות כבדות ומיותרות שלא יכולות להחזיר את עצמן. לעומת זאת 15-20 מיליון אירו במשך שנתיים זה נע בין 170-190 מיליון שקל ואז בהחלט אפשר להוציא סכומים...

בשלב הזה של העונה, כושר, מזל וביתיות. הן הדברים שקובעים. עובדה שקבוצות יותר חלשות ממכבי הגיעו לבתים ב-5 השנים האחרונות, והן לא היו מדורגות, לדוגמא מאריבור, לדוגמא לודוגורץ, לדוגמא דברצן, לדוגמא מאלמו ועוד כהנה וכהנה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לודוגורץ חזקה ממכבי, אפילו דיי משמעותית.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חייב להבין משהו, הרי היתרון של מנהל מקצועי ובטח כזה שמתחיל את עונתו הרביעית במועדון ועוד אחרי טרבל ו-3 אליפויות היא שהוא יכול לתכנן את העונה הבאה עוד באמצע העונה הקודמת ללא קשר לזהות המאמן. אז למכבי ת"א יש את ג'ורדי קרויף שקיבל מחמאות בשנים האחרונות מכאן ועד לרנקה, השתלט לחלוטין על הזירה המקומית ולמעשה לא היה יכול להגיע לקיץ הנוכחי "מוכן" יותר. אז אם בקיץ שעבר היו תירוצים בגלל המלחמה והכל אז מישהו יכול להסביר איך מכבי ת"א הגיעה לקיץ הנוכחי ולמשחק הרשמי הראשון באמצע יולי עם שחקן רכש אחד בלבד כאשר 7 שחקנים הספיקו לעזוב וגם אם לא היו עוזבים היה ברור שמכבי צריכה לרענן את הסגל השבע והדי בינוני לרמות הגבוהות.

גם אני בטוח יתנגדו לכך בתוקף כאן אבל לפי איך שאני רואה את הדברים מכבי מכוונת להצליח העונה גם בזירה האירופאית ולנסות להעפיל לשלב הבתים בליגת האלופות. ג'ורדי האריך את החוזה, פאקו נשלח הביתה למרות 100% הצלחה בעונה שעברה והגיע מאמן עם "שם" גדול יותר ורקורד מוכח יותר, לא תשכנעו אותי שכל זה קרה רק כדי לקחת עוד אליפות בארץ. אז יכול להיות שגולדהאר עוד יפתח את הארנק הלא נגמר שלו ואנחנו נראה את דסה, גולסה, אזולאי, ריקן ודאבור נוחתים במכבי בהמשך הקיץ ומשנים את התמונה אבל מקבוצה עם אמצעים כמו של מכבי ומנג'ר מקצועי מוכח אפשר לצפות להכנה יותר מרשימה לעונה החדשה מאשר לרדוף אחרי רכש תוך כדי תנועה.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

גולדהאר גם הקיץ פתח את הכיס בשוק המקומי, זה לא רק טב"ח הבלם זה גם שדרוג חוזים של זהבי וטב"ח החלוץ.
    כפי שיוקנוביץ' אמר השוק המקומי חלש.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מישהו מאמין לשטות (או לא..) שג'ורדי עוזב אם מכבי עפה שבוע הבא?

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא יכול לטעון שהשוק המקומי חלש ולא להתמודד אפילו על זרים איכותיים בכסף גדול.
    קבוצה שמשלמת לזהבי, טב"ח, ורמוט ויצחקי סכומים כאלה מסוגלת להביא זרים סופר איכותיים לליגה שלנו, אבל מכבי מוותרת עליהם מראש ומעדיפה לשפוך את הכסף על ישראלים בינוניים ברמה האירופאית.

החשיבות של זרים איכותיים במסגרת האירופאית הוכיחה את עצמה לא פעם לאורך ההיסטוריה, לא מבין למה מכבי לא הולכים צעד קדימה, הרי כסף יש להם.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה זה "הרי כסף יש להם"?
    אולי זה לא כמו שכולם חושבים

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיליון לזהבי, חצי מיליון לטב"ח, 450 אלף בן-בסט, 250 אלף יצחקי וזה מבלי שאני אבדוק כמה ורמוט, טיבי, קרלוס, מיכה, מיטרוביץ' ושאר המעושרים במכבי מרוויחים. אז כן כסף יש.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. alexshw Member

יכול להיות הוא יעזוב אם יכשלו שוב באירופה. הגיוני דווקא

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  11. סמואל אטו Member

אתה לא יכול להוכיח שזה נכון.
    יש קבוצות שהצליחו בלי זרים טובים כמו שיש קבוצות שהצליחו עם זרים טובים, כמו שיש קבוצות שנכשלו עם זרים טובים.
    המכנה המשותף היחיד שאפשר למצוא אצל קבוצות ישראליות מצליחות באירופה זה הגרלה טובה והמשכיות בסגל.

12. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקיץ הנוכחי הוא כישלון מחפיר של ג'ורדי קרויף. השוק המקומי לא דל (פשוט לא מצליחים להביא את הטובים מאוד ולא רוצים להביא את הטובים מספיק אבל יקרים מדי), לא כל הזרים נכשלים בישראל (פשוט למנהל המקצועי אין טביעת עין חדה מספיק, או מספיק מוטיבציה, כדי לדוג כישרונות במחירים אפשריים) והסגל ממש לא נמצא בתקרת הזכוכית שלו. אני לא חושב שהוא יפוטר במידה ומכבי תודח בשבוע הבא - זה לא ממש הסטייל של גולדהאר - אבל לא אופתע אם דווקא יוקאנוביץ' יחליט שמספיק זה מספיק והוא לא נשאר פה כדי להיאבק במכבי חיפה והפועל ב"ש.

עריכה: ואת כל זה כתבתי פה כבר לפני שנה, לפחות. אבל כשהמדיניות בשוק ההעברות היא רק להגיב וכמעט ולא ליזום, בסוף נתקעים עם סגל מצומק ומחורר לפני חודשיים סופר משמעותיים.

אלעד, oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

משתמשים בכסף הזה, ולא בטוח שיש עוד הרבה לשחרר.
    זה, אגב, הרבה כי מתנהלים לא נכון ומאריכים חוזים לכל הסגל.

14. עידן444 Member

יכול להיות שלראשונה מזה הרבה מאוד זמן אני שומע ממך ביקורת?

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. סמואל אטו Member

מה אתה היית עושה שונה?

מצב נושא:
הנושא נעול.