מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דאבור, ילד בן 21, כבש בעונה שעברה עשרה שערי ליגה מהספסל, כולם שערי שדה, שזה יותר שערי שדה מעומר דמארי נגיד, בלוף הוא לא. והוא מתאושש מפציעה שרק החמירה כששיחקו איתו ביורו (כן, הוא שיחק פצוע). לכן אני לא רואה סיבה להביא חלוץ נוסף, בטח לא זר.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לי אישית נראה שתהיה הפתעה. לדעתי שחקנים במכבי שכולם רגילים לראות משחקים בעמדות מסוימות ישחקו בעמדות אחרות. למשל לוגאסי כמגן (נוסה בעבר כמגן שמאלי ודווקא היה טוב), טיבי מגן ימני כאשר אחד הקשרים יהיה בלם ואולי אפילו אחד הקיצוניים כמגן מול קבוצות קטנות. עושה רושם שהתקשו למצוא מגן בתנאים טובים אז החליטו להחתים שחקן שסוזה מכיר.

2. EuropeGuy Member

לא מצליח לרדת סוף לדעתו של סוזה עדיין.

3. Landon Donovan Member

גם אני לא. מכל העמדות, להביא חיזוק דווקא לעמדת הקשר האחורי, אולי העמדה עם הכי הרבה עומק אצלינו?
    מגן ימני, לעומת זאת, עדיין אין. לא ברור בכלל כל הנושא.

4. Ice Cream חסה

לא רעיון טוב בעליל.

אין לי כוח לבדוק מי הוא, מה הוא ומה הכישורים של מיטרוביץ' הזה (הבנתי שהוא בישל 14 שערים ב-2 העונות האחרונות בהונגריה, שזה נתון מדהים גם אם כל הבישולים האלה היו מסירות רוחב על 2 מטר), אבל היה במכבי שנה שעברה שחקן שהגיע עם המאמן. ביחס למדוניאנין ומהו קודרו קשה להיחשב לכישלון במכבי, אבל הצלחה גדולה הוא גם לא נחל... לא על זה מכבי הייתה צריכה לשרוף את משבצת הזר החמישי, ולא בשלב הזה. דור מלול ועוז ראלי הם מגני ליגה בסדר גמור, אפילו שרן ייני, אבל אם וכאשר הם יצטרכו לעצור את רובן או אוסקר הברזילאי... אוי.

אתם מתלהבים יותר מדי מזה שקרויף מחתים שחקנים לפני שהתקשורת דיווח על מו"מ. מכבי לא יכולה להתמודד עם זה שעיתונאים ואוהדים יוכלו לבדוק מי השחקנים שהיא צפויה להחתים? זה נראה כמו לעשות דווקא, וכמו שחוצפן חיובי כתב פה כבר מתרכזים יותר מדי באיך ג'ורדי עושה בית ספר לתקשורת, ולא במה הוא עושה במכבי תל אביב.

5. addidas Member

במצב שנוצר היום, אם יצחקי לא יראה שהוא מספיק טוב באגף הדבר יפגע בעיקר בדאבור..חבל

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/8/13
  6. EuropeGuy Member

עם דבר אחד אני יכול להסכים,
    השמות שג'ורדי הנחית לכאן, בעיקר הזרים, הם די אכזבה.
    עכשיו המיטרוביץ' הזה הגיע, ואני מכבד את זה אבל זה שחקן של וידאוטון,
    זה לא שהוא הצליח באיזו קבוצת תחתית ברוסיה, פורטוגל, גרמניה או אפילו בקבוצות דרג 4 באירופה.
    החיזוקים האלה מקבוצות עלומות שם נחמד לרומנטיקה, אבל לא הייתי קורא לרכש של ג'ורדי בול פגיעה למעט קרלוס גארסיה וראדה פריצה להם יש רקורד מוכח.

גורי הועזב, ארנשאו הועזב, גונסאלו גארסיה הועזב, פידלף יהודי אבל זה ממש לא זה, עכשיו מיטרוביץ', שחקן של וידאוטון האנונימית על העמדה העמוסה ביותר במכבי.

משהו בבחירת הזרים של ג'ורדי קצת מעצבנת אותי.
    למכבי יש ישראלים טובים פלוס, הזרים אמורים להיות הרבה יותר טובים בשביל להתאים למכבי.

7. Love Is Red Member

למען האמת אתה צודק, בחירת הזרים של ג'ורדי קרויף ושל סוזה גם יחד היא פשוט שגויה, ובמקום להביא לעמדת המגן שחקן מביאים לעמדה הכי מעוסה שלהם אחריי שהם הביאו כבר הקיץ את איינבינדר בנוסף על מה שיש להם.
    אם הם היו מחתימים מגן ימני איכותי הייתי מכריז שיש להם סיכוי להצליח באירופה, אבל עכשיו ההחתמה הזאת רק תפגע בקבוצה...
    מה גם שייני המגן הימני שלהם הוא בכלל קשר אחורי במקור אז למה כל כך הרבה קשרים אחוריי לעזאזל?

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

באופן לא מאוד מפתיע אייבנדר ביקש להיות מושאל העונה בעקבות הגעתו של מיטרוביץ'.
    אייבנדר הגיע לפני הגעתו של סוזה, אולי המאמן הנוכחי לא ממש מעריך אותו כשחקן שיכול לתרום לו ולכן ההחתמה הזו בדיוק על המשבצת שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/13
  9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תגידו לי השתגעתם? ברצינות, השתגעתם?!
    אתם חושבים שכל כך קל למצוא שחקנים? להביאם למועדון בליגה הישראלית? עם כל ה"קשרים" של יורדי, זה לא פשוט. בטח בתנאים שמציב גולדהאר. היום קשה בהרבה להביא זרים שטובים מהישראלים בקבוצה, כי המחירים והמשכורות מתנפחות בעולם, אז היום אין הרבה כאלה. ובניגוד למה שחושבים, אני דווקא חושב שהזרים משדרגים - תנסו למצוא שוער ישראלי טוב מחואן פאבלו, עם רזומה דומה, זה לא "רקורד מוכח"? (ותסכימו איתי שאוואט לא יחזור) תחשבו על חלוץ ישראלי טוב מפריצה שאפשר להביא למכבי. על מגן שמאלי עם רזומה כמו של מאנה (שעל סמך 5 דקות ראיתי אנשים קוטלים אותו. ושוב, לא רקורד מוכח?). על בלם טוב מקרלוס, פרט לטיבי (קרלוס הוא האנדרייטד הכי גדול בליגה, אחד הבלמים הטובים שנחתו פה).
    יכול להיות שחיפשו מגן, עמדה ששוק השחקנים שלה לא גדול במציאות של היום, ולא מצאו, אז החתימו את מיטרוביץ'. נכון, שיקולים קצת מוזרים, אבל המהלך יכול להוכיח את עצמו, תנו להם קצת קרדיט.

גם הקטילה של בחירת הזרים בכלל מוזרה - שימו את גורי בכל קבוצה אחרת והיו קוראים לזה רכש ענק. בחמשת המשחקים לפני עזיבתו, כשהוא נכנס לעניינים, הוא היה המגן הטוב בליגה בפער (אתם אפילו מוזמנים לצפות במשחקים אם אתם לא משוכנעים), אין שחקנים כאלה בארץ. גורי עזב כי לא הסתדר עם אוסקר. גונזאלו עצלן ואדיש, אבל יש לו יכולות שלמעטים יש, ושליטתו בכדור אבסולוטית, לומר שהוא נפילה זה שטות, כי בתפוקה הוא לא שונה מכל החתמה של זר טוב בליגה שלנו לאורך השנים. על ארנשואו עוד אפשר להסכים, אבל זה קורה, ואני גם לא בטוח אם הוא לא היה מצליח בקבוצה אחרת, כי הוא שחקן טוב שפשוט מתאים לשיטה של מתפרצות הרבה יותר מהשיטה של מכבי (מה גם שעלותו הייתה נמוכה). על פידלף אין מה לדבר, שחקן גרוע, אבל גם לא עלה כמעט כלום למכבי.
    ולגבי מיטרוביץ' זה בכלל בדיחה. "וידאוטון האנונימית"? באמת? שכחתי שלמכבי יש שם גדול ומוכר באירופה. גם חסרים זרים איכותיים, אפילו מהטובים שהיו פה, שהגיעו מקבוצה אנונימית וקטנה? הבחור לא שיחק אפילו שנייה וכבר החלטתם שזו החתמה לא טובה. אולי הוא יהיה הזר הכי טוב בליגה? חכו קצת!

10. סמואל אטו Member

חבר'ה קחו צעד אחורה ותיכנסו קצת לפרופורציה:

מסוף העונה הרכש הכי מתבקש במכבי היה קשר אחורי זר. אני לא חושב שהיה אחד שלא ידע שזו אחת האופציות העיקריות ברשימת הרכש של ג'ורדי, ככה שלהגיד שזה רכש מיותר זה די מפליא. במכבי מנסים להטמיע נורמות אירופאיות מהרמות הכי גבוהות, אחת מהן היא סגל רחב וחזק שכולל כמה שחקנים ברמה גבוהה על כל עמדה במגרש. כיום כל קבוצה שמכבדת את עצמה מחזיקה על הספסל עוד שחקן ששווה הרכב באחת מחוליות המערך(הגנה,קישור,התקפה).
    לבארסה יש את ססק שילחם עם צ'אבי ואינייסטה.
    בריאל יש את רונאלדו, די מאריה, היגואין ובנזמה שנלחמים על 3 עמדות במגרש.
    מודריץ',חדירה ואלונסו על 2 עמדות.
    וראן,פפה וראמוס גם הם על 2 עמדות.
    בבאיירן יש את גוסטאבו, מרטינז, שוונשטייגר, קרויס, תיאגו ובמידה מסויימת מולר על 3 עמדות במגרש.
    בבסיס הרעיון של קרויף וסוזה עומדת סיבה הגיונית מאוד.
    עם כל הכבוד לאלברמן-ראדי-זהבי אין שום סיבה שהחבר'ה האלה לא יקבלו פייט אמיתי על ההרכב. הקישור הוא הלב של הקבוצה ואין שום סיבה שמכבי תעשה הנחות ותפגע בעצמה מתוך דאגה לאגו שלהם. לטעמי תחרות אמיתית בין 4 שחקנים ברמה גבוהה היא דבר בריא.
    מכבי ראו השבוע(ולטעמי זה גם היה הטריגר) מה קורה כאשר אין להם על הספסל אף תחליף ראוי לשלושתם. הם גם קיבלו טעימה מהפיזיות האירופאית והבינו שהם חייבים עוד שחקן שיתן להם את השידרוג בפן הזה.

עכשיו ברור שתגיד שהליגה הישראלית היא לא הגרמנית או הספרדית, ושהקבוצות הללו משחקות 60-70 משחקים בשנה וכ'ו. אבל, שוב, מכבי מנסה לסגל את הנורמות האירופאיות לא להיגרר לנורמות הישראליות. אין פה עניין של לבנות סגל רחב כי מכבי מתחרה באירופה בלבד, מכבי בונה סגל רחב כי זה דבר מתבקש מכל קבוצה. תחרות אמיתית שתוציא מכולם את המיטב, ומי שלא מסוגל להתמודד עם זה כנראה לא ראוי להיות במכבי(בדיוק כמו שקורה לכל הישראלי שנוסעים לאירופה במחשבה שהם הולכים לקבל מקום מובטח בהרכב וחוזרים עם הזנב בין הרגליים). רוצים לקבל את ההזדמנות? תוכיחו שאתם שווים את זה.
    בנוסף, לעניין השחקנים ה"מיותרים" שלא מקבלים דקות יש עוד רעיון/תיזה/פיתרון:
    החצי העונה הקרובה הולכת להיות מלחמה בין כל השחקנים. מלחמה על ההרכב, מלחמה על דקות משחק, מלחמה על קרדיט של סוזה ומלחמה על הכבוד להיות במועדון כמו מכבי תל-אביב. החצי עונה הקרובה הולכת להיות מבחן שבסיומו סוזה כבר יגבש לעצמו היררכיה מקצועית(מי הוא רוצה,מי הוא אוהב, מי לא בשל, מי עושה פרצופים). עד אז מכבי צפויה לסיים את החלק הארי של השתתפותה במפעלים האירופיים ובמועדון יוכלו לעשות סוג של שיפוץ מחדש לסגל ולשחרר את השחקנים ה"מיותרים". בכך הם פותרים את הבעיה מכל הבחינות:
    1. החצי העונה הראשונה והעמוסה תהיה עם סגל רחב ותחרותי.
    2.המאמן יוכל לגבש לעצמו את הסגל שהוא רואה מתאים לנגד עיניו לשלב האחרון של העונה וגם לעונה הבאה.
    3. שחקנים שלא יקבלו דקות בתחילת העונה ישוחררו ויקבלו דקות בחלק השני של העונה.
    4. השחקנים שישוחררו יקבלו עוד הזדמנות להוכיח שהם שווים לחזור למכבי.

סה"כ, אני לא רואה איך מכבי יכולה להפסיד מהמהלך הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/13
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. oranfu Member

א- השם הזה קושר למכבי ממזמן. זה לא בא בהפתעה גמורה.
    ב- מרכז הקישור זו העמדה הכי חזקה ועמוקה של מכבי, לא באמת היה צורך לדחוף לשם עוד שחקן.
    ג- אבל ג'ורדי יודע הכי טוב. הבנאדם גאון. רק פידלף היה נפילה ברכש והוא לא עלה הרבה...
    גונסאלו שחקן עם יכולות ענקיות, פשוט לא מראה את זה יותר מ5 דקות פעם בשלושה משחקים. גורי היה מגן ע-נ-ק (ברצינות, חפשו ביוטיוב)...
    אורי, כמו שאמרתי לך בדיון על חיפה - אתה רואה מה שאתה רוצה לראות במכבי. בשורה התחתונה כל ההתנהלות עם הרכש (גם אם השחקן הזה טוב) היא לא התנהלות מרשימה במיוחד. רשימה ארוכה של רכש (כולל זרים) שהיתה רחוקה מלהיות הצלחה מסחררת.

13. סמואל אטו Member

אם מחר אלברמן או ראדי נפצעים לחודשיים-שלושה את מי תכניס לשם?
    אייבינדר? לוגאסי?
    מועדון שרוצה להצליח בכל החזיתות חייב סגל רחב וחזק.

גם בית"ר של ארקדי החזיקה כמה שחקנים טובים על הספסל וזה עזר לה ברגעים הקשים.
    אחד הזכורים לי לטובה זה משחק חוץ נגד מכבי חיפה( האלופה שלוש שנים ברציפות) שבו אלברמן ואחד הבלמים(בנאדו או גרשון) היו מורחקים/פצועים. במקומם עלו מהספסל תומר בן-יוסף(בלם נבחרת באותה תקופה) ורמאליו(קשר ברזילאי זר, לימים שחקן מכבי), ובית"ר הביסה את חיפה 3-0 הרבה בזכות השניים האלה.

14. oranfu Member

א- לוגאסי יכול להכנס לעמדה הזאת.
    ב- זהבי אולי גם (לעמדת ה50-50).
    ג- למה הביאו את איינבינדר?
    ד- אם ייני נפצע מי משחק מגן ימני?

הבעיה היא לא להחזיק שחקנים טובים על הספסל. ברור שתמיד תשאף לסגל עמוק ואיכותי. הנקודה היא שהעמדה הזאת ספציפית היא לא העמדה שהכי זקוקה לחיזוק.

15. סמואל אטו Member

א. אתה במאת רואה מצב שבו מכבי עולה לדרבי או משחק נגד מכבי חיפה, ולוגאסי נותן את אותה יכולת שלאברמן או ראדי יכולים לתת?
    ב. לא רלוונטי, זו אותה רוטציה.
    ג. יש 3 עמדות, צריך 6 שחקנים.
    ד. לפי דעתי ההחתמה של מאנה הופכת את זיו למגן מחליף של שני הצדדים.
    הוא בעיקר יתן את האופציה למכבי לשחק עם מגן ימני מתקיף או מגן ימני הגנתי(ייני) במקרה הצורך.
    יש גם את בן הרוש.

זה הכל של עניין של הסתכלות.
    לדעתי האישית, ייני מספיק טוב לתפקיד ה"מגן ההגנתי" באירופה, וזיו מספיק טוב לתפקיד המגן ההתקפי בליגה. מה גם שיש למכבי 3 שחקני הגנה זרים, לא בטוח שלהוסיף עוד אחד לתערובת יהיה חכם.
    בהתקפה הם מכוסים עם 6 שחקנים שרק אחד מהם בולט מהשאר.
    מה נשאר? הקישור שבנוי מ-5 שחקנים(אחד פחות מהדרוש) ושהפער בין שחקני ההרכב לספסל הוא ניכר.

מצב נושא:
הנושא נעול.