מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

למעוניינים, ב-17:00 ישודר באתר ערוץ הספורט משחק של באזל מול גראסהופרס (קבוצת הטראומה. בשנה שעברה השתיים נאבקו על האליפות עד הסוף). יהיה מעניין לראות את באזל במשחק חשוב שכזה.

2. EuropeGuy Member

לקראת המשחק מחר מול גאיורי, אני מביא לכאן שני תמונות של המצב הטוב ביותר של הקבוצה ההונגרית, שחשף את ההגנה של מכבי ממש לא מוכנה:

http://www.israup.net/images/eb35b4d5f7c3dfe68491942480df036e.Xxx

http://www.israup.net/images/a6ebc0562459fe4e97fb06e4e7ab3d14.Xxx

מכבי פשוט לא יכולה להרשות לעצמה לתת לשני שחקנים, בטח כה גבוהים, להיות פנויים כל כך ברחבה.
    הסיכוי שהכדור הזה היה נכנס פנימה הרבה יותר גבוה מהסיכוי שהשחקן ינגח את הכדור לאדמה בצורה רשלנית. אני מניח שסוזה והאנליסט התעכבו על הקטע הזה לא מעט.

מה גם שבאזל לא קוטלת קנים בתחום הזה וידועה ביכולת שלה להגביה כדורים ולשחק על הגובה,
    אפשר לראות 5 שחקנים של גאיורי עומדים בשורה אחת ברחבה, עליהם רק שני (!) שחקני הגנה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/13
  3. מרקו ואן באסטן Member

ראיתי את המשחק של באזל נגד גראסהופרס, ואני חייב לומר שלטעמי מפריזים בכוחה של באזל. מכבי בהחלט יכולים לעבור.
    אני זוכר שמכבי חיפה קיבלו את זלצבורג וכולם טענו שזאת ההגרלה הכי קשה שניתן לקבל וחרצו את גורלנו, ובסוף נתנו להם בראש. תג מחיר של שחקנים לא תמיד קובע. גם תג המחיר של גולסה הוא 4 מיליון יורו. אז מה?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

5. EuropeGuy Member

מארקו, אומנם לא צפיתי במשחק, אבל מצפייה בתקציר של 5 וחצי דקות,
    אני לא זוכר הרבה מקרים בליגה שלנו או תקציר שבו מעורבת קבוצה ישראלית עם קצב כזה, ורמת משחק מהירה כזו. אפילו לא מהקבוצות הגדולות שלנו.

הכוונה היא לא להמעיט בערכה של מכבי, או להעצים בערכה של באזל, אלא לבנות ציפיות ריאליות.
    כפטריוט אני תמיד מאמין וגם היום אני בתחושה שמכבי יכולה לעבור, אבל באזל בנורמה שלה משחקת ברמה שמכבי צריכה להעלות את רמתה בשביל להשתוות אליה. זה ההבדל פחות או יותר.

אם תראה את התגובות של האוהדים בשוויץ, רובם נשמעים כמו באבל אחרי המשחק הזה, והם הוציאו תיקו מול סגנית האלופה, שהיתה ראויה לניצחון על פי מה שהבנתי מאלה שצפו במשחק.

לסיכום, לבאזל יש מרווח פערים ירוד שהיא מסוגלת לאפשר לעצמה ועדיין לשמור על רמה נאותה. זה יהיה לא קל, ועם כל הכבוד לזלצבורג, באזל רמה מעל לאוסטרים הלוזרים.

6. מרקו ואן באסטן Member

אני מסכים,אבל המון תלוי בתוצאה במשחק בשוויץ,אם מכבי תצא משם עם שער חוץ אז הכל פתוח,כי מכבי בבלומפילד היא קבוצה חזקה מאוד והקהל של מכבי כדורגל הוא קהל מאוד חם. ואני חושב שלקראת המשחק נגדם מכבי תתחזק בעוד שחקן אחד לפחות. ככה נראה לי

7. EuropeGuy Member

אם היא "תתחזק" במאנה, המגן השמאלי הספרדי שהגיע,
    קרי יצליח להתאקלם כדי להיות כשיר לפתוח בהרכב במפגשים האלה,
    אני חושב שזה יהיה מספיק יעיל מחיזוק כזה או אחר שדורש זמן הסתגלות.

עריכה: אני מבין שמאנה בכלל מגן ימני. שם יש את ייני שהוא רחוק מלהיות מושלם אבל אני אוהב את הנוכחות שלו. מוזר שהחיזוק הזר לא הגיע לצד שמאל.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/13
  8. Fanatic Member

מאנה משחק אך ורק בעמדת המגן השמאלי.
    אני מקווה שנזכה לראות אותו כבר מחר בהרכב.

9. EuropeGuy Member

אם כך, זו יכולה להיות השתדרגות אמיתית.
    אני לא חושב שזיו כזה גרוע, והמאמץ שהוא משקיע ראוי להערכה, אבל משהו שם תמיד מרגיש לא מספיק.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זיו זה מה שנקרא "שחקן עם נשמה" - למה? כי נשמה זה הדבר הכי טוב בו. מקצועית הוא לא ברמה של הרכב במכבי, יש לו טעויות ולקויות חמורות מאוד. הוא דיי מסננת וביציע "עמידת יואב זיו" זה כבר קאלט. (הכוונה היא כששחקן בא באגף, זיו עומד בערך שני מטר ממנו עם ידיים מאחורי הגב, אבל בניגוד למגנים רבים עושה רק את זה, לא מנסה לחטוף, לא חוסם אופציית הגבהה, פשוט כלום)

11. אלי מתחן Member

ואולי אם הוא ינסה לחטוף, יעברו אותו ואז באמת מכבי בצרה. סטטיסטית, בארץ במיוחד, עדיף לתת לשחקן להרים כאשר הוא חוסם את הטווח של מרכז הרחבה.

12. מרקו ואן באסטן Member

הפעם הראשונה שירד לי מבנאדו הייתה במשחק נגדכם בבלומפילד. עלית עם הרכב טוב עם שלושה חלוצים טבעיים, היה משחק קשהושתי הקבוצות עייפות. דקה 76 עזרא נכנס במקום עמאשה. הכל טוב ויפה אבל למה הוא הולך לצד שמאל. לך לימין שב לזיו על הוריד שתה לו את הדם!. תכלס בנקודת תורפה של מכבי זה יואב זיו.

13. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל זה הביאו את מאנה ובן הרוש

14. tapuzo Member

עד כה נמכרו 11000 מנויים מכבי ת"א שברה שיא כל הזמנים במכירה מנויים

15. רון עמיקם Member

10,200

מצב נושא:
הנושא נעול.