מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראו מה מצאתי

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/13
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא רואה כלום..

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עיכשיו

4. edi Member

כתבה שממצה יפה את כל נושא הרוטציה במכבי

http://maccabi-tlv-pro.blogspot.co.il/2013...log-post_9.html

בימים האחרונים יוצא לי לשמוע יותר מידי פעמים את המילה רוטציה בהקשרה של מכבי תל אביב. לפעמים נדמה שאם אחפש את המילה "רוטציה" במילון (וינטאג' משהו) אמצא לידה את המונח "מכבי תל אביב". 431 מילים שמסבירות מילה אחת.

בשבועות האחרונים עלו ביקורות מצד אנשי כדורגל לגבי הרוטציה והשינויים שנוהג פאולו סוזה לעשות בהרכב הקבוצה, ביקורות שהתגברו לאחר התיקו האחרון מול אשדוד. כמה אפשר לשמוע ססמאות על שחקני כדורגל שרוצים מקום קבוע בהרכב או על כך שבמכבי ת"א יושבים שחקנים ממורמרים על הספסל. פאולו סוזה אמר לא מכבר שאין אצלו שחקני הרכב, יש סגל שחקנים וממנו הוא בוחר בכל פעם 11 שחקנים. זו אולי שיטה שונה בנוף הכדורגל בארץ וכנראה שלאנשים קשה עדיין לעכל זאת. מצד שני, גם בעונה שעברה הביאה מכבי ת"א שינוי לליגה בדמות צוות מקצועי זר ובסוף זה נגמר באליפות. לכן, יש להיות סבלניים ולתת לסוזה את הקרדיט.

מקצועית, יש במכבי ת"א סגל של 20 שחקנים אשר יכולים לשחק בהרכבה של כל קבוצה בליגת העל. אמנם סוזה עורך שינויים בין משחק למשחק אך בכל זאת כל הרכב מתבסס על 6-7 שחקנים קבועים, בחלק האחורי ובקישור. העוגן של הקבוצה מתבסס על השוער חואן פבלו, הבלמים טיבי וגרסיה והקשרים ערן זהבי ומהראן ראדי, כולם שיחקו בכל המשחקים העונה (11 הופעות כ"א). פרט אליהם אפשר לציין גם את שירן ייני עם 10 הופעות וגל אלברמן עם תשע הופעות.

החלק שחווה את הרוטציה הגדולה יותר הוא החלק ההתקפי. במשחקים בהם סוזה בוחר לפתוח במערך "אוסקרי", כלומר 4-3-3 כפי שהיה בעונה הקודמת, יש מקום רק לשלושה שחקני התקפה. אז למי מגיע לפתוח? האם לראדה פריצה שיש תמימות דעים על כך שהוא החלוץ הבכיר בסגל הצהובים, האם לטל בן חיים, הרכש הישראלי הנוצץ והיקר ביותר שהגיע העונה לקרית שלום, האם לברק יצחקי שהוחזר על ידי קרויף מקפריסין וכבר הספיק לכבוש ארבעה שערים בכל המסגרות עד כה, או לדור מיכה שהוא אחד השחקנים האהובים על הקהל והוכיח כבר בעונה שעברה שמקומו בהרכב. מה עם מואנס דאבור שמציג יכולת נהדרת בנבחרת הצעירה ובמכבי, מה עם אייבינדר? מיטרוביץ'? מרגוליס ואלטמן? הרי אם סוזה היה מגבש הרכב קבוע ורץ אתו, כנראה שמספר שחקנים, ביניהם השמות שהוזכרו כמו מיכה ודאבור לא היו רואים כמעט דשא. קשה לי להאמין שאותם אנשי תקשורת היו מפספסים הזדמנות כזו לצעוק - איפה שחקני הבית?

לסיכום, העונה מכבי ת"א מחזיקה בסגל האיכותי ביותר שהיה לה בשנים האחרונות, כמעט כל שחקן בסגל נמצא בכושר טוב ושווה מקום בהרכב. כל עוד יש תחרות בריאה והקבוצה משחקת היטב אין מה להתעסק בכל העניין הזה של רוטציה. הפרשנים מצידם תמיד ימצאו מה להגיד על מכבי ת"א גם כשהיא מצליחה, פעם זו תהיה ביקורת על רוטציה, פעם אלו יהיו שחקנים שלא משחקים ופעם זה המאמן שצריך להתפטר. אז שהכלבים ינבחו והרוטציה תעבוד.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בדה באזר עשו השוואה בנושא בין מכבי לקבוצות בליגות בכירות שגם משחקות באירופה. מכבי לא שונה מהרוב במספר השחקנים ששותפו במשחקיה בכלל ובהרכב הפותח בפרט. ובנוסף צוינו שם מספר נתונים מעניינים, וביניהם העובדה שגווארדיולה עבר עונה שלמה בליגה הספרדית שבכל משחק היה הרכב שונה.
    אבל העיקר שאצלנו יודעים הכל..

6. Fanatic Member

כמובן שניפחו אצלנו בארץ את המושג רוטציה, אבל ההשוואה לברצלונה של גווארדיולה לא בדיוק מדויקת.
    בלי לבדוק אני יכול להגיד לך שגם אם בכל משחק הוא עלה עם הרכב שונה, השינויים שהוא היה עושה בהרכב היו מינוריים. לא יותר משחקן אחד או שניים.

אצלנו בכל משחק יש מיני מהפכה. עד עכשיו זה עובד, אבל לדעתי בסופו של דבר סוזה יהיה חייב להתמקד בהרכב אחד חזק עם שינויים קטנים פה ושם. לא יכול להיות שבמשחק חוץ בבורדו עמרי אלטמן פותח בהרכב ובמשחק ליגה שאחריו הוא אפילו לא בסגל.

מאוד לא רציתי להעלות את הנושא של דור מיכה, אבל זה פשוט מציק לי בתור אוהד. מה עוד הילד צריך לעשות בשביל שבמועדון יבינו שהוא שחקן הרכב לכל דבר? שחקן ההתקפה היחידי שמשפיע על אופי וצורת המשחק של מכבי יותר ממנו זה ערן זהבי. דור מיכה שני לו ולכן הוא חייב לפתוח.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/13
  7. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

חואן פאבלו, ייני (למעט המחלה), טיבי, קרלוס וזהבי שיחקו עד כה בכל המשחקים. שניים משלישיית הקשרים תמיד פותחים. זה נשמע לי שלד די יציב. סוזה הצליח להשלט בצורה אבסולוטית על הסגל שלו יחסית מהר - בכל הרכב שהוא זו קבוצה שרצה והעניין עובד. 3 שינויים, 4 שינויים, מה זה משנה ומה אכפת לך?

למה, בעצם?

זה נחמד, אבל סטטיסטית פריצה, יצחקי ובן חיים משפיעים על המשחק של מכבי בדיוק כמו דור (שפתח את העונה נהדר) ולכן אין סיבה שיזכה למעמד מועדף. הוא נפלא, שחקן בית, האוהדים אוהבים אותו, אבל את ההרכב הוא צריך להרוויח על המגרש.

8. Fanatic Member

כל הדוגמאות שנתת מלבד זהבי הם שחקני הגנה. זה לא נקרא שלד. מה אכפת לי? אני אישית לא מאמין בשינויים קיצוניים כל כך ואני מאמין שבסופו של דבר זה יפסיק לעבוד. אין שום סיבה שבתור אוהד לא יהיה אכפת לי.

בנוגע לאלטמן, מה זאת אומרת למה? או שהוא שחקן סגל לגיטמי, או שלא. איך שחקן יכול להיות טוב ולהציג יכולת גבוהה שבמשחק אחד הוא נזרק למים העמוקים ובמשחק השני הוא בכלל מחוץ לסגל?

עובדתית, יצחקי ופריצה קיבלו כמות דקות גדולה בהרבה משל דור מיכה, שביחס לזמן שלו על המגרש בפועל תורם פי כמה וכמה. את המקום שלו בהרכב הוא היה מרוויח מזמן אצל מאמן אחר. תשאל את אוסקר. הרי בתחילת העונה לא החזיק ממנו, ולקראת סיום העונה, נחש מה? דור מיכה שחקן הרכב לכל דבר.

עוד סיבה? פריצה ויצחקי לא צעירים, מיכה כן. את מיכה אנחנו יכולים עוד לשפר ולהרוויח אותו טוב יותר.
    מאותה סיבה למשל אני חושב שלאבד שחקן כמו דאבור תהיה אבידה גדולה. לפחות הוא מתחיל לקבל צ'אנסים בהרכב ולא רק רבע שעה מהספסל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/13
  9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אנחנו לא שונים משום קבוצה הולנדית/צרפתית/גרמנית/אנערף שמשחקת גם במפעל אירופי בכל מה שקשור ל"רוטציה".
    זו עובדה, ואין מה להתרגש.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אחד המשתמשים בפורום השחקן ה-12 שם לב שיורדי כבר שנה וחצי במכבי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_king.Xxx

הנה טבלת סיכום ההעברות בשלושת החלונות בהם הוא במכבי:

http://rotter.name/User_files/nor/525bdfb94bb86a90.Xxx

זה יוצא 2.27 מיליון יורו (לא כולל איינבינדר, שכנראה הובא רק תמורת שחקנים ואולי סכום קטן, וחנצ'ינסקי שגם כנראה בא בגרושים), שזה בערך מאור בוזגלו אחד בתקופה החשוכה של העשור הקודם, או אוראל דגני, דינו אנדלובו ורובן ראיוס. כ-153 אלף יורו לשחקן.

זכינו, רק שיישאר!

עריכה: עכשיו שמתי לב שאבו זייד חסר - תוסיפו כ-300 אלף יורו..

נערך לאחרונה ב: ‏14/10/13
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת? הטבלה הזאת מסתירה את הדבר החשוב ביותר: משכורות. זה שהוא הביא שחקנים בחינם, זה טוב ויפה, השאלה כמה הוא משלם להם.
    \

גרסיה מקבל לפחות 200 אלף יורו, כמוהו גם ארנשאו וגורי. ערן זהבי מקבל 400 אלף יורו, וטל בן חיים לא יורד מ-250 באחריות. השוער חואן פאבלו אני מניח מקבל 250 לפחות ואניימה הרוויח בשנה שעברה קרוב ל-300 אלף ממכבי, ואם השנה היה מגיע, כנראה שהיה מקבל ממכבי בין 700 למיליון יורו. פריצה מרוויח פה בין 250 ל-300. ואני מאמין שקרלוס גארסיה מקבל 200 גם. מאנה לא מרוויח פה פחות מ-200 אלף. מה שנותן פה תמונה של בערך 2.5 מיליון יורו משכורות, שזה כמעט 13 מיליון שקל. ושוב, הסכומים האלה הם המינימום שהשחקנים מרוויחים, כך, שיש מצב שזה כפול.
    עכשיו בואו נסתכל על הטבלה באמת: אניימה? לא פה. גונזאלו? לא פה. אבו זייד? לא פה. ארנשאו? לא פה. גורי? לא פה. מאנה? די ברור שלא יהיה פה בינואר. 6 שחקני רכש, שרובם ככולם להוציא את אניימה היו כישלון במכבי, והם על אחריותו של ג'ורדי. אז בואו נגיד את האמת, לא מדובר פה במשיח ולא באחד שמביא ביגו, למעשה גורדי יותר טעה מאשר פגע. זהבי היה שחקן מעולה לפני שגורדי בא, כמוהו גם טיבי וגם ראדי היה מצוין בסכניםן, רק שהוא שיחק עם שחקנים פחות טובים. על טל בן חיים זרקו 1.1 מיליון יורו, שזה שערורייה לא פחות, ועם כל הכבוד, הוא עוד לא תרם במכבי יותר ממה שהוא נתן בהפועל. למעשה שני השחקנים היחידים ברשימה שהם טובים, וגורדי פגע בהם, זה קרלוס את פריצה. הראשון שיחק בליגה הראשונה בספרד, השני הוכיח את עצמו בשלוש הליגות של סקנדינביה ובבונדסליגה. ומה עם כל השאר? לגורדי יש עוד המון עבודה עד שהוא יצדיק את עצמו מבחינת רכש. 17 שחקנים מתוכם 6-7 הם בינגו במכבי כיום, זה אפילו לא 50 אחוז. אגב בדיחה בעיניי להכניס לפה את תומר חנצינסקי. למעשה הדבר היחידי והיחידי בלבד שגורדי הצדיק את עצמו כבינגו זה ההתנהלות בתוך המועדון ומול התקשורת, זהו... למעשה לפי הטבלה הזאת ומה שאמרתי גורדי זרק על שחקני רכש 5 מיליון יורו בקירוב במשך שנה וחצי, וזה בערך קרוב ל-25 מיליון שקל, ממש גאון. זה אומר שב-3 שנים זה אמור להיות 50 מיליון שקל וב-6 שנים זה 100 מיליון שקל רק על רכש, ובשביל מה אנחנו צריכים אותצו בשביל לזרוק סכומים כאלה? מילא היינו בליגת האלופות, היתה לזה הצדקה, כי אחרי הכל היו מכניסים קרוב ל-70 מיליון.

12. EuropeGuy Member

הסתכלות אובייקטיבית ונכונה עומר.
    הוא ממש לא חף מטעויות בכל מה שנוגע להבאת שחקנים,
    וחלק מאלו שהגיעו היו בעל שם מבטיח ולמרות זאת לא הצליחו כאן.
    גונזאלו הגיע בתור שחקן מבטיח, ארנשואו הגיע עם רזומה עשיר, גורי התחיל רע וככל שעבר הזמן נהיה טוב אבל לא הצליח לשרוד יותר מחצי עונה, מאנה שהכותרות שהיו כאן כשהגיע לא הותירו מקום לספק על כמה שישדרג את עמדת המגן השמאלי ושהכדורגל הישראלי קטן עליו, כשבפועל הוא עדיין רחוק מההצדקה הזו. גם חנצ'יסקי שלא הובא על מנת להיות שוער שלישי, פידלאף שהיה כישלון והבחירה דווקא באבו-זייד מתווספים לרשימת השחקנים התמוהה, אבל הם לא באו בתור שחקנים מבטיחים.

בוא נאמר ככה, מג'ורדי קרויף עם הקשרים שלו היינו מצפים לפגיעה יותר מדוייקת ברכש, אבל שלא נטעה, המקצוענות והניסיון שהוא מביא בשאר התחומים, כולל היכולת לסמוך עליו שיתקן את הטעויות הקודמות, מצדיקים את החשיבות הגדולה שלו.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

המשכורות מתקזזות עם סכומי העברה במקומות אחרים.
    טיבי וראדי הם גניבות ובינגו של ממש, ולומר אחרת זה מפגר.
    ארנשואו בקושי הרוויח ממכבי, את רוב המשכורת קיבל מקרדיף. גורי הפסיק לקבל משכורת כשעזב (סעיף חשוב לפיו לא משלמים פיצויים). פידלף בא בחינם.
    ויורופגאי - חנצ?ינסקי הגיע כדי להיות שוער שלישי וזה היה ברור מההתחלה. לא היה מחליף לברק לוי כשאניימה היה באליפות אפריקה.

הכישלונות היחידים באמת היו אבו זייד וגונזאלו, אולי ארנשואו. ביחס למה שהולך כאן בקבוצות אחרות המדיניות שלו מדהימה, מספיק עם השטויות.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אורי, חבל שאתה גם לא מראה את טבלת מרוויחי השכר הגבוהים ביותר של ליגת העל.
    מתוך ה 15 הראשונים משהו כמו 12 מהם של הקבוצה שלך. גם לזה יש רק מילים טובות להגיד על ג'ורדי? אי אפשר לבטל את עניין המשכורות, זה חלק בלתי נפרד מרכישת שחקן.

אני כבר מריח לאיפה הדיון הזה הולך אז אני פשוט אסכם מה שכבר רשמו כאן בעבר- רק עם כסף אי אפשר להצליח ובטח שלא לטווח הארוך. כך גם רק עם מקצועיות ללא כסף. השילוב של שניהם הוא המפתח להצלחה וזה מה שיש למכבי.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מסכים איתך וזה ברור לגמרי.
    אבל שים לב - מאז הגעת יורדי מכבי רכשה שחקנים בפחות משלושה מיליון יורו (והכניסה יותר, כ-3.5 מיליון, כך שזה לחלוטין תקין). לשם השוואה המועדון שאתה אוהד רכש באותה תקופת זמן שחקנים בשווי כולל של מעל 4 מיליון יורו (טבלה מאותו פורום שנמחקה משום מה), ואם אני זוכר נכון הכניסה פחות, כך שהשקעת הבעלים גבוהה יותר, אבל מעבר לכך - תנסה לחשוב כמה כל אחד מהשחקנים האלה מרוויח/הרוויח ותגלה שגם אם מכבי השקיעה יותר, הפערים לא כאלה גדולים.
    ועוד השוואה - במכבי שלפני יורדי בסכום של 17-18 שחקנים הביאו את יצחקי ועטר, וזהו.

מצב נושא:
הנושא נעול.