מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין למכבי שחקן שקוראים לו שירן ייני, ככה שאני לא יודע למה אתה מתכוון.

אם התבלבלת והתכוונת לשרן ייני, אז אני יכול לומר לך שהיחס אליו ממחיש את התפיסה המטומטמת שמגן חייב להיות תוקף, גם אם הוא חלש בהגנה.
    לליגה ייני מצוין, הוא סוגר נהדר ומשמש ממש כבלם שלישי. התיאום והחילופים בעמדה בינו לבין טיבי נהדרים. שרן ייני, בניגוד למה שאומרים, מחזיק בטכניקה מצוינת, והוא מהשחקנים הכי חכמים שיצא לי לראות בארץ. אני מעדיף את ייני על פני אלעד גבאי ועוז ראלי למשל, כי תפקידו של מגן הוא קודם כל להגן (אבסורדי, אה?) ובליגה אין יותר מדי שחקנים שעושים לייני מה שטב"ח עשה לראלי לדוגמה.
    לאירופה? ייני קצת בעייתי, אבל אין יותר מדי מגנים טובים בשוק, בין אם ישראלים ובין אם זרים, אז למה לשלם כסף רב על שחקן שלא ממש ישדרג את העמדה?

ציינתי את תכונותיו קודם, אבל המילים האלה פשוט מציקות לי:
    ייני כקשר אחורי הוא מצוין, כבלם ייצב בזמנו את ההגנה אחרי פיטורי נמני וכמגן הוא לא רע בכלל. הזלזול הזה נורא ואיום ואתה מתנסח כאילו פירלו, טיאגו סילבה ולאהם מסתובבים להם בליגה הישראלית.
    וזה שייני לא העביר לשחקנים של באזל בין הרגליים זה לא אומר שהוא לא יכול לעבור שחקן (ואגב, זה לא צריך להיות כזה קריטי בעולם המופלא של מסירות). להגביה כדור זה דבר שרוב הישראלים לוקים בו, וייני דווקא מהטובים, כמה שזה מוזר. לרוץ מהר זה לא פעולה בסיסית, מדובר בעניין פיזיולוגי ויש כ"כ הרבה שחקנים שלא רצים מהר ועשו קריירה אדירה שזה אידיוטי. גם למסור מסירות חכמות זה לא דבר בסיסי, וכקשר אחורי/בלם/מגן/שוער (גם זה עשה, אפילו עצר פנדל למיטב זכרוני) זה פחות משנה, לייני יש מסירות מדויקות והוא לא עושה שטויות, וזה חשוב בהרבה.
    שים לב שברוב המשחקים בהם ייני משחק כמגן ימני, גם במכבי וגם בנבחרת, היריבות משחקות ובונות התקפות על האגף השני. זה אומר משהו.

אפשר לחוות דעה ופחות לאהוב שחקן, אבל למחוק ולבטל יכולות מוכחות שלו זה כבר משהו אחר..

2. oranfu Member

לשם שינוי אני מסכים עם אורימור. ייני, גם אם לא שחקן גדול, הוא שחקן טוב מאוד. הוא בטח לא נקודת תורפה בתור מגן במכבי ת"א משום שהוא טוב מאוד בהגנה. הוא מגן ימני טוב, הוא בלם וקשר אחורי אפילו יותר טוב. שחקן חכם, מחויב, מקצוען. מה גם שהוא לא ממש איטי, יש לו טכניקה טובה. שחקן דפנסיבי לא חייב להיות בעל יכולת לתת מסירות מתוחכמות, לא דריבל וגם הגבהות (לא יודע מה ההתעקשות הזאת פה בארץ שמגן חייב להיות מגביה טוב). רוב הישראלים לא מגביהים טוב, בטח שלא תוך כדי ריצה.
    הוא לא שחקן אידאלי בשביל לשחק באגף, אבל זה השיקול של הצוות המקצועי.
    אין כמעט מגנים ימניים טובים בארץ (יש אולי 4 כולל ייני, ושניים מהם במכבי חיפה). לכל הארבעה יש חסרונות.
    לא פחות חשוב אגב, זה שהוא מנהיג. כשאני מסתכל על שאר ההרכב שלכם, רק אלברמן הוא מנהיג (לדעתי). כמה שיותר שחקנים עם אופי כזה זה יותר טוב בקבוצה. שלא לדבר על זה שהוא שחקן בית, ואין מה לעשות, בכל העולם הימצאות של שחקני בית בקבוצה היא חשובה לקשר בין הקהל לקבוצה. אין לכם עוד אף שחקן בית בהרכב, וכולה 2-3 בספסל.

3. invergado1 Member

אני מסכים רק עם דבר אחד שנכתב למעלה - ייני אכן לא עושה שטויות של שחקן ישראלי טיפוסי. אני אפילו אוסיף שהוא ממושמע מאד טקטית (אולי אפילו יותר מידיי ממושמע. הרי הוא לא תורם שום דבר להתקפה ונמצא כל הזמן בהגנה למרות שהוא לא בלם אז איך בעצם הוא יכול לא להיות ממושמע?)

אבל, וכאן האבל הגדול, הדברים שאני לא מסכים בכלל הם:

- ייני שחקן טוב מאד? ממש לא. גם לא שחקן טוב קצת. גם לא שחקן טוב בכלל. הייתי נותן לו בינוני
    מקסימום וגם זו מחמאה.
    - ייני מנהיג? ממש לא. זה שיש לו את סרט הקפטן לא עושה אותו מנהיג. הוא לא שחקן כריזמטי
    ששחקנים אחרים יישמעו להוראות שלו על המגרש. אין לי מושג מאיפה הומצאה לו תווית של מנהיג.
    הוא חנון מידי בשביל זה מה לעשות.
    - שחקן דפנסיבי לא חייב להיות בעל יכולת לתת מסירות מתוחכמות, לא דריבל, ולא הגבהות? דריבל לא
    צריך. מסירות מתוחכמות - יאללה נוותר, אבל מגן שלא יודע להגביה כדור? עם זה כבר אי אפשר, זה
    פשוט בלתי אפשרי. ודיי להפוך את הדברים. ייני לוקה יותר מרוב השחקנים בליגה בהגבהות.
    - לרוץ מהר זה אכן יותר עניין פיזיולוגי. אני לא בא בתלונות לייני על זה שהוא לא רץ מהר, אני בא
    בתלונות על זה ששמים אותו מגן. תכף גם ייאמר כאן אולי שמגן איטי זה ייתרון. דיי נו? מגן, רצוי מאד
    שיהיה מהיר ואם לא מהיר אז שיהיו לו לפחות יכולות אחרות שציינתי כבר שאין לייני אף אחת מהן.

אגב, על חוסר התרומה להתקפה הייתי סותם את הפה אם באמת הייתה לו יכולת הגנתית משובחת. סבבה שמגן לא אמור להיות תוקף ונכון שאין הרבה מרסלו מצד שמאל ודני אלבס מימין בעולם, אבל שוב - דוגמת הפנדל שעשה על שחקן באזל ללא שום סיבה, מטרה או לא יודע מה, פשוט סתם ככה מלחץ ופאניקה - היכולת ההגנתית שלו מתבטאת בזה שהוא פשוט נמצא בהגנה ולא יותר מזה, הוא לא באמת שחקן שמחסל התקפות, עוצר יריב וחוטף כדורים לתפארת. כשמגיעים הרגעים שהוא באמת אמור לתפקד ולעשות משהו בהגנה הוא פשוט לא עושה את העבודה.

שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי שום דבר אישי נגדו. הוא אחלה בחור, פשוט לא שחקן מספיק טוב למכבי זה הכל.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיום מגן שלא תוקף אין לו מקום על כר הדשא, אני מסכים עם ההודעה "בגנות" שיבוצו של שירן ייני בהרכב. אתם אומרים שהשחקן לא עושה שטויות? מה זה שטות אם לא לעשות גליץ' בתוך הרחבה בדקה 2 במשחק מול באזל? חברים שירן עושה מלא חורים שאין לכם מושג, אנשים מתעלמים מזה, אומרים הוא לא עולה. סליחה מה זה מגן לא עולה? זה זבל. היום קבוצות מצופפו, אז מאיפה אפשר לתת גול? נותנים למגן. אבל רגע? אין מגן הוא לא עולה. אז מה לעזעזאל צריך אותו על המגרש?

עם כל הכבוד, הליגה הישראלית על הזין שלי. נכון אני רוצה לקחת כל שנה אליפות, אבל בסופו של דבר בלונג ראן, אם אין לי מגינים, אני גם לא ייקח אליפות, כי מכבי חיפה כבר תשים לעצמה מגנים או חס וחלילה הפועל.

לשירן ייני אין שום יכולת הגנתית מסוג כלשהו בתור מגן, אולי יכולת עלובה. המקום היחידי שהוא יכול לשחק בהגנה, היחידי! זה בתור בלם, וגם מחליף או שלישי לצד שניים.

לגבי זה ש "הדיעה המטומטמת אומרת שמגן צריך לתקוף" בשביל להיות מגן - סליחה, אנחנו מדברים פה עם גאון. בוא תספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים? אולי גווארדיולה מטומטם שהוא נותן לדני אלבס לעלות 90 דקות כשהיכולות ההתקפיות שלו מצוינות לעומת ההגנתיות שלו? אולי יופ היינקס דביל שהוא נותן לפיליפ לאם לחרוש את האגף העיקר שיעלה? או אולי זאנטי ומאייקן בתקופת מוריניו באינטר? אשלי קול? אני באמת חייב לשאול אותך: על מי או על מה אתה מסנגר? מה אתה מנסה בכוח להראות שאתה יודע כדורגל? כאילו מה זה המשפט הדבילי הזה. הגישה הזאת לא מטומטמת, היא גישה נכונה וחכמה למשחק של היום. המשפט שאתה אומר אולי היה נכון לשנות ה-70, 80 וה-90! היום בכדורגל של ה-13 שנים האחרונות, המשחק הזה השתנה מהקצה אל הקצה. כבר ב-2004 הוכח כשנבחרת יוון זכתה, שמגנים שעולים רק מוסיפים להתקפה ויכולים לפר הגנות, יותר מאשר הם נתקעים מאחור בשביל להגן. ככה יוון העיפה את צרפת, סתם שתדע, מגן שעלה והרים לחריסטאס. זה סתם דוגמא קטנה אבל כיום, מגנים שעולים זה 50 אחוז מההתקפה. היום מגן הוא קודם כל בצד ההתקפי ורק אחר כך בצד ההגנתי. למה? מהסיבה הפשוטה: הכדור אצלך, לא אצל היריב, לך יש מצב להבקיע לו לא. זה בדיוק מה שמשחק הלחץ אומר, להעלות את כולם למעלה, כל הזמן, כדי שהתקפית, למגן יהיה אופציה לבשל, כי המשחק דרך האמצע תקוע (עוד דוגמא לכך היה המשחק מול באזל, שהיא צופפה את האמצע אבל למכבי לא היה את המגנים להרים, ובמחצית השניה היית צריך קיצונים/מגנים שיעשו את זה), והגנתית כדי שהוא יוכל לחטוף, לא בשביל שהוא יעשה ספרינט להגנה, בשביל זה אני לא צריך שהוא יעלה. שורה תחתונה מגן שלא עולה ואין לו יכולות התקפיות, אין שום סיבה שישחק כדורגל, מעדיף שחקן מהנוער על שירן ייני, אולי הוא לפחות יודע לרוץ ולהרים כדור ולהצטרף להתקפה.

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/13
  5. oranfu Member

לא ברור לי אם התגובות האחרונות מכוונות אלי. אני לא אמרתי שמגן לא צריך לדעת לתקוף. בניגוד לאורימור (שאני חושב שאליו היו מכוונות ההודעות) אני חושב שזה כן חשוב. אבל לקרוא לייני נקודת תורפה זה פשוט לא נכון. כשקבוצות תוקפות אתכם הם מתרכזות יותר באגף שמאל שלכם ולא ימין. ואם מגן הוא מצוין התקפי אבל חלש הגנתית זה פשוט לא טוב, במיוחד עבור קבוצה שפייבוריטית לרוב.
    זה שאתם יכולים להשתדרג על ייני זה נכון, אבל זה עדיין לא הופך אותו לנקודת תורפה. בשורה התחתונה, לכמה קבוצות בליגה יש מגן ימני יותר טוב ממנו?

אגב, מגן יכול להיות טוב התקפית גם מבלי לדעת להגביה טוב. מרסלו לא שחקן שנוטה להגביה יותר מדי. גם לא ג'ורדי אלבה. הם עדיין מצויינים התקפית.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם שוכחים שהמדד בליגה שלנו בשנה האחרונה זה קבוצה אחת! מכבי חיפה. ם מכבי רוצ אירופה ברצף שזה אוצר איפות פלס אלופות היא לא יכולה לתת לייני לשחק גם בליגה הישראלית.

בהשוואה להרמות של ייני את זיו מרסלו מרים כמו בקהאם.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קודם כל, כי זה מאוד מציק - לא קוראים לו שירן, אלא שרן.

ייני כן עולה להתקפה. נגד בני יהודה הוא עלה לא מעט. נגד גיורי הוא עלה, בעיקר במחצית השני ובעיקר בבלומפילד, ולא חסרות דוגמאות. בכלל, במכבי יש שיטה (שאגב, גם מוריניו שהזכרתם, דגל בה באינטר שהזכרתם) לפיה כאשר מגן אחד עולה, השני נשאר מאחור. אז מספיק עם גניבת הדעת והשטויות האלה.
    וכן, גם היום אפשר להסתדר ולהיות טוב עם מגן שהוא פחות התקפי. קייליני שיחק תקופה מסוימת כמגן והיה מצוין גם בלי לשרוף את הקו. אתם למעשה דוגלים בגישה של שלמה שרף, שהחליט שמגן זה 50% מהתקפה, וזה שטויות. מגן קודם כל צריך להיות טוב בהגנה, כאשר ההתקפה היא בונוס (אמנם בונוס חיוני ושכיח, אבל בשום אופן זה לא העיקר).
    ועומר, אם הזכרת את גווארדיולה בבארסה וההנחיות לאלבס - אלבס אצל גווארדיולה (וגם אחריו בגדול) הוא יותר קשר צד מאשר מגן, כאשר אבידל ובוסקטס היו מחפים לעתים על החורים שאלבס יצר (אני מעריך שאתה מסכים איתי שאבידל עלה להתקפה הרבה פחות מאלבס).
    לגבי משחק לחץ - מאיפה השטות הזו שמשמעותו היא שכולם עולים קדימה?! זו פרשנות עילגת של הדבר, שלא קשורה למציאות. הלחץ נועד לשבש את הנעת הכדור של היריבה, ולמנוע אופציות נוחות. ללחץ צריכה להיות שיטתיות (לא כולם למעלה), קווים ברורים ואזורים שבהם לוחצים יותר ופחות, אם בכלל. העמדות החשובות ללחץ הן בכלל בקישור, ומגנים הם תוספת לזה, ובלא מעט קבוצות המגנים כמעט ולא משתתפים במשחק הלחץ (מספיק להביא את ברצלונה ובאיירן מינכן כדוגמאות, קצת פרופורציות!).
    מה שווה "מגן" שיודע לתקוף, אבל ברגע שחוטפים כדור לקבוצה (וזה קורה לא מעט, שוב, אנחנו לא ברצלונה), נוצר חור אדיר שמהווה פירצה מטורפת?!

ואינברגאדו - ייני הוא לא "חנון" והוא מנהיג וקפטן לתפארת. רבאק, הוא אחד האחראים לשינוי שעבר אלירן עטר אם אתה לא יודע. הוא דמות בחדר ההלבשה שמלכד את השחקנים סביבו. מנהיג לא חייב להיות עם הילה סביבו ופומפוזיות. ייני מנהיג שקט, ווזה מצוין. הוא למעשה סמל למכבי של השנה האחרונה, יותר מכל אחד אחר.

ועוד משהו, עומר - המדד הוא מכבי חיפה, אוקיי. אבל אילו מגנים יש למכבי חיפה? בצד שמאל יש את טוואטחה שהוא אמנםטוב התקפית, אבל יותר על תקן ניצב בהגנה (כמו גבאי בצד השני על הספסל), ובצד ימין את גבאי שציינתי, ומשומר, שהוא דווקא יחסית לא רע בהגנה (ייני לטעמי טוב יותר בפאן הזה, ובכלל). ומה הקטע במשומר? ליד ההגבהות שלו כל הגבהה היא הגבהה של בקהאם בפלייסטיישן עם צ'יטים. אז מספיק עם השטויות האלה, כי בליגה שלנו אין ממש מגנים טובים מייני. מבחינתי עם מאנה למכבי יש למעשה יתרון בצד שמאל של ההגנה.

אתם בטח מהאלה שמבקרים את אלברמן כי אין לו בישולים.

8. oranfu Member

למכבי חיפה יש את המגנים הכי טובים בליגה. נכון שטאווטחה לא טוב הגנתית, אבל הוא המגן הכי טוב מבחינה התקפית בליגה.
    ומשומר יותר טוב מייני. הוא טוב מאוד הגנתית ולא גרוע כמו שעושים ממנו התקפית.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל כמה התקפות כבר עושים נגדנו?
    יש לנו החזקת כדור כעט נגד כל קבוצה של 75-80 דקות מהזמן אם לא יותר כמו נגד בני יהודה

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין לנו כזו החזקת כדור. מכבי מחזיקה בכדור כ-60% מהזמן. תעשה את החישוב. והחזקת הכדור הזו נובעת גם מהימצאותם של שחקנים אחראיים כמו ייני (ואל תזכירו שוב את הפנדל מול באזל. כאיו שגדולים ממנו לא טעו מעולם).
    ואגב זה לא אומר שזה 60% מ-90 דקות, כי כדורגל משחקים נטו כ-60 דקות בממוצע למשחק (בדקו את זה).
    מכבי לא בלתי חדירה או בלתי מנוצחת, וכך גם כל קבוצה בעולם.

ואורנפו - אני אישית פחות מחזיק מטוואטחה, בגלל החיסרון בפאן ההגנתי. אני חושב שצריך לחכות שמאנה ייכנס לכושר רציני כדי לספק למי יש מגן שמאלי טוב יותר לאורך זמן, ככה שאני קצת אקח את מה שכתבתי חזרה..

11. oranfu Member

כמו שאמרתי, הוא לא כזה גרוע (טאווטחה) מבחינה הגנתית. והתקפית הוא הכי טוב בליגה. מה יהיה עם מאנה (שבינתיים נראה חלש לפי מה שאני מבין) נחיה ונראה. נכון להיום טאווטחה כבר ראינו שהוא הכי טוב בליגה מבחינה התקפית.

12. invergado1 Member

אחרי המשחק מול חיפה אתמול היה בא לי להציג את הרשמים שלי מהשחקנים הבולטים בסגל של מכבי לפי עמדות עד עכשיו, אחרי 8 משחקים רשמיים ולתת ציונים כלליים בהתאם למה שראיתי ולכן החלטתי לעשות זאת כאן. רק אציין שאצלי ציון 9 מקבל שחקן שמגלה יכולת מדהימה, על סף הלא נורמלית (ולכן אף שחקן בקבוצה לא קיבל ממני את הציון הזה) וציון 10 כמעט ולא קיים. אני לא נסחף למחלה הישראלית לתת ציונים של 2 ו-3 למי שלא טוב, ולתת ציון 9 ו-10 למי שנותן משחקים טובים. מה לעשות, בתור אוהד מכבי אני מרשה לעצמי להיות ביקורתי ושקול ומנסה לראות את התמונה המלאה. ציון 7 זה ציון טוב+ בכל אמת מידה וציון 6 זה - בסדר.
    בכל מקרה הציונים האלה זו חוות דעת כללית שלי עד עכשיו מכל המשחקים :

הגנה - ציון 7.5

שוער - חואן פאבלו (ציון 7):

לפי דעתי אפשר להגיד בביטחון מלא - יש שוער בשער. פאבלו עוצר המון כדורים וגורם לכך שלא ישימו לב שלפעמים אלה כדורים קשים לעצירה, מהסוג של אלה שיכולים להיכנס לשער ואף אחד לא יאשים את השוער. בנוסף - מימד הגובה. איזה כיף שיש שוער שיודע לצאת לכדורי גובה! לא ראינו ממנו אומנם איזשהם עצירות וירטואוזיות, כאלה שאומרים אחריהן - וואו! אבל אתם יודעים מה? לא מחפש כאלה. שימשיך לעצור את הכדורים שהוא צריך ולקחת כדורי גובה ואני מבסוט עליו אש. אציין שהציון הזה ניתן לו למרות שכפי שציינתי הוא לא הפגין יכולת נדירה או יוצאת דופן ובכל זאת - מתוך 8 משחקים רשמיים רק באחד מהם מכבי סופגת יותר משער אחד ובכלליות סופגת רק ב-3 מתוך ה-8. אגב נחמד לדעת שעל הספסל נמצא שוער צעיר ומבטיח כמו ברק לוי לכל צרה שלא תבוא.

בלם - איתן טיבי (ציון 8.5):

לאחרונה לא רק בולם התקפות ומרחיק כדורים אלא ממש בונה התקפות. לעתים לוקח את הכדור עד החצי ואפילו עד הרחבה ונותן שם איזה מסירה מבריקה. בזמן האחרון פחות מחפש להרחיק כדורים ויותר למסור כדורים עם טעם גם במצבים לא פשוטים - סגנון הבלמים של ריאל ובארסה. לא שהוא כמוהם ברמה אבל מזכיר את הרעיון.

בלם - קרלוס גארסיה (ציון 7.5) :

קצת איטי אבל מפצה על כך בקריאת משחק נכונה ובכך שפשוט קשה לעבור אותו. נקודה. תיאום מעולה עם הבלם השני איתן טיבי. צמד בלמים ברמה גבוהה מאד - לפחות יחסית לליגה שלנו.

מגן שמאלי - בן הרוש (ציון 6.5) :
    צריך לראות אותו בעוד כמה משחקים כדי להבין לאן זה הולך אבל בינתיים אפשר לראות שיש פוטנציאל ויש כשרון והבחור צעיר מאד. אהבתי שהוא מעז, לא מפחד, מגן עם ביצים מה שנקרא. עושה פעולות התקפיות אמיתיות ולא פוזה כדי להגיד הנה עליתי הנה הגבהתי כדור. הוא באמת יודע לעבור שחקנים! הוא גם פיזי מאד. מה שכן - קצת מגושם ולפעמים לא נפטר מהכדור מספיק מהר ומחפש עוד דריבל ועוד דריבל - אופי ישראלי טיפוסי. אם ייפטר מהמחלה הזו - יהפוך למגן ברמה הכי גבוהה!

מגן שמאלי - מאנה: (ציון 6.5) :
    שמעתי כל מיני דיבורים על כך שהוא איטי ושהוא בינוני. אני חושב שצריך לראות אותו בעוד כמה משחקים. ממה שאני ראיתי אני דווקא מרוצה. חוכמת משחק גבוהה, מסירות מדוייקות, מסירות ארוכות מרשימות, הגבהות של מגן קלאסי, חבר'ה רואים שהבחור בא מליגה ראשונה בספרד. זה לא צחוק. חסר לי קצת מהירות ולראות כמה ספרינטים אבל יכול להיות שזה בגלל שהוא רק עכשיו מתחיל להיכנס לכושר משחק אמיתי ויודע איך לחלק את הכוחות שלו במהלך משחק.

מגן שמאלי - יואב זיו (ציון 5) :

יואב זיו מתאים לליגה נגד קבוצות תחתית ומרכז טבלה. הוא עושה יותר מידי טעויות, מסירות ללא כתובת, מאבד כדורים, לא תורם בכלל להתקפה, לא קורא טוב את המשחק ויוצר הרבה פעמים חורים. במשחקים נגד באזל היו מקרים שהוא פשוט לא ידע איפה הוא נמצא וזה היה לא נעים לראות את זה. אחת החוליות החלשות של מכבי. לאט לאט הופך לשחקן ספסל\ או מחוץ לסגל. אני מעדיף ככה.

מגן ימני - שירן ייני (ציון 5.5 ) :

ידוע שהוא לא מגן. הדבר הטוב היחיד שאני יכול להגיד עליו בעמדה הזו הוא שלפחות הוא לא מנסה לעשות דברים שהוא לא יכול או לא יודע לעשות וזה לא עניין מבוטל בארצנו שכל אחד חושב שהוא מראדונה. כמובן - כל מה שנאמר עליו, משקיע כל מה שהוא יכול, נותן הכל, כל זה נכון. הבעיה לדעתי שזה לא מספיק. עוד נקודה סבירה זה שהוא קורא את המשחק דיי בסדר. מעבר לזה הוא פשוט נמצא בהגנה כל הזמן (מה שגורם לכך הרבה פעמים האגף הימני בהתקפה תקוע כי אין עזרה מאחור). ייני איטי ולא טכני. אגב לא יודע אם בעמדה המקורית שלו בקישור האחורי הוא יתרום הרבה יותר...

קישור אחורי - ציון 7

קשר אחורי - לוגסי (?)
    העונה כנראה לא בתוכניות של סוזה.

קשר אחורי - אייבנדר (?)
    בקושי שיחק. אי אפשר להתרשם.

קשר אחורי - מיטרוביץ' ( ציון 6.5 ) :

כרגע בגדר נעלם. לפעמים נותן מסירות מדוייקות, לפעמים דיי בשקט עושה מהלכים שבונים התקפות, אבל לא ראיתי אותו עושה איזשהם פעולות משמעותיות, בעיטות מאיימות על השער, תיקולים וחילוצי כדורים מיוחדים, כאלה שיצדיקו את השם שנתנו לו - גטוסו הסרבי. כאלה שיצדיקו את תפיסת המשבצת של הזר. נראה כאחד השחקנים שתמיד יהיו בעמדה שלהם ולא יעשו טעויות, אבל לא נראה שיהיה מאלה שיתרמו באופן משמעותי, עם דגש על ה - מ ש מ ע ו ת י. נוכחות יש, מבנה גוף חזק יש, נחכה ונראה מה יהיה בהמשך.

קשר אחורי - אלברמן (ציון 7) :

יציב, שקט, קריאת משחק נכונה, שוב כמו מיטרוביץ' - נמצא במקום כשצריך, אחראי, עושה סדר מאחור. וזהו בעצם. לא נבקש מקשרים אחוריים שיתנו לנו 10 שערים בעונה. גם לא 8 ולא 7 (אבל אולי כן נבקש איזה 4-5 שערים ועוד כמה בישולים?)

קשר 50-50 - ראדי (ציון 7)

העונה פחות בולט, אולי כי ניתנה לו הוראה לשחק יותר מאחור. כשהוא משחק כקשר 50-50 אמיתי אפשר לראות את היכולות ההתקפיות שלו ואת התרומה שלו גם בשערים וגם בבישולים. מה שמעולה אצלו זה שהוא באמת יודע גם לעשות הגנה כמו שצריך ומשקיע המון. קשר במלוא מובן המילה - מארגן את המשחק בעמדה שלו בצורה טובה ויכולת הבעיטה שלו (בעיקר במצבים נייחים) היא בונוס אדיר.

קישור קדמי וחוד ההתקפה - ציון 7

קשר התקפי - ערן זהבי (ציון 7)

לפעמים נדמה שהוא פשוט מתעצל לרוץ ולהתאמץ וזה קצת מעצבן לראות את זה שאין לו כוח להשקיע כמו האחרים, אבל אין מה לעשות. הוא מסוג השחקנים שהברקה אחת שלהם במשחק תעשה את ההבדל, דוגמת סחיטת הפנדל מול ניקוסיה, הגול בבלומפילד נגד באזל, 'פתיחות רגליים' מטעות כדי שהכדור יעבור אותו ויגיע לשחקן אחר מול חיפה, והיו ויהיו לו עוד הרבה כאלה. אין תחליף.

קשר התקפי \קיצוני\ אגף כנף -עומרי אלטמן (ציון 6.5)

כמעט שכחנו שיש לנו את הכשרון הצעיר הזה בסגל! בקושי שיחק עד עכשיו עקב מחוייבויות לצבא, אבל כששיחק הראה שיש מה לתת. בעיטה מעולה, שליטה בכדור, מהירות, נראה שבעצם יש לו את הכל!עושה עבודה בהגנה בנוסף לכל, הלוואי שיסיים עם המחוייבויות שלו כדי שנוכל לראות אותו יותר.

קשר התקפי\ קיצוני\אגף כנף - דור מיכה (ציון 7.5)

אני לא אחדש לאף אחד בזה שאומר שהוא פשוט כשרון ענק. אולי הצעיר המבטיח ביותר בליגה. הייתי מצפה ממנו לקחת קצת יותר על עצמו, להעז יותר ולנסות יותר כי היצירתיות שלו במשחק היא מדהימה ואת היכולת הטכנית יש לו ללא כל ספק. דריבל מעולה, מסירות חכמות, רק שיאיים קצת יותר על השער ויוסיף למאזן השערים שלו כדי שנוכל לחתום על כך שהוא אכן השחקן המוכשר ביותר בליגה מבין הצעירים (ואולי לא רק מבין הצעירים?). לפי דעתי זו לא מגרעה להשאיר אותו על הספסל במשחקים כי הוא יכול גם להיות על תקן - חילוף מנצח. התועלת שלו כשהוא קם מהספסל משמעותית הרבה יותר מאשר כשהוא פותח!

חלוץ \ קיצוני\ אגף כנף - ברק יצחקי (ציון 7)

לפעמים קצת כבד ואיטי, לפעמים קצת מסורבל, אבל כל עוד הוא ייתן את השערים שלו וכרגע הוא נותן אותם - בשבילי זה מספיק. גם כן שחקן של הברקות שעושות משחק בדומה לזהבי רק שאצלו (יצחקי) זה בתדירות יותר נמוכה. הציון הגבוה יחסית ניתן לו כי השנה הוא פשוט עובד יותר בהגנה (כנראה בהשפעת סוזה) ומגיע לו על זה כל הכבוד.

חלוץ \ קיצוני \אגף כנף - טל בן חיים (ציון 6.5)

המהירות שלו היא הנשק החזק ביותר. מהירות של הרמות הגבוהות באירופה וראו את זה גם מול באזל ומול ניקוסיה. יכולת טכנית מרשימה, יודע להשאיר מאחור שחקנים בסטייל עם פדאלאדות. הבעיה שלו היא שהוא מחמיצן לא קטן ולפעמים זה מתסכל לראות את זה, אבל הוא מחפה על זה בתרומה הכללית שלו להתקפה, גם כובש וגם מושך הרבה תשומת לב מצדן של הגנות היריבה.

חלוץ \ קיצוני \ אגף כנף - מרגוליס (ציון 5)

מרגוליס צעיר מאד. לפי דעתי זה מוקדם מידי לתת לו דקות. עד עכשיו כששיחק כנראה מהתרגשות, פשוט לא תרם דבר להתקפה (אולי אפילו הזיק) ופשוט נעלם במגרש כאילו לא היה. מספרים עליו שהוא כשרון עצום, אני לא מבטל את זה אבל כדי שזה יבוא לידי ביטוי צריך לתת לו להתבשל עוד קצת כי כרגע הוא בוסר לגמרי לבמה המרכזית ואם יתנו לו עוד דקות במאני טיים זה יכול רק להוריד לו את הביטחון עוד יותר ולהרוס אותו. סוזה ניסה להכניס אותו לעניינים, (אולי אפילו קצת בכוח - שהרי אחרת אי אפשר להסביר את הכנסתו למגרש במצב כל כך רגיש מול באזל) אבל זה לא הצליח. יש לו זמן ואולי אפילו שווה להשאיל אותו כדי שיצבור דקות. הציון הנמוך ניתן על סמך היכולת שהפגין עד עכשיו נטו בהזדמנויות שקיבל ולא על סמך הכשרון והפוטנציאל שטמון לו ברגליים.

חלוץ - מואנס דאבור (ציון 6)

בקושי שיחק והציון שנתתי הוא על סמך 3-4 משחקים בקושי, שגם בהם לא שיחק 90 דקות. במשחקים האלה שכן שיחק עד עכשיו הוא אמנם לא הפגין יכולת גבוהה, אבל כשהוא במגרש הוא תמיד בגדר איום על שער היריבה. זריז, בועט לשער הרבה, שנה שעברה נתן מספרים מצויינים בדקות משחק לא רבות, חייב להיות חלק בלתי נפרד ברוטציה.

חלוץ (9) חוד - פריצה (ציון 7)

לשמחתי הרבה מתחיל לחזור לעצמו. נקווה שהמשחק מול חיפה היה קרש הקפיצה. מבחינת מספרים בליגה כרגע הכל טוב. 3 שערים ובישול ב-3 משחקים. באירופה בחמשת המשחקים שהיו עד עכשיו היה חסר המחץ שלו. בתור חלוץ הוא לא נייד וזריז כמו דאבור ולא מאלה שיקחו כדור ויתחילו לרוץ איתו עד השער, פריצה הוא חלוץ רחבה קלאסי. פיזי, חזק, עם חוש התמצאות מעולה ברחבה, משחק ראש טוב ובעיטה טובה. טאץ' וברק גם לא חסר לו וזה ראינו בגול השני שהוא נתן נגד חיפה. אין ספק שצריך חלוץ כזה בקבוצה! תופס בצדק משבצת של זר.

מאמן - סוזה - (ציון 7.5)

בתחילה היה נראה שהביאו לכאן מאמן ללא כל ניסיון אמיתי בהובלת קבוצה גדולה אפילו במושגים ישראלים. היה מלחיץ קצת לשמוע על חוסר ההצלחה שלו בקבוצות האנגליות שאימן ועל הדיבורים על כך שהוא מאמן אפור שכל מה שחשוב לו במשחק זה הגנה הגנה ועוד פעם הגנה.
    פאולו סוזה מסתמן כמאמן טקטיקן, שמשמעת השחקנים שלו והסדר וארגון המשחק הם הדברים החשובים לו ביותר. הוא מקפיד על כך שהשחקנים יקשיבו להוראותיו ואצלו גם שחקנים התקפיים כמו יצחקי, אלטמן ובן חיים עושים הגנה. בכל מקרה הוא ממש לא בונקריסט כפי שציירו אותו כי מאמן בונקריסט לא עולה למשחקים עם כל כך הרבה שחקנים בעלי אופי התקפי מובהק כמו יצחקי פריצה בן חיים זהבי או לחילופין דור מיכה\עומרי אלטמן.
    נכון שעפנו מהאלופות ונכון שלא ניצחנו את המשחק שעל הנייר היה אמור להיות הקל ביותר בליגה האירופית, אבל אסור לשכוח שסוזה הגיע רק במהלך הקיץ למכבי תל אביב. נראה שמיום ליום הוא לומד את הקבוצה טוב יותר. קשה לי להאמין היום למשל שהוא היה מוציא את זהבי והיה מכניס את אייבנדר ומרגוליס במצב הרגיש ההוא במשחק שהיה מול באזל בבלומפילד. גם המשחק שהיה בשוויץ - החילופים שעשה היו חילופים של אחד שנראה כלא מכיר את הקבוצה מספיק טוב. היום המצב שונה ונראה שהוא יודע טוב מאד עם מה יש לו עסק.

לסיכום הייתי נותן ציון כללי 7.5 למכבי ונראה שזה רק הולך להשתפר. ביחס לתחילת עונה זה בסדר גמור בהצלחה למכבי בהמשך!

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  13. invergado1 Member

- בתחילת העונה, אחרי המשחקים באירופה נגד גיורי ונגד באזל ואחרי משחק ליגה אחד נגד עכו חשבתי - או סוף סוף מבחן למכבי מול בני יהודה. הרי גיורי ההונגרית ועכו הם כמה רמות מתחת למכבי ובאזל מה לעשות כמה רמות מעל מכבי. כל אלה לא היו אינדיקציה. עכשיו בני יהודה, קבוצת צמרת ישראלית, זה המבחן אמיתי. בסוף מה שיצא זה שבני יהודה לא עברה את החצי במשחק...

- אחרי זה חשבתי, טוב בני יהודה מסתבר לא משהו, הנה משחק באירופה. זה באמת מסקרן. אפואל ניקוסיה שהגיעה לרבע גמר אלופות (למרות שזו לא אותה קבוצה מאז). נראה מה מכבי תעשה נגדם. אירופה, זה מבחן ואפואל ניקוסיה בסופו של דבר לא עברה גם כן את החצי במשחק וניצלה מהפסד בהחטאת הפנדל של יצחקי..

- אחרי זה הגיע המשחק מול חיפה וכאן כבר אמרתי, טוב אז עכשיו מתחיל הדבר האמיתי, הערכתי יתר על המידה את בני יהודה וניקוסיה, אבל זה כבר משחק העונה, זה המבחן הראשון של מכבי! גם כאן טעיתי..

- ואז הגיעה קרית שמונה, שזו קבוצה של מקומות 3-5. ומכבי עם האופוריה שאחרי חיפה ועם הרוטציות המפחידות של סוזה (ככה חשבתי..) נראה איך היא מתנהגת אחרי כזו הצלחה במשחק הקודם, זה סוג של מבחן לא? מסתבר שלא..

- ועכשיו אני אומר - יום חמישי מול בורדו בצרפת - זה מבחן! תיקו ואני מבסוט אש..

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בורדו עלתה מול פרנקפורט בהרכב משני והיא צפויה לפעול כך גם מול מכבי. הם דיי מזלזלים במפעל, אפשר גם לנצח.

אז..
    אוטוטו משחק מול פרנקפורט - זה מבחן אמיתי! (אני מאמין שזה לא יהיה שונה מבאזל, אבל מה זה משנה..)
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

15. invergado1 Member

בגלל זה אני חושב שזה מבחן, בגלל שנוכל לראות מה מכבי שווה מול קבוצת תחתית בצרפת ועוד אחת כזאת שלא תעלה עם ההרכב החזק שלה. בכל זאת הליגה הצרפתית היא בטופ 5, בכמה רמות מעל הליגה שלנו וזה משחק חוץ. אם לא ניצחנו את ניקוסיה בבית אז מולם יהיה עוד יותר קשה.

ארגון המשחק וההגנות של הקבוצות באירופה הם לא ברמה של ליגת העל, גם כשמדובר בקבוצות תחתית. בגלל זה אני קונה תיקו שישאיר סיכויים סבירים לעשות משהו בבית הזה. ניצחון זה בגדר בונוס. (פרנקפורט כנראה תנצח את ניקוסיה וככה נהיה בינתיים במקום השני גם עם תיקו בבורדו).

לפי דעתי:
    הפסד = לא נעים לא נורא.
    תיקו = תוצאה טובה, קונה.
    ניצחון = תוצאה מעולה, הישג, בשבילי זה בונוס.

מצב נושא:
הנושא נעול.