מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Don Joan Roman Member

את אבי נימני אפשר לדעתי לסכם במשפט אחד: עצלן עם ים כישרון, המון כריזמה ולב אחד ענק.

שחקן גדול, בן אדם גדול, גאווה ששיחק אצלנו שנתיים(שבהן בעצם השאיר אותנו בליגה)

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אנחנו בליגה האירופית.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלי מגן ימני ושמאלי זה יסתיים שוב עם 2 נקודות מתוך 18 כמו בעונת מוטי איווניר.

4. EuropeGuy Member

אני שמח עבור מכבי והכדורגל הישראלי שהיא עולה לבתים אחרי כל ההשקעה של השנים האחרונות, זו קבוצה ברמה של הליגה האירופית. אני מקווה מאוד שמכבי תעשה את קפיצת המדרגה הזו של לבוא למשחקים בלי פיק ברכיים של מחציות שלמות ותוציא נקודות מהקמפיין הזה, זו הזדמנות נדירה של מכבי לצבור ניקוד חשוב כדי לעזור לה להיות מדורגת בעונות הבאות, ועל הדרך ליצור מסורת ומוניטין.

ציפיה גדולה לראות את ההבדלים בין הקמפיין הזה לקמפיין הקודם מול סטוק קייב ובשיקטש.

5. sagi4814 Member

הייתי מציע לחכות ליום ראשון להודעיה הרשמית של הבית הדין הגבוע בלוזאן, כי עדיין יש סיכוי גם אם הוא קטן שההחלטה תתהפך

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מאמין שקראתם, אבל זה מצריך איזכור - במסגרת פרויקט פתיחת העונה של ידיעות הם בחנו את התנהלות מועדוני ליגת העל כלפי האוהדים, ומכבי קיבלה ציון 10 מתוך 10, כאשר היא סיפקה את המענה המהיר ביותר ביותר ממקרה אחד ושירות אדיב ומקיף.
    כשמדברים על המהפכה, זה אחד התחומים המרכזיים.

כיף אדיר!

7. Don Joan Roman Member

אתם גם קיבלתם את המנויים חודש לפני פתיחת הליגה, בבית"R למשל עד יום חמישי בערב לא ידעו אם בכלל המנויים יודפסו ואתם הייתם צריכים לחלק איזה 8000 מנויים ואנחנו בקושי 1200

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

11000 מנויים*

ואתה רציני?!

9. Ice Cream חסה

אכן כן. קרייזיבלו אמר שזה קשור לזה שאין לליגה ספונסר עדיין וזו הוראה של ההתאחדות

10. Don Joan Roman Member

רציני מאוד

11. invergado1 Member

אין יותר מתוק מלנצח משחק בדקה ה-90. כרגיל, מול בני יהודה, קבוצה קשטנית טיפוסית עם מערך
    מסודר ומשמעת טקטית של השחקנים, הלך קשה, אבל הסיום היה שווה הכל.
    אם בשבוע שעבר כתבתי שהמצב קצת מלחיץ (מכבי חיפה נראתה טוב יחסית ומכבי תל אביב קצת
    מגמגמת) אז השבוע, המחזור הזה היה כמו זריקת הרגעה. גם בגלל ההפסדים של מכבי חיפה והפועל
    תל אביב, אבל יותר בזכות המשחק של מכבי והגול שראדה פריצה היה צריך כל כך בשביל לנשום לרווחה.

לחץ כזה כמו שהיה על השער של בני יהודה במשך 20 דקות ברצף מפתיחת המשחק, לא ראיתי מאף
    קבוצה ישראלית בזמן האחרון. וזה לא היה סתם לחץ. זה היה כדורגל איכותי וברמה גבוהה של מכבי.
    דאבל פסים, תנועה רבה של שחקנים, מהירות, יכולת אישית, כל מה שצריך במשחק כדורגל!

הגול אומנם הגיע רק בדקה ה-90 אבל רק חוסר מזל מנע ממכבי להוביל עוד הרבה לפני כן כי כשכדור
    פוגע בקורה או במשקוף זה אומר שהיו חסרים לו מקסימום חמישה סנטימטרים כדי שהוא ייכנס ולמכבי
    היו שתי קורות ומשקוף אחד פלוס עוד שניים או שלושה מצבים בטוחים לשער ובנוסף לזה גם כמה בעיטות
    טובות. המחשבות על צירוף חלוץ נוסף הן דיי מיותרות. חוליית ההתקפה של מכבי מתפקדת מעולה וכל מה
    שחסר זה ריכוז וחדות בסיום מול השער כי למצבים מכבי מגיעה בכמויות כשהיא באמת רוצה. אם יגיע עוד
    שחקן לקאדר זה כבר יגרום לכך שיהיו יותר מידיי שחקנים שממורמרים על כך שהם לא משחקים.

מכבי שלטה במשחק באופן מוחלט והפעם זה היה נגד קבוצה טובה שהולכת להיות בצמרת. לא נגד
    נגרים מהונגריה או דייגים מעכו. המשחק מול בני יהודה היה מבחן מקדים שמכבי צלחה אותו לפני הדבר
    הגדול הבא - המשחק מול מכבי חיפה במחזור הבא בקרית אליעזר. מסקרן לראות מה יקרה במשחק נגד
    אפואל ניקוסיה בבלומפילד לפני המשחק נגד חיפה. מה שבטוח, הולכת להיות חגיגה אמיתית!

ועוד כמה דברים קטנים:
    - תהרגו אותי אבל אני לא מצליח להבין איך סוזה נותן קרדיט כל כך גדול למרגוליס. מרגוליס הוא ילד.
    אולי הוא עוד ייתן את שלו, אבל כרגע הבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי גדולה עליו ובדקות שהוא
    על המגרש הוא פשוט לא עושה שום דבר, בטח ובטח אם משווים לתרומה של יצחקי אותו הוא החליף.
    - מה שעוד יותר לא ברור לי הוא איך לעזאזל דור מיכה לא מקבל את הקרדיט? אחרי שהמשחק נרדם
    מעט, דור מיכה נכנס ופשוט העיר אותו לחיים. זה לא משחק ראשון שהוא נכנס ומביא שינוי אדיר. למה
    לא לפתוח איתו וזהו זה?
    - אם לשפוט לפי שני המשחקים הראשונים - מאנה שחקן סביר. לא יותר מזה. אם מכבי רוצה להיות בנויה
    טוב היא חייבת שני מגינים מהירים. מאנה לא כזה. הוא איטי וקצת כבד, אך המשחק שלו אינטילגנטי ויעיל
    יותר בהשוואה ליואב זיו וזה מה שמפצה על הכבדות והאיטיות שלו. אני כן הייתי מעדיף אותו על יואב זיו
    (סוף סוף הגבהות מצד שמאל הן הגבהות) אבל לא בונה עליו לטווח של כמה שנים קדימה.

שורה תחתונה, מכבי נראית טוב. מפתה להגיד שכרגע לא נראה שיש מי שתוכל לסכן אותה בהתמודדות
    על תואר האליפות השנה, אבל אם אגיד זאת כשאנחנו רק במחזור השני, אני אהיה חלק מהמחלה
    הישראלית המאניה דיפרסיבית הידועה של להיתפס למצב הרוח של הרגע ולדבר שטויות. בקיצור, מוקדם
    מידי לצאת בהצהרות.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מרגוליס הוא השחקן הכי מוכשר בישראל בשנים האחרונות. סטיב גורי, בראיון פרידה, אמר שהוא אחד השחקנים הכי מוכשרים שהוא שיחק איתם (שיחק שנים בפרמיירליג, כן?). מרגוליס כ"כ מוכשר שבגיל 16 הוא לא היה רחוק מחתימה בארסנל. הוא מהיר, חזק, טכני וחכם ברמה שלא רואים יותר מידי בארץ. רק מה? מטבעו הוא לא החוצפן הזה עם הביטחון המופרז שבגיל 19 ייקח הרבה על עצמו, צריך לבנות לו ביטחון על מנת שיוכל להראות את מה שהוא יודע גם ברמה של ליגת העל, וזה לוקח זמן. אני מאמין שפאולו סוזה רואה באימונים עם מי יש לו עסק ונותן לו את הקרדיט והגב בהתאם לכך.
    אני מסכים איתך שהוא לא צריך לבוא לפני מיכה למשל (הוא באמת צריך לפתוח. אגבל גם אצל אוסקר הוא לא פתח בהתחלה, הוא עוד יהיה בהרכב), אבל הוא בהחלט צריך לשחק, כי הוא סוג של פרויקט של מכבי, והשאלה למשל עלולה לגרום לו נזק. אני חושב שמקרה מרגוליס מדגים כמה יש צורך בליגת מילואים בארץ..

מהיציע איתרתי כמה ספרינטים של מאנה שהגיעו כמעט למהירות האדירה של טב"ח. איטי וכבד הוא לא, הוא פשוט עוד לא בכושר מלא ובולט שהוא מווסת את המהירות שלו (אם תצפה בביצועיו מהשנה שעברה תגלה שחקן מהיר). יש לו גם טכניקה מצוינת (שמתבטאת גם בהגבהות שלו. הייתה לו היום מסירה על 40 מטר באוויר משמאל ליצחקי בימין שפשוט נחתה לרגל). ואני דיי בטוח שהוא חתום לשנתיים, ככה שלא בונים עליו להרבה שנים..

שווה לתת את הדעת גם על מיטרוביץ'. במעט שהוא שיחק הוא הראה שהוא שחקן לא רע בכלל - המסירות שלו היו מדויקות ונכונות, הוא כיסה שטחים לא מעטים ועלה קדימה לא מעט (נראה שהוא שחקן מהסוג של ראדי. למיטב ידיעתי גם הבעיטות שלו מרחוק טובות). חבל רק שהוא משחק בעמדה כזו עמוסה..

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. sagi4814 Member

רק אוהבי פרו כמוני מסוגלים להבין את האושר שיש בי עכשיו מזה, לא שהם יהיו בארסה, אבל עדיין זה יהיה ממש כיף

15. Love Is Red Member

שורה תחתונה באר שבע זכה באליפות לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

ואתה צודק אתה לא צריך להכנס למאניה דיפרסיה הישראלית...

ולדעתי מכבי חיפה תזכה באליפות, והמשחק מול אשדוד היה תקלה לא צפויה מבחינתם.
    אבל אתם תתחרו איתם עד הסוף זה בטוח.
    ורק לפרוטוקול באר שבע תסיים גג מקום 3 אני לא מעיז לחשוב על מקום מעבר למקומות 6-3...

מצב נושא:
הנושא נעול.