מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ice Cream חסה

מאנה לא הגיע בהרבה כסף, הוא היה שחקן חופשי. לא יודע מה השכר שלו, אבל לא נראה לי שיותר מ-2 מיליון שקל ברוטו כולל הוצאות נלוות. לקבוצה עם 100 מיליון שקל תקציב שכסף זה בעיה בשבילה כמו שנפט הוא בעיה לאמירתיים, זה סביר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/8/13
  2. Telkiyski Member

סבבה, זה לא משנה עכשיו.
    ג'ורדי האליל הנחית פה זר מהליגה הספרדית, בפועל הבנאדם לא שיחק דקה בשני המשחקים הכי חשובים של מכבי העונה, ואל תספרו לי סיפורים על זה שהם לא תכננו לעלות לצ'מפיונס.
    לא מבייאים שחקן כזה בשביל שייתן רוחב יפה נגד סכנין בדוחא.

אבל שקט בגזרת אורימור, הרי מדובר במהלך של ג'ורדי.

3. Landon Donovan Member

צודק. מאנה כישלון. ג'ורדי תתפטר! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

האמת, איתי, שממך לא ציפיתי לשטות כזאת. לשפוט שחקן בחודש אוגוסט?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא אומר שאין שום דבר מוזר בסיפור הזה, ובפירוש מוזר ששחקן כזה לא שיחק מול באזל, אבל אתה מגזים.
    קורה ששחקן לא משתלב, יכול להיות שתוך חודשיים תדבר אחרת ועוד תבכה על שער שהוא כבש בדרבי 7-0.
    אי העלייה לצ'מפיונס היא אכזבה, אני מאמין שגם למועדון עצמו, אבל זה לא סוף העולם כי המטרה היא בעיקר להתבסס בארץ (קרא לזה השתלטות, אני קורא לזה התקדמות). עלייה לבתים באירופית וקמפיין סביר שם תספיק העונה (איך אמר זהבי? "החלום יידחה קצת").
    לא הייתי שופט מקרה כזה בקבוצות אחרות, כי צריך לשפוט את מי שמשחק. מה שכן הייתי עושה, והייתי מצפה גם ממך לעשות, זה לשאול על זה.

אתה כל כך מלא ברגשי נחיתות שזה מדהים, באמת.

5. Muurad Member

אני מסכים עם איתי.

לא שופט את מאנה כשחקן - אבל מועדון מביא זר בכיר לקבוצה כדי שיתרום לו במשחקים הכי חשובים של השנה באירופה.

להביא אותו ואז לגלות שהוא בכלל לא בכושר משחק ולא יכול לשחק במשחקים הכי חשובים של העונה זו התנהלות חובבנית.

6. Telkiyski Member

די נו. גם אתה לא הבנת בכלל את מה שכתבתי.

אני לא אומר מעכשיו שהמאנה הזה הוא "פלופ", אני רק אומר שכשג'ורדי הביא אותו מספרד ועם כל הסיפור שעשו מזה, היה ברור שהדבר החשוב ביותר בהבאה שלו הוא שהוא ישחק בשלבים המכריעים של מוק' ליגת האלופות.
    הדבר ההכי חשוב הזה לא קרה. לדעתי זה מחדל של ג'ורדי קרויף.

יכול להיות שמאנה יהיה שחקן העונה בליגת העל ושבקיץ הבא ברצלונה יקנו אותו, אבל זה לא ישנה את העובדה שבצמד המשחקים הכי חשוב של מכבי העונה הבנאדם לא היה אפילו על הספסל.

ואורימור, למה אתה הולך רחוק מדי עם עוד חודשיים?

אני אהיה מבואס כבר בעוד חודש כשמאנה יבקיע את השער השלישי של מכבי בפירנצה נגד פיורנטינה, כשלוח התוצאות יראה 3-0 לאימפריה מהמזרח התיכון כבר בדקה ה34. כולם יבינו באותו רגע שיש פערי רמות עצומים בין מכבי לפיורנטינה, עם כל הכבוד למריו גומז.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה מחמיא לקבוצה שלך.

8. סמואל אטו Member

הגרל לא קלה למכבי, אבל זה הרע במיעוטו. עדיף על ספרטק מוסקבה או פיורנטינה.
    יש למכבי מסורת של הצלחות נגד היווניות, נקווה לראות את זה ממשיך.

מישהו יודע להגיד אם הם מתכננים משחקים אימון עד אז?

9. Ice Cream חסה

אלטמן הולך להפסיד את המשחק מול פאוק בגלל הטירונות, במכבי ינסו לתמרן את זה. בגלל שזו טירונות מקוצרת גם ככה שנדחתה לו כי הוא יצא לחו"ל, לא יהיה ממש למי לבוא בטענות אם בצבא לא יצליחו להתגמש עוד יותר. זה החוק גיוס חובה בישראל, הוא דופק להרבה צעירים את הקריירה ואתם החיים בכלל, זה שורש הבעיה ובה צריך לטפל.

למרות שבסיפור הזה מההולנדי של עכו, "היורש לש בן טובים", שחקני מכבי האשכנזים היו מקבלים נהג צמוד שיסיע אותם לאימונים כל יום, והם לא היו עושים כלום בצבא חוץ מלזיין המון. מי יודע, אולי זה קרוב למציאות, ונשאר ככה עד היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. Raulito Madridista

אף אחד לא ציין את זה פה:

עשר שנים עברו מאז ההחלטה ששינתה את מכבי ת"א: ניר קלינגר זורק את אבי נמני וטל בנין.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/519/445.Xxx

מה יש לכם להגיד?

מסכים שזה קצת להעלות דברים מהאוב, אבל גם בתור אוהד הפועל שמעולם לא חיבב את נמני מן הסתם או לא קרוב לזה(אבל כן העריך את יכולותיו כשחקן) - קצת מגוחך היה 'להפיל' את כל החולי של מכבי ת"א כל כתפיו, למרות שהן לא צנומות. נניח שכמאמן\בעלים\שגריר\ווטאבר - זה נכון. אבל נמני סיפק את הסחורה רוב הזמן ולהגיד ששחקנים לא התקדמו לצידו ובגללו זה קצת...לא נכון. נמני היה שם במאני-טיים בעונת האליפות ולא ראיתי שמכבי עשתה משהו בשנתיים בלעדיו עם כל הצעירים, למרות שהקהל החל במחאות המפגרות האלה.

- והנה ציוץ מאוסקר גארסיה - "הבטחתי לקרויף שלא אגע בשחקנים ממכבי, אני רוצה שהוא תישאר קבוצה חזקה ותזכה שוב באליפות" - לינק ומעניין מה פרימו היה אומר על זה...

11. EuropeGuy Member

נמני כשחקן מכבי היה גדול, עריכה: הגדול בתולדות המועדון, (כשחקן נבחרת היה די בינוני) אבל האוהדים של מכבי שידועים באהבה והרגש שלהם לקחו את זה רחוק מדי.
    בשביל חלקם השחקן היה מעל המועדון, וזה מתכון לבלאגן במקרה של כישלון.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/13
  12. danielone Member

אני לא שכחתי את זה. זה היה אחד הימים העצובים ביותר, של רוב אוהדי מכבי. אני גם לא ישכח את המשחק הראשון. נגד בית"ר בטדי. איך שהיציעים רעדו.

אבי נמני זה שחקן שהכי הערצתי בתור ילד. ועד היום אני לא שכחתי את כל מה שהוא עשה למעננו. זה שחקן נשמה אמיתי. מודל לחיקוי. ואני לא יודע אם יבוא היום שיצמח אצלנו עוד שחקן כזה. (אולי דור מיכה)

בכל מקרה כואב לי. שיש קצת כפוי טובה. מהקהל שלנו. שלא ספרו אותו שפיטרו אותו לפני שנתים. למרות הכל.....

13. Raulito Madridista

אף שחקן לא גדול יותר מהקבוצה ועניין החולצות השחורות והחרם היה די מטופש. גם העידוד לאבי נמני במשחק בטדי היה מוגזם. אבל זו לא הנקודה.

אני גם לא חושב שיש מה לדון על נמני כמאמן. הוא לא הצליח וזהו, וברור שלא היה מקבל את התפקיד אם לא ההיסטוריה כשחקן שיצרה ציפיות חסרות תקדים. בינתיים רק בנאדו הולך בקו ההצלחה כמו בימים שהתרוצץ על הדשא. אבוקסיס ואוחנה הם דוגמאות מעולות, ואף-אחד לא חסין. השאלה שלי הייתה על אבי נמני כשחקן - כל הסיפור עם ברוך דגו למשל. היה על זה אפילו תחקיר(די מגוחך) בטלוויזיה. עם כל הכבוד לדגו שהיה מעולה בעונת 02/03 - בלי נמני מכבי לא זוכה באליפות. הוא היה שם במאני-טיים. מצחיק להגיד שהוא לא איפשר לאף פרח לגדול תחתיו, שהוא רדה בצעירים ודחק שחקנים טובים החוצה. נמני רצה בהצלחה של מכבי.

14. Ice Cream חסה

אי אפשר לקחת גם מברוך דגו את החלק שלו באליפות של מכבי לפני 10 שנים. גם בנבחרת נמני היה קפטן, ממובילי טבלת ההופעות ושחקן די דומיננטי. זה לא ממש משנה. העזיבה של נמני היא לא מה שפרק את מכבי, והחזרה שלו זה לא מה שגרם לו להיות מעל המועדון. היחס שאבי נמני קיבל מהאוהדים, התקשורת, המאמנים וכו' זה יחס שהוא היה ראוי לו. מי שלא ראה את נמני בקבוצה שלו פשוט לא יבין מה זה אמן כדורגל, מנהיג, אחד שחי את המשחק ומלא בדחף בלתי נגמר לנצחון. בתור מאמן הוא לא הצליח והוא גם הבין שזה לא בשבילו (עזב את קורס הפרו גם), וגולדהאר הבין את זה ותיקן. בתור סוכן הולך לו לא רע (אבל בתור פרשן קצת פחות, משום מה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx). זה שגיא צרפתי, בן לוז ובריאן מן, והשד יודע איזה עוד כוכבים עזבו את מכבי בתקופת נמני זה לא כי נמני הרודן גרש אותם, אלא כי פשוט לא היה להם מקום על העמדה שלו. ועובדה שאף אחד מהם לא גדל להיות קרוב לנמני. אז הוא קמבן חוזה לחבר הכושל שלו גיא סולומון וזה גם עלה למכבי בתיקו בדרבי מול הנוער של הפועל בטוטו, אבל זה בטל בשישים לעומת כל מה שהוא נתן למכבי.

קראתי היום שעומר ורד נכנס כמחליף המשחק של המחליפים מול רמה"ש. יש מצב שהוא צפוי להישאר, או שיש לו חוזה לעוד עונות בקבוצה?

15. sagi4814 Member

אבי ללא ספק היה אחד הווינרים בדורו, שחקן של מאני טיים שידע את העבודה, לכאורה קלינגר העיף אותו בגלל מה שהוא ראה כמחנאות, אך היום כולם כבר יודעים שזה היה בגלל שאבי הלך לבוררות נגד מכבי על כסף שלוני היה חייב לו וההוראה באה מעל רמתו של קלינגר.

מכבי לא הצליחה בגלל שהעיפו את אבי אלא בגלל שהמערכת במכבי הייתה חלשה, עם כל הכבוד שלי לאבי ובאמת מבחינתי הוא גדול שחקני מכבי שזכיתי לראות אבל יש פה אשם אחד במעמד שנוצר לאבי על ידי הקהל ומה שבדיעבד הוביל לכל המחאה כנגד הגירוש שלו, וזה לוני הרציקוביץ!

בזמנו לאחר המשחק מול הפועל חיפה במחזור השני ( משחק שאני לא ישכח בגלל משהו אחר, הפציעה של גדי ברומר, באמת כאב לי על הבן אדם) אבל לעניין סוף המשחק או יום אחרי, אבי מתראיין לתקשורת ואומר דברים שהוא לא צריך להגיד על שלמה שרף :" מאמן מותר לו להגיד כמעט הכל אבל לא הכל" ועוד איזה משפט, שליימה כהרגלו ובצדק לא היה מוכן לקבל את זה ורצה להשעות את אבי, אבל לוני (כשלוני) לא היה מוכן לזה ועקב הפגיעה במעמדו החליט שליימה לקחת את הרגליים וללכת. פה התחילה לעניות דעתי הבעיה עם המעמד שאבי קיבל, שוב אני אגיד אבי שחקן גדול! אבל עדיין הוא לא מעל המועדון. שלא נזכיר שהאוהדים שרפו גם את אלי דריקס באותה תקופה כיוון שהיה המנכ"ל של הקבוצה באותו זמן.

אין לי ספק שאבי תמיד רצה בהצלחתה של מכבי ועד היום הוא רוצה אך משתדל לא לדבר על זה (מניפולטיביות) וכל הנושא הזה ששחקנים צעירים לא התפתחו ליידו, זה בלוף מוכח, אלי ביטון, תמיר כהן, טל בן חיים, כן כן גם מני לוי שלצערי קרה מה שקרה וגם סאלם אבו סיאם, זה שחקנים שהתפתחו לייד אבי. אך כמובן שחלק מהם נפלו בהמשך מהר מאוד כמו אבו סיאם ואלי ביטון, אבל זה כבר היה לאחר העזיבה של אבי.

אני חושב שהטעות הכי גדולה של אבי זה שהוא ירד לקר הדשא, זה היה כמו שעון חול מתקתק עד שהכישלון יגיע והקהל יתחיל להביע את המחאה שלו. אוחנה בקדנציה הראשונה שלו בבית"ר הבין את זה מהר מאוד ועזב, עם כל הכבוד לאבוקסיס אי אפשר להשוות אותו במעמד לאבי או לאוחנה מבחינת המעמד שלהם אצל האוהדים והחשיבות שלהם למועדון.

דבר אחד שקצת צורם לי, שמדברים רק על אבי נימני כסמל במכבי, אנשים (לפחות מהדור שלי ) ואני בן 24 שכחו שחקנים כמו גדי ברומר ושורה אובארוב שהם סמלים לא פחות מאבי נימני ובילו את כל שנותיהם במכבי תל אביב. נכון התרומה של אבי כביכול היא הרבה יותר מוכחת וממוספרת, אבל גם השחקנים הנ"ל נתנו הרבה למועדון.

מצב נושא:
הנושא נעול.