מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

איך דור מיכה ואלטמן(שאחד אין לו שום תכונה של קשר אמצע ובשנתיים האחרונות שיחק תמיד כקיצוני, והשני עד היום שיחק גם רק כקיצוני) נכללים בספירה של הקישור?
    הרי אם אתה כולל אותם, אז בהתקפה יש בעצם רק 4 שחקנים? מן ההגיון שזה אומר שהספירה שלך היא לא נכונה ולמען האמת לא קשורה לכלום.
    זה כמו להגיד שברצלונה לא צריכה בלם כי בוסקטס יכול לשחק שם.

2. oranfu Member

אלטמן שיחק את זה בנוער. ז"א כל הקריירה שלו, עד ההגעה לבוגרים של מכבי העונה.
    מיכה אני לא יודע מה שיחק בנוער, אבל לי הוא נראה כקשר התקפי. הם לא קשרים מרכזיים אולי, אבל קשר התקפי כמו זהבי הם כן. אם אנחנו מחשיבים את זה כשלוש עמדות בקישור, אז הם יכולים וצריכים להיכלל ברשימת השחקנים (לפחות אלטמן).

וכמו שאמרתי, אני לא מחשיב את דהאן, אבו-זייד (עוד רכש מיותר לגמרי) וייני (למרות שכמו שאמרת זו העמדה הטבעית שלו).

גם בלי שלושת השחקנים הנ"ל זה יותר מ2 שחקנים לכל עמדה. אבל שיהיה לכם לבריאות.

ואני לא העלתי את ההשוואה לכדורסל אלא אורי. אני רק אמרתי שאם כבר השוואה לכדורסל, אז זה לא שהישראלים לא רוצים להילחם על המקום...

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/13
  3. סמואל אטו Member

בוא נספור ביחד:

חנצ'ינסקי, לוי, קולינאס;
    ייני, זיו;
    מאנה, בן-הרוש;
    טיבי, גארסיה;
    פרץ;
    אלברמן, אייבינדר;
    ראדי, לוגאסי;
    זהבי, מיטרוביץ';
    אלטמן, מיכה;
    יצחקי, טב"ח;
    דאבור, פריצה;

חשבון של כיתה א'.

4. oranfu Member

אבל זה לא ככה. אתה רוצה להגיד לי שמיטרוביץ' הוא קשר התקפי? כי אני הבנתי שהוא הגנתי\50-50. אם הוא התקפי, אז הוא מוריד את זהבי לספסל או שהוא בא לספסל? אם הוא לא התקפי, אז כבר יש לך יותר משני שחקנים על אחת העמדות.

5. סמואל אטו Member

מכבי משחקת עם 3 קשרים במרכז המגרש, זה ממש לא חשוב איך מגדירים אותם.
    כל אחד נותן את היתרונות והחסרונות שלו, וכולם יכולים לשחק עם כולם.

לגבי מיטרוביץ', מהסרטון שלו הוא נראה כמו קשר 50-50 עם יכולות התקפיות בולטות, אבל זה רק מהסרטון.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אלטמן לא שיחק בשנה וחצי האחרונות בנוער של מכבי, אלא בנוער של פולהאם. שם הוא שיחק כקיצוני, סתם שתדע.
    מיכה היה בנוער קיצוני מצד שמאל, תופקד פעמים ספורות במרכז על תקן זהבי, וגם זה רק בשל אילוצים.

וספורטאים ישראלים, וזה דבר ידוע ועצוב, לא ידועים ככאלה שממש נלחמים על מקומם. אלה שפועלים כך מצליחים ומגיעים לפסגות מסוימות (חמד, בן בסט וכו'), אבל הם מעטים, שוב, לצערנו. אני רואה את המצב עם איינבינדר, אם הוא אכן שוקל לעזוב (מה שאני לא מאמין, אגב. כי הוא דווקא ידוע לאורך הקריירה כאחד שעובד ולא מעט), ככזה.

אני חושב שצריך להחליף בהשוואה של סמואל אטו בין איינבינדר למיטרוביץ', ואז יש היגיון. ואגב אתה צודק, כי יש יותר משני שחקנים בעמדות מסוימות, אבל זה בעיקר בעמדות שידועות ככאלה שנפצעים בהן יותר וצריך לחלק עומס - כמו עמדת הקיצוני בה יש גם את מרגוליס (שאני בניגוד לשאר חושב שיזכה לדקות משחק). ואני חושב שהעובדה שמרגוליס, שחקן בית, שבכל קבוצת פלייאוף תחתון יכול להיות בהרכב (או לפחות רוטציה עליו), הוא אופצייה שלישית בצד ימין, מעידה על העומק הנהדר של הסגל.

זה לא נכון. מכבי משחקת במשולש בקישור באופן מובהק וברור. זה לא קו ישר בו באמת אין הבדל בין השחקנים, אלא הצבה ברורה שדורשת תכונות מסוימות לכל עמדה - אלברמן הוא הקשר האחורי שמשמש כ"קשר הורס" וסוג של חיפוי עיקרי לבלמים, ראדי הוא קשר 50-50 סטייל חדירה, שרץ המון (box to box) ומעצב את סגנון המשחק (ההשוואה לחדירה מבחינתי מושלמת, כי ההשפעה שלו, גם אם לא שמים לב לכך, על המשחק של ריאל, היא עצומה. בדיוק כמו ראדי), וזהבי הוא קשר 50-50 התקפי יותר וחופשי יותר, ובהתקפה הוא קשר התקפי לכל דבר.

7. oranfu Member

להילחם על המקום זה טוב ויפה, אבל כשאתה צריך להילחם על המקום מול השחקנים הכי טובים בעמדה שלך בארץ, פלוס שחקן בית צעיר פלוס שחקן זר, אז לא בטוח בכלל שמה שעדיף מבחינת הקריירה שלו זה להישאר. אבל זו כבר בעיה שלו.

כמובן שיש לכם עומק מצויין בסגל. אוי ואבוי אם זה לא היה המקרה כשיש לכם כזה תקציב.

כל זה לא משנה את הנקודה הראשונה שלי והיא שהרכש של איינבינדר נראה מיותר (כמו של אבו-זייד עונה שעברה).

8. סמואל אטו Member

אתה לא מבין את הדברים שלי נכון.
    ברור ששלוש קשרי אמצע לא משחקים בקו ישר, וברור לכל מי שראה את מכבי משחקת שיש משולש בקישור, אבל לבוא ולהגדיר כל אחד לפי העמדה שלו על המגרש זה לא לדעתי. כל שחקן נכנס לתוך המשבצת ומביא את התכונות. אלברמן הוא השר האחורי היותר כי כזה הוא, ראדי הוא ה"בוקס טו בוקס" כי כזה הוא וזהבי משחק יותר התקפי כי כזה הוא בסגנון שלו. אם מחר תציב את איבינדר במקום זהבי, אתה ממש לא הולך לקבל את אותו שחקן כי הגדרת לו שהוא "קשר התקפי". אתה תקבל את אייבינדר כמו שהוא בתוך המשבצת שהצבת אותו לטוב ולרע.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

http://www.one.co.il/Article/221010.html

כל הכבוד. כל פעם שאני נזכר במשחק הזה אני מקבל צמרמורות, מאוד מקווה שיקרה נס ואיכשהו מני יחזור להיות מה שהיה למרות שהסיכויים אפסיים.

10. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא להאמין שעברו כל כך הרבה שנים והוא כבר בן 33.
    כל הכבוד לאוהדים שמתמידים בכל שנה לבקר אותו ואפילו גם לא בימי הולדת ונמצאים בקשר עם המשפחה.

11. alexshw Member

איזה מקצוען יצחקי
    http://images1.ynet.co.il/PicServer3/2013/08/06/4783983/47839710100099408500no.Xxx

12. סמואל אטו Member

ככה הוא גם נראה על המגרש. כבד.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

העצוב הוא שזו הגרסה הרזה יותר שלו.
    נקווה שנאצ'ו ידאג לו.

14. EuropeGuy Member

אנשים שואלים לגבי אי שילובו של מאנה המגן השמאלי בסגל,
    מה שמפתיע זה שלאחרונה יש שמועות שמאנה אולי בכלל סוג של נפילה מקצועית.
    מצד אחד פירסמו שבחדרי הלבשה אומרים שהוא שחקן מדהים, מצד שני הופעת בכורה חלשה מאוד וכניסה איטית לכושר משחק בלי שאף אחד במכבי מסביר באמת למה.
    סיפור מוזר ומעניין.

מתוך ישראל היום:
    " המאמן הפורטוגלי, שהחליט במפתיע שלא להכליל בסגל את המגן השמאלי הספרדי, מאנה, אמר בסיום כי הוא בחר את הטובים ביותר למשחק (לגיטימי) אך מתחת לפני השטח עושה רושם שהפורטוגלי כלל לא מעוניין במגן,
    בסביבתו של מאנה אמרו: הוא לא פצוע ולא הבין למה לא היה בסגל למשחק, צריך לשאול את המאמן מה הסיבה"

ניפוח תקשורתי או שיש דברים מתחת לשולחן, בכל זאת, הבן אדם כבר חזר לשחק כמה משחקים מאז הפציעה שהשביתה אותו למספר חודשים, וחוסר ההשתלבות שלו מציבה סימני שאלה.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא שיחק 5 דקות. 5 דקות!

הסיפור הזה מוזר, אבל נראה שזה בעיקר ניפוח תקשורתי.

מצב נושא:
הנושא נעול.