מכבי תל אביב 2013/14: תחילתה של שושלת?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Landon Donovan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

אם זהבי נכנס לקישור אז יצחקי\מיכה\אלטמן נכנסים לקשר ההתקפי.
    כן, אני רואה את לוגאסי נכנס נגד חיפה או הפועל. לא באותה יכולת כמו ראדי ואלברמן, אבל ככה זה. בכל הקבוצות בעולם המחליפים הם לא באותה רמה כמו של שחקני ההרכב.

אני חושב שעוד קשר מרכזי זה לא הכרחי. יש גם את אבו-זייד שהגיע עונה שעברה (גם רפי דאהן לא?). הם לא שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר, אבל הם שחקנים לגיטימיים בתור גיבוי. זה נראה כאילו אין באמת תכנון לטווח ארוך ויותר קונים לפי גחמות.

2. סמואל אטו Member

זהבי הוא שחקן קישור, לשים את יצחקי במקומו זה לשנות באופן מוחלט את המערך של הקבוצה. אם כבר הרעיון של לשים את מיכה או יצחקי כגיבויים של זהבי היא גחמה ולא תכנון מקדים. טלאי ותו לא.

אבו זייד ודהאן לא בתכניות.

וזאת בדיוק הנקודה. לוגאסי לא יתן את אותה יכולת של אלברמן,ראדי או זהבי, ומכבי חייבים מישהו כזה.
    לא יכול להיות מצב שמועדון עם סטנדרטים כמו שמכבי מכוונת אליהם ילחם על אליפות, מקום באירופה וגביע המדינה, והוא יעשה את זה עם לוגאסי או אייבינדר בהרכב. זה מחדל.
    כן, זה כן קורה בכל העולם והבאתי דוגמאות לזה. לא כל השחקנים באותה רמה, אבל לפחות אחד מהם הוא ברמה של שחקני ההרכב.

3. oranfu Member

למה אבו-זייד לא בתוכניות? נקנה רק לפני שנה.

לוגאסי הוא גיבוי. אותו דבר איינבינדר. אם לא מצפים מהם להיכנס כשראדי או אלברמן לא יכולים לשחק, אז למה להחזיק אותם? מילא לוגאסי שעלה מהנוער, אבל איינבינדר נקנה רק לפני חודש...

4. סמואל אטו Member

אני לא מבין מה הבעיה.
    צריך 6 שחקנים על 3 עמדות, אייבינדר ולוגאסי הם מס' 5-6.
    הבעיה שלך היא באיכות של המחליף, או בכמות של המחליפים?

5. Ice Cream חסה

אז אולי מכבי צריכה להביא את תומר חמד עכשיו, כדי שאם ראדה פריצה ייפצע לתקופה ארוכה היא תוכל לעלות עם חלוץ לא פחות טוב?

6. oranfu Member

אין לי בעיה. אבל כשכולם מהללים את ג'ורדי ומכבי על זה שיש להם מנהל טכני שקובע מדיניות ארוכת טווח וכל החרטא הזאת, שיסבירו לי למה היה צריך עכשיו עוד שחקן לעמדה הזאת כשכבר יש להם עומק בה והביאו לשם את איינבינדר רק לפני חודש (שלא לדבר על אבו-זייד לפני שנה).

או שאיינבינדר היה מיותר, או שהזר הזה מיותר.

7. קשר שמאלי Member

קרויף גוזר קופונים. שיהיה לו לבריאות

8. Ice Cream חסה

די ברור שזה רכש של סוזה ולא של קרויף. והוא גם הגיע חינם.

9. סמואל אטו Member

הסברתי לך כבר, אבל אתה מתעלם ומזגזג בין הדעות שלך.

קודם טענת ש"הקישור זו העמדה הכי חזקה במכבי", ואז הצדקת את הטענה שלי שלוגאסי/אייבינדר לא מסוגלים לתת את היכולת שאלברמן וראדי מסוגלים. זה סותר אחד את השני.

3 עמדות. 2 שחקנים על כל עמדה.
    אלברמן-ראדי-זהבי.
    מיטרוביץ'-אייבינדר-לוגאסי.

יכול להיות שאחד מהם ישוחרר, ואז זה יהיה סיפור אחר, אבל המצב הנוכחי הוא עדיין בסדר גמור.

10. oranfu Member

אני לא מזגזג וזה לא סותר.
    מרכז הקישור זו העמדה הכי עמוקה והכי חזקה במכבי. זה שלוגאסי ואיינבינדר הם לא ברמה של ראדי ואלברמן לא סותר את הטענה שלי. גם פברגאס הוא לא ברמה של אינייסטה.
    לא היתה הצדקה להביא את איינבינדר אם תכננו על עוד שחקן זר בעמדה הזאת. וזה כשאנחנו מתעלמים לגמרי מאבו-זייד שהגיע רק לפני עונה (וגם רפי דהאן עוד באזור).

11. סמואל אטו Member

להגיד שזו העמדה הכי עמוקה במכבי זה לעשות צחוק מעבודה.
    יש שם 3 קשרים מצויינים(לליגת העל) ו-2 שחקנים נחמדים עם פוטנציאל נחמד(ספק אם שניהם יגיעו לרמה של אלברמן או ראדי בשיא שלהם), קבוצה כמו מכבי לא יכולה להרשות לעצמה מצב כזה. אם מחר אחד מהם נפצע זה מסכן את העונה כולה.
    לפברגאס יש מקום בהרכב בכל קבוצה בעולם.
    היגואין יש לו מקום בהרכב ברוב הקבוצות הטובות בעולם ובגלל זה יובה, ארסנל ונאפולי ניסו להחתים אותו.
    אם מודריץ' מחר עוזב את ריאל יש לו מקום מובטח בהרכב של מנצ'סטר.
    לואיס גוסטאבו הקשר האחורי המחליף של באיירן מבוקש בצ'לסי וארסנל.
    אם מחר אייבינדר או לוגאסי עוזבים את מכבי אין להם מקום בפלייאוף עליון.

אל תגיד לי שקבוצות לא דואגות שלפחות אחד השחקנים על הספסל לא יהיה שווה הרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/13
  12. Ice Cream חסה

אתה לוקח את הקבוצות הכי טובות בעולם שיש להן 3 מפעלים ויותר לאורך כל העונה. במכבי זה לא המצב. אתה חושב שאנדרלכט יש 5 שחקנים על 2 עמדות לא כולל מגן ימני שזה התפקיד המקורי שלו, שני שחקני ליגה מהדרג השני שעדיין בקבוצה ושחקני נוער או שחקנים צעירים שיישארו ברוטציה?

אולי חיפה והפועל לא יחתימו את לוגאסי או איינבינדר, אבל יש להם מקום בקבוצה של מקום 4-6 כמו בני יהודה, קרית שמונה או באר שבע.

13. oranfu Member

אם איינבינדר לא מספיק טוב בשביל להחליף את אלברמן או ראדי אז למה הביאו אותו? למה הביאו את אבו-זייד?
    אם אני הולך לפי הקו חשיבה שלך, מה קורה אם מחר פריצה נפצע לתקופה ארוכה? רק יצחקי יכול להחליף אותו, ואפקטיבית אתה עם חלוץ אחד בסגל...
    אין לזה סוף.

אין בעיה שהביאו עוד שחקן ברמה לעמדה הזאת. זה פשוט הופך את ההבאה של איינבינדר למיותרת.

14. סמואל אטו Member

אני לא מבין כמה פעמים אני יכול לכתוב את זה: 3 עמדות, 6 שחקנים.
    היו צריכים עוד שחקן למלא את עמדות 5-6.
    אבו זייד כנראה לא עמד בדרישות של מכבי ואולי העדיפו שחקן עם יכולת טכנית כמו אייבינדר.

במקום פריצה יש את יצחקי עדיפות ראשונה כמו שאמרת, רק שיש להם גם את טב"ח במקרה היותר גרוע ודאבור במקרה הממש גרוע.
    ברור שאתה לא יכול שכל המחליפים יהיו ברמה של שחקני ההרכב, אבל לפחות אחד מהם זה המינימום.

15. Ice Cream חסה

3 עמדות, 6 שחקני ברמה של הרכב, שרן ייני, 2 שחקנים שעדיין בקבוצה והחתימו אותם ממש לא מזמן תמורת לא מעט כסף, ועוד שחקנים צעירים להשלמת הרוטציה...

אין למכבי מחליף לפריצה, יצחקי בקושי, ואם אתה זוכר את עונת 2009/10 שלנו אז למרות עונה טובה שלו הוא לא הספיק כי לא היה חלוץ 9 אמיתי לידו. זה אומר שמכבי צריכה להחתים עוד איזה חלוץ ישראלי ברמה גבוהה (חמד, בן בסט, תמוז, דמארי...) לספסל, למקרה שפריצה ייפצע לתקופה ארוכה? שנה שעברה ישב אחד כזה. למרות שהוא שחקן טוב וחיובי ומקצוען ונתן לקבוצה שער לא חסר משמעות מול רמת השרון - הדיבור סביבו היה שזה אבסורד.

מצב נושא:
הנושא נעול.