אני אולי יכול להבהיר את הנושא, עם נסיוני כילד ונער בפ"ת. מי שאומר שהלוזונים לא מספיק מחלקים כרטיסים לא יודע על מה הוא מדבר. כשאני הייתי בבי"ס לכדוריד בעיר, קיבלתי חינם מנוי שלהם. ככה ממה שאני יודע בכל העיר, בכל ענפי הספורט כמעט. רוב הקהל של הקבוצה הוא מחלקת הנוער והילדים המעולה של המועדון - רק שתבינו, בפ"ת היה בעבר קונצנזוס שכל השחקנים הטובים בעיר גדלים בהפועל, ובינתיים מי שמסתמכת על הנוער היא דווקא מכבי - עוד סממן למהפך המופלא של הקבוצה בעיר. למה למכבי פ"ת אין אוהדים? פשוט מאוד. בארץ אין תופעה של "מסורת אוהדים". באנגליה קבוצה זה כמו גן - תראה משפחות שלמות של אוהדי טוטנהאם, ארסנל או ברייטון, כי המשפחה מעבירה את זה קדימה, כי כשהקבוצה הוקמה או התפתחה, היא משכה לכיוונה את הקהילה איתה היא מזוהה. אם אתה אוהד ארסנל במשפחה של אוהדי טוטנהאם - דינך כמוטציה. בארץ יש שתי אפשרויות - או שתאהד קבוצה מקומית, א-לה המודל שציינתי, או שפשוט תבחר את אחד המועדונים הגדולים - בית"ר, התל אביביות או מכבי חיפה (יש גם אוהדי הפועל חיפה, מתקופת ההצלחה הקצרה שלהם - נדיר!) כי זה מה שהחברים בבי"ס אוהבים או שסתם המשפחה לא לחצה מספיק אז הלכת על מה שמוצא חן בעיניך. מכבי פ"ת לא נמצאת באותה קטגוריה של הקבוצות "הגדולות" גם כי המסורת שלהם עדיין לא מוצלחת כמו שלהן, וגם כי לקבוצות ההן היו הרבה אוהדים מלכתחילה, מה שעזר להם לבסס את מעמדם כקבוצות כאלה. ומאידך, אם כבר בחרת לאהוד את הקבוצה המקומית, אתה מן הסתם עושה זאת בהשפעת אבא/אמא/סבא, ובפ"ת מי שאוהד קבוצה מקומית אוהד את הפועל. יצטרך לקרות משהו מאוד קיצוני ונוצץ כדי שמכבי פ"ת תשלים את המהפך העירוני גם בכיוון האוהדים.
וטווב שכך. בגלל שאני אוהד ביתר אז גם הבן צריך להיות כזה? עם כל המסורת והפאר של הליגה האנגלית (שהיא באמת הליגה הטובה בעולם) יש בה גם הרבה דברים דפוקים (שמתי לב שאני גולש). זה נכון, ולא ברור לי למה... כשאני התחלתי לאהוד את ביתר זה לא בגלל שחברים שלי אהדו אותה או בגלל המשפחה (שבלל לא אוהבת כדורגל) או בגלל המסורת שלה (אפילו לא ידעתי באיזה מקום הם ומה העבר שלהם) פשוט ראיתי משחק שלהם בטלויזיה ואהבתי (הם אפילו לא ניצחו), אותו דבר לגבי ארסנל. לא ברור לי איך זה שאין אוהדים לקבוצות כמו נתניה, בני יהודה, הפועל כפר סבא... חוץ מבאותם מקומות.
מה שאני חושב זה שאין דבר כזה במקור "קבוצת מרכז טבלה" קבוצת מרכז טבלה זה או קבוצה גדולה שירדה מנכסיה, או קבוצה קטנה שהולך לה טוב קבוצה גדולה מן הסתם יהיו לה הרבה אוהדים כי הם הצליחו והשיגו תארים בשביל לקבל מעמד של קבוצה גדולה. קבוצות קטנות גם מקבלות בסיס אוהדים טוב, כי האוהדים שלהם מצטרפים אליה לרוב כשהקבוצה על סף עלייה לליגה הראשונה ואז הם נשארים איתה למאבקים בתחתית/אמצע טבלה. מה זה קשור למכבי פ"ת? מכבי פ"ת היא לא אף אחת מאלה. היא אף פעם לא הייתה קבוצה גדולה והיא אף פעם לא הגיעה להישגים. מצד שני היא גם אף פעם לא הייתה תמיד קבוצה קטנה שעלתה ליגה וסחפה איתה המוני אוהדים בעקבות כך. מכבי פ"ת כבר 40 שנה בליגה העליונה... אף פעם לא נאבקה על אליפויות, ואף פעם לא נאבקה ממש במאבקי ירידה רציינים, ולפי כך, היא נחשבת לקבוצה משעממת ואפורה ובגלל זה לדעתי אין לה אוהדים.
אני מפ"ת ובפ"ת יש 120 אלף תושבים..הרוב גם לא אוהד את הפועל פ"ת..הרוב פה אוהד את בית"ר ירושלים,מכבי ת"א ומכבי חיפה..ואחרי זה הפועל פ"ת..אז איך אתם רוצים שלמכבי פ"ת יהיו אוהדים?מכבי פ"ת תמיד הייתה קבוצה אפורה ללא הרבה הישגים וקהל..ברוב המשחקים שלהם אם יש להם הרבה אוהדים זה ילדים קטנים שמביאים מהבתי ספר לכדורגל של מכבי פ"ת..כמובן שיש להם איזה 200 אוהדים שמסורים לקבוצה וכל זה..אבל זה לא מספיק..לוזון לפעמיים מארגן להם הסעות+כרטיסים למשחק חוץ על חשבנו!!!!!!!ועדין לא בא הרבה קהל אין פשוט בפ"ת מבחינת קהל זה הפועל פ"ת ותמיד זה ישאר ככה..מבחינת יכולת זה כבר משהו אחר פ"ת של מכבי..
Ljungberg 8 - מה כל כך רע בזה? עובדה שבזכות זה באים 10,000 צופים למשחק בליגה החמישית. הלוואי עלינו שקהל חובבי הכדורגל היה כל כך מגוון.
זה עניין של גאווה מקומית, בכל שכונה או עיר באנגליה, האוהדים אוהדים את הקבוצה שמייצגת אותם ובמקרה היא גם הכי קרובה אליהם. במדינה קטנה כמו שלנו, אהדה של קבוצה מרחוק היא אפשרית מכיוון שהמרחקים קטנים הרבה יותר. עדיין, בירושלים כמעט ולא תמצא אוהדי קבוצות תל אביביות או מכבי חיפה מכיוון שהיא עיר מרוחקת וסגורה יותר מאשר שאר הערים ולכן ירושלמים בוחרים קבוצה שקרובה אליהן, גם בשנים שבית"ר והפועל לא היו קבוצות גדולות במיוחד. כדי שמכבי פ"ת תמשוך אוהדים היא צריכה להפסיק לגרום לצופים לסבול, קבוצות שמשחקות כדורגל הגנתי ומגעיל לא מושכות אוהדים חדשים, במיוחד אם זה לא מוביל לאליפויות.
אבל כמה מהם באמת אוהבים את הקבוצה? אני בנאדם בזכות עצמי ויש לי זכות מלאה לבחור את הקבוצה שלי (נסחפתי קצת אה?). בכל מקרה היו באים 10 אלף אוהדים למשחק כי מי שלא היה בא למשחק של וולבס היה הולך למשחק של נוריץ' והפוך.