גם אני שונא את מכבי וגם אני כעסתי נורא על בכר באותו משחק, אבל ירושלים הפסידה את האליפות בכוחות עצמה. הוראס ג'נקינס והזריקות המפגרות שלו מבחוץ, טפירו וחוסר האחריות שלו, ובכלל כל השחקנים שנכנסו ללחץ עצום ברבע האחרון. ויותר מזה-גם אם ירושלים הייתה מנצחת ב40 הפרש האליפות הזאת הייתה שוד. סמי בכר? השופטים שרקו 29 עבירות לחובת מכבי לעומת 16 לחובת ירושלים. ככה שלבוא אליו בטענות זה מעשה של קבוצה לוזרית שלא מוכנה להודות שהגיע לה להפסיד.
ללא ספק ירושלים הפסידה את האליפות בכוחות עצמה, היא היתה צריכה לנצח את המשחק הזה לנצל את מכבי שהיתה בעונה כל-כך חלשה. אבל אם בכר לא היה שורק לעבירה שלא היתה אז האליפות היתה של ירושלים ולא של מכבי, והאליפות הזאת היתה יכולה לשנות את הכדורסל הישראלי (כן, כן). שוד? ממש לא. מכבי היתה בעונה חלשה, היא עדיין היתה טובה מירושלים, אבל זה לא היה שוד.
הקו הקדמי הכי טוב באירופה רק ממשיך ומתחזק! ככה זה שיש המון לחץ מהשנה הגרועה, שהייתה פשוט אסון. בקו האחורי, מכבי לא צריכה להתחזק. יש את קאמינגס המאוד מרשים, בלותנטאל הידית והלפרי הכשירוני. מחליפים יש ביינום, שארפ, כספי, גרסייה ובורשטיין שיחזור. הבעיה היחדיה שאני רואה זה משחקי אגו, נקווה שקטש ידע להחזיק אותם. במיוחד את קאמינגס ופייזר.
אם ירושלים הייתה לוקחת אליפות זה היה שוד. האליפות שייכת למכבי ת"א. כמה שננסה להכחיש את זה, היא מנהולת הכי טוב (אהמ שאול אייזנברג אהמ), היא מאומנת הכי טוב והיא משחקת הכי טוב. כל הנסיונות של האיגוד עשות פיינל פור, משחק אחד וכו'-נוצרו במטרה אחת-לקחת ממכבי את האליפות. לכן, גם אם ירושלים הייתה מנצחת מאה-אפס זה היה שוד לאור היום. תראה מה זה, גרמת לי לדבר כמו מכביסט. אני הולך להקיא.
טוב דיון האליפות הזה כבר דוש, גם כשרוף של מכבי נמאס לי כבר להזכיר שהכל היה בידיים של ירושליים והכל היה עניין של ריבאונד מסכן אחד, המקצוענות לשחק 40 דקות ולא 39.56 או מה שזה לא יהיה. וכמובן אל תקחו מבורשטיין את החזרת מכבי בכוחות עצמו. החוק הרוסי בעייתי כי למכבי אין ישראלים בולטים ,שנה שעברה היה לה את ארנולד ובורשטיין השנה ,אולי הלפרין . אני רק רוצה להזכיר שהאחרון ביחד עם בלות'נטאל שחקנים מאוד לא יציבים מה שבורשטיין וארנולד כן, שארפ מזמן לא ילד וליאור אליהו אין לדעת לאן הוא ילך בעונה שעל התפקיד שלו כל כך הרבה שחקנים, כספי עם חוזה מיוחד שמבטיח לא דקות משחק ואם לא הוא בחוץ, כספי הוא כשרון אדיר אני מאמין ששמעון ילחץ שהוא ישחק ואם יש מישהו שמירוץ האליפות הזה יכול ליפול לידיו זה דווקא הצעיר ותראו איפה מכבי שמה את האליפות שלה באילו ידיים, בסופו של יום ישראלים הם אלו שמביאים את התואר הם נלחמים ומבינים אני בטוח שפייזר וקאמינגס רוצים אבל אין כמו הנחישות של טל. וזה ייחסר!
הכל נכון, הכל טוב ויפה, אבל באותה שנה ובאותו משחק ירושלים ממש לא נפלה ממכבי. ובאמת דשנו ודשנו על סיפור האליפות וסמי בכר. כולנו מסכימים שהכל היה תלוי בירושלים ומכבי היתה טובה יותר באותה עונה (ואם מכבי בעונה אולי הגרועה ביותר שלה לוקחת אליפות, זה רק מראה כמה השילטה של מכבי בכדורסל הישראלי גדולה וכמה זה עצוב). סוף סיפור
איך אפשר לשאול שאלה מבלי סימן שאלה? ואמרתי כבר שהתבלבתי בין הזרים, הייתי בטוח שמי שהושאל הוא הרכז החדש שהוחתם כמחליף לבורשטין (גרסיה), אך הוא נשאר ומי שהושאל הוא הסנטר דה רוסה. כך שהטענה שלי כלפי חוסר ברכזים בוטלה.
http://www.one.co.il/cat/articles/article....?id=100536&bz=1 http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...D=26671&lang=he בינתיים אלכס גרסיה נחת. וגם הוא נשמע שחקן עם אגו לא קטן, נקווה שידבר על המגרש ולא בדיבורים.
מורליו דה רוסה, הסנטר הברזילאי שחתם במכבי ת"א על חוזה ארוך טווח, הושאל היום לאקדמיק סופיה, אלופת בולגריה, שתשחק העונה ביול"ב קאפ. לפני כשבועיים פנו ראשי סופיה, הנמצאים בקשר רציף עם ראשי האלופה, וביקשו לשאול את השחקן עד לסיום העונה. במהלך הטורניר בקפריסין בו שהתה מכבי, סוכמו מרבית תנאיו בסופיה. אתמול נסגרו סופית פרטי העסקה ונחתמו החוזים. לדה רוסה חוזה לארבע שנים במכבי ת"א והוא עשוי לחזור אחרי שנת השאלה. כזכור, גם ניקולה וויצ'יץ' הושאל לווילרבאן בשנה הראשונה שלו וחזר למכבי ת"א לאחר מכן, ותראו אותו היום.
מה מצאו בדבר הזה? ראיתי אותו במשחקי ההכנה ובגיע ווינר, ואין לו כמעט כלום, אולי חוץ מגובה, שאת זה אי אפשר ללמד. הוא בן 24, גיל מאוחר בישביל להתפתח, ולפי דעתי זה פשוט ביזבוז. אני לא זוכר כמה שילמו עליו, אבל אם יצליחו לצאת מזה בפלוס איכשהו בעוד כמה עונות, אז זה יהיה דבר משונה מאוד.
החתמה נכונה ומבורכת של מכבי לגבי באטיסטה. עם הגעתו, צפוי לרדת הרבה לחץ מוויציץ. באטיסטה ישחק את מרבית הדקות שלו בליגה, בזמן שניקולה ינוח לקראת המשחק במסגרת היורוליג. עונה שעברה ניקולה הגיע עייף לשלבים האחרונים ביורוליג, והשנה מכבי הסיקה מסקנות מכך. צריך לשמור את ניקולה לרגעים האמיתיים.
פתיחה צולעת עם 2 משחקים צמודים. קטש עדיין לא מנוסה מידי? (זה כנראה לא הכי זה כי גם בעונה שעברה עם מאמן מנוסה זה היה המצב) אולי אנחנו עדיין מחכים למשהו גדול כמו בעונות הקסם שהיו עם שאראס&פארקר? כי דברים כאלה מחברים אחת ל 20 שנה...