גם אני לא אוהב שממציאים תאוריות מסוג זה, אבל ידוע שבכדורסל הרכז והסנטר או יותר נכון הגבוהים (אם יש צמד כזה אז עוד יותר טוב ועוד יותר קשה ליריב) הם שחקני המפתח בקבוצה. נכון לאז היה את באסטון וניקולה. אחרי ששארס עזב, נכון, מכבי הפסידו עם פארקר, ניקולה ובאסטון, אבל למי? לקבוצה שיש לא לא רק רכז טוב, אלא גם גבוהים דומננטים. זה מחזיר אותנו לכך, שלמכבי העונה אין כרגע לא את זה ולא את זה.בנתיים, אין שלד טוב.
דווקא תאמינו או לא אני יחסית מרוצה ממצב הגבוהים במכבי, הרבה יותר מרוצה מאשר אצל הגארדים. פייזר הוא תעלומה, זה נכון שאין לדעת איך יחזור, אבל ישנם דיבורים על כך שקצב ההחלמה שלו טוב מאוד ושהוא צפוי לחזור בקרוב. באטיסטה לדעתי הוא האנדרייטד הכי גדול שהיה למכבי בעונה שעברה. הוא משאבת ריבאונדים, בהגנה הוא מצויין, למרות שהוא לא ממש חוסם כמו מוריס למשל. בהתקפה, היתה לו תמיד סיומת מעולה כשהוא היה מתחת לסל, מגוון תנועות נהדר מתחת לסל.. הבעיה שלו היתה בעיקר בצד ימין וכשהוא קיבל את הכדור רחוק מהסל, מקרה שבדרך כלל נגמר בצעדים. בנוסף לכך, באטיסטה היה חיה על המגרש, הוא נתן תמיד את כל כולו ונפל על הפרקט לכל כדור אבוד. כאשר יניב גרין וליאור אליהו מחליפים אותם מהספסל, אני מאמין שאפשר לסגור כרגע רביעייה לא רעה, למרות שחיזוק יכול לעזור מאוד, בעיקר בגלל החשש לגבי פייזר. מצד שני, אני מסתכל על הגארדים המובילים של מכבי לעונה הקרובה, ובעיקר על המובילי כדור של הקבוצה: טל בורשטיין, דריק שארפ, דרור חג'ג' ולא זוכר מי עוד שכחתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אין במובילי הכדור של מכבי "בעל בית" אמיתי, רכז שידע לנהל את המשחק. טל אף פעם לא היה באמת מוביל כדור טבעי, וגם איתו אין לדעת איך יחזור, כי הבחור בקושי שיחק כדורסל בשנתיים האחרונות. דריק שארפ אף פעם לא היה מוביל כדור, וכמה הבחור עוד יכול לסחוב? בקשר לדרור חג'ג', אני מאמין שהבחור יהיה הפתעה נעימה העונה, אבל אי אפשר לתת את המפתחות לעמדה, שלדעתי לפחות היא החשובה ביותר בכדורסל, לשחקן שעדיין לא הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות באירופה. בקיצור, מכבי חייבת להביא רכז נורמלי, ואל תגידו לי סולומון, כי הוא רכז כמו שביינום רכז, ומהכסף שישאר אפשר לחפש אחרי איזה גבוה אמריקאי סטייל מוריס או באסטון שיודע לחסום ולקחת ריבאונדים, לא חסרים כאלה בעולם. גאד.. כמה חפרתי..
עם כל הכבוד (ויש), כעקרון זה נכון שצריך רכז וגבוהים, אבל אם נסתכל על שיקאגו הגדולה, לא היה לה רכז טוב, ולא גבוהים דומיננטיים. היה לה את ג'ורדן, פיפן וגרנט/רודמן כשעל גרנט קשה לומר שהוא גבוה דומיננטי, ורודמן לא ממש גבוה יחסית ל NBA, אבל מיקום מצויין, וטירןף בעיניים. אין חוקים קבועים.
זה שג'ורדן שבר את החוקים, זה לא אומר שזה השלד הנכון במרבית הפעמיים לבניית קבוצה טובה. מייקל היה עילוי יחיד במינו ובלעידיו שיקאגו הייתה קבוצה מאוד בינונית.
טוב, אז הבוקר יש מעט התפתחיות בנוגע לשחקני הרכש לעונה הקרובה: רודני ווייט חתם היום בקבוצה. הפורוורד בן ה-28, 2.06 מ', נבחר במקום התשיעי בדראפט של 2001 ע"י דטרויט פיסטונס. הוא שיחק במכללת צפון קרוליינה, רשם ממוצעים יפים ואף נבחר לרוקי השנה במכללות ע"י אתר ESPN. בפיסטונס הוא שיחק עונה אחת, משם המשיך לשלוש עונות בדנבר וחצי עונה בגולדן סטייט. בסך הכל הוא רשם ב-NBA ממוצעים של 7.1 נק' ו-2.2 ריב' למשחק. אחרי התקופה בארה"ב ווייט נדד בין כמה ליגות, שיחק בין היתר במנרסה ובבילבאו הספרדיות, ובסקבוליני פזארו האיטלקית. בעונה האחרונה הוא שיחק בגאונגשה הסינית ובליגה הפורטו ריקנית. שחקן נוסף שאומנם טרם חתם בקבוצה, אך מגלה כי מכבי מעוניינת בשרותיו הוא שחקנה של אפס פילזן, סקוני פן. פן, מצידו, מעוניין להצטרף לשורות הצהובים. דעתכם על השחקנים המדוברים?
בסבב האליפויות הראשון של שיקאגו היה רכז טוב כמו שציינת והיו גבוהים לוחמים טובים. בסבב האליפויות השני גם היה רכז שעושה הגנה העונה לשם רון הארפר וגם הסנטרים היו לוחמים (על תפקיד גראנט הגיע רודמן). תמיד היו לשיקאגו שחקנים טובים בעמדות האלו והיתרון שלהם על פני האחרים שהיה גם אלוהים.
וויט נשמע טוב. אפילו טוב מאוד, רקורד מוכח באן בי איי. בחירה גבוהה. אין ספק מדובר בשחקן טוב. השאלה מה הוא בא לעשות במכבי, כי יחד עם פיזר על המגרש למכבי אין הגנה. עושה רושם שהבחור הוא התקפי במיוחד אבל מה עם הגנה? למכבי אין גבוהים הגנתיים. באטיסטה עם כל הכבוד הוא לא יותר מבינוני וגרין הוא בעיקר לוחם אבל לא ברמות של הסנטרים האמריקאיים המצויינים(עם יווני ושאר ירקות הוא הסתדר יפה באליפויות אירופה השונות, אני מדבר על אנדרסנים מוריסים ובאטיסטים). על אליהו אני בכלל לא מדבר באמת שהייתי מעדיף את פניני עליו. פן? זה השם הכי טוב שהוזכר כמועמד עד עכשיו, ובכל זאת, אני מעדיף איזה קרואטי/סרבי/סלובני צעיר , אם בונים אז בואו נבנה עד הסוף, עם הרבה מחשבה קדימה!
דנידין מדברים על שחקנים דומיננטים... אלה שחקנים משלימים. לשיקאגו אף פעם לא היה רכז דומיננטי או סנטר דומיננטי. יש יוצאים מן הכלל, כמו שפיסטון אמר אין חוקים כתובים, אבל בדר"כ קבוצה עם שאיפות צריכה גבוה דומיננטי\רכז איכותי. נ.ב תהרגו אותי איך מכבי לא מביאה את אלטון בראון שאין לו קבוצה כרגע. מהמשחק הראשון שלו בארץ(יותר נכון דקות ראשונות), התלהבתי ממנו. לדעתי החלק שחסר למכבי בצבע.
סוף סוף החתמה ראשונה רצינית של מכבי אחרי שהם סיימו להחליש את כל הקבוצות היריבות בליגה. הרזומה של וויט מרשים מאוד. שילוב שלו ושל פייזר מתחת לסל יכול להיות קטלני. הבעיה היחידה שלו היא האופי הבעייתי, אבל אוהדי מכבי יכולים לסמוך על אפי שמומחה בלהוציא את המירב משחקנים בעייתים. עכשיו למכבי חסר רכז, ולטעמי על זה תקום ותיפול מכבי מודל 08/09. אם אפי יפגע ברכז, מכבי באמת יכולה להגיע רחוק באירופה, אפילו פיינל פור. כשלון נוסף עם רכז זר סטייל קאמינגס וביינום, והצלבה תהיה הישג.
מז"א להחליש קבוצות אחרות? מכבי הביאה את סימונס ואת וויליאמס, זה לא רציני? יניב גרין בכלל לא היה בקבוצה בארץ ואם זו לא מכבי אין לו סיבה לנחות בארץ. לא רואה איפה היא ניסתה להחליש. וגם לדעתי זה הרכש הכי חכם שמכבי עשתה מאז סוף הדרים טים(ביחד עם הבאתו של מוריס, ולהוציא את יניב גרין)... בקשר להחתמה, יכול להיות שבסוף תיצא החתמה במקום, אבל לדעתי הרבה יותר נחוץ להביא שחקנים לעמדות אחרות מאשר לעמדה שיש בה 3 שחקנים ושניים מהם נהדרים(וויליאמס ופייזר)... ואם הוא ישחק בעמדה מס' 3 יש שם אפילו יותר שחקנים... נראה מיותר ממבט ראשון, אבל נחיה ונראה.
אין לי ספק שאחת הסיבות (בוודאי שלא המרכזית) להבאתם של וויליאמס, סימונס וחג'ג' היתה להחליש את הקבוצות היריבות. ואני לא אומר שזה דבר רע או פסול בעיני. אני לא ממעיט מערכם של סימונס וויליאמס, אבל הם לא הובאו למכבי במטרה להיות שחקני מפתח וחלק מרכזי מהקבוצה (ואני מניח שהביאו את וויט בשביל להיות שחקן חמישיה מוביל), אלא להרחיב את הסגל ולחזק אותו, ולראייה שניהם לא צפויים לפתוח בחמישיה של מכבי (אולי סימונס, אבל זה תלוי בבורשטיין). למי הכוונה? אני לא חושב שזאת החתמה מיותרת. חסר למכבי שחקן גבוה אחרי העזיבה של וויצ'יץ' ומוריס. צריך גם לזכור שפייזר כשוויצ'יץ' לא היה כשיר ולפני הפציעה הקשה שלו נגד אולימפיאקוס, שיחק סנטר ומוריס שיחק PF, כך שעמדה 4 לא כל-כך עמוסה. אגב, גם וויליאמס למרות שהוא יותר 4, שיחק פה ושם 3 בבני השרון.
התכוונתי סימונס ווויליאמס מן הסתם... שחקנים נהדרים, וויליאמס הוא שחקן ספסל והוא נותן תפוקה מהספסל, הוא יכול לקחת על עצמו משחק, הוא מיס מאצ' עבור כל קבוצה ואין לו תפקיד מוגדר(ממש כמו טאקר). אני מאוד התלהבתי ממנו ואני בהחלט חושב שהוא יכול להיות שחקן מרכזי במכבי. סימונס צלף, בדיוק מה שחסר למכבי, כמו גם וויליאמס גם הוא יכול לקחת על עצמו משחק במצבים קשים, סימונס נכון לעכשיו אחד השחקנים הכי חשובים שיש למכבי. (שכחתי גם את חג'ג', אולי זה באמת נועד להחליש... אבל כך או כך זה אחלה רכש לספסל) ד"א, לא כל רכש קטן נועד להחליש, למכבי אסור להביא שחקנים משלימים כמו וויליאמס? בקשר לוויט, יש למכבי את פייזר, כמובן שחסר להם שחקן גבוה אבל לא בעמדה הזו, הם צריכים שחקן גבוה שהוא סנטר ויכול להשלים בצורה טובה את פייזר. קשה לי לראות את וויט או פייזר יושבים על הספסל.
למה ווייט או פייזר חייבים לשבת על הספסל? כמו שכבר אמרתי פייזר יכול לשחק גם סנטר והשילוב בינו לבין ווייט יכול להצליח. דרך-אגב, הרכישה של ווייט מסמנת את הדרך החוצה של אליהו או של באטיסטה (שמעתי שהוא מועמד לברצלונה). אני במקום אליהו בורח מהר מנוקיה, הוא לא יקבל יותר דקות משחק משנה שעברה עם כל העומס והאיכות שיש למכבי בעמדה שלו.