מכבי 'עלית' ת"א 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/07.

1. samoel Member

כל יום אני פותח את האינטרנט כמה וכמה פעמים, מחכה להודעה, מכבי החתימה את .. (סולומון וגרין בשבועות האחרונים, שיהיה כבר סופי זה כל מה שרציתי, כל זר לא מוכר שהולך להיות הלהיט הבא) ועכשיו זה בא. שוק, הלם טוטאלי, נעתקו מילים מפי.

מכבי בלי מוני זה לא מכבי. הבנאדם היה קם ב-4 לפנות בוקר בשביל להביא חלב לאשה של וויצ'יץ', כך מספרים. התגרש מאשתו בשביל מכבי, נתן את כל חייו לקבוצה, וכך פדרמן וכץ גומלים לנו האוהדים? שמזוהים כל כך עם האדם הזה, שרואים בו את החלום של כל אחד מאיתנו? לדאוג לשחקנים? לסגני אלוהים שלנו? שוב לבעוט בלב ובנשמה? באדם שבשבילו היו משחקים שחקנים? לא ברור.

יום שחור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx , אולי הפרידה פחות סוערת מהמיני טלנובלה בפעם הקודמת אבל היו בטוחים, היא כואבת. האם זהו סופו של עידן? הם פדרמן משתלט על מכבי? הזמן יגיד עד כמה קבוצת מזרחי מושכת בחוטים(לפחות עפ"י ההחתמות אין בכלל ספק ששמעון הוא מנהל בלעדי- קודם הליגה)

אבא שלי שוקל לבטל את המנויים, נכון לא עשינו מנוי בשביל מוני פנאן, אבל כל ההתנהלות הזו, המעין זלזול באוהדים בשנים האחרונות, והמחיר.. אני מנוי ותיק משלם 1600 שקל כש-10 מטרים ממני יעמוד אדם חייל/בן נוער וישלם 1200(גם לא מוצדק) ומה נראה? קבוצה שתשחוט את הלגה? סבבה, אבל המחירים לא מוצדקים.

עצוב לי כרגע, מאוד עצוב.

2. VaN Member

כן אה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

זאת לא פעם ראשונה שפנאן מתונן על הפיחות במעמדו, תיארתי לעצמי שבשלב זה או אחר הוא צפוי לעזוב.
    בעודה שאדם מצליח להשפיע על השחקנים עד כדי כך מעמדה שכזו היא מדהימה לדעתי, ואין קשר לאהדה לקבוצה זו או אחרת, אני בהחלט חושב שאת העבודה שלו הוא עושה על הצד הטוב ביותר.
    אני לא חושב שעזיבה שלו תהיה כל כך קריטית למכבי ברמה המקצועית, אבל חבל שפרידה מאישיות כמוהו תיעשה כשיש משקעים בינו לבין המועדון.

אני כמובן יודע שפרסום בONE לא קובע נחרצות שום דבר, אבל אני נוטה להאמין שזה אכן מה שיקרה, במיוחד בגלל התקדים.

3. Bayern Straße nach sechs

היה פרסום גם ב-YNET.
    מוני הוא משהו מיוחד, למרות שהוא לא הבעלים, לא שחקן ולא מאמן כל משחק מראים אותו, כל משחק מזכירים את שמו, חבל כאיש אני לא מכיר אותו, אבל ללא ספק הוא אגדה במכבי. אני אזכור אותו תמיד.
    נקווה שהוא לא יעזוב, ואם הוא יעזוב הוא גם יחזור בסופו של דבר. או שהוא מנסה רק להפעיל לחץ על פדרמן וההנהלה כולה.

4. samoel Member

אני לא אשכח כשהייתי בבר מצווה שלי באימון של מכבי, אז על הצעיף שלי יש את סמל המדינה, אז מרחוק הוא עושה לי כזה? מה זה בית"ר? אתה לא מתבייש?

הוא תמיד נראה חביב כזה.

עצוב לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

5. SeRgInHo Member

הודעה קורעת של איסטלנד מהאנגלי:
    ענק :aaarofl:

6. JR-Riquelme Member

http://www.one.co.il/Article/119548.html

עד כמה זה נכון?

אם כן, דבר ענק... אחד השחקנים הכי טובים שמכבי יכולים למצוא לעמדה הבעייתית הזאת.

7. Dimitar Berbatov Member

נכון כמו שנאנד קרסטיץ' מהנטס יגיע לנוקיה בשנה הבאה.

8. JR-Riquelme Member

יש הבדל...

קראסטיץ' בפתיחת העונה שעברה היה תקווה גדולה של ניו ג'רזי והם בנו עליו אבל הפציעה הרסה אותו. מלווין איליי בסה"כ שחקן שולי ומקבל מקסימום 10 דקות במשחק

9. TopTopaz Member

אוי נו, מה אתם מאמינים לכל השטויות של ONE? מזל שהם לא הוסיפו באמת "פרסום ראשון"

10. zivmay Member

אנחנו צריכים סנטר ופאוור.
    מכבי רוצה מנויים, נשאר להם המון כסף, רענן כץ יותר נרקסיסי מקמצן.
    אז יש סיכוי טוב שיביאו את שניהם, אבל אין לנו סמול, אז זה לא כלכך משנה.

11. דנידין Member

אלו העמדות הכי בעייתיות בכדורסל העולמי. יש מחסור בגבוהים ובפי כמה וכמה בגבוהים כישרוניים. להגיד שחסר זה קל, להביא זה על סף הכמעט בלתי אפשרי, כי הקבוצות שמחזיקות בכאלו לא משחררות ואלו גם בדרך כלל הקבוצות העשירות שמשלמות הכי הרבה, אם זה ב NBA ואם זה באירופה.

12. TopTopaz Member

דווקא לדעתי מכבי צריכה יותר רכז, מאשר גבוהים

13. samoel Member

גם אני מסכים עם טופטופאז.

מכבי צריכה רכז, לעמדה 3 יש לנו את כספי וויליאמס סימונס. צריך גם שחקנים גבוהים, אבל למכבי אין בעל בית מאז ששאראס עזב. או להביא אחד צעיר (כמו אודריך בזמנו) ולהוריד רמת ציפיות וככה גם להוריד ממנו את הלחץ. או להביא מוכח אבל שיותר מתאים לסגנון האירופאי (מביינום ,סולומון פן וצ'אטמן) רק שכאן מכבי מתקמצנת משום מה: לאקוביץ ופופוביץ' שני האירופאים היחדים שהיו פנויים כבר חתמו. מרקו היה יכול להיות החתמה גם לעתיד, בעוד יאקה לאקה אמנם נחנק לא פעם ברגעי אמת אבל למישהו יש בכלל ספק שהוא יותר טוב מהלפרין? אמנם המחירים יקרים. אבל לסולומון הולכים לשלם שני שליש ממה שלאקוביץ' דרש, מוזר. אגב האחרון שנשאר פנוי הוא שאראס שכנראה יממש את החוזה הבלתי קובנציונאלי שלו בפנא כשאף קבוצה לא תיקח אותו בסכום הזה (3 וחצי מיליון יור פלוס 250 אלף פיצוי-לא יקר - לפנא)

14. TopTopaz Member

נקודה נוספת למחשבה:
    בתחילת שנות ה2000, מי שהוביל בעיקר את מכבי לגביע אירופה היה אריאל מקדונלד
    ב2003, ברצלונה לקחה את גביע אירופה כשהרכז שלה היה שאראס
    ב2004-2005 מכבי לקחה אליפות כששאראס הוא הרכז
    ב2006-2008 צסק"א ופאנאתינייקוס לקחו את גביע אירופה כשפאפאלוקאס ודיאמנטידיס בהתאמה היו הרכזים המובילים בקבוצה.

לסיכום, כל אליפויות אירופה האחרונות הלכו לקבוצות שהשחקן המוביל בקבוצה היה הרכז שלה.

15. samoel Member

אני לא יודע עד כמה הדוגמאות האלה נכונות.
    באותן שנים למכבי היה אחד ויחיד, אנתוני פארקר. שחקן שכנראה לא יחזור כמוהו. ואם כן זה שחקן של פעם בדור, בטח במחירים שהוא ששיחק בשביל מכבי. תאמין לי שאני קונה קבוצה עם חג'ג' אפילו אוחיון כרכז ראשון רק שאנתוני יהיה בה.
    לגבי האחרים, אמנם ההשפעה של תאו ודיאמנטידיס הייתה לא קטנה, אבל אני לא יודע אם במכונות משומנות כאלו אפשר לקרוא להם מובילים צסק"א של השנה נצחה בגמר לא טוב של פאפלוקאס לדוגמא, בכלל עונה לא משהו הייתה לו. ועדיין אין ספק שרכז זה עמדה חשובה, הוא זה שמחבר(אלא אם יש לך שחקן כמו פארקר,חסר אגו, שיודע להיות הדבק המלכד מעמדה אחרת) את הקבוצה והופך אותה לקבוצה ולמכונה המשומנת. לא וסולומון זה לא הפתרון לצערי.