מכבי 'עלית' ת"א 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/07.

1. Dimitar Berbatov Member

כמובן שחולון לא תהיה אותה קבוצה. אבל השלד עצמו ישאר, גם אם טאקר או סימונס יעזבו יש מספיק שחקנים שלא קיבלו העונה יותר מידי דקות כמו ווישהאם ודיקסון/אבישי גורדון שיכולים להחליף אותם (כמובן שהם פחות טובים, אבל הם שחקנים נהדרים). וכמובן, השאלה הכי גדולה לגבי חולון היא הכסף, ואני מקווה מאוד שדורסמן ימצא את הספונסר שהוא מחפש בנרות כל-כך הרבה שנים.

לגבי בני השרון, אני סומך על אלדד אקוניס שגם אם אפי יגיע למכבי, הם לא יתפרקו. אני מאוד מחזיק מרועי חגאי, העוזר של אפי, לדעתי אם בירנבוים עוזב לא צריך ללכת יותר מידי רחוק עם מחליף (יש דיבורים על גודס), חגאי הוא הדור הבא של המאמנים בארץ. לא סתם אפי מחמיא לו אחרי כל משחק, לחגאי יש חלק גדול בהצלחה של בני השרון.
    ירושלים אכן סימן שאלה, והם חייבים להתעורר. ארז מאמן נחמד, אבל זה לא מספיק אם ירושלים רוצה לחזור שנה הבאה לצמרת. הייתי הולך על בית הלחמי, מאמן מצוין.

בכל מקרה, מה שרציתי להגיד הוא שהמצב שנוצר השנה הוא שילוב של חולשה של מכבי, אבל גם ובעיקר התחזקות של קבוצות כמו נהריה, בני השרון וחולון. זה לא שאם מכבי תתחזק היא תקח את הליגה בהליכה. כמובן שהיא לא תתקשה כמו שהיא התקשתה השנה, אבל אם קבוצות כמו נהריה, בני השרון וחולון, אפילו ביחד אם ירושלים בתקווה שהיא תהיה קבוצה יותר חזקה בשנה הבאה, הליגה תמשיך להיות תחרותית וחזקה, למרות שסביר להניח שהאליפות והגביע יחזרו למכבי

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/6/08
  2. Number 8 Member

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/08
  3. דנידין Member

4. Number 8 Member

5. samoel Member

בשעה טובה,
    ראוי, מגיע לו. הגיע הזמן לראות אותו בליגה של הגדולים באמת ואיך הוא כשהוא פייבוריט. כמו שפיני אמר מגיע לו סוף סוף להרוויח את הסכומים. אחרי שטחנו את המוח כן יהיה לא יהיה זה סוף לסאגה, עכשיו נחכה לראות מי העוזרים ומי הקבוצה, היום בידיעות נרשם שגם ביינון ובאטיסטה צפויים לעזוב(מלבד ניקו מוריס וקאמינגס)

6. Cesc_Fabregas Member

מגיע למאמן הענק הזה. בסופו של דבר הוא עשה את מה שהיה צריך לעשות, הגיע לטופ של הכדורסל האירופאי ובטח הישראלי. בתור אוהד ירושלים אני מאחל לו הצלחה, מעריך מאוד את הבנאדם הזה.

מעניין אם יצא לי לשיר בשנים הקרובות "אווו... אפי אל תבכה.. אפי אל תבכה, אפי אל תבכה, אפי אל תבכה.."
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

בסופו של דבר מבחינתי זה סגירת מעגל, המאמן הזה שעמד בראשות מכבי תל אביב נפרד ממנה לשמחתי, ואני מקווה שגם יעוף מהנבחרת במהרה. מאמן שלא מכבד אף קבוצה ובטח שלא בגמר גביע ומוריד תקבוצה שלו מהפודיום, לא ראוי להערכה. אפי בחיים לא יעשה דבר כזה, ואני יודע שבמידה ומישהי אחרת תיקח תגביע / אליפות למכבי הוא ישאר שם כמו גבר גם אם יהיו מיליון טעויות שיפוט.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/08
  7. Dimitar Berbatov Member

צפוי. הכי מגיע לאפי המינוי הזה. מינוי שמזכיר מאוד את המינוי של פיני גרשון בזמנו מבחינה מקצועית אחרי שלקח אליפות על הגליל ב-93 וגביע עם ירושלים ב-96 ואפי גם עשה חיים קשים למכבי בקבוצות שבהן אימן והעיף את מכבי שנה שעברה בחצי גמר הגביע. כולם גם זוכרים שפיני התבטא הרבה פעמים נגד מכבי, וגם אפי התבטא נגד מכבי מספר פעמים שהזכור מכולם הוא נאום שתיקת הכבשים.
    בכל מקרה, בניגוד לפיני יש לי תחושה שאפי לא יצליח במכבי. לא יודע, מן תחושת בטן חזקה. הולך להיות קיץ מעניין מאוד במכבי.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצער מאוד. כל מה שנשאר זה לקוות שבניגוד לפיני גרשון, אפי בירנבוים יישאר בן אדם.

9. samoel Member

הצלחה היא דבר יחסי. בהשוואה לפיני, כמעט אף מאמן לא יכול להצליח במכבי, הרי לפיני היה חסר משחק אחד מלהיות המאמן הגדול ביותר באירופה בכל הזמנים( 3תארים רצוף עם אותה קבוצה 4 רצוף כמאמן, להזכירכם פיני פרש מיד אחרי גמר הסופרוליג) הוא הוביל קבוצה מדהימה להישגים וכנראה שבמשך שנתיים הייתה לו את הקבוצה הטובה ביותר שידעה אירופה, קבוצה חכמה כל כך שלא ידעתי מאין יבוא מההלך הבא, שידעה להסתיר גם חולשות גדולות כמו שני שחקני הגנה בעיתיים (שאראס את ניקו).

אני חושב שברמה האירופאית אין ספר שלאפי יהיה קשה להגיע להצלחה כלשהי(הצלבה בעונה הראשונה היא הישג !!) אבל המטרה תהיה להשיב את ההרתעה המכבית, וכמובן להחזיר את הדאבל לנוקיה.

10. דניאל א. Member

דבר אחד מפריע לי במינוי הזה וזה הצביעות של אפי-

מה קרה לעקרונות שלך? אה???אתה, שהתבכיינת במשך שנים על הדומיננטיות של מכבי, על השליטה, אתה שעשית את הנאום המפורסם? פתאום, לוקח אותם כדי לנסות להחזיר את ההגמונייה?
    איזה צבוע עלוב.

שלא נדבר על אשתו, שפתאום היום מדברת על כך שהיא צהובה, איפה הימים שהיא הייתה נכנסת עם מאבטחים ליד אליהו?עוד אחת...

11. Pele Member

יש בזה משהו, אבל אין מה לעשות מגיע לו וגם הוא חיכה לזה.

אפי במשך שנים סימל את האנטי-מכבי בכדורסל. האיש שהלך לעבוד במשכורות מינימום במועדונים אחרים בליגה. אני חושב שהרבה זה קרה בגללו ולא בזכותו.. כלומר בגלל הפה שלו ומה שהוא סימל תמיד זה הרחיק אותו ממכבי.

בשנתיים האחרונות הוא קצת נרגע עם הקטע של מכבי וזה כנראה חילחל גם במועדון הצהוב. היה שקט סביב הסאגה הזאת ואפי לא פעם אמר שהוא לא יתנגד לאמן שם..

בכל מקרה לא מאחל לו בהצלחה כמובן, אבל בהחלט מגיע לו לאמן שם יותר מכולם. מאמן ישראלי ענק שאף פעם לא זכה לבמה רצינית..

12. דניאל א. Member

PELE-לאן הגענו שככה בקלות מוכרים עקרונות אישיים שכ"כ הרבה דיברתם עליהם בפומפי? מה זאת הצביעות הזאת?!

13. Pele Member

אין לי מה לצדד באפי או להגן עליו, סתם אני חושב שמגיע לו לאמן שם בגלל יכולת מקצועית..

אבל אם כבר שאלת אז אני מניח שזה לא באמת היו העקרונות שלו. הוא פשוט נגרר לזה בגלל האנטי שנוצר סביבו, סביר להניח שעד לפני שנה גם הוא לא האמין שאי פעם יאמן את מכבי, או את נבחרת ישראל למשל שגם מגיע לו מאוד לאמן שם אבל משום מה שמו אף פעם לא נקשר למשרה הזאת..

עם השנים והקבוצות שעבר נותר לו התדמית הזאת גם בלי שרצה, והדיבורים שלו זה רק כעסים שהצטברו לו בלב על זה.

14. דניאל א. Member

די עם השטויות, דבר אחר ברור- אפי בירנביום יצא מהעניין הזה שקרן וצבוע.
    כל מה שהוא האמין בו בעבר, כל הדיבורים שלו- הוא פשוט מכר את נשמתו, האיש שאפיין הכי הרבה את ניגוד ההגמונייה, הופך להיות חלק ממנה.
    פשוט איש שפל!

15. דניאל א. Member

ואם כבר- המינוי טוב, אבל יספיק רק כדי להחזיר את הדאבל הלאומי. עם מסינה ומאמנים ברמה הזאת- אפי לא יוכל להתמודד, ולא יוליך את מכבי לשלבים גבוהים באירופה.יופי של מאמן לארץ, בינוני מאוד לרמות הגבוהות.