מכבי 'עלית' ת"א 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י לירן, ‏30/6/07.

1. piston Member

אגב, מן הראוי להחליף את הכותרת למכבי אלקטרה תל-אביב.

2. Jack Wilshere Member

מילים כדורבנות, piston. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. samoel Member

פיסטון ידידי,

אני אוהב את ההודעות שלך אבל לך מעט למעלה בדיון, ותראה שאמרתי שחלפו למעלה מ- 10 שנים(לדעתי המספר קרוב ל- 15) מאז שאפי אימן באירופה(אני כמעט משוכנע שעל העונה ה"חלומית" של הפועל ת"א היה חתום ארז, מלבד כך שהגביע היה קיקיוני והכיל אולי 3 קבוצות רציניות. אירופה השתנתה כל כך ומה שאפי מכיר מפעם לא דומה למה שיש כיום ביורוליג.

אני לא טוען שאפי לא יכול להצליח. הכל עניין של איזו מטרה ישימו.ואולי מעל לכל, פשוט כי אני מאמין שדיויד בלאט הרבה יותר מתאים.

4. piston Member

לא דיברתי על העונה ה"חלומית" של הפועל עליה באמת היה חתום ארז אדלשטיין.

דיברתי על הגביע שאפי לקח עם הפועל הרצליה, יחד עם ג'ון האדסון, אמיר כץ ועוד.
    הם פירקו את מכבי בחצי גמר, וניצחו את הפועל חולון של נחום מנבר בגמר.
    גם לחולון וגם למכבי היה תקציב גבוה בהרבה מהפועל הרצליה של אותה שנה.

אפי אומנם לא אימן בגביעי אירופה לאחרונה, אך זה לא שהוא נעלם מהמפה. לאמן הוא לא שכח, ובעברו יש לו אפילו ניצחון על אטורה מסינה הגדול.(עם מכבי רמת גן). ללמוד את ההתפתחויות במשחק, ובקבוצות האירופאיות ניתן לעשות גם ללא אימון שם.

השאלה הגדולה היא מבחינת הבן אדם שהוא, האם הוא מתאים לאמן את מכבי.
    לגבי זה, אני לא ממש בטוח.

5. Dimitar Berbatov Member

מאור, אני מסכים איתך שדייויד בלאט הכי מתאים לאמן את מכבי בעונה הבאה, אבל הזלזול באפי ממש לא מובן. אתה יודע כמה מאמניםבלי ניסיון באירופה קיבלו קבוצה גדולה והצליחו איתה ובגדול? להזכיר לך את פיני גרשון שלפני שחתם מכבי גם לו לא היה ניסיון אירופאי? אבל עדיין, מכבי החתימו אותו כי הוא פירק אותם עם גליל וירושלים. הלו, אתה לא מדבר על ילד כמו קטש שקיבל את מכבי רק בגלל שיווק והרגעת האוהדים. את מדבר על מאמן שכל קבוצה שאימן הביא להישגים יפים, פוגע בול עם רכשים (בין אם זרים בין אם ישראלים), יסודי וחרוץ. מגיע לו.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

רק אני חושב ששרון דרוקר המועמד המתאים ביותר?

7. דנידין Member

כנראה שכן. דרוקר בחור חכם, פה אין ספק, אבל הוא צעיר ורך מידי. אולי עוד כמה שנים הוא יתאים בול.

8. אבו Member

http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/737/543.html

כתבה\ראיון מאוד מעניינ\ת של עופר שלח, כאשר הוא מראיין את הוריו של ליאור אליהו, שאומרים דברים קשים על צביקה שרף.
    אפשר להציץ.

9. Jack Wilshere Member

יש דברים בגו...

זה ברור כשמש שמאז החתונה המדוברת עבר חתול שחור בין צביקה לאליהו.

זה ברור כשמש שלצביקה יותר נוח לרדות באליהו, להבדיל מהזרים. שהרי הוא לא יכול לרדות בוויצ'יץ, כי הוא (צביקה) יודע שהוא חייב את וויצ'יץ במצב רוח מרומם. הרבה יותר אפקטיבי להעביר את המסר ליתר השחקנים דרך שחקן איזוטרי.

ישנו מלכוד מסוים: צביקה לא מחזיק מאליהו יותר מדי, אך לא מוכן לשחררו לקבוצה אחרת, כיוון שהוא מעוניין שיעמדו לרשותו השחקנים הישראלים הטובים ביותר, וליאור אליהו ביניהם כמובן. זהו, איפוא, המלכוד שבין טובת הקבוצה לבין טובת השחקן. ובמכבי, לאורך השנים, ידה של טובת הקבוצה על העליונה. וזו אחת הסיבות לכך שמכבי הינו מועדון פאר בכדורסל הישראלי, בפרט, והאירופי, בכלל.

ובכל זאת, אני לא אוהב שההורים דוחפים את אפם להחלטות מקצועיות של מאמן. יש בכך טעם לפגם. ליאור אליהו חושב שהוא לא ממצה את הפוטנציאל שלו במכבי, יבקש ליאור אליהו לעזוב את הקבוצה, ויתעקש על כך. נשאר בקבוצה בסופו של עניין - וזה לא משנה מאיזה טעם - אין לו ולהוריו על מה להלין. זה ככה פשוט.

10. דנידין Member

בצל הפסד האליפות הראשון מאז 93, מכבי לא יקחו סיכוני קטש כאלו ואחרים בבחירת המאמן. קודם כל יעשו הכל כדי להחזיר את דיויד בלאט לאימון ולסקאוט של הקבוצה שוב כדי להחזיר את מכבי לגדולה. אם בלאט יסרב או ימצא לעצמו קבוצה ב NBA מכבי עם אפי או כל מאמן אחר זה עדיין סוג של גימגום כמו עם צביקה. כל המאמנים הם מינוס פלוס על אותה הרמה, זה לא קריטי. צביקה לא דפק כל כך את האליפות כמו חבורת השחקנים שלא התאימה לשחק יחד ולא תצליח לשחק יחד גם אם פובפביץ' יבוא ויאמן אותם. צריך שינויים חדים בסגל, זאת האמת.

11. WSM Member

לדעתי אפי בירנבוים יאמן במכבי ת"א,כבר היו פירסומים שהם מעוניינים בו.

12. דנידין Member

יכול להיות שדיויד כבר סירב, כי הוא בלי ספק האופציה הראשונה של מכבי.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/08
  13. Rudess Member

לאפי בירנבוים הכי מגיע לאמן את מכבי, אבל המאמן שמכבי הכי צריכה זה שרון דרוקר.

בכל מקרה, למי איכפת ממכבי?! הפועל חולון עולה עולה, הפועל חולון עולה עולה :aaa021:

14. Number 8 Member

מכבי צריכה לבנות את הקבוצה מחדש. לשחרר את כל הזרים מלבד טרנס מוריס ואולי פייזר(תלוי איך הוא יחזור אחרי הפציעה שלו), רוב הישראלים צריכים להישאר, בכל זאת יש לנו את הישראלים הטובים ביותר בליגה, מן הסתם צביקה שרף וגיא גודס OUT - אפי או דרוקר IN.

שנתיים ברציפות שאנחנו רואים מכבי חלשה ופגועה. זה התחיל בעונה שעברה שהפסדנו גביע, הודחנו כבר ברבע גמר היורוליג, וזכינו באליפות בסל בשנייה האחרונה. העונה לא זכינו באף תואר, הגענו לשלוש גמרים רצופים אך עשינו במכנסיים, ובניגוד לעונה שעברה שהגיע לנו לזכות באליפות, אי אפשר להגיד זאת העונה וזה מעיד על המצב של מכבי.

15. Pele Member

כמה משחקים בודדים אחרי ששרף הגיע לקבוצה טענתי שהוא לא שונה בכלל מקטש בתוצאות, אתם אכלתם אותי ועכשיו תאכלו ת'כובע.

לא להאמין איזה מאמן אפס שברגעים מכריעים עוד מתחשבן עם שחקנים. איזה ספסל יש לו, היה יכול להרכיב עוד חמישייה שתיקח אליפות והוא לא נוגע בהם.
    ניהול משחק כושל שלו, פשוט כושל.. ככה זה כשבפסק זמן האחרון וויצ'יץ' הוא זה שלוקח את הטוש וכותב על הלוח מה המהלך שמשחקים.

פשוט בדיחה הבנאדם הזה.. כולו רעש וצלצולים, אבל בתכלס כל מה שקטש אמר עליו נכון.

תודה צסקא
    תודה הפועל ירושלים
    תודה חולון

תודה לאל שמכבי הקבוצה הכי דוחה ביקום אולי, הכי מקומבמנת, הכי מושחתת, הכי דורסנית, הכי קבוצה של כסף, הכי קבוצה של רק הצלחות, הכי קבוצה של אוהדים לא קשורים, תודה לאל שהם לא זכו בכלום השנה.

רק לראות את הפרצוף של דון שימון מזרחי.. לו הכי מגיע ההפסד הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/08