רק פיני!!!!! לא בלאט ולא דרוקר. פיני הוא היחיד שלקח גביע אירופה עם מכבי בשנים האחרונות. הוא היחיד שיכול באמת להשיג עם מכבי את גביע אירופה בפעם הרביעית בעשור האחרון. למרות המחיר הגבוה שהוא דורש מכבי צריכים להביא אותו.
פיני גרשון כבר אמר מספר פעמים, והוא הדגיש זאת אתמול בטריבונה, שהוא לא חוזר לאמן את מכבי ת"א יותר בקריירה שלו.
אפי? שלא עמד במעמד כדורסל בכיר כבר למעלה מ- 10 שנים? פיני לא יגיע כרגע למכבי, הרבה סיובת. גם השם הטוב שלו והמזל המדהים שהיה לו בקבוצה. יש חשש לעונה מתסכלת גם אצל פיני, עובדה הוא לא מתרומם. הוא מפחד להרוס את השם. אני עדיין בטוח שדיויד בלאט צריך לאמן, ולדעתי גם יאמן בסופו של דבר. אם לא, שמעתי כבר כמה "מומחים" (נקרא להם, לא יגיד מקורבים כי זאת דעתם האישית הפעם, הם יוצאי המערכת) שמדברים על איבאנוביץ'. המאמן שנזרק מברצלונה יכול להתפשר במחיר רק כדי לקבל שם כמו מכבי. הוא בטוח מאמין ביכולותיו להרים מועדון כזהו זאת יכולה להיות הזגמנות פז בשבילו. האמת שאני חשוב שיכול להיות מעניין לראות טיפוס כזה במכבי, אבל לי נמאס ממעניין ואני רוצה את מכבי האימתנית חזרה! לפחות אימתנית בכל הקשור להרתעה בארץ.
לך תמכור תותים! אפי המאמן הטוב בארץ כבר כמה שנים. כל זר שהוא מחתים - מלמיליאן, מאמן יסודי, הוא לא קיבל צ'אנס במכבי, כמה להצלחה - כל הסיבות למנות אותו למאמן, ואתה בוחר להתעלם ממנו בטיפשות.
טיפשות? אתה קורה לניסיון טיפשות? אחרי שאנחנו רואים עונה אחרי עונה כמה הדבר משמעותי! ואני מוכרת תותים. כמילותיו של סטרטפורד, ליצן! אני אשמח לקבל את אפי, בתור מספר 2 של דיויד. שנה או שתיים ללמוד מהטובים ביותר לא יזיק גם לאפי. עוד פעם לתת למאמן תפקיד בלי שהוא ניהל דקה אחת במכבי? בלי שהוא היה 'קה אחת במערכת? יש הרבה יותר דברים שמפחידים בהרפתקאה שכזאת על כל הפלוסים שלה.
יאיר, אין ספק שדייויד בכיר יותר, וגם טוב יותר מאפי. לא סתם הוא מאמן את אלופת אירופה לאומות, או את הטופ שבקבוצות האירופאיות.
אפי לא יסכים להיות בשום קבוצה מספר 2 גם אם מדובר במכבי ת"א. אולי אפי לא מתאים לרמות הגבוהות, אבל הוא צריך להיות מאמן ראשי בקבוצה בליגת העל. העבודה שהוא עושה השנה עם בני השרון פשוט נהדרת. הוא ניצח את מכבי בכל 3 המפגשים שהיו לו איתם השנה והוא ודורסמן היחידים שכן יכולים לתת פייט למכבי השנה על האליפות. אם בירנבוים כן יגיע למכבי לדעתי הוא יתקשה מבחינת המשחקים ביורוליג ששם הרמה שונה ביחס ליול"ב ולצ'מפיונס קאפ, ששם לאפי יש ניסיון.
צאו מהסרט לאפי אין נסיון אירופאי בשיט. לא יסכים לקבל את עמדה 2? בכירים ממנו עשו זאת. וגם הם אחרי הצלחות. בולשיט. שכר טוב ואפי מגיע ביודעין שהוא יהפוך למאמן הבא אחרי שהד קואץ' עוזב. אפשר לחשוב איזה נורא זה להיות עוזר מאמן בסגנית אלופת אירופה.
samoel, לפי גישתך, רק מאמנים שיש להם ניסיון אירופאי יכולים לקבל משרות אימון במועדוני הפאר באירופה. זו איוולת מוחלטת. צביקה שרף קיבל את מכבי בשנות השמונים כשלא היה לו ניסיון אירופאי. כנ"ל עודד קטש, פיני גרשון ועוד רבים וטובים. אני לא מבקש למנות את עופר ברקוביץ' למאמן (בלי לזלזל בעופר ברקוביץ', כמובן), שאז אני מוכן לקבל את הטיעון בדבר חוסר ניסיון אירופאי. אני מבקש למנות מאמן אשר הוכיח את עצמו לאורך השנים. מאמן שיש לגבי יכולותיו המקצועיות קונצנזוס בקרב הציבור. חוסר הניסיון של אפי ברמה האירופאית מתגמד, נוכח סגולות אחרות בהן הוא ניחן. אפי הוא מאמן הכדורסל מספר אחת בארץ בשנים האחרונות. הוא יסודי, חרוץ, יודע לבנות קבוצות (הוא לא טועה כמעט ברכש), עבר הרבה מאוד בקריירת האימון שלו, הוא כמה להצלחה, יש לו דם חם, והרי שזו סגולה קריטית למאמן מכבי. יתר על כן, אם הוא יקבל את מכבי - הוא יעשה זאת בדרך הארוכה והקשה (ללא קיצורי דרך), כשם שמקובל. http://www.youtube.com/watch?v=GpUWP961ISU מ-ל-ך!
אני מסכים שיש כאן סוג של פרדוקס. אבל אני חושב שניסיון העבר הקצר מלמד, שמאמנים בלי שניה בלחץ של מכבי סופם כישלון. מלבד כך, פיני כמדומני אימן נבחרות, ועשה משהו שלאפי אין(אליפות, גביע) עם ההצלחה של פיני לפני מכבי במונחים ישראלים קשה להתווכח. המינוי שלו גם הגיע בשנה שמכבי לא כיוונה גבוהה, הוא ייצב את המערכת באותה עונה ,זכה לאותו ניסיון אירופאי שחסר היום לאפי. ולכן את הקדנציה שזכורה לך(כי אתה למעשה מתעלם לחלוטין מחצי השנה בה אימן כשאתה אומר שאין ניסיון אירופאי לפיני) אתה מכתיר בכזאת ללא עבר אירופאי. מלבד כך, אני מתקשה לראות מאמן עם מזל כמו של פיני, ויכולת איתור זרים כמו שהייתה במערכת של מכבי דאז(ע"ע פארקר, האפמן ומיודענו ניקולה). הכל גם עניין של תיאום ציפיות. אם מכבי תחתים את אפי, וידברו על פיינלפור. אז אני חותם לך שב-70% אפי לא ישרוד. אבל אם ידברו על בנייה. אז לאף אחד לא תהיה בעיה, אבל אתה רואה את מכבי עושה צעד כזה? מאיזה מנויים בדיוק יבוא כסף? אתה בכלל יכול להשוות את האפשרות הכלכלית והמקצועית שמכבי יכולה לעשות בהחתמה של דיויד בלאט לעומת אפי בירנבויים? אפי לא עבר דקת יורוליג אפילו בתור עוזר, מעבר לכך דקת יול"ב, אין לו. כיצד אתה רוצה לתת למאמן את התפקיד הלחות באירופה כל עוד אתה מכוון גבוהה. תוריד ציפיות ירדו מנויים. אם מכבי תתחבר ותפציץ אז אולי הם יחזרו ויחל תור הזהב של אפי. אבל אני לא רואה את מכבי מצהירה שהיא הולכת לבנייה. חוצמזה, הדבר היה אמור להיעשות העונה ובכל זאת השקיעו תקציב יקר, זה דברים שגם אני וגם אתה לא יכולים להבין. הכל מטרות בסוף, הכל מטרות.
samoel קודם כל אתה טועה. לאפי יש גביע שהוא לקח עם הפועל הרצליה, לפני שהם הפכו לבני הרצליה, וכיום לבני השרון. אליפות לא של מכבי, יש אחת לכל המאמנים הפעילים יחד, וזה בעיקר בגלל מכבי (זרים גרועים, ופציעה של גודס לכל העונה) ולא בגלל חוזק של המתחרות. לפני היורוליג והיול"ב היו גביעי אירופה אחרים, ולאפי יש נסיון בגביעים האלה, עם בני הרצליה, עם מכבי רמת גן ועוד. אם הוא מתאים למכבי זו שאלה אחרת, אבל תארים וניסיון יש לו גם יש לו.