שה-PF בין הטובים באירופה נפצע לך, זה פוגע בהיררכיה של הקבוצה. במיוחד שהחליף אותו, מישהו שהוא חצי נכה. לפני שפייזר נפצע מכבי נראתה כמו מכונה, שאי אפשר לנצח.אחרי זה, התחילה ירידה. והירידה נמצאת בשיא שלה עכשיו.
הכוונה הייתה לאירופה כמובן. הרוסים הם ליגה אחרת ולא צריך לצפות ממכבי לנצח אותם, אבל חוץ מזה באירופה הם היו ממש גדולים. לגבי הליגה אני חושב שהם לא לוקחים את הליגה ברצינות ואנחנו נראה שוב את התבוסות בפיינל פור.
התגובה שלך מביכה, השפה שלך עוד יותר, ומעל הכל, הקבוצה שלך מביכה. לקרוא לסגנית אלופת אירופה קבוצה עלובה זה קצת מביך, במיוחד שהקבוצה שלך (ירושלים) לא מלבבת, בלשון המעטה. למה שלא תשים בחתימה שלך איזה משהו שמביע את אהדתך הגדולה להפועל ירושלים? כמו אוהד אמיתי של הפועל ולא סתם עוד שונא מכבי. עכשיו ברצינות - אני חושב שהתצוגה של מכבי הייתה מביכה, אני מתקשה להבין את צורת המשחק שלה בליגה.
יש כמה אפשרויות, או להתעצבן לקלל כל מה שזז ולהגידשחרב עולמנו, 8 הפסדי ליגה וכו'. ויש להרים ראש, לקוות שיהיה בסדר, אחרי הכל אנחנו מכבי ת"א הקבוצה עם ההנהלה הטובה באירופה. עם הקהל הטוב באירופה(כשזה מגיע למאני טיים). ועם שחקנים ומאמן שהראו שהם יכולים להגיע הכי רחוק שאפשר, אם סיימנו כסגני אלופי אירופה אנחנו יכותר מיכולים וצריכים, אלא אמורים לקחת את האליפות. אז אחרי המשחק קיללתי, או שהייתי ציני, פשוט הלכתי וציטטתי את קטש. אבך אני לא בכיין, הגענו אולי לשיא מוקדם מדי. המערכת בטוח תיכנס ללחץ. אמר לי מישהו(ואני לא יכול לחשוף שמות) שהתאמן אצל צביקה פעם, הוא טוב בפתרון דברים בדברים המידיים, לא כל כך בטווח הארוך. יכול להיות שצדק, אבל צביקה יהנה מן הספק, שכן מרכוס, השחקן שהיווה ציר במכבי שדרסה את אירופה באותתה תקופה, כרגע בחוץ. אז או שנבכה על מרכוס ומר גורלנו, או שנבטח במכבי החדשה, מכבי הלא יציבה של ביינום. הכל תלוי עכשיו בבחור הקטן, כי רואים בבירור שלצביקה אין כיום מישהו אחר.
לא להבהל, הרי ידוע מי בסוף צוחק כל הדרך אל הבנק. מכבי חזרו עייפים אחרי שנתנו חודש אימונים להתכונן לפיינל פור במובן המנטאלי והפיזי. ביום ראשון היה להם ירדת מתח עצבנית, שיא העונה מבחנתם עבר. בקרוב הם יתחילו להתאפס על עצמם ולהכנס לאווירת פלייאוף בארץ והרי די ברור שלא נראה את הסנסציה שהתקשורת מפנטזת עליה לצערי. מכבי שוב ידרסו בפיינל פור, שקוף.
מכבי עלובה, פשוט עלובה. ככה נראת קבוצת ההתקפה הטובה באירופה, ועוד נגד ההגנה הגרועה של גליל? פשוט בושה. וזה לא שגליל נתנה משחק גדול, היא היתה בינונית מינוס. אבל כשמכבי כל-כך אדישה ואפטית ככה זה נראה. אמנם להפסד הזה אין השלכות לקראת הפיינל פור (ככה זה שבין מקומות 2 ו-3 אין הבדל) כי גם ככה מכבי תסיים באחד משני המקומות הראשונים, אבל בשביל מועדון כמו מכבי להפסיד שלושה משחקים ברציפות זה קטסטרופה. ואם נחשיב את ההארכה ביד אליהו נגד מכבי כהפסד, זה כבר הפסד חמישי ברציפות! אגב, גם נגד גליל מכבי זילזלה/היתה עייפה מאירופה/זרקה זין על הליגה/תירוץ קלוש אחר?
לא רוצה את דרוקר. בלאט? הלוואי הלוואי הלוואי. חבל רק שאם הוא יבוא, זה יהיה באיחור של עונה. לתת לו את כל מה שהוא רוצה, רק שיבוא.
רק שבלאט לא יבוא, ניהיה מציאותיים. דרוקר גם הוא עדיין לא בשל לאמן את מכבי, עוד קצת, אין ספק שהוא מוכשר. ואני לא מבין, מה רע בצביקה? סגנות אלופי אירופה זה כישלון למכבי?
אמת, כל התקופה של ההכנה לפיינל פור וגם משחק אחד אחרי בו מכבי עדיין לא התאפסו על עצמם. שלא יהיה לך ספק שמכבי לא ממש ניסו בליגה במשחקים האלו ואתה תראה תבוסות בפלייאוף, לכן הנהלת מכבי מחכים לראות מה יקרה שצביקה יכין את הקבוצה לפלייאוף ועד כמה מכבי שוב תביס. צפוי שהוא יצליח בקלות לקחת את האליפות ובשל כך גם להחזיק בתפקידו.
האמת הכי קטלני שילוב של שניהם, מאמן מנוסה מוכח בעל קבלות ברמות הגבוהות ויכולת פגיעה בזרים בצורה מרשימה ביותר, עם צעיר רעב להצלחות ולקבל צ'אנס להוכיח את עצמו ברמות הגבוהות. דרוקר לא פראייר, יש לו מושג והוא האמת מזכיר לי את בלאט מבחינת הטמפרמנט. אני בהחלט חושב שהוא ביום מן הימים יאמן אצלנו. הייתי רוצה אותו גם מתישהו הכל עניין של תזמון ובמקרה שלו דברים כאלה ימדדו רק כשיגיע- כלומר מבחן התוצאה יקבע. האמת, אני מחזיק מצביקה מאמן של משברים, של טורנירים. אבל גם לוזר לא קטן. לא בטוח שהייתי רוצה אותו, מצד אחד באירופה עונה מדימה(אבל לא חסרת מזל) מצד שני בליגה רגעים מבישים, כמו התקופה עכשיו וההפסד בגמר הגביע(עם כל הכבוד לאותם אנשים בכתום, האיש שהפסיד בסופו של דבר הוא צביקה שרף)
צביקה ודרוקר באמת יכול להיות שילוב מנצח. מה גם שדרוקר אולי יקבל לאחר מכן את האופציה להיות מאמן ראשון כמו שדיויד קיבל. בכל מקרה אי אפשר בשום אופן להחריז שצביקה נכשל בליגה. הוא לא זרק על הליגה, היא הייתה שפן ניסיונות ומחכה אימונים בשבילו לאירופה, ולכן אירופה נראתה כה טוב. בליגה עוד מעט גם זה מן הסתם יגיע.
מכבי תל אביב בעונה אולי הגרועה בתולדותיה כנארה למרות שיש את שיטת הפיינל פור ולמכבי תל אביב יש עדיין את הסיכויי הכי גבוהה לזכות באליפות מקום שהוא לא ראשון בליגה פירושו בושה למכבי. לראשונה מזה הרבה זמן יש פייט אמיתי בליגת העל בכדורסל ואפשר להוריד את שיטת הפיינל פור בעונה הבאה לדעתי כי אלא אם הפועל חולון/בני השרון/הפועל ירושלים יחלשו משמעותית ו/או מכבי תל אביב יתחזקו משמעותית אז ישאר פייט והליגה (אולי לראשונה) תיהיה מעניינת
לא צריך לקחת יותר מידי ברצינות את ההפסדים של מכבי בליגה. זה חלק מתרגיל שתכנן שמעון מזרחי. על פי שיטת הפיינל פור הנוכחית, לא באמת משנה באיזה מקום תסיים מכבי, כל עוד היא בארבע האחרונות. הביתיות בכל מקרה תהיה שלה. אז במקום להתלונן שהשיטה פוגעת במכבי, הם מנצלים אותה לטובתם, ולוקחים חופש כמה שבא להם. אם זה לפני משחקים חשובים באירופה, או לפני הפיינל פור הישראלי. המטרה הסופית של התרגיל היא ביטול הפיינל פור, בכדי שמכבי לא תנצל את השיטה לטובתה. אם זה יפעל? נחיה ונראה.