אני דווקא הופתעתי ששמעתי מחבר שקטש התפטר. מכבי הוא לא מועדון שנוהג לפטר מאמנים במהלך העונה (אפילו ספאחיה המשיך עונה שלמה), וגם לא ציפיתי שקטש ירים ידיים כל-כך מהר. ההחלטה של קטש ללכת על מכבי בגיל כל-כך צעיר (אפילו שארפ מבוגר ממנו) וללא ניסיון (הגליל היא חממה גם למאמנים, לא רק לשחקנים) היתה שגויה. קטש עשה הרבה טעויות במהלך הקדנציה הקצרה שלו במכבי. החל מניהול המשחק, האדישות וחוסר העאונים על הקווים ועד הזרים שבהם לא פגע. אני מסכים עם שי שמכבי היתה צריכה ללכת על קונספט של - שרף מאמן ראשי וקטש עוזר מאמן, וזאת הטעות הגדולה של הנהלת מכבי. אגב, נתון מעניין: בשנה שבה מכבי איבדה את האליפות לגליל (92\93 אם אני לא טועה), היא הפסידה לר"ג במחזור השלישי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אולי קטש התפטר אבל אני בטוח שאנשי ההנהלה במכבי לא ממש עשו משהו כדי לגרום לו לחשוב שוב, במילים אחרות זה מהלך שאנשי מכבי יודעים טוב מאוד שהכרחי עבור הקבוצה. קטש קיבל את כל מה שמאמן צריך, ופשוט נכשל.. אין מה להוסיף יותר מדי מילים, קיבל צ'אנס ונכשל הוא צריך לעבור הלאה ולהשתפשף עוד ולהפוך למאמן טוב יותר. גם דיוויד בלאט שהיה במכבי אחרי גרשון נכשל (יחסית) והלך להתפתח במקומות אחרים ונהייה עכשיו מאמן שאין צורך להכביר עליו במילים. שילך להשתפר במקומות אחרים, ושיחזור טוב יותר בעתיד. אני מחזיק מצביקה שרף, הוא יודע וידע להוציא מהסגל הזה דברים טובים יותר לטעמי. יש למכבי סגל בסדר גמור שחייב להפיק יותר. מה שבטוח זה ש-3 תבוסות בליגה במיוחד בשלב כזה של העונה זה יותר מדי.
אני אהיה הכי כנה בעולם, התחלתי את ההודעה הזאת בערך 5 פעמים ועוד לא מצאתי את הדרך הנכנונה. אני אלך על זה הכי ישיר. הכל התחיל כרגיל בהתחלה, פדרמן הציע הצעה שיווקית, מכבי תלך על עודד קטש. מוכרים את כל האולם. שמעון הסכים, אבל הוסיף : עודד לא מנוסה, בטח לא באירופה, הוא צריך מורה דרך, כידוע אנחנו מכבי "עלית" ת"א לא נוהגים לשלם סכומי עתק למאמנים ובטח גם לא לשלם עוד סכום יפה לעוזר, לא נחתים את דיוויד בלאט לצידו, בכלל הוא עסוק עם נבחרת רוסיה(תירוץ לא קביל!). נמנה את צביקה, הבנאדם רב נסיון,מוערך אצל 2 מ-3 הבעלים(וסתם מסוכסך עם פדרמן, אבל כל אחד יקבל מה שהוא רוצה לא כך?) הגיע המלך של ההיכל לישיבה והבהיר, אני עוד זוכר, יש לי איתו בעיות עוד מימי כשחקן. וכאן למעשה כל הבעיות של מכבי התחילו. שמעון החליט שהשנה הוא סותם פיות ומהר, דיוויד יקבל את מה שהוא רוצה, כץ יקבל ג'נרל מנג'ר ושרף לא יתעסק לקטש בענייני האימון. עכשיו נשאלת השאלה: אם שרף הובא כדי לתרום מהניסיון האישי, וידוע שעודד לא ממש רוצה בעזרתו, והאהבה לא ממש משגשגת בין השניים, כיצד ציפו שהמערכת תתפקד? האם לשרף יד בדבר בכך שלא נתן מעצמו לקטש ו"נשמע" להוראות התפקיד? או אולי זה קטש שהתעקש. אחרי התגובה העצבנית של צביקה אתמול במשחק ניתן היה לראות שזה הקש ששבר את הקטש. המכבש הופעל עוד קודם, דון שימעון לא אוהב הפסדי ליגה, קודם הליגה אחר כך התהילה האירופית, קודם נשמור מבית,אח"כ נדאגל לענייני חוץ. קטש הפסיד כבר 3 משחקי ליגה, ציפיתם ששמעון ישב בשקט, מילא התבוסה בשרון, אבל מיד לא לעצור את זה נגד חולון? ועוד תצוגת נפל מול הגליל בגביע, תוסיפו הפסד אתמול. מתכון בטוח ללחץ שאי אפשר לעמוד בוא אלא בלבד: "אני מתפטר" . אל תדאגו מכבי יודעים לסגור את הפרטים הקטנים בשקט החוזה יוקפא או לחילופין ישולם בחלקו בצורה נכבדת. קטש לא יספוג מכה כלכלית. התדמית של "אנחנו לא מפטרים" נשארת, וצביקה מונה למאמן עד סוף השנה לפי מה שהבנתי. שמעון קיבל את מבוקשו. רוב מה שסיפרתי כאן אני יכול להעיד הגיע ממקור לא רשמי אבל מעורב. חלק היה פרשנות שלי. מכאן ואילך, הכל תלוי בכמה צביקה יוציא מהחומר הזה, פייזר לא ישמור, כמו ששארפ אמר זה קודם השחקנים, הבעיה היא שלא יכלו לחתוך ולתת לעודד עוד צ'אנס אני בטוח שבפעם הבאה לפני שהוא יביא פייזרים קאמינגסים ויתן קרדיט לביינומים הוא יסתכל לעברם של מוריס. שחקנים שנותנים למען הקבוצה. קטש יצטרך ללמוד לשלוט בשחקנים שלו שאיבדו את האמון. אפילו גארסיה שהיה מהממושמעים אפשר לומר קצת מאבד עשתונות ועושה דברים שלא עשה בהתחלה כשישחק אולי הכי מבוקר והכי חכם. בהצלחה בדרכך החדשה, מכבי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx :aaa021: :aaa025:
לסמואל, אני בטוח ב100 אחוז, ששחקנים במכבי פשוט ישתינו מרוב פחד אם הם לא יעשו דברים נכונים, כנגד דברי שרף. אי אפשר להביא סופרסטארים (שהיו ככה בקבוצות קודמות) ולהיות עדין כל כך כמו קטש, וממש לא רציני כפי שסופר. צביקה שרף זה כבר עולם אחר, חוץ משיטת האימון הפנטסטית שלו, יש כל כך הרבה מעלות, שאני מופתע שהוא לא הלך כבר ממזמן לאמן קבוצה בכירה באירופה, או אפילו נבחרת בגודל של רוסיה.
מרכוס פייזר: "אני רוצה להתנצל בפני עודד שלא התאמצתי ככה כשהוא אימן. אנחנו יודעים איך לשחק כדורסל, והלוואי והיינו עושים את אותו מאמץ כשהוא היה המאמן". שיפסיקו עכשיו להפיל את כל האשמה על עודד קטש והצוות המקצועי. אמנם קטש עשה מספר טעויות, אך לשחקנים יש חלק גדול מאוד בכישלון הקבוצה עד היום.
אז אולי קטש היה יותר מדי רך איתם, יכול להיות. אבל מה זאת אומרת "לגרום להם להתאמץ"? הם שחקני כדורסל מקצועניים, היותר טובים באירופה כיום, הנמצאים באחת הקבוצות הטובות באירופה. מובן מאליו שהם צריכים להתאמץ עבור הסמל, המועדון, המאמן, והאוהדים. לא צריך לשבת עם כל שחקן ולהסביר לו זאת. כולם שחקני כדורסל מצוינים, מהטובים באירופה, וכמות הפונטנציאל הקיימת בקבוצה, בלתי רגילה. פייזר אמר בעצמו שהוא לא התאמץ יותר מדי בתקופת קטש, ועכשיו הפיטורים שלו, גרמו לשחקנים להבין מה מעמדם בקבוצה. רק חבל שהזעזוע גרם להם להבין זאת, ושקטש הלך הביתה.
נו באמת.. לא ברור שצריך להתאמץ כאשר מגיעים לקבוצה שמתמודדת על גביע אירופה בכל שנה? הכי ברור בעולם. אי אפשר לדעת אם שרף גרם לשחקנים להתאמץ. שרף ניצח את המשחק בגלל ששלט בריבאונד, הקטין את הרוטציה, לקח פסקי זמן במקום. אבל אי אפשר להגיד בפה מלא שגרם להם לשנות את הגישה ולהתאמץ. את זה רק הזמן יגיד, ונצטרך לראות אותם בשבוע הבא. לפי דעתי, הפיטורים של קטש עשו את ההבדל. אז נכון שקשט היה רך עם השחקנים ועשה מספר טעוויות בצד המקצועי, וצביקה שרף הוא רס"ר ענק, אבל אם השחקנים היו מתאמצים יותר עבור קטש, מכבי הייתה מנצחת את המשחקים בליגה, לפחות את רמת גן, שהיה מוריד הרבה לחץ מקטש.
אני לגמרי עם עידן. התקשורת, כהרגלה, החליטה להאשים את קטש בכל הבעיות של מכבי. מה אשמת קטש שקאמינגס שעשה דברים גדולים בפרטיזן נראה כמו שהוא נראה? שפייזר לא מתאמץ ולא מרוכז? לקטש יש חלק גדול באי ההצלחה של מכבי. החל מההחלטות המשונות ללכת עם ביינום במאני טיים,ועד לניהול המשחק והחוסר אונים על הספסל. אפשר להפיל הרבה דברים על קטש, אבל על חוסר ההשקעה והמאמץ של השחקנים, ממש לא. משחק אחד הוא המדד שלך? אם כך גם קטש גרם לשחקנים להלחם בהרבה משחקים. אנשים כבר מהללים את שרף על המוטיביציה והאנרגיה שהוא הכניס, אבל שוכחים שזה קרה גם בתקופת קטש אחרי הפסדים בליגה, ובנוסף שוכחים שזה לגיטימי שאחרי חילופי מאמנים השחקנים מקבלים יותר מוטיבציה ונלחמים על כל כדור.
הקבוצה בצהוב ממשיכה לספק לנו הפתעות. ביום שלישי עודד קטש התפטר, הפעם הגיע תורו של וויל ביינום, שחשוד בדריסת צעיר אחרי קטטה בתל אביב. http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.274.30523.html
מצב גדול שזה נכון באן בי איי דברים כאלה קורים כל חודש חבל אם זה נכון הקריירה שלו תיהרס וחבל על שחקן כזה מוכשר