מכבי "עלית" ת"א 2006/7 - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏8/9/06.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

בלות'נטל. נתן 2 משחקים טובים במכבי ונותן משחקים לא יציבים מאז ועד היוום. יש לו יכולת פושרת ולפעמיים טובה, אבל הוא לא כזה שחקן ששווה שמכבי תבקש ממנו לבוא כל עונה ועונה.

מכבי נפלו על הראש. מביאים כל מיני שחקנים ומאמנים שלא קשורים לענף, לוקחים הימורים לא ברורים, לא יודע... זו לא אותה מכבי.

2. אבו Member

בלות'נטל היה אחד התותחים דווקא. ואם אני לא טועה, הוא לא תופס משבצת של זר.

WELCOME.

3. samoel Member

לא הוא לא תופס הוא מתאזרח.

סלע אני לא מבין אותך, הוא שחקן שאין אצלו סל קל(מה שהיה מאוד חסר במכבי בשנה האחרונה) ולהזכירך הוא נתן קצת יותר משני משחקים, קשה לך להיזכר כנראה בשלבי היורוליג המיותרים וזה לגיטימי. כי הכל מתאפס הרי בטופ סיקסטין, לליגה הוא באמת אחלה של חיזוק. רק בוא נקווה שהוא יחתום. אני ממש לא מבין את הביקורת על הצוות החדש, ועל הסגל שמתגבש. בנתיים שני שחקנים שחתמו בעמדות שלמכבי חסר(בטח מוריס בתור חיזוק הגנתי). ותאמין לי שאני גם מעדיף את כספי מאשר את עמית תמיר.(אבל עושה רושם שהוא ישאר לעוד עונה בגליל).

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/07
  4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא יודע... אני חושב שבכל הנוגע לאימון ספאחיה היה הדבר הלא נכון לעשות ועודד עם כל האהבה שלי אליו עדיין לא בנוי לאמן קבוצה בסדר גודל של מכבי ביורוליג. גם הרכש בעונה שעברה והעונה מעיד על עקשנות להשאר בבנוניות. רק אני רואה את זה או שאתם חושבים שהשחקנים האלו והמאמנים האלו באמת מסוגלים להצעיד את מכבי למעלה? בוא נשמור על רצינות חברים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

5. Pipe Member

קייזר אני לא מבין את ההתלהמות שלך על ההחתמה של בלות'י(צריך לקצר לא? לכתוב בלות'נטאל זה לא פחות גרוע מלכתוב היטסלצפברגר). הוא ישראלי, שחקן שישי מצוין ליורוליג, בליגה שחקן הרכב לגיטימי, והתכונה הכי בולטת שאני זוכר מבלות'נטאל היא הקליעה האבסולוטית שלו.
    האיש הוא סקורר נהדר,יש לו יד מצוינת מבחוץ, ואחרי העונה הנוכחית של שארפ בה הוא ירד מאוד בתפוקה ובממוצעים, ואחרי שהיה חסר לקבוצה את השוטר הטבעי הזה, הוא יוכל לתרום המון במימד הזה.

מה שאני לא אוהב בו זה היחס לקבוצה. בפעם שעברה הוא עזב כי רצה ללכת לNBA(ושם הוא כצפוי לא הצליח במיוחד), וגם הפעם שם את הקבוצה בעדפיות שניה ויש לו אפשרות לצאת מהחוזה תוך חודשיים.
    אני לא אומר שלשחקן אסור לשאוף להגיע לשם, אך שידע לעשות את הבחירה, או לכאן או לכאן. במצב הזה הוא מחזיק את הקבוצה על קצות האצבעות ויכול לפגוע בה שלושה שבועות לפני תחילת האימונים.
    גם הסירוב שלו לשחק בנבחרת ישראל לא עומד לצידו, אך מבחינה מקצועית, החתמה ראויה.

בקשר לטראנס מוריס, לא ראיתי אותו משחק הרבה, אך ממה שראיתי ולפי מה שאומרים עליו הוא שחקן הגנה נהדר, עם ניסיון בNBA, חובת ההוכחה עליו, אך עושה רושם גם במקרה הזה של החתמה טובה.

וסלע, הדבר הראשוני שעלה לי בראש כאשר קראתי על מינויו של קטש הוא-"למה לא דייויד בלאט?".
    מילדות עודד קטש אחד האלילים שלי ואני מעריך אותו ואוהב אותו, אך זה נראה תמוהה שקבוצה בסדר גודל של מכבי ת"א הולכת על קונפסט כל כך מפתיע ומאמן כל כך צעיר.
    כשחשבתי על זה עוד קצת הבנתי שזו לא החלטה כל כך מסוכנת.

אתה רואה בראיונות של עודד שהוא בטוח בעצמו, שהוא לא מתרגש מענין החוסר ניסיון, ובתור אחד שהגיע להישגים להם הוא הגיע ועבר את מה שהוא עבר בכדורסל, ועבד עם כמה מהמאנים הגדולים באירופה הוא לבטח למד מהם "קצת" מרזי המקצוע, זאת לצד החיבור האידיאלי בינו לבין מכבי ת"א, האהבה שלו למועדון ולחיבור המצוין שיש לו עם השחקנים, אני אישית סומך עליו שיצליח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/6/07
  6. samoel Member

מכבי מנסה לחכות את מודל אוברדוביץ'. שחקן שפרש מתחיל לאמן בגיל צעיר(להבדיל מקטש אוברדוביץ' התחיל בפרטיזן אבל הדהים את כל היבשת ,נכון שאנדרדוג זה יותר קל אבל בכל זאת עונה ראשונה אליפות אירופה. מקטש לא מצפים לגביע מצפים לעונה מכובדת.)

מכבי תמיד ידעה להחתים שחקנים טובים במחירים נמוכים יחסית. גם פארקר היה במכבי על חוזה "רעב" ביחס לשחקנים שקיבלו כסף גדול בצסק"א (בטח בעונה הראשונה, וגם אחרי החזרה מרומא). מכבי מתמחה בלקחת שחקן להתאים בשיטה וליצור קבוצה מדהימה. להזכירכם דווקא שלמכבי היה כוכב על (למעט פרקר) היא לא כל כך הצליחה , וזהו עודד קטש למרבה הפלא. מוריס יוכל להפוך לשחקן התקפה ואני כל הזמן טוען אם ישלבו אותו נכון בפיקנ'רולים(שקטש כל כך אוהב) ובהתקפת מעבר. לשחקן יש את הנתונים הנדרשים, אין סיבה שלא יצליח אם יעשו ההתאמות הנדרשות(שעם חומר השחקנים שקיים לצד עוד רכז לא יהיה כל כך בעיה).

קטש הוא מצויין בניהול משחק מכבי רוצה מאמן להרבה שנים כמו אוברדוביץ' בפנא שזו תיהיה העמדה שהכי פחות תדאיג לאורך שנים. ואם יש מישהו שיכול לעשות את זה זה עודד קטקש. כי הוא מחובר למנטליות מכיר את המצבים בתור שחקן. אז עונה הבאה אישית אני לא מצפה לפיינל פור, אני מצפה לראות קבוצה (בניגוד לשנה הזאת שראינו אוסף של שחקנים לצד נחשיות ומלחמה). ורק להזכיר לכם מכבי של אריאל מקדונלד הדהימה את כולם כי אף אחד לא ציפה להגיע לגמר ובכל זאת הם היו שם.(האפמן הגיע דיי בזול מליגה שניה בספרד)

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני כל כך מאושר ששמעתי על בלות'נטל... אין לכם מושג... הקטע זה שזה באמת עדיין לא חתום וצריך להיות מכנים גם לשינוי לרעה בדקה ה-90.

מהרגע הראשון שדיוויד עזב הייתי מת שהוא יחזור, הוא נתן פה שנתיים מצויינות, בשנה האחרונה שלו הוא היה בורג מרכזי של ממש בסיום העונה ביורוליג. הוא קלעי גדול, יש לו יד נהדרת, יש לו מוטיבציה גבוהה הוא פשוט שחקן נהדר. הוא שחקן שישי קלאסי ליורוליג, לא להרבה קבוצות יהיו שחקנים מחליפים טובים יותר, אם המהלך יצא לפועל, החתמה פנטסטית.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

במכבי בודקים מועמדים לעמדת הזר הגבוה יחד עם וויצ'יץ' ומוריס שחתם אתמול (ד'), ובמקביל לשיחות עם מרקוס פייזר נבדקת גם מועמדותו של לורן וודס (29, 2.15) שסיים את האחרונה בז'לגיריס קובנה וברקורד שלו 208 משחקים ב-NBA בשלוש קבוצות שונות. הסיכויים שוודס יגיע אינם גבוהים בעיקר בגלל עלותו הגבוהה.

גם בעניין הגארדים האלופה לא שוקטת על השמרים ומחפשת זר לאחת מעמדות הגארד. רכז פרטיזן בלגרד, וונטיגו קאמינגס, הוא אחד מן המועמדים להגיע לקבוצה, אבל הוא עדיין רחוק מאוד מחתימה ועדיין משחק כרגע בסדרת הגמר בסרביה.

עריכה: אז מסתבר שזאת לא עוד שמועה. קאמינגס סיכם במכבי ת"א:
    בבד, יודעים קטש ושרף כי עליהם לחזק את הקו האחורי, והיום סגרו עם קאמינגס, שצפוי לפתוח לצד וויל ביינום. קאמינגס בן ה-31 (1.90 מ') ניצח עם האלופה הסרבית את מכבי ת"א ביורוליג העונה ונחשב לשחקן יעיל ומנוסה. בעונה שעברה קלע 12.9 נק' ב-34 דקות בממוצע למשחק והוסיף 3.4 אסיסטים ו-2.6 ריבאונדים למשחק.
    קאמינגס, המכונה בפשטות V ("וי"), נבחר במקום ה-26 על ידי אינדיאנה פייסרס בדראפט 1999 אחרי קריירת מכללות מרשימה בפיטסבורג, אך הועבר מייד לגולדן סטייט. בשנתיים הראשונות שלו ב-NBA, בהן שיחק בווריורס, הוא רשם מספרים סבירים (9.4 נקודות בעונת הרוקי, 7.3 נקודות בשנה השנייה), אך אחרי שנה שלישית מאכזבת בפילדלפיה הוא נפלט מהליגה הטובה בעולם ועבר לאירופה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/07
  9. Tony Adams Member

אני רואה שאין לזה, אני בלית ברירה שאני אכתוב כאן:
    בני השרון החתימה את סיסה ואת בלצ'ר. החלטה נפלאה משראה על בניה לאורך זמן.
    השאלה שלי היא מה עם ניילון? ברור לי שהוא לא ישאר, השאלה מה איתו...

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

דווקא יש. דיון ליגת ווינר.

11. Tony Adams Member

שנמצא בעמוד ה-20 ו..?

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מרקוס פייזר סיכם במכבי ת"א:
    מכבי תל אביב קרובה-קרובה להשלמת סגל שחקניה לעונה הבאה, והמסמר האחרון ננעץ הלילה (ד') כשהפורוורד האמריקני מרקוס פייזר הגיע לסיכום עקרוני על הגעתו לקבוצה. בשיחות שקיימו ראשי הצהובים עם נציגיו של השחקן, הוסרו גם המכשולים האחרונים, וטיוטת חוזה צפויה להישלח לפייזר במהלך היום. במכבי מקווים שהחוזה יוחזר חתום הלילה או מחר. פייזר (29, 2.03 מ'), ששיחק בעונה החולפת במורסיה, צפוי לחתום לשנתיים - כשבקיץ הבא תהיה לו אופציה לצאת ל-NBA.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/6/07
  14. Number 8 Member

מרכוס פייזר חתם במכבי ת"א לשתי עונות.

מרקוס פייזר חתם הבוקר כצפוי על חוזה לשנתיים במכבי ת"א. על פי ההערכות, הפורוורד האמריקאי ירוויח בהיכל נוקיה כמיליון דולר לעונה.
    במכבי עמדו על כך שהשחקן לא יצא הקיץ למחנות ה-NBA ויגיע מיידית לתחילת האימונים. לפייזר שמשחק כרגע בליגה בפורטו ריקו, תהיה אופציה לצאת ל-NBA רק החל מהקיץ הבא.

בנוסף, וונטיגו קאמינגס מפרטיזן בלגרד יחתום בקרוב בקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/6/07
  15. Tony Adams Member

אני לא אוהד מכבי ת"א, אבל חייבים להגיד להם כל הכבוד.
    איזה הבדל תהומי בין הקיץ ולבין הקיץ של שנה שעברה. התארין 21 ליוני ובסגל מושלם כמעט סופית. התנהלות מצוינת של הצוות הניהולי, ומכבי חוזרת להראות כמו שהיא צריכה להראות.
    מכבי מעמידה קבוצה מצוינת, ברמה אחרת לגמרי מהקבוצה של השנה שעברה. מכבי השנה לדעתי כן תגיע לפיינל פור. לפחות יש לה את חומר השחקנים. עכשיו צריך לראות איך קטש עומד על הקווים.